ליגת האלופות :: שמינית הגמר: wtf

אני יודע שמוריניו לא מטומטם. אני גם יודע שהוא לרוב מצליח לייצר קבוצה מגובשת שיודעת מה היא רוצה. מול צ’לסי וליברפול נראינו כמו קבוצה כזו. הרכישות של מוריניו הן בדרך כלל בול פגיעה, עם שחקנים שמתאימים לאופי שהוא מתכנן לבנות ונותנים תפוקה כמעט מהרגע הראשון (לינדלוף מקרה אחר כי הוא צעיר ובא בשביל העתיד). אני מתחבר לערכים שהוא משדר בדרך כלל, שהקבוצה מעל הכל, ונלחמים ביחד כדי לנצח. בלי מניירות וקשקושים.

הבעיה שלו היא שהוא עקשן שאי אפשר לתאר. זה בלתי נסבל. אני מבין אנשים שעושים טעויות, אבל לחזור עליהן שוב ושוב הופך אותן ללא-טעויות, לטימטום. כפי שאמרתי, אני לא חושב שמוריניו מטומטם, אבל אם הוא יתעקש להוכיח לי את זה - אני מרים ידיים. שיפיק לקחים, יאסוף את השחקנים, ויחזור איתם חזק יותר לעונה הבאה. אם הוא יתחיל לבלבל את המוח עם “סביליה גנבה לנו, הקהל אשם (הקהל חרא, כן? אבל לא אשם), אני צריך עוד כסף, החולדות אכלו את הדשא”, שיעשה את זה במקום אחר.

הקבוצה הזאת לא מחוברת סתם אוסף של שחקנים שאין להם מושג איך לשחק אחד עם השני. קל מאוד לראות את זה כשמנסים לעשות לחץ על היריבה זה נעשה בצורה כל כל מנותקת. קל לשחק נגד יונייטד כי זו לא קבוצה שרוצה להחזיק בכדור ,כל מה שצריך לעשות זה לדאוג לשמור את לוקאקו ובגדול את מסודר.

לא זוכר מתי המגנים היו חלק ממשחק ההתקפה שלנו, ראשפורד ואלכסיס ירדו עד כמעט ל16 כדי להחזיק כדור וזה סירס אותנו התקפית, כשהכדור היה ברגלים של נו העפנו אותו על לוקאקו, זה לא כדורגל והלא כדורגל הזה על הראש של מוריניו שהיום עבר כל גבול.

מאור, אני שמח שהתפכחת סוף סוף; שרקי, גם אתה תגיע לשם.
אין פה שום כוונה להתנשא או לעקוץ חס וחלילה. אני רואה באור חיובי אוהדים שמשנים את הדעה שלהם לגבי מוריניו, כי זה אולי מעיד על דברים שעשויים לחלחל גם אל מי שקובע משהו במועדון הזה.

בקשר למשחק - הכל כבר נאמר במהלך השנה וחצי האחרונות.
מוריניו לא פחדן אלא הוא פשוט לא מסוגל ולא יודע. יונייטד היא קבוצת כדורגל שלא יודעת מה לעשות עם הכדור - החל מבניית התקפות ועד ליצירת מצבים.

קבוצה רעה עם ״כוכב על״ שהייתה טעות ענקית להביא אותו - ואת המחיר אנחנו משלמים העונה.
מצידי, להיפטר ממוריניו ופוגבה כבר בקיץ.

יש תחושות לא טובות כלפי מוריניו, כלפי פוגבה וכלפי הקבוצה בכללותה. אך האם פיטורין של מוריניו ושיחרור של פוגבה (נניח) יפתרו את הבעיות במועדון? ובכלל - מי כבר פנוי לרשת את ז’וזה?

צריך לזכור שבמבחן התוצאה המצב לא עד כדי כך גרוע: בשנה שעברה המועדון בכלל לא היה בליגת האלופות ואת הליגה יונייטד סיימה מחוץ לטופ4.

השאלה היא האם יש בכלל איזשהו תהליך של ייצוב בפרספקטיבה של שתי עונות?

הזיכרון פה קצר מאד. העובדה שמוריניו שגה לא מבטלת את העובדה שהוא קידם את יונייטד, ושהוא הראשון לעשות את זה מאז פרגי. אם יש משהו ללמוד מההיסטוריה של מנצ’סטר יונייטד זה שסבלנות עם מאמנים זה משתלם. מוריניו חד משמעית צריך להמשיך לעונה שלישית. אם בשנה הבאה נראה דברים דומים, בהחלט אפשר להגיד יפה שלום.

אני יודע שיש הרבה עצבים, אבל כל טענות “מוריניו לא יודע כדורגל” הן מגוחכות. לא רק הוא היה אתמול באולד טראפורד ואני לא מבין איך כל הטענות שלכם לשחקנים מתרכזות בחצי שעה ( באמת רעה) של פוגבה. אני מסכים שההרכב שעלה אתמול לא היה טוב, אבל גם השחקנים שהיו על הדשא צריכים היו לנצח. זו לא רק השיטה, היה כאן צ’וקינג רציני מאד של כמה שחקנים במקביל, וזה משהו שלא קשור לניהול משחק.

אבל זה לא רק המשחק אתמול אלא שנה וחצי של כדורגל לא מספיק טוב. דבר לא ישתנה בעונה הבאה.

לא רק שהזיכרון קצר, אלא יש כאן חוסר הבנה מוחלט לגבי איפה המועדון והקבוצה נמצאים, וזה בא לידי ביטוי בציפיות לפני העונה, וגם לפני המפגש הזה מול סביליה. אנשים פה בסרט שאנחנו ברצלונה, כשבפועל אנחנו קבוצה שעוד מאד רחוקה משם. למען האמת יש כאן גם הרבה חוסר הבנה לגבי יכולותיו של מאמן.

עשינו התקדמות אדירה בשנתיים האחרונות, וזה החל בערך כשהתחלנו לעשות מהפכה במערכת הסקאוטינג הדי מיושנת שהייתה אצלינו. ההנהלה הבינה שאנחנו בפיגור רציני מהמתחרים שלנו, שהתשתיות שלנו לא מספיק טובות, והתחילה להשקיע בזה. זה המשיך בהעסקת אחד המאמנים הטובים בעולם, וברכישת שחקנים שיתאימו לפילוסופיה שלו(שזה, אגב, אחת הבעיות של הסגל שהוא קיבל, וזה מעיד על ההתנהלות הבעייתית שהייתה כאן לפני כן).

מקבוצה שהיא הסמרטוט של אנגליה אנחנו במקום השני, העפלנו לשמינית גמר ליגת האלופות ואנחנו עדיין במירוץ לגביע האנגלי. בשנה שעברה זכינו ב-3 תארים. כל הנתונים הללו מראים על התקדמות גדולה של המועדון שמתחיל לצעוד בבטחה לעבר הצמרת. הקבוצות ששולטות היום באירופה, ברצלונה, ריאל ובאיירן, לקח שנים על גבי שנים לבנות אותן. אפילו סיטי, שהיא ללא ספק הקבוצה הטובה ביותר באנגליה, לא נהייתה כזו ביום אחד. זו עבודה של לפחות 5 וחצי שנים, מאז שהגיע הצוות הניהולי מברצלונה.

למזלנו ההנהלה שלנו קצת יותר חכמה מהאוהד הממוצע, והיא מבינה היטב את העובדה המצוינת שעושה הצוות המקצועי, ובראשו מוריניו. לא סתם הוא קיבל הערכת חוזה, ואף אחד בהנהלה לא ירים גבה מההדחה הזו, כי כולם מבינים איפה אנחנו נמצאים.

אירוני שדווקא מי שיוצא להגנת מוריניו, שם המשתמש שלו הוא passing game :wink:

אם הוא מקדם או צריך להמשיך זה דיון אחר, אבל הקבוצה נראית כמו קבוצה לא מאומנת. אי אפשר להתעלם מכך

אפשר להתעלם מכך כי זה שטויות גמורות. אף אחד בעולם הכדורגל לא חושב שמנצ’סטר יונייטד קבוצה לא מאומנת. רק אוהדים שאין להם באמת מושג.

אין פה עניין של חוסר הבנה בסיסי. מי בכלל מדבר על ברצלונה? אני לא מעז להשוות אותנו לסיטי אז אתה מדבר על ברצלונה?

למוריניו היה המון זמן כדי להצליח להביא אותנו למצב שאנחנו יודעים איך לשחק כדורגל יוזם כדורגל שמחבר 3 מסירות. בפועל לא רואים שום הנעת כדור תנועה או כל אלמנט אחר של משחק כדורגל. אתמול זה פשוט היה מביך יותר מבדרך כלל, הקבוצה הזאת לא יודעת לתקוף ולא יודעת להגן, אנחנו קבוצה מאוד מאוד חלשה.

נקודת האור היחידה היא לוקאקו שבאמת אומנם מחמיץ לא מעט אבל המשחק הכללי שלו גם מחוץ לרחבה השתפר.

לי נמאס לראות את יונייטד נשענת על אחד השחקנים כל פעם מישהו אחר בתורו. אותי הגעיל לראות את מוריניו פותח במשחק ביתי עם שני קשרים אחוריים גמלוניים שלא תורמים כלום להתקפה. במחצית הבנתי שאם לא נכניס את מרסיאל ומאטה אנחנו לא נצליח לנהל התקפה אחת כמו שצריך, מה עשה מוריניו ? משך אותנו לדקה 70 קיבל 2 בראש ואז ויתר לגמרי על ההגנה וזרק את מרסיאל ומאטה למגרש להציל את המולדת, יש יותר אפס מזה?

קח את פוגבה תארוז לו ולך תיק ותעופו מפה. נמאס לי משניהם. כמה מילים על פוגבה, אוברייטד בצורה חריגה, יש לו רק יכולת אחת מאוד איכותית והיא המסירות הארוכות והשטויות שהוא עודה בשיער לפני כל משחק, חוץ מזה הוא יכול לבוא אליי בשעות הערב לאחר העבודה אני יכול לעבוד איתו על איך מוסרים כדור שיעבור ברדיוס של ה10 מטר משחקן היעד.

כן? חוץ מלזרוק לאוויר שטויות כמו ״רק אוהדים שאין להם מושג״ תסתכל על הקבוצה הזאת ותשאל את עצמך מה תוכנית המשחק שלה?

אגב להעיף כדורים על לוקאקו זה לא כדורגל.

ריאל של מוריניו הייתה קבוצה מאומנת. זה לא נחשב, הכל מקרי לחלוטין

אני מסכים עם הרעיון הכללי - אי אפשר להסיק מהמשחק הזה שום דבר לגבי איכות הליגות. גם אני, בתור ספרדופיל מובהק, לא יכול לטעון שהעונה הליגה הספרדית חזקה יותר.
מה שכן, סביליה היא קבוצת נוק-אאוט אדירה - קבוצות איכותיות בהרבה ממנה כמו השלוש שציינת כנראה היו עוברות אותה, אבל כל קבוצה עם מינימום משמעת טקטית? לסטר סיטי? לא יודע… נשמע לי כמו הגזמה דיי פראית.

מוריניו נכשל העונה בגדול ונראה בכלל שהוא קצת איבד את זה בשנים האחרונות. קשה לנתח בשלב הזה אם זו מגמה שתימשך, אבל אני במקומכם כן הייתי נותן לו עוד זמן. הוא בכל זאת הגיע ליונייטד לאחר תקופת שפל ממושכת ולא תמיד אפשר לפתור הכל בעזרת רכש, רחב ככל שיהיה. מי יכול היה לדעת מראש שפוגבה יסריח ככה? אלכסיס עדיין לא באמת התאקלם ולדעתי הוא יכול להיות גורם מאוד משמעותי בתהליך ההבראה שלכם.

ובלי קשר - ראשפורד אדיר. עוד נהנה ממנו הרבה.

פוגבה זו דוגמה טובה לשחקן שמסריח בגלל המאמן שלו, שלא מבין איך צריך להשתמש באחד כמוהו.

אתה חושב שזה משפיע על היכולת לתת פס סביר? אתה חושב שזה קשור לג׳וגינג שאנחנו רואים ממנו בדקות שצריך לתת הכל?

מוריניו מסריח את עמדת המאמן אבל זה לא מוריד את האחריות מפוגבה. פוגבה מסריח את הדשא.

כשאתה כותב “הקבוצה הזאת לא יודעת לתקוף ולא יודעת להגן, אנחנו קבצה מאד מאד חלשה.” זה מראה לא רק על חוסר הבנה בסיסי ובכי ברמה של ילדה בגן, אלא גם על חוסר היגיון בסיסי(שזו אולי הסיבה שמובילה לחוסר ההבנה הבסיסי). אנחנו ההתקפה הרביעית בטיבה בפרמיירליג, וההגנה השנייה בטיבה, ואנחנו במקום ה-2. תקרא שוב את מה שכתבת, ותסביר לי איך זה מסתדר עם ההזיות שלך.

רק אתה לא רואה שום אלמנט של משחק כדורגל, כי אין לך שום הבנה כזו. אין לי ספק שהכל נראה לך רנדומלי ומקרי במגרש, והיכולת שלך לזהות תבניות משחק היא מביכה במקרה הטוב. ההצהרות שלך בת’רד הזה הוכיחו זאת היטב.

כל קבוצה של מוריניו היא קבוצה מאומנת, או במילים אחרות: חוץ מלזרוק הערה על השם משתמש שלי לא באמת תרמת לדיון, כשיהיה לך משהו מעניין להגיד אני פה :slight_smile:

ציינתי את לסטר כי היא כבר העיפה את סביליה. בעונה שעברה, כשהעונה שלה הייתה הרבה יותר רעה מהעונה הנוכחית, והעונה של סביליה טובה מהנוכחית.

הינה שוב פעם סיסמאות ריקות. רק שהפעם השכלת לעשות והפכת את הדברים שלך לאישיים. אני לא ארד לפסים האלה כי אין טעם, ברור לי ולך שלא אתה ולא אני יודעים מי נימצא מאחורי המסך אז תנסה לשמור על דיון בוגר.

כל העונה הזאת פרט לכמה משחקים בודדים, יונייטד שיחקה לא מספיק טוב, בין המשחקים הלא טובים שלנו היו גם משחקים מביכים, אתמול היה משחק מביך. אני לא מבין מה הטעם להיצמד לסטטיסטיקה ריקה ? רוב השערים שכבשנו היו מיכולת אישית של שחקן כזה או אחר (לוקאקו לינגארד מרסיאל ראשפורד) מעט מאוד מהם נכבשו במהלכי כדורגל. לפני שאתה רץ לנתח דברים במספרים תפתח את העיניים ותגיד לי מה אתה רואה? איפה הכדורגל שאתה מתאר ? איפה אתה רואה טביעת אצבע של מאמן? בוא תפתור לנו את החידה הזאת, תתחיל בזה שאתה מבין מה שיטת המשחק שלנו?

אגב אתה באמת רוצה לדבר על היגיון בסיסי עם מישהו בעל תואר שני בפיסיקה ותואר ראשון בהנדסת חשמל (כולם מהטכניון) ? זה בטח רומז לך שאני לא ילד/ה

אגב, חברלייצים, תעשו טובה ותרגיעו טונים. כולם פה אוהדי יונייטד, כולל אוהדי מדריד שעוד לא הודו בזה :slightly_smiling_face: