מלחמת ישראל - איראן :: we were on a break

כמו שאמרתי לך בזמנו על חמאס כל עוד מורידים להם את הרגלים והידים, מצידי שישירו כמה שהם רוצים “מוות לישראל מוות לארה”ב”

אל תשכח את המצב הכלכלי שלהם את זה שפעם שניה ברציפות הם מתגלים ברוב עליבותם ואת הרתעה שלנו ושל ארהב

המשטר שם יגסוס לאיטו. בפעם הבאה לא יהיה להם כח לטבוח במפיגינים. המטבע שם קורס.

מה שכן מפחיד אותי זה שיכרון חושים שפתאום נחשוב שאנחנו ממליכי מלכים ובוני דמקורטיה, פה צפויה ההסתבכות

אני קורא הרבה הודעות שלך בסגנון וחייב להבין למה אתה כל פעם מחליט שאין אסטרטגיה (כי לא מסבירים לנו)?

בעזה היו שיקולים אחרים לגמרי, גם בגלל חטופים שהיו שם חיים (ומתים) וגם לחץ בינלאומי ושלטון אמריקאי עם גישה שונה לגמרי מהנוכחי [רק תזכורת לדברים שאמרה קמלה האריס - לא בטוח שמה שעשינו בעזה זה לא ג’נוסייד וגם אמירות מקוממות נגד המלחמה באיראן - מועמדת לנשיאות וכנראה נשיאה דה פקטו בסוף ימי ביידן].

באירוע מול איראן רוב העולם בצד הישראלי/אמריקאי מאשר בצד האיראני, כולל כמה מדינות ערב מפתיעות שחוטפות אש, וגם חלק מהעם באיראן בעד המלחמה.

אני לא יושב בשום קבינט מצומצם ואין לי קשרים ואני לא יודע בוודאות שיש אסטרטגיה ובטח לא יודע מה היא אבל דווקא נראה שיש תוכנית מאוד מאוד מסודרת ולי נשמע הגיוני מאוד שלא מסבירים לנו כי אנחנו לא לבד וגם האיראנים שומעים.

גם בפעם הקודמת היתה כנראה אסטרטגייה והדבר שעצר את ישראל היה טראמפ ולא היעדר יעדים רק שעכשיו נראה שטראמפ יותר להוט מלחמה מביבי ולא רק הוא אלא הצמרת הצבאית והמדינית האמריקאית עם ביטויים כמו “הם גמורים ועוד לא התחלנו”.

כמובן שמטוס ישראלי אחד שיפול באיראן יוריד את מפלס מצב הרוח בישראל (בטח אם הטייס יהרג או יילקח בשבי) אבל כל עוד שזה לא המצב לא רואה הגיון בלחשוש כל הזמן שאולי עוד רגע אנחנו נופלים ושוקעים בבוץ.

קודם כל כן. שנית, בעזה מבחן התוצאה (אחרי שנתיים פלוס) ממש לא נראה כאילו הוא תוצאה של אסטרטגיה אלא תוצאה לא טובה שאפשר היה לראות אותה מקילומטרים.

במלחמה הזו - אני מקווה שהדברים סוכמו מראש אבל ממש לא בטוח.

איראן שונה מאד מעזה, זו לא מדינה שתוך עשר דקות אנחנו מציבים חיילים על שטחה שיכולים לפעול ויש הרבה מאד דברים שמגבילים אותנו מלפעול. מאמין שבפעם הקודמת מבחינת ישראל זה בגדול היה להתקדם עד כמה שאפשר. המצב היה שונה לגמרי ולפני שיצאנו למערכה היה חוסר וודאות ענק. הצלחנו לגרום לטראמפ להפציץ את פורדו אבל לא הצלחנו לנטרל את הגרעין (בניגוד למה שנאמר לציבור הישראלי והאמריקאי). המצב שונה מאד מהמלחמה הזו אותה ארצות הברית מובילה. לא הייתי משווה ובטח לא הייתי מתייחס יותר מדי ברצינות לאמירות של טראמפ.

לא מסכים עם הניתוח לגבי הפלת מטוס אחד. אם זה קיצוץ דשא - אחלה, אין לי איזו שיטת קסם. בוץ זה אומר שאתה לא מביא לציבור שלך את ההישג הרצוי ואז אתה מתברבר עם עצמך. בכל מקרה, לא מדובר ב׳לחשוש כל הזמן׳ אלא במציאות עובדתית והסתכלות על ההיסטוריה.

גם לא אמרתי שאנחנו בטוח בדרך לשם, אני משתדל לשמור על צניעות בדרך כלל. אמרתי שכמו שהמשטר יכול ליפול, כך הוא יכול לא ליפול והעסק יכול להסתבך

מאוד מאוד מוזר הסיפור הזה עם הכורדים. באופן מאוד מובהק גורמים אמריקנים וישראליים דאגו להדליף בתקופה האחרונה על מתקפות קרקעיות כורדיות קרבות באיראן, ובשעה האחרונה ממש תדרכו באנונימיות על תחילתה בפועל של מתקפה קרקעית כורדית שלא הייתה ולא נבראה.

מה הולך פה?

ההסבר היחיד שאני מצליח לחשוב עליו זה נסיון להוציא את הצבא האיראני לשטח ולהפגיז אותם. אם כן, נראה שזה נכשל לגמרי, אבל בלי קשר לא ברור מה בדיוק המטרה של זה. יש לאיראן מליון חיילים, מה עוזר היה לחסל כמה מאות או אפילו אלפים במהלך שכזה?

מוזר מאוד מאוד הסיפור הזה.

מאיפה המידע שלא היתה ולא נבראה?

כי זה עדיין בראש כל הכותרות.

לא הבנתי יש או אין מתקפה שלהם?

@mos56

רועי קייס בX

גורם באחד מהארגונים הכורדיים שדווח כי משתתף במתקפה הקרקעית לשטח איראן, מכחיש לערוץ רודאוו המשדר מהחבל הכורדי בעיראק את הדיווחים על פתיחת מתקפה קרקעית. במקביל, העיתון א-שרק אל-אווסט שבבעלות סעודית מדווח כי ששר החוץ האיראני עבאס עראקצ’י, וסגן מזכיר המועצה לביטחון לאומי האיראנית עלי באקרי כני, שערכו היום שיחות עם שורת גורמים עיראקיים, ניסו בעיקר לברר בשיחות שערכו, מה היה תוכן שיחות הטלפון שבין טראמפ לבין המנהיגים בחבל הכורדי בעיראק - יום קודם לכן. החשש שלהם היה מפתיחת חזית בגבול עם כורדיסטן העיראקית, והביעו דרישה לקבל ערבויות מספקות לכך שלא תיפתח חזית שכזו.

באמת מוזר

המשוואה משתנה פה, זה לא רק תקיפות מהאוויר, אלו עוד שאלות שהאיראנים צריכים לתת להן תשובות בתוך כל הכאוס שהם גם ככה נמצאים בו. גם אם הם לא באמת יפלשו לאיראן זה עוד כאב ראש שמפעיל עליהם לחץ ויושב להם בתוך הראש.

אני לא חושב שזה אפשרי לחפות עליהם מהאוויר בצורה מתמדת, הם נמצאים בצפון מזרח איראן, רחוק מדיי עבורינו כדי להיות מעליהם קבוע, רחוק מדיי גם עבור האמריקאים.

אני בטוח שיש תוכניות. צריך לחכות ולראות מה הם בישלו שם.

אני בטוח שיש תוכנית, אני רק מחבב את הכורדים ונמאס לי לראות אותם כל הזמן נדפקים ע”י ארהב

זה קרה במלחמת המפרץ שבוש האבא בגד בהם בסוף המלחמה אחרי שהם עזרו לו במלחמה, טראמפ בגד בהם בסוריה אחרי שהם עזרו לו לחסל את דאעש..

הייתה, אבל הואר ביטל

יש כרגע בדיקה נוספת של ה ואר ניו יורק טיימס מדווחים שהם נערכים להיכנס…

בינתיים האיראנים תוקפים באז’רביגאן, תקפו מחוז כורדי עם 2 כטבמים, אחד ליד בית ספר ואחד ליד שדה תעופה

זה מה שתהיתי. למה לתקוף מדינות יחסית ידידותיות שלא משתתפות במלחמה?
בסדר, אמרו שתורכיה זה טיל טועה אחד. נניח.
אבל אזרבייג’אן הותקפה ב 2 כתב"מים, קצת יותר קשה להכחיש.
לפי ויקיפדיה, האזרים הם המיעוט הכי גדול באירן, 14%. יש יותר אזרים באירן מאשר באזרבייג’אן.

יש ביניהם ידידות? די בטוח שהאזרים חברים טובים שלנו(ושל המוסד). בטוח שהאזרים-איראנים גם היו מעדיפים להתפרק מאיראן.

חברים טובים שלנו וחברים טובים גם שלהם.
אם אתה זוכר, הנשיא הקודם של אירן נהרג בהתרסקות מסוק אחרי שביקר שם. לא היה מבקר אם לא היו יחסי ידיות. היה להם גם תרגיל צבאי משותף שנה שעברה.

יש אצל האזרים ריכוז כורדי גדול
בנוסף הם מקבלים נשק מאיתנו.

חוץ מזה שום דבר שאיראן עושה לא הגיוני בשבוע האחרון הם במתכןנת של תמות נפשי עם פלישתים

מצד שני, היתה ״תאונה״…

חשוב להבדיל בין האזרים (שכאמור חלקם הגדול באיראן וחלק לא קטן מתוך אלה אדוק וסבבה עם הרפובליקה האסלאמית) לבין אזרבייג׳ן (שהיא ספקית אנרגיה וצרכנית נשק משמעותית מאד של ישראל, כמו גם לכאורה שותפה בטחונית משמעותית בשל הגבול הדרומי שלה עם איראן). אינטואיטיבית זה פחות משונה מהירי על קטר.

הייתי מצפה שלאזרים באירן יש זיקה לאזרביג’אן.

הודו היא צרכנית הנשק הכי גדולה של ישראל, ובדיוק חתמה על ערימה של הסכמים, ממש לפני שבועיים.
אתה חושב שאירן הולכת לתקוף גם את הודו?
גם את קזחסטאן?
גם ארמניה היא חברה שלנו, יש לה גבול עם אירן. גם אותם הם יתקפו?

כן, אבל בקטר יש בסיס אמריקאי שמשתתף במלחמה.
לא שזה עוזר לי להבין למה צריך לתקוף את המלונות.

כל ההתנהגות של אירן היא לא רציונלית ומשחקת לידיים של האויבים. מעניין מה הולך שם.

אני היחיד הנאיבי שמאמין שזה היה באמת תאונה או שיש דברים שהשתיקה יפה להם אם אתה מבין את הרמז…

בקיצור , קפטן הליקופטר באמת אחראי ל”תאונה” ההיא?