לא לעצום את העיניים ולחיות בלה לה לנד שהכל מושלם כמו שמציירים לנו עם מצרים, או חמור מכך כמו שהיה בשנות ה-90.
באמת שאני מנסה שלא להיכנס לאמירות המכלילות והמעט דמגוגיות של גורמים מסויימים בימין כלפי השמאל, אבל בחיי שלפעמים זה באמת נראה כאילו מבחינת השמאל, אם לא מדובר ב"שלום" שכולל רצת המוני של יהודים, “שלום” שלא מחזיק 3 דקות, וכמובן גולת הכותרת, גירוש יהודים מביתם ומסירת שטחים לאויב - מבחינתם זה לא שלום.
אם טראמפ מצליח להביא להסכמים כלשהם בין ישראל לבין סוריה ו/או לבנון - הזכמים שהמשמעות העמוקה שלהם היא הכרה ראשונה ותקדימית של המדינות האלה בעצם זכות הקיום של מדינת ישראל, לראשונה בהיסטוריה - אז בוודאי שמגיע לו פרס נובל לשלום. בטח יותר מאשר ההוא שזכה בנובל לשלום רק כי הוא נבחר כנשיא שחור.
וכנ"ל שאר ההסכמים שהיו ושעוד יהיו אגב, עם אותן “מדינות לא רלוונטיות”. ניסיונות ההקטנה של ההישג הזה, מעיד בעיקר על בורות ועל חוסר התפיסה של האירוע. להפוך את היחסים בין מדינות עוינות, שביססו עד עתה את היחסים שלהם על רגשות ותפיסות פרימיטיביות ולא רציונאליות של פונדמטליזם ודתיות, ליחסים מודרניים שמבוססים על סחר - זה בדיוק-בדיוק מה שיהפוך את העולם שלנו לבטוח ושליו יותר, או במילה אחרת - לעולם שהשלום פושה בו.
אידיוט-אידיוט - אבל בסופו של יום, בשנה אחת הוא מצליח לסגור כמות כמעט דו-ספרתית של מלחמות שנפתחו בזמן קודמו, ואפילו מלחמות ויריבויות עתיקות מכך.
גם אני תהיתי את השאלה הזו, לדעתי התשובה לרצות את טראמפ.
בכל אופן, מכל הדיווחים נראה שישראל בגדול תתן לסוריה נסיגה מהשטחים שנכבשו במלחמה הנוכחית תמורת… בגדול כלום. חזרה להסכם הפסקת האש המקורי.
ומן הסתם שלאחר הסכם כזה כבר לא נוכל להמשיך להשתמש בסוריה בתור הביצ’ שלנו.
אני מודה שגם אני לא לגמרי מבין מה זה נותן לנו ולדעתי ישראל מוותרת פה על יתרונות לא מעטים בעבור היכולת להגיד “עשינו הסכם”. עבודה בעיניים של ביבי וטראמפ. האחרון בכלל באופן ברור מחפש פרס נובל לשלום ואין לו שום בעיה שזה יהיה כאילו שלום שרק יערער יציבות.
זה מתחבר ל’חמוצים’ של הפעולה באיראן. משתמע מההודעה שלך שזה חצי מהעם. זה לא. אני לא מכיר הרבה אנשים שלא ישמחו מדבר כזה.
לגבי טראמפ, צריך להגיד: הוא מצליח בעיקר במזרח התיכון. עם רוסיה ההבטחה הילדותית שלו טרם קוימה. בסודאן יש מלחמה עקובה מדם. זה גם הלברג׳ שלנו: הוא צריך עכשיו את ישראל כדי לסגור הסכמים.
דוד אני מסכים. בעניין דומה - ירדן מיירטת טילים אבל לא מסכימה למשחק ספורט נגד ישראל. צריך להבהיר להם שנגמרת החגיגה הזו. שלום זה שלום.
גם השלום עם מצרים הוא עד גבול מסויים.
אין כניסה לישראלים לקהיר למשל.
סליחה אבל חצי מהעם מעולם לא היה באובססיית איראן. אנשים באזור החיוג שלי מאוד שמחים עם מה שעשינו באיראן (אם כי לדעתי מוקדם לשמוח כי מהותית עוד לא ברור אם משהו השתנה) אבל זה מעולם לא היה הנושא העיקרי שלהם.
גרשון בסקין שבעברו נשא ונתן עם חמאס. אני לא יודע מה זה בדיוק אומר לגבי הפרימטר ופילדלפי. מה שכן, הבעיה עם עזה בניגוד ללבנון ואיראן היא שהיות והיא האובססיה העולמית, יהיה יותר קשה להגיע להסכם ועוד באותו יום להמשיך שם נוכחות ביטחונית.
איכשהו יש לי תחושה ששוב נגרר בסוף לעסקה חלקית.
מה אתם אומרים?
On Monday of next week Prime Minister Netanyahu is expected to meet President Trump in the White House. Based on Trump’s social media post he is expected to tell Netanyahu that the war in Gaza must end and all of the hostages must come home. From what we know (I know from first sources) Hamas has four demands: (1) a permanent ceasefire also known as ending the war; (2) withdrawal of all Israeli troops from Gaza; (3) release of Palestinian prisoners from Israeli prisons (including those who have killed Israelis); and (4) significantly increased humanitarian aid to Gaza. In exchange, Hamas is prepared to free all of the hostages (50 in number including all of those alive and all of the bodies of those no longer alive); and Hamas is prepared to transfer the governance of Gaza to a Palestinian civilian professional technocrat government. Hamas has not committed itself to disarmament, transferring its weapons to the new Palestinian government, or having its armed personnel or some of them leave Gaza with their families. That is the deal that can be done next week – first when Trump tells Netanyahu to make the deal, and then when Witkoff with Qatar and Egypt tell Hamas to make the deal and then they can all agree on the implementation plan. The war in Gaza could theoretically be over in one to two weeks from now.
![]()
![]()
![]()
מה התנאים מה מי מו.
הקרדיט הזה לקטארים בלתי נסבל. הם עובדים בשביל שהחטופים לא ישוחררו והמלחמה לא תיגמר עם חמאס בחוץ
מה זה משנה , בגדול?
ברגע שהחטופים חוזרים, הכל הפיך. אנחנו יודעים לשבור הסכמים לא פחות טוב מכל אחד אחר.
ברוכים השבים
מסתבר שהתיאוריה הזאת התממששה. שיהיה בהצלחה ונקווה לא לספוג מכות קשות מדיי בעורף.
אני לא מבין זה רק אנחנו או יחד עם ארהב?
בכל מקרה הנראטיב יהיה שאנחנו השתוללנו ותקפנו ראשונים.
לא, ארהב מאשרת בהדלפות שזה התקפה משולבת של ישראל ארהב
מטחים של טיל או 2. מרגיע מאוד לראות את זה. אנחנו מתחילים איפה שהפסקנו בפעם הקודמת עם שליטה במרחב האווירי ויכולת איראנית נמוכה לייצר מטחים משמעותיים, רק שהפעם ארהב אקטיבית לצידנו וככל הנראה הספקנו לחדש מלאי מיירטים שאזלו לקראת סיום הסבב הקודם. בנוסף, אנחנו כבר מנוסים ומכירים את האסטרטגיות שלהם ואני בטוח שלמרות ההצלחה של הסבב הקודם עדיין למדו את הדברים והסיקו מסקנות.
מה שמטריד אותי זה 2 דברים. הראשון הוא שלכל דבר יש מחיר כלכלי וגם ככה קשה מאוד לחיות כאן, והדבר השני זה הפוליטיקה הפנימית בארהב שם טראמפ והימין מתערערים.
אתמול פקיסטאן האשימה אותנו בשיתוף פעולה עם הטליבאן. כאילו לא סתם מודי היה פה בדיוק כשהטליבאנים תקפו את פקיסטאן.
עכשיו תקפנו את אירן ברגע שמודי יצא מפה.
אז אל תבלבלו לי את המוח עם טראמפ. מודי שולתתת!!!
@SantiagoBernabeu טרם התבהרה עוצמת המתקפה, האם זו הצגה מתואמת/טראמפ רוצה ללכת על כל הקופה או סתם להוציא התחייבות לאי פיתוח נשק גרעיני (שברור שתופר מתישהו, אבל מה אכפת לו) ואיזה דיל על הנפט האיראני/שלל תרחישים… כדאי לחכות ולעקוב אחרי העובדות. לדוגמה: אם נשמע שהשמידו להם הרבה תשתיות אז זו בהחלט אסקלציה.
לגבי מה שאתה מודאג ממנו: הדאגה שלי היא, בהמשך לסקר גאלופ שפורסם לפיו לראשונה האמריקאים תומכים יותר בפלסטין במקום בישראל, היא שיתקבע הנראטיב לפיו ישראל גררה את אמריקה למלחמה ומצבנו יורע עוד יותר. גם אם הנזק האמיתי יגיע אחרי כהונת טראמפ.
לא מבין את ההשקפות והסקרים האלה. התקפה על אירן is for the greater good . מדינה רעה, פושעת שמתעמרת באזרחיה. כל מי שמתנגד למלחמה מולם איבד את המצפן המוסרי שלו.
שלא תתבלבלו, ברור שיש פה אינטרסים אחרים, אבל עדיין המערכה הזאת בסופה צריכה להטיב עם כולם. חייבים לעשות את זה עד לנפילת המשטר.
*מאושר צנזורה*
ניתן לפרסם:
“צה"ל וארצות הברית סיכלו בשעות הבוקר כ50 משגרים עם טילים בליסטיים מוכנים לשיגור בטווח המיידי לישראל בעת פתיחת המערכה.”
זה הכוח של ארה”ב, 50 משגרים זה הרבה. זה כוח שאנחנו לא יכולים להוריד בכמה שעות.
סבב קודם היו להם 300 משגרים ובסוף המלחמה בערך 200 אז 50 מהבוקר זה נהדר
לא בטוח את מי אתה מנסה לשכנע, אותי בטח לא. היות ודעת הקהל והאינטרסים האמריקאים והישראלים לא זהים במאה אחוז - לא יודעים כיצד זה יתפתח.