ליגת האלופות :: שמינית הגמר: wtf

הופעה מאד מקצוענית שלנו באווירה מאד חמה שאנחנו לא רגילים לשחק בה. אני מאושר שסקוט מקטומיניי קיבל צ’אנס במשחק כזה, זה מצביע המון על האופי של הילד הזה והאמון שהמנג’ר נותן בו. גם ראשפורד ומרסיאל קיבלו קצת ניסיון וזה מאד חשוב להמשך ובוודאי לעונה הבאה. כנ"ל לינדלוף שהיה טוב.

חבל שהררה נפצע הוא היה מצוין עד שיצא. פוגבה נכנס ולדעתי נתן הופעה הכי בוגרת שלו שראיתי מזה הרבה זמן. יצא ללחוץ כשצריך, עזר להגנה, זה שונה מאיך שאני רגיל לראות אותו משחק. יש הרבה מקום לשיפור אבל זו כבר התקדמות.

סה"כ תוצאה טובה מול קבוצה טובה מאד, וההכרעה באולד טראפורד.

בזמן שטוטנהאם -עם אפס מסורת באירופה- שולטת ושוטפת 80 דק’ בטורינו, ואוהדיה יוצאים בהרגשה שהגיע להם יותר, חלק מאוהדי יונייטד -מועדון על עם מסורת בהתאם- יוצאים מרוצים מהאין תוצאה ואין דרך שראינו אתמול…
וזו -לדעתי- הבעיה האמתית שהמועדון מנסה להתמודד איתה.

עם יונייטד יעברו את סביליה , אף אחד מהאוהדים שלה לא יהיה אכפת מהדרך. ברצלונה לא שיחקה שונה בצורה קיצונית מיונייטד אתמול. (אני מדבר מבחינת היופי, מבחינה טקטית שיחקנו יותר טוב)

הדבר היחיד שלא מובן לי מהמשחק אתמול, שמוריניו משום מה התבלבל בין סביליה לריאל מדריד. בחיאת בטיס ואייבר דפקו להם חמישיות, באמת היה צריך לפחד כל כך מסביליה?

הוא גם דיבר אחרי המשחק על אבר באנגה כאילו דיבר על מסי. ‘מקטומיניי הצליח לעצור אותו’. כל הכבוד באמת.

סביליה קבוצה מאוד בינונית. הבעיה היא שגם יונייטד כזאת, למרות אוסף שחקנים מוכשר מאוד.
הכל זה מוריניו.

מאוחר לאללה אבל חייב לכתוב על המשחק הזה.
מבחינתי במילה אחת ביזיון, אם לא הנאיביות של סביליה בהתקפה והצלות מטורפות של דייב אנחנו מסיימים שמה בתבוסה .
עוד לפני המילים על סגנון המשחק והופעת השחקנים, הייתה לי הרגשה כאילו מוריניו בא למכור אותנו בפיחואן : נתחיל מההגנה שם יאנג ממשיך לפתוח למרות שהוא לא מגן שמאלי וזה יעלה ביוקר אם נעלה שלב, בקישור לא היה ברור בכלל מה הולך עם ההצבה ההזויה של הררה באגף הימני והטיפשות לפתוח בכלל עם מאטה במשחק חוץ כשברור שהוא כבר לא לרמה של ליגת האלופות.
עמדנו מול קבוצה די בינונית שתקפה אותנו גלים גלים ולא ראינו בכלל את הפרשי האיכות בסגל, ולנסיה עם תצוגה הגנתית רעה פשוט לא הצליח להסתדר באגף שלו .
בכל זאת שתי נקודות חיוביות:

1. מקטומיניי שאני מאושר לראות מקבל קרדיט נרחב ממוריניו, זה חשוב מאוד לשחקן בגילו בטח כשהוא נראה בוגר מאוד ועם אופי נכון.
  2. https://www.thetimes.co.uk/article/david-de-gea-to-sign-new-manchester-united-deal-8kwx8wkpk

סביליה שאותה נפגוש בגומלין עוד 3 שבועות חוטפת מאתלטיקו בבית 5-2 במשחק שיכל להיגמר הרבה יותר גרוע מבחינתה, מס’ טעויות מזעזעות של הבלמים שלה הובילו לגולים קלים כשגריזמן מסיים עם שלושער וגם דייגו קוסטה כובש.
העיקר מוריניו ימשיך לדבר על באנגה כאילו הוא מסי.

אני לא חושב שנכון לנתח דברים בצורה הזאת. כל משחק לגופו. ליגת אלופות קבוצה ממדינה אחרת מגיעה כולם מעלים את הרמה, אתה מגיע הרבה יותר מוכן ונחוש.
ובוא נודה על האמת, אנחנו לא מסתדרים עם קבוצות ספרדיות.

אני לא מצדיק את מוריניו והגישה שלו, אבל פרגוסון עשה דברים דומים למשל מול ולנסיה שגירדנו 1-0 עם אנטי כדורגל. בכל אופן אני חושב שיכולנו להציג משחק הרבה פחות מכוער ממה שהיה ובזה מוריניו נכשל בגדול.
מה שמרגיז אותי אצלו, זה או שאנחנו פייבוריטים בשליטה מוחלטת או שהוא בא לשחק על תוצאה בכדורגל הכי מזעזע שאי פעם נצפה, אין אמצע וזה משהו שהוא לא מקובל עליי. תבוא לשחק על תוצאה זה בסדר גמור, אבל תשחק כדורגל תחבר כמה מסירות תשלוט בקצב, לא חייב לוותר על הכדור ו11 שחקנים מאחורי החצי.

היה גם ה 1-0 נגד פורטו עם השער מ30+ מטר של כרסטיאנו.
בכל אופן, אני חושב שמה שמפריע במוריניו זה שהוא ממש מסופק מתוצאה כזו ועם הכדורגל שהוצג.
כאילו זה רף הצפיות שלו וזה בסדר מבחינתו.
וזה מתנגש עם ההיסטוריה, הדרך והגאווה של אוהדי יונייטד.

מנצ’סטר יונייטד נגד סביליה (סבייה למתעקשים)
גומלין שמינית גמר ליגת האלופות
רביעי, 13 במרץ, 21:45
אולד טראפורד

הרבה משחקים גדולים יש לנו לאחרונה. התחלנו עם המשחק הראשון בשמינית הגמר אצל סביליה, המשכנו עם מהפך אדיר אצל פאלאס, ואירוח צ’לסי והסקאוזרים. הערב מגיע המשחק החשוב ביותר בסדרה, שבתקווה יאפשר לנו משחקים חשובים יותר בהמשך. סביליה מגיעה לאולד טראפורד למשחק בו לאף קבוצה אין יתרון, והכל פתוח לחלוטין.

כידוע, לנו אין ברירה מלבד לנצח. תיקו עם שערים יגרום להדחתנו כי לא כבשנו בראמון סאנצ’ז פיחואן, תיקו 0 יגרור אותנו להארכה שעדיף בהחלט להימנע ממנה. הפסד הוא לא תסריט שמישהו חושב עליו, לאור גודל המעמד, היריבה שאמנם חזקה אך לא יותר מאיתנו, ובמיוחד הרקורד המטורף שלנו בבית בשנתיים האחרונות (שני הפסדים בלבד, לסיטי).
תסריט נוסף שנרצה להימנע ממנו, הוא יתרון 1-0 קטן עד הדקות האחרונות. חווינו דרמה דומה בעונה שעברה מול סלטה בבית, כשגווידטי היה מרחק 10 סנטימטרים מלהעיף אותנו מהגמר. לאף אחד אין עודף בריאות שהוא מוכן לסכן כדי לראות את רומלו לוקאקו ומרוואן פלאייני מצטרפים לרביעיית בלמים עם סמולינג ובאיי. אם כן, שני שערים הם חובה הערב, וכל המרבה הרי זה משובח.

פול פוגבה ערך אתמול אימון קצר, אך עדיין אין תשובה סופית לגבי כשירותו להערב. אם להסתמך על המשחק הקודם, ממנו פוגבה נעדר כי מוריניו רצה שחקנים כשירים ב-100 אחוז בלבד, פוגבה הולך לשבת על הספסל במקרה הטוב. אבל, הפעם אין לנו את הררה, וקפטן קאריק לא אופציה בקישור עם מקטומיניי ומאטיץ’. לא בטוח שנראה את המערך שפתח מול ליברפול, שכן מוריניו עשוי להעדיף מערך זהיר יותר, עם 3 קשרי אמצע. בכל אופן, קשה להעריך את סיכוייו של פוגבה לשחק, גם אם יהיה בסגל בסופו של דבר.

לעומתו, אנתוני מרסיאל ערך אימון מלא והוא כשיר לשחק. גם כאן אין ערובה להרכב, בוודאי לאחר ההופעה המצויינת של ראשפורד בסוף השבוע.
באותו נושא, חסוס נבאס המהיר כשד, שמשחק כמגן ימני בסביליה, נפצע. מחליפו בעמדה, מיגל ליון, שהגיע מפורטו בינואר, לא יכול להשתתף בליגת האלופות. המשמעות היא שסביליה תאלץ להשתמש במחליף שני, או בשחקן שעמדת המגן הימנית אינה טבעית לו (אולי יש להם איזה אשלי יאנגוס?). ראשפורד או מרסיאל צריכים לחגוג באגף השמאלי שלנו, ואם פוגבה יפתח וישחק באיזור, מה טוב ומה נעים.

נקודות שונות:

• מייקל קאריק הודיע על פרישתו הצפויה בסיום העונה. ככל הנראה ימשיך איתנו כחלק מצוות המאמנים. עוד אכתוב על השחקן המדהים הזה, האנדרייטד הגדול ביותר באנגליה מאז פול סקולס, שזכה בכל תואר אפשרי עם מנצ’סטר יונייטד (כולל 5 אליפויות. כמה יש לך, סטיבן ג’רארד?), בהמשך.
  • סקוט מקטומיניי קיבל זימון ראשון לנבחרת סקוטלנד. מוריניו וקאריק נשאלו עליו במסיבת העיתונאים והמשיכו להרעיף שבחים על המקצוענות שלו ונכונותו ללמוד ולהתקדם.
    בתחילת העונה אף אחד לא הכיר את מקטומיניי, והיום הוא באנקר בהרכב במשחק נוק אאוט בליגת האלופות. איזה כיף.

הרכב צפוי:
דה חאה
ולנסיה באיי סמולינג יאנג
מאטיץ’ מקטומיניי
ראשפורד אלכסיס מאטה/ג’סי
לוקאקו

עד כה הייתה לי הרגשה די מנומנמת לגבי ליגת האלופות. היריבות בשלב הבתים לא היו רציניות, וההגרלה של שמינית הגמר לא הייתה אכזרית. מעין הרגשה של הליגה האירופית. אבל הערב מתחיל הדבר האמיתי. אם מנצחים הערב, נכנסים רשמית לליגת האלופות. הגמר אמנם קשה להשגה, אבל כבר לא נראה כל כך רחוק.

בהצלחה!

וואו איזה פריוויו, סחטיין!

אמרתי לפני ההתמודדות שמדובר ב 50:50, ושום דבר שקרה בספרד לא גרם לי לשנות את דעתי. סביליה קבוצה עם המון איכויות, שמתרכזת בעיקר במפעלי הגביע השנה, ואין לי ספק שהם יבואו וייתנו הופעה טובה.

אנחנו לא אחת הקבוצות הטובות באירופה, ואין לנו שום זכות להרגיש פייבוריטים מול הספרדים. במידה ונצליח לעבור, הניסיון בשלב הבא(כנראה מול אחת הקבוצות הטובות באירופה) ישמש אותנו לשנים הבאות.

חשוב מאד לא לספוג שער מוקדם, כי זה יכניס אותנו לעולם של צרות. הייתי מצפה לראות גישה ישירה, בטח בהתחלה, ואולי אפילו איזושהי הפתעה בדמות לינגארד במקום מאטה, פשוט כי האנגלי מהיר יותר וגם מסוגל לעשות עבודה טקטית טובה.

פריוויו נהדר.
הרבה לחץ לפני המפגש החשוב הזה שיכול להשאיר אותנו רק עם הגביע האנגלי כמטרה לעונה הזו, לא מזלזל בסביליה אבל עם סגל כמו שיש לנו ממש לא צריך לפחד מהם, אני מאמין שמוריניו ימשיך עם ראשפורד בשמאל אחרי שכתש את המגן של ליברפול בשבת.
מרגש וקשה בו זמנית לשמוע על הפרישה של קאריק- סמל לנחישות וחוכמה , היה חלק מתקופות אדירות במועדון ואף פעם לא קיבל את הקרדיט שמגיע לו.
אם נעבור אז כבר הכל פתוח כשמלבד שחטאר/רומא כל קבוצה תוכל להעיף אותנו ולהפך ( בארסה מבחינתי פייבוריטית לזכייה).

ההרכב שלי:
דה חאה
יאנג-באיי-סמולינג-ולנסיה
מאטיץ’-מקטומיניי
ראשפורד-פוגבה-אלכסיס
לוקאקו

מסכים, אבל זה רק חלק מהבעיה. מנצ’סטר יונייטד הנוכחית אינה טובה ב"להרוג משחקים". אם נעלה ליתרון מוקדם, אני לא בטוח שנצליח להכפיל אותו. בחצי השעה הראשונה מול ליברפול, יונייטד נראתה בלתי ניתנת לעצירה, ובסוף המשחק הפך לקשה מאוד. המשחק הערב מורכב אף יותר בגלל התוצאה בספרד.

אם פוגבה לא כשיר לחלוטין, אני מעדיף שלא ישחק. גם כך הוא שחקן שלא תמיד ניתן לבנות עליו. אם וכאשר מוריניו יחליט לעלות עם 3 קשרים, יתכן ופילאיני יפתח, אך גם הוא רק חזר מפציעה ולא נראה שיהיה מוכן ל-90 דקות. איני בטוח מה ההרכב הטוב ביותר למשחק הערב.

בכל מקרה, התגעגעתי לתחושת הציפיה הזו בליגת האלופות. הכל פתוח הערב… וזה מה שמדאיג אותי!

אם כבר הזכרת את פלאייני - אני ממש מבואס עליו.
עד שמוריניו הגיע, כמו רובנו, לא הבנתי מה הוא עושה אצלנו. שחקן מאוד מוגבל מבחינה טכנית, לא העפרון הכי חד בקלמר, לא נתן ערך משמעותי. בחצי השני של העונה הקודמת, אחרי שחירב(ן) לנו את המשחק מול אברטון, הבין מה רוצים ממנו ונהיה שחקן חשוב.
גם העונה היה בסדר גמור, ואז הוא נפצע. שוב. לא פעם ראשונה ולא פעם שנייה. עכשיו מילא נפצע 10 פעמים ב-3 שנים. קורה גם לפיל ג’ונס. מילא מדובר גם בשחקן בינוני שאף קבוצה בכירה לא תחתים בחיים. קורה גם לתומס ורמאלן. אבל לסרב להאריך חוזה? מוריניו מרעיף עליו שבחים כפי שאף מאמן לא ירעיף עליו לעולם. הוא שיחק כמעט בכל משחק חשוב שלנו. המועדון לא עני במיוחד כך שכנראה שגם המשכורת שהציעו לו לא רעה.
אני לא רוצה להיכנס לאנשים לכיס, אבל בחייאת, מציעים לו לשחק בקבוצה הכי גדולה בעולם, עם אחד המאמנים הטובים בעולם שסומך עליו ומרבה לציין זאת, והוא ‘במגעים עם בשיקטש’? מילא לאיזה סינית שתציע לו פי 5 במשכורת, אבל כמה כסף כבר יציעו לו בטורקיה? פי 1.2?

יכול להיות שהציעו לו הצעה מאוד מעליבה, ואז אין לי מה לפנות אליו בטענות. אבל מוריניו כל כך משבח אותו, ומצהיר שוב ושוב כמה הוא רוצה לראות אותו אצלנו. לא סביר לדעתי שההנהלה שמה פס על מוריניו ומציעה לפלאייני 40 אלף לשבוע. הוא מעולם לא היה מוערך אצלנו כפי שהוא מוערך עכשיו.

נושא החוזה של פילאיני תמוה. אני מבין ששחקן רוצה שידרוג בשכר, אבל זה כבר נמשך כמה זמן, וזה כבר יותר מדיי. איני יודע אם יש בכלל משא ומתן בינו לקבוצה.

אני חושב שפילאיני שחקן עם יכולות שאין להרבה שחקנים. הוא לא משחק כדורגל יפה לעין, אבל הוא מועיל בסיטואציות שונות. מוריניו מרעיף עליו שבחים כי אין הרבה שחקנים הדומים לפילאיני. אני יכול להבין את המנג’ר ואני רוצה שפילאיני ישאר, אך הגיע הזמן לסיים את הסאגה הזו.

פלאיני מקבל את הקרדיט ופותח בקישור. יש לי תחושה שנראה אותנו מנסים לדלג מעל הקישור ע"י כדורים ארוכים, לא משהו שבא לי לראות כל כך האמת.

איזה כיף לראות את פלאייני פותח! רק מראה איזה מקצוען הוא, הייתי מאד ספקן לגבי היכולת שלו לפתוח במשחק כזה אחרי החזרה מהפציעה. בדיוק מרכז השדה שאנחנו צריכים למשחק כזה, עוצמתי וכזה שמסוגל לשרוף הרבה שטחים.

רק אמרתי שמקטומיניי באנקר, והוא לא בהרכב. להבא אדע לסתום את הפה.

שמח שהווינרים שלנו, ג’סי וראשפורד, פותחים.
אני כמעט בטוח שפלאייני יכבוש היום.

בושה וחרפה

הקהל הכי גרוע בעולם. שמינית גמר ליגת האלופות, אחרי 4 שנים בחוץ, משחק גומלין מכריע בבית. שקט של קונצרט. זו הבושה האמיתית, לא היכולת העלובה על המגרש.