אני לא יודע לגבי סקרים כאלו ואחרים, אני רק יודע שהמצב שלנו בארהב מתערער מהבסיס ומתישהו זה יגיע גם להנהגה. גם הימין שם כבר לא ממש לצידנו ואני מוטרד מזה.
תגידו, למישהו יש חברים במדריד? חברה טובה תקועה שם.
הקנאההההההההההההההההה
כן אני סבב קודם הייתי תקוע בורשה. סתם אני לא רוצה שהיא תהיה לבד. היא מטיילת לבד. ואם אפשר לעזור לה בלינה בכלל זה מדהים.
אני במדריד, לינה תפוס כבר
בגלל פורים יש מלא פעילויות של הקהילה, צריך לחפש קבוצות של ישראלים בפייסבוק/ווטסאפ. אין לי קישורים לקבוצות אבל אני יודע שיש
דוגמה:
מצאתי:
מחכים לכם בבית.
לאור מבצע שאגת הארי,
ובעקבות ביטולי טיסות רבות לארץ, ישראלים רבים מתקשים למצוא דרך לחזור הביתה לישראל.
אם טיסתכם בוטלה, ובינתיים אתם זקוקים למקום להתאכסן בו תרגישו בטוחים,
מלונות לאונרדו מרשת פתאל מציעים לכם לשהות איתנו עד שתמצאו דרך להגיע הביתה.
)ברשת כ-300 בתי מלון)
הכנסו לאתר www.leonardo-hotels.co.il
והזינו את הקודים הבאים להנחה של 25%-30% הנחה.
הקוד למלונות באירופה
LEOOFF30
הקוד למלונות ביוון וקפריסין (שימו לב הקוד עובד בחיפוש מלון ספציפי בלבד ולא בחיפוש לפי עיר)
TOGETHER
• ההטבה רק לישראלים שמקום מגוריהם הקבוע בישראל בהצגת תעודה מתאימה
• ההטבה בשלב זה להזמנות ושהיות עד 10.3.2026
אפשר לקחת אותה למשחק בברנבאו שתהנה קצת.
סינואר ללא כוונה חיסל את כל ציר ההתנגדות במו ידיו.
מדהים
כל אלו שפירשונו ואמרו כמה שארדואן וקטאר שולטים בטראמפ אוכלים עכשיו את הכובע חזק חזק
כאילו שברגע האמת הוא שם עליהם זין אחד גדול
קטאר מבינה כרגע יש דברים שאי אפשר לקנות עם כסף ![]()
אתה מתכוון לכל הפרשנים בטלויזיה?
ממש אוכלים את הכובע. אני רואה אותם עדיין מדברים. מה חמנאי חושב, מה טראמפ חושב, מה ישראל צריכה לעשות ומה המשמעות של ירי אירני לכל עבר.
זה לא משנה כמה טעו בפעמים קודמות, הם ימשיכו לפרשן. תפסיק להקשיב.
זה מה שהם אומרים, למרות שאין שום קשר בינו לבין התקיפה באירן. זה היה קורה בכל מקרה כי טראמפ.
לא הכל זה טראמפ
חמאס קפץ ראשון ללא הכנה של הציר, מה שיצר תגובות שרשרת בכל מדינות האזור שכבר פורטה פה מספיק
לפני שביעי באוקטובר אף אחד לא היה מעיז לגעת באירן. אחרי שכל הפרוקסיז קרסו אחד אחרי השני אירן נותרה חשופה…
יש לי הרגשה שחמינאי פוגש עכשיו את סינואר בגהנום הוא בעצמו ידפוק לו מכות…
עשרות שנים הם בנו את הפרוקסיז שלהם בדיוק אבל בדיוק בשביל רגע כזה ושהרגע הגיע הפרוקסיז קרס בגלל טיפשות ויוהרה של הסוני סינואר, בסוף הסונים שוב דפקו את השיעים חחח
זה מראה מה זה פנאטיות דתית מוסלמית וכמה שזה חוסם כל היגיון, פשוט קנאות דתית של סינואר שלא איפשרה לו לגלות איפוק…
חוכמה בדיעבד זה טיפשי ולשמחתנו לא נדע לעולם מה היה קורה אם סינואר היה מתאפק ומחכה שכולם בציר יהיו מוכנים לרגע הפקודה.
יש קשר ישיר בין ה-7 לאוקטובר למלחמה כרגע, זה היה נראה אחרת לגמרי, אם בכלל, אילולא ה-7 לאוקטובר. סיכוי לא רע בכלל שמעז יצא מתוק ושבחישוב הסופי, הרבה מאוד מוות נחסך לנו אפילו עם כל היום הנורא ההוא. הבעיה העיקרית לטווח הארוך היא המצב הבינלאומי המתדרדר של ישראל, וזה משהו שאם לא נצליח לטפל בו, יהיה מאוד קשה לומר שניצחנו במלחמה הזו.
אגב, זה רק אני או שבסוף את עיקר ההתקפות אנחנו עושים והאמריקאים יותר כזה מדי פעם זורקים כמה טילים כדי לצאת ידי חובה? ייתכן שזה סתם כי פשוט התקשורת כאן בעיקר מתמקדת בנו (מה שהגיוני), אבל לפחות ממה ששומעים, זה נשמע שבסוף זה אנחנו מובילים וארה”ב תומכים מהצד, במקום מה שהיה אמור להיות הפוך.
כמה מילים שחשוב לי לומר, כי מרגיש לי שזה אולי קצת מתפספס ו“התרגלנו” בין כל האזעקות, הכותרות, הסבבים וכו:
מה שאנחנו רואים כאן ביומיים האחרונים, ובכלל בשנתיים+ האחרונות - הוא לא פחות ממטורף. מדינה קטנה, של בקושי 10 מיליון איש וכמה עשרות אלפי קמ”ר בודדים, בלי יותר מידיי משאבי טבע ועם ים של בעיות פנימיות וחיצוניות כאחד - פשוט מעצבת כאן את האיזור כולו כרצונה, חודרת למקומות הרגישים ביותר של המשטרים החזקים והמאיימים ביותר באיזור, ונלחמת כגורם משמעותי ומוביל כתף ליד כתף עם המעצמה הגדולה בעולם.
אפשר להתווכח עד מחר על כן נמר מנייר או לא נמר מנייר - בשורה התחתונה העובדה היא ש:
- לא הסעודים, עם נפט אינסופי ואוכלוסיה וכלכלה גדולות פי 3-4 מזו של ישראל - שנכנעו ללא תנאי למתקפה האיראנית על מתקני הנפט שלהם, שהאסטרטגיה שלהם בשנים האחרונות הייתה להתחנף ולהתקרב אל האיראנים כלפי חוץ, ורק ניסו ללחוץ על טראמפ לתקוף בחדרים פנימיים;
- לא הקטארים או האמירתים, עם כלכלות בסדר גודל של זה של ישראל (אבל עם הרבה יותר שקט תעשייתי והרבה פחות בעיות חיצוניות ופנימיות) - שרק התחנפו גם הם לאיראנים, או לכל היותר “גינו בתוקף” תקיפות בשטחן;
- ואפילו לא האמריקאים עצמם;
מי שחיסל בסופו של דבר את חמינאי, ואת כל הכוורת המדינית שלו ושל המשטר הרודני ארוך השנים שלו - זאת אותה מדינת ישראל קטנטנה.
דווקא בהסתכלות היסטורית, על רקע השוואות מתבקשות לסיפור של פורים מצד אחד, או ויכוחים ארכאולוגיים עזים שניטשים כבר שנים על גודלה וכוחה האמיתיים של ממלכת ישראל ההיסטורית - אני חושב שאפשר לומר במידה גדולה של ודאות, שמעולם היישות המדינית של העם היהודי/ישראלי, לא הייתה במעמד שבו היא נמצאת כיום. מעצמה אזורית לכל דבר ועניין, ואפילו למעלה מכך.
כולנו יודעים היטב שיש לנו המון בעיות אקוטיות שצריך לפתור. אבל לצד זאת, אפשר גם בהחלט להיות גאים במדינה הזאת שהקים לעצמו העם היהודי, אחרי 2000 שנות גלות ארוכות.
אני בעיקר בז לתקשורת בארץ. המדינה הייתה לפניי מלחמה מול איראן, אירוע היסטורי, וכל מה שהמטומטמים מדברים עליו 24/7 זה על לוסי האריש הבת **** שהתגרתה בציבור הישראלי והתחילה את המשחק של הערבייה המסכנה. והתקשורת אחרי הסיפור הזה, כאילו שאין מלחמה על הראש שלנו.
איזה מדינה מפגרת.
שילוב הכוחות האמריקני-ישראלי בהפצצות על אירן - לפי גורם ישראלי:
כוחותינו הטילו 1,200 חימושים ביממה הראשונה למבצע - ארה״ב שיגרה 1,050
האירנים ירו גם על קפריסין וגם על עומאן.
אין שם בסיסים אמריקאים. מה הם משיגים בזה?
בקפריסין יש בסיסים בריטיים ענקיים. הם רוצים להכניס גם את הבריטים למלחמה נגדם? מאוד חכם.
בעומאן אין בכלל בסיסים זרים, אז מה הקטע? הם דווקא ניסו לעזור לאיראנים ולטווך מול ארה"ב.
העיקר אראקצ’י התקשר בשבת בבוקר לכל שרי החוץ במפרץ ואמר שהם יתקפו רק את הבסיסים האמריקאים. לא התישן טוב.
אם קמאלה הייתה זוכה, לא היינו תוקפים באירן בלי קשר ל 7 לאוקטובר.
אם טראמפ היה נבחר ב 2020, חמאס עדיין הייתה עושה את ה 7 לאוקטובר.
כל המלחמה הזאת והקודמת מול אירן היא בגלל טראמפ. הוא אישר לנו לתקוף, הוא אישר לנו לקנות כל נשק שבא לנו, נותן גיבוי מלא בנושא אירן למרות שלא נותן גיבוי מלא בעזה. הוא הגורם המכריע, לא ה 7 לאוקטובר.
אם להאמין לתקשורת שלנו, חמאס לא כך כך קשורה לאירן. מי שתמך בהם יותר מכל זאת קטר. אלא עם כן אתה קורא “הארץ”, ואז התומך הגדול ביותר שלהם זה ביבי.
מת דף ומת סינוואר ומת חסן
ומת גם אייתוללה, נשיא איראן
![]()
דימה אתה טיפה מפספס מה שקרה במזרח התיכון וקורה עכשיו
לפני השביעי באוקטובר היה לך חמאס וגיאהד בעזה
חיזבאללה בלבנון היה אולי ארגון הטרור הכי חזק ומאיים בעולם שהחזיק בכוח רדואן שאלפי חיליו ישבו לך על הגדר מוכנים רק לפקודה על מנת לגרום לטבח שטבח אוקטובר היה משחק ילדים לידו.
בסוריה שלטון אסד עם כל המשמעות של הבובה של האיראנים ונסראללה.
אירן וחמניאי באופן אישי עמלו במשך שנים להקים טבעת אש סביב ישראל שבעת פקודה יפלשו לישראל דרך סוריה לבנון עזה ואולי גם ירדן עם חיפוי של טילים מעירק תימן וכמובן אירן
כל טבעת האש נועדה בשביל לתת אפוד מגן למשטר האיראני בשביל למנוע מתקפה עליה כדי שתגיע לפצצה גרעינית. וכולנו צריכים להבין מה זה המשמעות של האיתוולות עם פצצה גרעינית בידם.
אבל סינואר עשה “פליטה מוקדמת” ישראל הסירה את האיום הצבאי הממשי של חמאס בעזה, נסראללה לא יכל להתאפק, נכנס לסיפור לא הבין את הרמזים (בצורה מובנת לאור האימוטנציה של ישראל לפני הטבח) חוסל ויחד איתו הארגון שלו קרס. אחרי זה הגיע התור של סוריה של העלוואים פרו אירן לקרוס כי אין יותר חיזבאללה ואין יותר פוטין שעסוק באוקראינה וואסד שנמלט לרוסיה. אז בסוריה קם משטר ששונא את אירן וחיזבאללה בערך כמו שהוא שונא אותנו. אולי אפילו יותר.
אירן נשארה לבדה עם העירקים והתימנים אבל זה לא מספיק ולא יכול למנוע ממנה את הקריסה שלה.
לפני השביעי באוקטובר, מלחמה כמו המלחמה של היום ועם כלביא לא היו יכולים להתרחש, כי ישראל ידעה שזה באמת יגרום למלחמה איזורית עם אלפי טילים עליה…
השביעי לאוקטובר יצר מין אפקט פרפר הזוי שכל חוליה בציר קרסה אחד אחרי השני… ועכשיו חמיאני החוליה האחרונה שבגהנום.
לא סותר מה שכתבת,
נ.ב אם סינואר היה חכם מתאפק ומחכה לשאר הציר . רק תחשבו פלישה מעזה מרמת הגולן מלבנון בחיפוי אוירי של אלפי טילים מאירן ועירק והחותים וכמובן עזה ולבנון
והכל באותו זמן. אני באמת חושב שזה היה הסוף של המדינה היהודית במזרח התיכון.
יותר מזל משכל
אני מסכים למה שאתה אומר רק במבט מעט שונה.
7.10 הסביר לנן היהודים מה יקרה אם דברים יתממשו מהצד של האויבים שלנו, התפכחנו אז, קבלנו ביצים. טראמפ זה כבר הבונוס שיכולנו לצאת ולחלום על כאלו דברים.
- אנחנו לא באמת יודעים מה נעשה ומה לא נעשה.
- אם לא ארהב לא הייתה לנו את הלגיטימציה, התחמושת או הביצים לעשות את הפעולה הזאת.
- גם אם הם לא עושים כלום, מספיק שהם מיירטים כמה טילים פה ושם ועוזרים לנו בהגנה, והם אכן עושים זאת, וזה כבר עזרה גדולה.
בסופו של דבר חלוקת העבודה ברורה. לישראל יש את החיסולים הממוקדים ופגיעה בתשתיות הטילים, בזה חיל האוויר שלנו מנוסה מאוד, לארהב יש את המטרות שלהם.
אין לנו יכולת באמת לאמוד את זה. ייקחו כמה שנים עד שבאמת נוכל להתחיל לעכל. האופוריה בסבב הראשון הייתה גדולה יותר כי חשבנו שאירן בלתי חדירה וגם היינו לגמרי לבדנו, אבל גם הפעם מדובר בהישג גדול ובמכה אדירה.
כולם כבר במצב הזה. הם מנסים לשמור על המעמד הבלעדי שלהם אבל הזמן שלהם עבר.
הכל שמועות, אבל ראיתי איפשהו שהחיסול הוא תוצאה של מודיעין אמריקאי הפעם, והעובדה שהם רצו שאנחנו נעשה זאת. חיסול מנהיג מצריך אישור קונגרס (לא שטראמפ לא מצפצף על החוקים עם ונצואלה וכאן בלי קשר).