לא, אין גבול לטמטום האיראני…
יכולת הסקת המסקנות שלהם היא פח ברמות אחרות. אפילו שימפנזה בניסויי מעבדה מגיבה טוב יותר.
לא, אין גבול לטמטום האיראני…
יכולת הסקת המסקנות שלהם היא פח ברמות אחרות. אפילו שימפנזה בניסויי מעבדה מגיבה טוב יותר.
טייסים ברזילאים?
יאללה שיבזבזו טילים על איחוד האמירויות. שיעזבו את באר שבע בשקט. אני פה וכבר נמאס לי. אני חושב לנסוע לאילת עם האישה או לחדרה/נתניה. אין שם טילים בכלל.
אוי זה טוב
סע לנתניה. הכי בטוח.
אפילו אייטולות וחיזבאללה לא רוצים להסתבך עם העבריינים האלה.
ירון אברהם כרגע: “המודיעין הישראלי מזהה שהאיראנים מכוונים את ירי הטילים שלהם במכוון לעבר מרכזי אוכלוסין. הם סבורים שזו הבטן הרכה, ולאו דווקא אתרים צבאיים או יעדים אסטרטגיים”.
בואו ספרו לי איך האידיאולוגיה הרצחנית של חטופים פירסט - לא עולה בחיי אדם.
בספרד עונים לטראמפ: ארה’'ב צריכה לציית לחוקים בין-לאומיים ולהסכמים. יש לנו את המשאבים כדי להכיל השפעה אפשרית של אמברגו סחר אמריקני
חבל, הייתה עיר נחמדה מדריד
לדעתי באופן כללי הם זיהו שישראל היא האחרונה שתישבר בעימות הזה ושבגדול אין לה בטן רכה (הכל יחסי כמובן): הגנה אווירית הטובה ביותר וציבור שמבחינתו לשלם מחירים בשביל שינוי המצב. לאיראנים נותרו יעדים מועילים יותר לצורך ירי הטילים שלהם: בסיסים אמריקאים ומדינות נוספות. הלחץ מבית על טראמפ והעובדה שכניסת מדינות נוספות (בנוסף לצעדים שהם לא ירי טילים) לקלחת תשפיע למשל על מחירי האנרגיה, יקרבו את הפסקת המלחמה מהר יותר מאשר ירי על ישראל.
איראן יורה על טורקיה.
נראה שהם משחקים בטקטיקה של ׳אם אנחנו שוקעים כולם ישקעו׳.
איראן תצא מהאירוע חלשה מאד ללא ספק, אבל כמו ששמעתי מפי יו״ר המטות המשולבים לשעבר - יש פה משחק פשוט של מיירטים מול טילים. אחת הסיבות לעיתוי התקיפה היה בדיוק זה - מלאי הטילים שלהם גדל בהתמדה, גם אחרי קיץ 2025. כל עוד לא נקבל שלטון אחר שלא יקום בבוקר כדי להשמיד את מדינת ישראל זה צפוי להיות מסובך מאד. לא קל לקצץ דשא כשמדובר באוייב מרוחק שדורש מלחמה ולא נגמש עם כמה לוחמים, שלא לדבר על הקושי שבלרתום את ארצות הברית. יותר גרוע ממה שהיה לפני השביעי לאוקטובר זה בטח לא, אבל גם פה לא בטוח שיש ׳פתרון׳ אלא יותר ׳צמצום׳ של הנזק הפוטנציאלי.
המאזן חייב להיות של מיירט זול יותר מטיל בליסטי. אם לא, מצבנו רע מאוד.
לשמחתנו יש כמה וכמה מערכות הגנה ולא כולם עולים הון. ככל ונוכל לדייק אותם ולאפטם אותם, ייטב לנו.
הבעיה לא רק במחיר, הבעיה העיקרית היא קו הייצור, אתה צריך הרבה רכיבים שלא תמיד זמינים וזאת הבעיה העיקרית.
את המחשבה מלתקוף את השכנות אני מבין, מה המחשבה מאחורי לתקוף את טורקיה? לטורקים יש חתיכת צבא והם יכולים להסב נזק מאוד גדול לאיראנים, משהו פה לא ברור.
כשכולנו פה בפורום נמצאים פתאום באותו צד של ‘ת’רד היריבות’:
‘חטאפה עם כסף vs יוחזר ברתומידינג’אד לאלתר’.
לטעמי זה היה פאשלה. הם מכוונים אם כבר ליוון/קפריסין שם חונים המון כלי טיס אמריקאים - די בבטחה.
איך שאני מבין את זה הם תוקפים במטרה להפעיל לחץ על השכנות להפעיל לחץ על ארה’'ב לסיים את המלחמה.
טורקיה לא תצטרף למלחמה נגד איראן עם ישראל, אבל היא תתחיל לשאול שאלות את האמריקאים על מתי יגמר העניין הזה כי כולם כבר נפגעים ובלה בלה בלה.
יירוט טיל בליסטי הוא עדיין יקר מאד. שימוש בלייזר לא באופק, להבנתי. ומה ש @sari.23.11 כתב.
זה הימור מאוד מאוד מסוכן, מצד אחד זה באמת יכול להפעיל לחץ על טראמפ( לא יודע עד כמה) אבל מצד שני מיסקלקולציה אחת או פגיעה אחת של טיל על אדמת טורקיה ואתה כבר באירוע אחר לגמרי, ארדואן יגיב ועוד איך.
השאלה כרגע היא איך יוצאים מהמלחמה הזאת, כרגע העם האיראני לא מתקומם והמשטר עדיין יציב, מה כל חצי שנה נתקוף שוב את הטילים הבליסטים?
טיל בליסטי ייצורו גם יקר מאוד. מערכת הלייזר מכוונת לרקטות לא? או שאני טועה…
הלייזר לפי מה שהבנתי בנתיים רק נגד כטבימים יקח זמן עד שהוא יהיה גם נגד בליסטים.
רוצה להאמין שהכוונה האמריקאית לשינוי המשטר היא אמיתית.
אולי אפשר גם על הדרך לתת לכורדים איזו חתיכה קטנה סוף סוף.
קוראים לזה ירושלים