מלחמת ישראל - איראן :: we were on a break

עם השנים, חברות האנרגיה האמריקאיות ברחו בזו אחר זו מעיראק, רובן ככולן מופסדות. את הואקום הזה מילאו הסינים.

ראש ממשלת פקיסטאן מבקש מטראמפ להאריך אולטימטום בשבועים תמורת פתיחת מיצרי הורמוז לשבועיים ומשא מתן בשבועיים האלו להפסקת המלחמה

לדעתי טראמפ יסכים. גם להגיד את האמת, לא חושב שאפשר להשיג יותר ממה שהשגנו במלחמה הזו.

זה ניצחון גדול לטראמפ אם המיצרים נפתחים תמורת “דחיית האולטימטום”. לא רואה את האיראנים נותנים לו את זה.

ככל הנראה לפי ההדלפות, אנחנו מתקרבים לסוג של הפסקת אש.

מעניין אם חיזבאללה יהיה בתוך ההסכם או לא.

אז המיצרים נפתחו ועכשיו מותר להם לגבות תשלום מספינות.

האיום הבליסטי לא נוטרל ואיום האורניום המועשר גם עדיין קיים.

עוד בסוף הנפגעת העיקרית מהמלחמה תהיה מערכת היחסים של ישראל - ארה”ב.

אז לא החליפו משטר
לא לקחו את האורניום
מיצר הורמוז שהיה פתוח לפני עכשיו בשליטה איראנית

ולא סיימו עם חיזבאללה בלבנון

סהכ מוצלח

לפי מה שפורסם, נראה שהאיראנים קיבלו את כל מה שדרשו.

מצד שני, זה קצת מוזר שרגע לפני המתקפה המתוכננת על תחנות הכוח והאנרגיה של איראן, פתאום טראמפ מסתובב 180 מעלות ומוותר על הכל.

משהו לא ממש מסתדר לי.

תגיד אתה באמת חושב שארהב תשלם לאירן פיצוים ותיסוג מהמזרח התיכון? זה תעמולה איראנית.

לא יודעים את הפרטים.

לא. זה מה שהאירנים דורשים, זה לא אומר שזה מה שהם יקבלו.
טראמפ כתב על תנועה חופשית למשך שבועיים, אף מילה על תשלום. תשלום זה לא בדיוק חופשי.

התגובות שלכם זה כאילו טראמפ קיבל את הדרישות של האירנים כבר. כל סעיף שם זה כמו להודות שהוא הפסיד במלחמה.
מתחיל מו’‘מ, נראה מה יהיה. כבר היה מו’'מ שנגמר במלחמה הזאת בדיוק. לא נראה לי שטראמפ ממש התרכך מאז.

היום בבוקר הרגנו שם מישהו. נראה לי ממשיכים בינתיים.

כן, שם בינתיים ממשיכים כנראה

עוד מוקדם לדעת, אבל סביר מאד שגם אם נמשיך בתקיפות אז הסתיים חלון ההזדמנויות לפעול. טראמפ ישאף לכבות שריפות, לא להבעיר. אנחנו שוב נטען שהחזרנו את חיזבאללה לתקופת הברונזה אבל תושבי הצפון מפו(ק/כ)ים, הפעם. נקווה שלבנון תקלף מעליה את חיזבאללה לאט לאט.

אוקי בלבנון אין הפסקת אש. מבצע מאוד גדול, כנראה כמות הנפגעים הכי גדולה מאז הביפרים.

מעניין אם אירן תשמיד את עצמה בשביל חיזבאללה…

הנשיא טראמפ: "לבנון היא לא חלק מההסכם " - כך אמר לעיתונאית

ליז לנדרס, שליחת PBS לבית הלבן שוחחה עם הנשיא טראמפ בעניין לבנון - והאם היא חלק מהסכם הפסקת האש. הנה הדברים שפרסמה :

שאלתי לגבי לבנון שעדיין נמצאת תחת מתקפה ואם הוא ראה את זה. טראמפ ענה : “כן, הם (לבנון - א"ע) לא נכללו בעסקה.”

שאלתי: למה לא - ואם הם היו צריכים להיכלל.

טראמפ ענה : “בגלל חזבאללה. הם לא נכללו בעסקה. גם זה יטופל. זה בסדר.”

שאלתי: ואתה בסדר עם זה שהישראלים ימשיכו לפגוע בהם?

טראמפ ענה : “זה חלק מהעסקה - כולם יודעים את זה. זה עימות נפרד. בסדר? את צריכה לדבר מהר יותר.”

האיראנים:

סוכנות הידיעות האיראנית פארס טוענת:

תנועת כלי השיט במצר הורמוז נעצרה בעקבות התקיפה הישראלית בלבנון.

במידה וזה נכון, העובדה שהם מנסים לעבוד על הקשר בין הזירות רק ממחיש באיזה עמדה האיראנים רואים את עצמם במשא ומתן מול ארצות הברית.

וול סטריט ג׳ורנל:

איראן הודיעה למתווכים שלא תשתתף בשיחות הפסקת אש אם לא תהיה הפסקת אש בלבנון

ובינתיים
כווית מדווחת על פגיעה במתקני נפט ותחנות כוח בעקבות תקיפת מזל’'טים איראנית.

שגרירות ארה’'ב בעיראק הודיעה על מתקפת כטבמים לעבר מתקן דיפולמטי

חמינאי תעשה לי הפסקת אש כוללת בלי הפסקה, בלי כוללת, רק האש.

נראה טוב בינתיים ההפסקת אש הזאת..מחזיקה יפה
קצת תקיפות בלבנון, קצת כטבמים איראנים למדינות המפרץ.
סהכ יפה

ניחוש שלי שבקרוב ישראל תודיע על הפסקת האש גם מול לבנון

בינתיים טראמפ עושה retruth למה שכתב הסנאטור לינדסי גרהם. אם לא יפתחו את המיצר, נחזור למלחמה.
בנוסף, טראמפ בעצמו כתב שכל מדינה שתמכור נשק לאירן תקבל 50% מכס נוסף מיידית. אני מניח שזאת קריצה לסינים.

קשה לי מאוד להאמין שסוגיית התקיפות שלנו בלבנון לא סוכמה עם טראמפ מראש. לפיד יכול לקשקש עכשיו כמה שבא לו. היה ברור שזה הדבר הבא אחרי נצירת אש מעל אירן.

אני מהמר שהמלחמה תחזור.

התקשורת הישראלית שוב מאכזבת אותי. לוקחים את 10 הנקודות של האירנים, ואומרים שטראמפ הסכים לזה. אז על מה בדיוק המו’‘מ? על סכום הפיצויים שארה’'ב תשלם להם?

שמועות שניסו לחסל את מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם.

כבר הכחישו את זה.

דרך אגב לדעתי אם זה נכון זה טעות , הנעים קאסם הזה יש לו כריזמה של צנון הוא ברירת מחדל שלהם, אולי הפעם הם יצליחו לבחור מישהו מסוכן כמו בסגנון של נסראללה.

דרך אגב, בתחילת התקיפה האמריקאית טראמפ ביקש מהעם האיראני לא לצאת לרחובות כי מסוכן מדי.
פספסתי איזה שלב שבו הוא נתן את הסימן לצאת?

דוברת הבית הלבן מבנירה : טראמפ דורש מצר הורמוז פתוח וללא עמלות.
לבנון לא כלולה בהפסקת האש.

אני יכול רק לקוות שהראשים המדברים בכל הערוצים יפנימו ויפסיקו כבר להתיחס למה שהאירנים אומרים. על מי אני עובד?

הדוברת גם מטילה פצצה כבדה : טראמפ ידון עם מנכ’'ל נאטו על פרישה מהארגון.
זה לדעתי חדשות יותר מרעישות מהפסקת האש מול אירן.