מתנצל על התגובה המאוחרת.
בגדול, אני חולק על הניתוח שלך.
גם בלבנון יש לחץ בינלאומי משמעותי ביותר לסיום הלחימה, אם לא אפילו גדול מזה שבעזה:
א. בעזה עוד ניתן לטעון שחמאס הוא הממשלה הנבחרת, בלבנון זה בפירוש לא המצב, ובהחלט ניתן לטעון שאזרחים תמימים רבים “נחטפו” באמצע המאבק הזה בגלל אינטרסים זרים של ארגון טרור (ולמען ההגינות - זה גם לגמרי נכון, עבור אזרחים לבנונים רבים). לבנון תטען בקלות שלא היא זו שהפרה את הריבונות הישראלית, ובצדק. כרגע הטיקט שלנו (ובצדק) הוא שהם לא עומדים בהבנות של ההחלטה על הפסקת האש הקודמת, אבל זה חלש יותר מהפרת ריבונות ישירה.
ב. באופן כללי, עזה הרבה פחות “מעניינת” את העולם. אם נדבר רגע בבוטות - מדובר בסוג של ‘פח אשפה’ של העולם, שאף-אחד לא באמת רוצה - בטח לא המערב, אבל גם אפילו לא המצרים או שאר מדינות ערב. גם אם נראה לך שמדובר ב’לחצים בינלאומיים משמעותיים’ - מדובר בעיקר במס שפתיים של מנהיגים מערביים כלפי קבוצות לחץ מוסלמיות פנימיות אצלם במדינה, וגם צריך לקחת בחשבון כמובן את ההבדלים העצומים בסדרי הגודל בין שתי הזירות - בעזה נלחמנו ברצף למעלה משנתיים, ובגדול מחקנו שם כמעט הכול.בלבנון, לעומת זאת, יש נכסים ואינטרסים מערביים משמעותיים (בפרט צרפתיים), והלחץ הבינלאומי הוא בהתאם.
לגבי הכנסת לוחמים ללבנון - קודם כל לא לגמרי ברור לי מה הקשר להודעה המקורית שלי ו/או לטיעון המרכזי בהודעה שלך, ובפרט איך זה מעמת את מה שאמרתי.מה שכן - אני לא מסכים עם האמירה שלך שמה שאנחנו בלבנון מבחינה קרקעית הוא “מסוכן יותר” מאשר ללכת “עד הסוף”. מה שאנחנו עושים שם עכשיו לא דומה למה שהיה במלחמת לבנון השנייה, לצורך העניין, אז באמת ניתן לומר שסתם ביצענו תמרונים קרקעיים “בטפטופים”, ללא מטרה או תכלית כלשהי, רק כדי ‘לצאת ידי חובה’. מה שאנחנו עושים שם זה להכניס כוחות ע"מ לדחוק את חיזבאללה לכל הפחות עד אחרי הליטאני (גבול גיאוגרפי טבעי בהרבה מהיום), אם לא למעלה מזה, ואגב - בסד”כ משמעותי בהרבה מזה שנתפס אולי בציבור, כפי שגם משתמע מדבריך (אולי הפוקוס על איראן קצת בלבל אנשים). כן - אין כוונה לכבוש את כל לבנון או משהו בסגנון, אבל כמו שהסברתי בהודעה המקורית שלי - זה לא נכון ולא כדאי עבורנו לנסות לעשות זאת, וסתם יעלה לנו בדם רב ומיותר ככל הנראה.
ולגבי מיתוס ה’היה צריך לסיים/לעשות הרבה יותר מהאוויר’ - אין דבר כזה. בגדול, כל דבר שאפשר לעשות מהאוויר - עושים. בניגוד למיתוסים ו/או תופעות שאולי היו נכונות לפני ה-7.10 - אין כיום חיה כזאת ששולחים כוחות קרקעיים כצאן לטבח כדי לבצע משהו שהיה ניתן לעשות “בקלות” מהאוויר, כדי לחסוך בכסף או בחיי אדם של הצד השני(*). אם מחליטים לשלוח כוחות קרקעיים - זה כדי לבצע משימות שבלתי אפשרי לבצע מהאוויר, או לכל הפחות שיבוצעו בצורה טובה ויסודית בהרבה מהקרקע (לשטח שכונות בעזה, לדוגמה).
(*)ואגב, בשולי הדברים - אפילו בהסתכלות החד-צדדית ביותר של העניין, חיסכון בחיי אזרחים של הצד השני הוא גם אינטרס ראשון במעלה שלנו - גם בבחינת הלגיטימציה הבינלאומית שדובר כאן רבות, וגם מבחינת הסיכוי להגיע להסדר כלשהו עם אזרחים כלשהם בצד השני, ביום שאחרי המלחמה.