מעליב, אין מילה אחרת.
מוריניו פשוט עובד על האוהדים- אחרי כל הרכש ועם סגל נוצץ ומוכשר ואנחנו נראים כמו קבוצת ליגה לאומית.
מאטיץ’-פלאייני זה כל כך אפור ולא לרמה, ראשפורד תקוע בימין במקום לאנוס את הבלם שלהם שמשחק בשמאל וכרגיל אנחנו בונים בהתקפה על כדורים ללוקאקו .
מרגיש כאילו מוריניו מנסה להפסיד בכוונה.
כצפוי משחק קשה מול יריבה עיקשת. הם לא סיכנו אותנו ואילו לנו היו כמה מצבים להבקיע. מרגיש לי שהמשחק בשליטה שלנו, אבל כמובן ששום דבר לא מובטח.
פלאייני לא מועיל בכלום מאטה חייב לעלות על חשבונו ובהמשך לראות איך אפשר לשלב את מרסיאל, פוגבה רק אם ממש אין ברירה, הוא אחרון שאני סומך עליו כשצריך קסם.
דווקא פלאיני הגיע למצב לא רע, לא שזה אמור להיות התפקיד שלו.
לקראת תום המחצית הראשונה יונייטד השתלטה על המשחק, יכול להיות שפעולה אישית תספיק בשביל להעפיל כאן.
אין מילים כמה אני שונא את הזבל הזה שעומד לנו על הקווים, כאילו הוא בא למכור אותנו היום.
נראה שלאף אחד מהשחקנים לא אכפת ואחרי שמוריניו מזלזל ומזלזל אנחנו מוצאים את עצמנו מודחים מול קבוצה כל כך בינונית.
אני מושך שפתיים לא לקלל את האפס הזה שעומד על הקווים. היום הוא עבר כל גבול מאמן זבל קבוצה זבל.
אני חושב שסביליה עלו בצדק. היום הם באו לעשות עבודה מקצוענית ועקצו כמו גדולים במתפרצת. חוסר הניסיון שלנו בלט וזה ישמש אותנו לשנים הבאות.
ברמות האלה קבלת ההחלטות היא הדבר הכי חשוב ולקינו בזה בחסר, במיוחד היום. היה כיף לראות את לוקאקו נלחם עד השנייה האחרונה, אחד השחקנים הכי אהובים עליי.
אני תמיד הייתי מחסידי מוריניו, היום התאכזבתי סופית.
מבין את ההסתמכות על גובה אבל שזו לא תהיה הטקטיקה היחידה שלך מבחינה התקפית.
אתה רוצה לשחק הגנתי? בסדר גמור אבל יש מספר דרכים לשחק את השיטה הזאת אם משלק התקפה כלשהו.
יונייטד לא שיחקה מהר ולא שיחקה על שום יתרון אחר שהיה לה מלבד כדורי גובה לפלאיני ולוקאקו עד שנהיה מאוחר מידי. מוריניו בנה על שיטה של שער מקרי לקבוצה כלשהי והפעם השיטה שיחקה לרעתו עם שער מקרי לסביליה, ואז עוד אחד.
שחקני יונייטד מאוד איכזבו אותי במובן של לקיחת אחריות, השחקן היחיד שביקש את הכדור וניסה לשחק על הקרקע הוא אלכסיס, ואז הוא בעצם משחק בעמדה אחורית מידי בשבילו.
יונייטד צריכה קישור, יונייטד צריכה בעל בית. מאטיץ זה לא זה ופלאיני בטח שלא וקשר שלישי לא היה היום…
פול פוגבה לא מביא כלום איתו, שני מטר של לוזריות שני מטר של פיגור. שיעוף מפה ביחד עם הזבל שהביא אותו.
היום זה עבר כל גבול בחצי נתפס מה שקרה כאן, הושפלנו בידי קבוצה כל כך עלובה, במשך משחק שלם הם יכלו להניע כדור בחופשיות, אלוהים כמה קל לשחק נגד הקבוצה הזאת של האפס הפורטוגלי.
אני לא הולך לספר סיפורים שאני שמח שעפנו, אבל בהחלט יש לזה צד חיובי מאוד מאוד גדול, כל קבוצה אחרת הייתה עושה עלינו גנג בנג. מנצ’סטר יונייטד לא קבוצת כדורגל מ2013 זאת קבוצה מתה ואני לא רואה דרך למשוך אותה מהבוץ. מה שבטוח מוריניו זה פשוט לא זה. היות והוא הולך להישאר כאן לפחות עוד עונה אנחנו לא הולכים לראות שום דבר טוב.
מאמן פח קבוצה פח.
איך אנחנו אומרים ב-One על הליגה האנגלית? ‘הליגה השנייה הטובה בעולם’. עאלק שש קבוצות רצות לאליפות. לקבוצות האנגליות יש הכי הרבה כסף. הכדורגל? זה נתון לויכוח.
הליגה הספרדית העונה לא טובה. סביליה ספגה בליגה 4 חמישיות, ועדיין מנצחת באולד-טראפורד. בארסה תעלה מחר והשליטה הספרדית תימשך.
אני תמיד אמרתי וחשבתי שיונייטד לא שווה רבע גמר צ’מפיונס, אני חושב שאין שם קבוצת כדורגל מספיק טוב בטח בהשוואה להשתוללות בקיץ, יש הרבה נק’ תורפה. אבל לא חשבתי שפה יסתיים הסיפור, סביליה השנה קבוצה נוראית. היא ספגה חמישייה בברנבאו מריאל, חמישייה בפיחואן מאתלטיקו וגם חמישיות מאייבר ובטיס בדרבי. אלוהים יודע איך היא העפילה לרבע גמר הגביע ודווקא היום חוזרת לרבע גמר מאז המתכונת של גביע אירופה הישן ב-1958.
מוריניו בירידה תלולה מאוד כמאמן, סימני השאלה הופכים מרגע לרגע לסימני קריאה ולא ברור מה היה הטעם בהארכת החוזה שלו, ועדיין אני חושב שזה הכישלון הגדול ביותר שלו באירופה. יונייטד לא הייתה קרובה, לא הייתה טובה.
יש כל-כך הרבה טעויות שאין מקום למנות אותן אפילו. למה ראשפורד שהיה מעולה ביום שבת - לא משחק בצד שמאל? אלכסיס קטסטרופה, שוב פלאייני, לוקאקו בודד, מרסיאל עלה מאוחר מדי.
אבל…גם ריאל מדריד סבלה משש עונות של שמינית גמר. המועדון הענק הזה עוד יחזור למקומו הראוי. כנראה לא עם מוריניו.
אוהדי יונייטד צריכים לצאת לחגוג הערב. זה הסיכוי הכי טוב שהיה להם להיפטר ממוריניו. הדחה ברבע מול קבוצה גדולה הייתה מתקבלת בהבנה.
מוריניו פשוט לא מתאים למועדונים גדולים, הכדורגל שלו חלש, משעמם ופאסיבי. בכל פעם שהוא לא מגיע כאנדרדוג, אין לקבוצה שלו מה להציע.
ההדחה היום מצטרפת היישר להדחה מלפני שנתיים מול אתלטיקו. 0-0 דוחה בחוץ, ואז הפסד בייתי.
אני אכעס על מוריניו רק אם יבלבל את המוח בראיונות אחרי המשחק, ולא יודה ששיחקנו פשוט גרוע.
טעה במערך, בהרכב ובמיוחד בהכנה של השחקנים. אני יכול לקבל את זה אם הוא מפיק לקחים. אם הוא ממשיך לתקוע את הראש באדמה, זה כבר יותר מדי בשבילי.
האכזבה הגדולה שלי, כפי שכתבתי קודם, היא הקהל. השחקנים עולים לדשא, שקט מוחלט. דקה אחר כך שומעים את אוהדי סביליה שרים. המשחק מתחיל ועדיין דממה. גם כשלוקאקו כבש, והוא טס עם הכדור חזרה לאמצע כי הוא באמת מאמין שאפשר לנצח, ואין ציוץ מיציעי האולד טראפורד.
בשבוע שעבר בפארק דה פראנס, פריז סן ז’רמן ב-10 שחקנים, בפיגור 5-2 מול אלופת אירופה, והקהל שלה שר בלי הפסקה ומפוצץ רימוני עשן. קבוצה שכל עולם הכדורגל סולד ממנה, ובכל זאת האוהדים שלה יודעים לעודד גם כשקשה.
דור, סביליה קבוצה לא טובה בכלל. אם ראית את המשחק, אתה בוודאי לא יכול להוכיח ממנו שליטה של הליגה הספרדית. זה שיונייטד שיחקה כמו פח אשפה לא הופך את סביליה לטובה. האנדלוסים הגיעו 20 מטר מהשער של יונייטד בערך 10 פעמים במשחק, עם יתרון מספרי ואמצע פרוץ לחלוטין של יונייטד, ושוב ושוב לא ידעו מה לעשות. טוטנהאם, ליברפול, כמובן שסיטי ואפילו צ’לסי היו עושות ממנה קציצות. למעשה, כל קבוצה עם מינימום משמעת טקטית ועבודה מינימלית של מאמן, הייתה מנצחת את המשחק הזה. לסטר סיטי לדוגמא.
אני דווקא לא מסכים איתך, פוגבה שחקן ענק שהולך לאיבוד בשיטה של מוריניו , פוגבה של יובנטוס סחב את הקבוצה על הגב ומיד סיכן את השער, הוא לא פחד לעלות קדימה ואצל מוריניו הוא פשוט מסורס.
פוגבה לא שחקן ענק. שחקן ענק יודע לקחת על עצמו משחק, השטויות שהוא עושה מזעזעות כל צופה כדורגל.
אפשר להגיד שמוריניו מסרס אותו , אבל זה לבטח לא אמור להשפיע על היכולות שלו לתת פס, משהו שהוא פישל בו בצורה פתטית לפחות 3 פעמים.
פוגבה לוקח את הזמן בדקה ה-88 כאילו הוא עדיין שחקן ביובה ומובילים 4:0 על קבוצה פח והמסירה שלו הייתה א-י-ו-מ-ה. יש דברים שאי-אפשר להאשים בהם את המאמן, זה בטח לא מאה אחוז במקרה שלו. יהיה קשה לו לצאת מטייטל הכישלון. ביובה הוא היה טוב אבל יש הרבה אספקטים במשחק בהם הוא בינוני. הוא לא מנהל משחק, יש לו בעיות מנטאליות לדעתי. אני לא חושב שהוא השחקן הכי חכם. הוא היה בחממה טובה לצד וידאל, פירלו, מרקיזיו. אני לא חושב שיש ביונייטד שחקנים עם מעמד שיכולים לעשות למוריניו סאבוטאז’. דה-חאה משחק הרבה שנים שם ונראה לי שחקן שקט. ולנסיה אמנם קפטן אבל איזה מעמד כבר יש לו. אלכסיס רק הגיע והשאר צעירים. מוריניו לפאריס נשמע כאופצייה סבירה. לא חושב שההדחה הזו תגרום לרעידת אדמה, לא מזמן האריכו לו חוזה.
אנחנו בדרך כלל מסכימים על דברים, אבל אני לא מצליח להבין איך רק אחרי הראיון תחליט אם נישבר לך ממוריניו.
תמכתי בו עד למשחק הזה, אבל היום זה היה פשוט יותר מידי. לא חלמתי שקבוצה בסדר גודל הזה יכולה לשחק בצורה כזאת, אני באמת מאמין שבלי מאמן נראה טוב יותר, שהשחקנים יעלו לשחק כמו חבר׳ה בשכונה זה יתחבר יותר טוב כי אז הם לפחות יבואו להינות.
מוריניו פשוט לא מבין כדורגל, אני מדבר על דברים בסיסים. לבנאדם אין הבנה בסיסית בכדורגל. אין לי שמת של מושג איך הוא זכה בתארים אי פעם זה נס ממש נס
פוגבה מעולם לא היה שווה את מה ששולם עליו. אני לא מאמין בו. אין לי בעיה אם יעזוב בקיץ, וזה לא קשור למשחק הערב.
בעיניי, הבעיה הייתה המשחק הראשון. לחזור מספרד ללא שער חוץ היה בעייתי מאוד, וזה גרם לגישה הזהירה הערב.
השער הראשון של בן ידר היה נהדר, אני חושב שלאחריו המשחק היה בפועל גמור.
סביליה לא שיחקה כדורגל גדול ואף רחוק מכך, למעשה בעיני היה מדובר במשחק שקול: במסגרת הפורמט שער חוץ יכול להרוג את התחרות.
יש הרבה אמת בשיח סביב הקושי של מוריניו להוביל קבוצה גדולה: בעיני המשחק היום מצטרף למשחק ההוא מול הסיטי. יונייטד באולד-טראפורד צריכה לבוא כדי לנצח! וזה קודם כל עניין של גישה.
פלאיני מחבר 24 מסירות ב 60 דקות, זה הכל הרכב וגישה. להגיד שסביליה גדולה זה פשוט לגנוב דעת.
לצלוב את מוריניו זה טוב ויפה, ואין ספק שיש לו חלק משמעותי בהדחה הזו, אבל ראשפורד ולינגארד לקחו את הקרדיט הגדול שקיבלו ממנו וזרקו לאסלה. אפשר לדבר על גישה אבל כל שחקני הקישור ומעלה שלא קוראים להם לוקאקו (וקצת, אבל ממש קצת אלכסיס) פשוט לא הופיעו היום.