ליגת האלופות :: שמינית הגמר: wtf

הנקודה שלי הייתה שהאנגליות אוברייטדיות, 5 אנגליות בשמינית הגמר! וואו!!! בסופו של דבר סיכוי גדול שצ’לסי תעוף. טוטנהאם הייתה טובה אבל הודחה. ליברפול וסיטי סימנו V צפוי גם אם ליברפול עשתה זאת בסטייל. הליגה האנגלית לא טובה מהספרדית, זוהי דעתי.

לגבי יונייטד ומוריניו, הוא הגיע לקבוצה עם ניצנים של בסיס מסוים לדעתי. בהתחשב בכך שזו כבר העונה השנייה(מה עם ‘תסמונת העונה השנייה?’), ושהושקעו המון כספים והכדורגל נוראי וקשה לצפייה - זה לא מספיק לומר שהוא שיפר את הקבוצה. אם נק’ ההשוואה והמדד יהיו תמיד דיוויד מויס או ואן-חאל - זו נק’ הסתכלות שגויה. זה הכישלון הכי גדול של מוריניו באירופה לדעתי. מה זה שווה מאזן הבית המוצלח והנצחונות על ליברפול וצ’לסי אם ברגע האמת אין כלום? מוריניו בנה סגל לא מספיק טוב לדעתי ופוגבה הוא פלופ, וגם במה שיש צריך להיראות טוב יותר.
אני לא חושב שזו טעות אם יראו לו את הדרך החוצה בסיום העונה. עושה רושם שהוא איבד את זה.

מסכים, זה לא סותר. לא סתם פרגי נפטר ממנו.

@Passing_game
אשמח אם תפנה קצת יותר בכבוד. שחרר אותי מהתנשאויות לסוגיהן.
הדיון התנהל בכללי עד עכשיו, אף אחד לא ירד פה לרזולוציה של ‘תבניות משחק’. נדמה לי שגם אתה לא. כנראה שלא ראיתי יונייטד בכמויות שלך השנה, אבל אני כן חושב שמשחק ההתקפה של יונייטד לא מבוסס על איזשהו תכנון ושיטה מלבד כדורים ארוכים. זה סימפטום בין השאר של העובדה שאין לקבוצה הרכב קבוע. אצלנו הייתי יודע מתוך שינה שזה סמי צ׳אבי די מאריה אוזיל כריסטיאנו בנזמה. היית רואה שהקבוצה מתמחה במשחק מעבר קטלני. פה אני לא רואה חתימה של מאמן. לא חושב שמאטיץ׳ (שחקן שאהבתי בצ׳לסי) ופלאיני זה צמד שביכולתו to deliver. אני חושב שמוריניו מחפש כדורגל קשוח שמתאים ללוקאקו וראשפורד, אבל שהשחקנים הטובים בקבוצה הם גם פוגבה, אלכסיס, מרסיאל וכו’, לא יודע אם הוא האיש להוציא מהם את המיטב.

אני צופה ברוב המשחקים בליגה האנגלית ואני בעצמי החזקתי בדעה שהאנגלית חזקה מהספרדית. אני יכול להגיד לך שהיום אני לא מרגיש ככה, זאת פחות או יותר הסיבה שסיטי מפוררת את הליגה. הרמה של הליגה האנגלית ירדה.

בסדר, דוגמאות ספציפיות יש הרבה, סביליה ניצחה גם את ליברפול בגמר הליגה האירופית. אני לא חושב שאפשר לטעון שלסטר הייתה עדיפה על סביליה בעונה שעברה או שסביליה עדיפה על יונייטד העונה.
מה שכן אפשר לטעון זה שסביליה קבוצת נוק-אאוט מעולה בשנים האחרונות. עוד דבר שאפשר לטעון הוא שעונת ליגה לא טובה לאו דווקא מעידה על עונה אירופית לא טובה.

אישית אני טענתי שהעונה הזו לא מראה שהאנגלית טובה מהספרדית, אלא על תחילת היפוך מגמת השליטה הספרדית לטובת הכסף האנגלי. אם פוץ’ לא עוזב את טוטנהאם, העונה הבאה שלה תהיה רק טובה יותר, בטח אחרי ההופעה המעולה מול יובה. ליברפול תשתפר גם היא כי קלופ הבין סוף סוף שצריך גם להגן. יונייטד שוב הולכת לשפוך מיליארדים בקיץ, לא יודע אם זה יעזור לה אבל יש לה גב לעשות את זה.
בעונה הבאה יהיו לפחות 4 אנגליות בבתים, עם פוטנציאל לארסנל חמישית, וכנראה שוב 4 בשמינית. אז, אני לא בטוח שרק 2 יצליחו להגיע לרבע.

נירו, מסכים. חוץ מהקטע על ליברפול כי לא דומה משחק אחד לשניים. לסטר ניצחה לדעתי לא בגלל איכות גבוהה יותר, אלא כי לא עשתה שטויות כמו שיונייטד עשתה אתמול.
הסיום שלך מדויק. יונייטד הייתה מצוינת מול ליברפול, צ’לסי וארסנל, ועשתה פיפי במכנסיים מול סביליה. זו תופעה פסיכולוגית שקשה להסביר.

די לריב אנשים

סיסמאות ריקות זה דברים בסגנון: הכל חרא, הקבוצה לא מאומנת ואין כדורגל. רמז: אתה כתבת דברים כאלו - לא אני.

אגב, מי שהגיב לי אישית וכתב: “כן? חוץ מלזרוק לאוויר שטויות כמו ״רק אוהדים שאין להם מושג״ תסתכל על הקבוצה הזאת ותשאל את עצמך מה תוכנית המשחק שלה?” זה אתה, ממש לא אני. התגובה שלי עסקה בהסתכלות הכללית של האוהדים, שכן אתה אישית לא מעניין אותי.

זה כבר 2 דברים חסרי היגיון לחלוטין שכתבת בתגובה הזו בלבד…

“כל העונה הזאת פרט למשחקים בודדים…רוב השערים שכבשנו מיכולת אישית” אני חושב שאלו הסיסמאות הריקות הכי מביכות שקראתי.

מספרים זו אינדיקציה ליכולת, למקרה שעוד לא הבנת את זה. המטרה בכדורגל זה לנצח, למקרה שעוד לא הבנת גם את זה. המספרים מראים שאנחנו אחת הקבוצות הטובות באנגליה, בלהתקיף ובלהגן ובאופן כללי. מה שכתבת סותר את זה לגמרי ורק מראה כמה הרגש והסובייקטיביות משחקות אצלך תפקיד.
בכל החלטה של שחקן במגרש אני רואה טביעת אצבע של מאמן. בריצה של לוקאקו, בכדור שולנסיה שולח לו, בהחלטה של מאטיץ’ ללחוץ את הכדור, בהחלטה של מאטה לסגור לאמצע ולהפנות את היריב לצדדים. יש עוד מיליון דוגמאות שאין לי ספק שלא שמת לב ולא ראית בהן משמעות, כי הכל מקרי אצלך.

אף אחד לא התנשא עלייך, אתה בחרת להגיב לתגובה שלי ולכתוב הצהרה חסרת משמעות, אני לא אחראי לזה.

כעת כשבחרת להרחיב, ניתן להגיב על זה. בטוח לא ראית יונייטד כמוני העונה, ואם אתה חושב שהמשחק של יונייטד לא מבוסס על תכנון ושיטה והכל מקרי, זו כמובן זכותך, אף שאין בזה 1% מן האמת.
לקבוצה אין הרכב קבוע כי אין שחקנים ברמה כזו שיהיו קבועים, וזה ההבדל בין ריאל מדריד למנצ’סטר יונייטד.
אגב, גם יונייטד נבנית להתמחות במשחק מעבר קטלני, פשוט אין לה את הכלים לכך, עדיין.
לגבי אם הוא האיש המתאים או לא, זו כמובן זכותך להחזיק בדעה כזו ואני מכבד את זה.

אני מצטער, אבל את התנועה של מאטה אפשר לייחס רק למאטה, הוא מהשחקנים הבודדים שלנו שרואים את המשחק ברמת המאקרו ויש לו הבנה מאוד טובה של המשחק. אבל למה לדבר על שחקן כזה או אחר (שזה נשען שוב על היכולת האישית) בוא נדבר על הקבוצה כקולקטיב, זאת קבוצה מאוד סטטית חסרת תנועה, בגלל חוסר תנועה מאוד קל להגן מולנו ובגלל האדישות שלנו וחוסר רצון להחזיק בכדור מאוד קל לייאש אותנו עם אינסוף מסירות. מוריניו משחק עם אשלי יאנג ולנסיה עם אפס חופש התקפי וזה גורם לקיצוניים שלנו לרדת עמוק לחצי המגרש שלנו כדי להתחיל התקפה, אבל למי אלכסיס ימסור אם אלכסיס נמצא בעמדת המגן? אלכסיס צריך לשחק קדימה הוא צריך להתחיל התקפה באזור הרבה יותר קרוב לשער היריב, רק ככה ניתן ליצור רוב של יונייטד מה שמוביל להמון אופציות להתקפה אבל זה לא מה שאנחנו רואים, בפועל המגנים שלנו לא תומכים בהתקפה והכל נופל על הקיצוניים שלנו, אם מרסיאל/ראשפורד/אלכסיס מצליחים ביכולת אישית לעבור שחקן אז הם כבר יחפשו את לוקאקו. אתה בשום שלב לא רואה תנועה לעומק, תנועה מסונכרנת שבו בזמן כולם מבצעים מהלך התקפי משולב, משהו שאתה רואה למשל בסיטי ליברפול וכדומה, זה מעיד על קבוצה לא מאומנת.
אני לא רוצה להתחיל לדבר על מרכז המגרש המנוון שלנו כי אפשר לכתוב ספר על הבור העמוק הזה.

מוריניו לא יכול לקבל קרדיט אינסופי על היותו מוריניו. הוא חייב להביא קבלות. אגב אנחנו מקום שני ומכובד אבל לי אין ספק טוטנהאם וליברפול קבוצות טובות יותר, מאומנות יותר וראויות יותר מאיתנו להיות במקום הזה.

קודם כל זו אחת התגובות שהכי אהבתי לאחרונה בפורום, הלוואי וכל תגובה תרחיב ככה מבחינה מקצועית כי זה הדיונים הכי כיפיים עבורי.

לצערי אני לא מסכים עם הרבה ממה שכתבת, כיוון שאת התנועה של מאטה(ברגע אחד של המשחק, באותם רגעים שיש חופש והסיטואציה נזילה, אפשר לייחס רק למאטה) ניתן לייחס רק למאטה, אלא אם זה נעשה בצורה עקבית, ומרסיאל עושה את אותו הדבר כשהוא בצד שמאל. זה בבירור שיטה ותכנון של הצוות המקצועי. מה גם שבתגובה שלי התייחסתי להחלטה של מאטה בהגנה, שגם זה חלק משיטה קולקטיבית שלנו להגן על האמצע.

אני ממש לא מסכים שזו קבוצה סטטית וחסרת תנועה. לוקאקו עושה המון תנועה, כנ"ל אלכסיס, לינגארד, מאטה ומרסיאל. מאטיץ’ ופלאייני הם לא השחקנים לעשות תנועה, ופוגבה עשה לא מעט כשהיה בריא ב-100%. אני לא חושב שהחופש ההתקפי של יאנג ו-ולנסיה הם מה שגורם לקיצוניים שלנו לרדת לחצי המגרש שלנו, אלא היכולת של הקיצוניים לנוע בין קווי ההגנה, להשתתף בבניית ההתקפה ולבוא ממקומות שאתה לא מצפה להם. ליאנג ו-ולנסיה אין את היכולת לבנות התקפות, ואתה צריך עזרה בשלב השני של בניית ההתקפה. יכול להיות שצריך להתחזק במגנים יותר טכניים, בקשר אמצע שיכול לעזור בבניית ההתקפה ואז נוכל לשמור את אלכסיס מרסיאל ומאטה בעמדות קדמיות יותר. זה משהו שמעניין לדבר עליו.

נגד ליברפול וסביליה ראינו המון תנועות מסונכרנות, חלקן אפילו כללו 4-5 שחקנים בשיתוף פעולה מהיר מאד מה שמראה על ההתקדמות של הקבוצה. אני ממש לא מסכים שליברפול או סיטי יותר מאומנות מאיתנו, סיטי הרבה יותר איכותית ומתאימה לסגנון שלה, וליברפול עובדת שנה שלישית עם קלופ ורוכשת שחקנים שמתאימים לסגנון שלו. גם אצלינו בשנה השלישית ההתאמה לסגנון תהיה טובה יותר.

מוריניו לא צריך לקבל קרדיט על שום דבר פרט לעבודה שלו ביונייטד, ואותה הוא עושה מצוין לדעתי, וגם לדעת ההנהלה. הוא מביא קבלות מהשנייה הראשונה שהוא כאן, אולי לא כאלו שאתה ציפית להם, אבל בהסתכלות פרופורציונלית זה בהחלט התקדמות גדולה ומה שציפו ממנו. לגבי הראויות וכו’, נסכים שלא להסכים. אני לא יודע באיזה מקום אנחנו נסיים, אני אגב מתחילת העונה אומר שאני קונה מקום 3 כי אני מבין איפה אנחנו נמצאים לעומת היריבות שלנו, אבל אנחנו במקום ה-2 בזכות וממש לא בגלל מזל/פעולות אישיות וכו’.

ברור לי שמוריניו כאן כדי להישאר. הוא חייב לעשות איזשהו סוויץ בחשיבה שלו, אנחנו לא נצליח למצות את הפוטנציאל שלנו אם לא נחפש להיות מאוד דומיננטיים במשחק שלנו, נגד ליברפול היו לנו משהו כמו 15 דקות ששיחקנו כדורגל מאוד משכנע אבל תשים לב כמה קל לרסן אותנו, גם מול סיביל מה פתחנו את המשחק 7 דקות ראשונות אמרתי לעצמי שאני לא רואה את סיבילה שורדת את המשחק הזה, אבל אז התחילה ההחזקה בכדור שלהם, ואני משוכנע שאת העובדה שמשחק הלחץ שלנו זוועתי אתה רואה, עד שלא נלמד ללחוץ במטרה להחזיר את הכדור לרגליים שלנו אנחנו נהיה קבוצה שמאוד קל להשתיק אותה. אתמול ראינו שליטה של סיבילה במשחק ופתאום פרץ אדרנלין מיונייטד שבו סביליה הייתה לא מדוייקת ומאוד מבולבלת אבל כמה זמן נמשכים הבליצים האלה? 2-3 דקות והם מגיעים במחזורים של פעם ב30 דקות זה מעט מידי. האינטנסיביות שלנו במשחק מאוד נמוכה וזה בהחלט מורגש.

אני ממש לא מצפה מיונייטד להיות ברצלונה ריאל באיירן או כל ענקית אחרת. אני מודע לדרך שאנחנו צריכים לעבור ואין לי בעיה לעבור אותה גם אם זה יקח עוד 5 שנים, זה לא התארים ולא הזמן, זאת הדרך שמייאשת, ראבאק אתמול שיחקנו את המשחק הכי חשוב שלנו העונה, מול קבוצה באמת בינונית וקל היה לראות עד כמה סביליה בינונית, ומה הצגנו? מה השחקנים הציגו? מה ראינו בכלל? היינו אבודים לאורך 180 דקות ואני מאוכזב מהגישה הכללית של מוריניו והשחקנים לאתגר. תן לי לעוף בשמינית 5 שנים ברציפות אבל תשחק כדורגל, בחייאת שחרר אותי מהשחמט שלך ותן לנו ולשחקנים להינות השאר יבוא לבד.

לגבי רכש, זהו אני חושב שלא ניתן עוד לחלטאר עם ולנסיה ויאנג באגפים זה לא עובד, אני נזכר בתקופת רפאל ומתמוגג מהיכולת ההתקפית שהייתה לו על אף 200 החורים שעשה במשחק, וזה רפאל פאקינג רפאל לא איזה גארי נוויל בשיאו.

משהו נוסף שאי אפשר לסבול אותו, לא יכול לראות יותר את הזמן שכל שחקן שלנו מורח עם הכדור. מאטיץ ופוגבה מובילים ברמת הבלתי נסבלות הזאת אבל באופן כללי כל בדגש על כל השחקנים שלנו סובלים מהמחלה הזאת, ברור לי ממה זה נובע - מחוסר התנועה של שאר השחקנים לקבל כדור. אז אחג מהדברים שאני מצפה מהמאמן זה לעבוד על התנועה הזאת אם צריך לחבר שוקר לגוף של השחקנים ככה שמי שמחזיק בכדור יותר מ3 שניות חוטף שוק ומנגד מי שלא מבצע תנועה לפרק זמן שעולה על 3 שניות מקבל עונש זהה. זה עובר כל גבול אתמול מאטיץ איבד כדור בצורה הזאת וזה הטריף אותי, זה קורה לנו באופן עיקבי, אנחנו מאבדים כדורים כי אנחנו לא משחררים אותם בזמן (זה אגב למה כל כך קל ללחוץ אותנו).

טוב היום כשאני יותר אובייקטיבי כלפי המשחק אגיב מחדש.
מוריניו לאו דווקא צריך ללכת.
טענתם עכשיו שטוטנהאם וליברפול קבוצות טובות יותר, ולמרות זאת יונייטד מעליהם בטבלה. זה דווקא משהו טוב למוריניו.

יונייטד לא משחקת טוב וזה נכון אבל כן קיימת התקדמות והיא נמצאת במקום הטוב ביותר מאז עזיבת פרגוסון.
יכול להיות שמוריניו יכשל עונה הבאה ואז יגיע זמנו ללכת, בנתיים איזה מאמן תרצו להביא? את ואן חאל? אולי מויס?
מה שפוגע בהערכה למוריניו היא ההשוואה לפפ, מוריניו לא פפ, לא היה פפ ולא יהיה. אבל פפ לא פנוי.
שאר ההשוואות הן של פוצ’טינו וקלופ, הפרויקט בטוטנהאם הוא ישן הרבה יותר ולפוצטינו לקח הרבה יותר זמן כדי להביא את טוטנהאם למקום בו היא נמצאת. אה והוא כנראה לא יגיע ליונייטד אז בכלל אין מה לדון.
קלופ כבר עונה שלישית בליברפול, הייתה לו עונה שלמה יותר לבנות את מה שהוא רצה.

אז לא אני גם לא מרוצה ממוריניו, אך לתת לו שנה שלישית יהיה חכם יותר, הוא בטוח יביא קשרים שכה נחוצים לכם ואולי הוא ילמד ממשהו

אני חושב שהוא ממצה את הפוטנציאל מצוין, וקשה לי להאמין שאדם בן 55(?) יעשה סוויץ’ במחשבה שלו. דומיננטיות זו מילה סובייקטיבית, שכן לדעתי מול ליברפול היינו מאד דומיננטיים, ומול סביליה הרבה פחות(למרות שאחוזי ההחזקה בכדור היו הפוכים). ליברפול לא סיכנו אותנו, חטפו 2 שערים, והלכו הביתה עם ההחזקה שלהם בכדור. נגד ליברפול בחרנו לא להחזיק בכדור, כי האיכות הכי גדולה שלהם זה ללחוץ, ולנו אין את היכולת או הצורך להניע כדור מול לחץ כזה.(האם צריך לרכוש שחקני הגנה וקישור טכניים כדי להתגבר על זה, זו שאלה בפני עצמה).

גם עניין הלחץ הוא לא משהו אבסולוטי. אנחנו בוחרים ללחוץ בנקודות מסוימות, ללכוד את היריב בנקודה מסוימת ואז ללחוץ, וגם בזה יש לנו עוד הרבה עבודה(למשל, לוקאקו מאד מתקשה בזה והוא השחקן שמוביל את הלחץ, וזו אחת הנקודות שהוא יכול להשתפר בהן המון). אבל אם אתה מצפה שנלחץ 90 דקות כמו ליברפול, זה פשוט לא יקרה ולא אפשרי עם הפרסונל שלנו.

יכול להיות שהגישה אכזבה אותך, אני לקחתי בחשבון שחוסר הניסיון והמצב בו אנחנו נמצאים יכולים להביא להדחה מול קבוצה כזו. הניסיון שצברנו בהחלט ישמש אותנו להמשך.

ההודעות שלך עמוסות בטסטוסטרון. באמת שאין צורך. ביחוד (או בגלל?) שאין לך הכרות עם האדם איתו אתה מתדיין.

אתה מאד מקצין. אני לא מזהה מספיק מאפיינים בולטים וחוזרים במשחק של יונייטד, מלבד אותו רגע שהם זוכים בכדור ומנסים לעקוץ. לדוגמה, קשה לי להצביע על זוג שחקנים שהצירוף בינהם מייצר כמות גדולה של שערים באופן עקבי. יש לא מעט כישרון מקדימה, ומכמות כזו של כישרון אפשר להוציא יותר ממה שהוא מוציא כרגע. כשאני מסתכל על קבוצות כמו הסיטי, ליברפול, טוטנהאם - אני רואה דברים שחוזרים על עצמם, לדוגמה: הלחץ ומשחק המעבר של ליברפול, מסירות של אריקסן לתנועה של קיין, קבוצתיות של הסיטי… אני בברור פחות רואה את זה אצל יונייטד.
גם ריאל של מוריניו לא נבנתה להחזיק ולשלוט, אבל כן היה לה את אלונסו ואוזיל שידעו מה לעשות כשהקבוצה יוצאת קדימה. זה היה כל כך משמעותי שזה נשאר שנים אחרי שהוא עזב. אז כן, אם הוא בונה קבוצה שתעשה את זה אבל מציב את מאטיץ׳ ופלאיני - אז אני ׳מאשים׳ אותו בזה. קח שחקן כמו קונדוגביה של ולנסיה, סאביץ׳, האמשיק… שמות לא גדולים שיכולים היו למלא את הצורך הזה. אותו דבר לגבי המגינים - למה סיטי יכולה להשקיע כל כך הרבה כסף במגינים אבל יונייטד לא? אני מניח שזה לא כסף. לצורך העניין, לא היית מחליף את אלכסיס בשני מגינים טובים?

דווקא בזה אני בכלל לא משוכנע, נדע יותר בסוף השנה הבאה. אני כן חושב שהוא קצת פחות מחדש בשנים האחרונות, ושהוא לא מתאים ל- dna של יונייטד (גם אלינו הוא לא התאים ועדיין עשה עבודה טובה בסך הכל). בטוח שמסיבת העיתונאים אתמול לא עשתה טוב לאף אחד.

אני לא יודע איך לאכול את מוריניו אני רק יודע שהוא גורם לי לתסכול גדול. תמכתי בו עד לרגע זה, אתמול היה שם משהו שלא יכולתי להכיל, התחושה הזאת שאתה בבית במשחק כל כך חשוב מול קבוצה באמת בינונית ובכל זאת חסר אונים הייתה יותר מידי בשבילי.

אני לא מבקש ממוריניו להיות פפ, שישמור על האוריינטציה ההגנתית שלו, זה מי שהוא וכולנו ידענו את זה, אבל וזה העניין הוא מוכרח להפוך את משחק ההתקפה שלנו להרבה יותר מסודר הרבה יותר מאומן, משהו שמזכיר קבוצה, כרגע ההתקפה שלנו נשענת על יכולת אישית, שזה גם בסדר גמור אבל לא מספיק. יכולת אישית צריכה להיות מה שדוחף אותנו לשלמות ולא להיות מה שעליו אנחנו נשענים, כי כשהניצוץ חסר אז משחק יכול להפוך להיות בדיוק מה שהיה אתמול.

אני הייתי רוצה לראות את פוציטינו פה, אבל זה לא הולך לקרות, לכן לאחר שנרגעו העצבים אולי צריכים להמשיך עם מוריניו עד שיגיע פרוייקט אחר. אבל הכדורגל שלנו בהחלט מדכא אותי כאוהד יונייטד - לא התארים, בעיקר הכדורגל.

היי היי, דה חאה ולוקאקו צמד חמד בהתקפה!

שוב, אתה בחרת להגיב להודעה שלי עם אמירה הזויה וחסרת כל משמעות. אני לא אחראי לפעולות שלך.

שוב2, זה שאתה לא מזהה זה עניין שלך, ואתה בהחלט מוזמן להישאר בחושך הזה וגם לכתוב על כך, אבל כאשר אתה בוחר להגיב לי כדאי שיהיה לך משהו ענייני להגיד. למשל אמירה כמו: “יש לא מעט כישרון מקדימה” היא אמירה כל-כך לא קשורה למשחק הכדורגל, כי לצערי כדורגל משחקים 11 שחקנים, שחלקם הגדול לא מקדימה. ובכלל, היכולת לשחק טוב תלויה המון בעבודה לאורך זמן, בהתאמה לשיטה ואלף דברים אחרים שאין בינם ל"כישרון מקדימה" שום קשר.

ריאל של מוריניו היא קבוצה שונה לגמרי מיונייטד של מוריניו. “מציב את מאטיץ’ ופאלאייני”. מאטיץ’ לא היה פה בעונה שעברה. האם אתה יודע מה המשמעות של זה? שכנראה קנו אותו בחלון ההעברות, וכדי להגיע לאיכות טובה כנראה שצריך לקנות עוד כמה שחקנים כאלה.

“אני מניח שזה לא כסף”. ההנחות שלך מגוחכות כמו הניתוח שלך.
אלכסיס לא נקנה “במקום” שני מגנים טובים, הוא הובא כדי לשדרג את האיכות שלנו מקדימה. יש עוד המון עבודה לעשות וגם מגנים על הפרק, אגב לא בטוח שנקנה 2 מגנים בחלון הקרוב, כי מה לעשות שגם בקישור יש עבודה. זו הקבוצה שלנו, נדרשת עוד המון עבודה גם ברכש, ולא הכל אפשר לעשות בקיץ אחד.

זה בסדר גמור ודעה לגיטימית.

אני לא חושב שסביליה בינונית בכלל, ואני בהחלט חושב שמשחק ההתקפה שלנו מסודר ובנוי על תבניות, ודרוש זמן כדי לשכלל את זה. אבל זה עניין של טעם, כי אני למשל מאד נהנה מהכדורגל שלנו, גם כי אני רואה שיפור ויודע שיש לנו עוד הרבה דרך לעבור כדי להיות איפה שאנחנו רוצים להיות.

Passing game - לשנות את הטון בבקשה. הדיון פה מצליח להיות ענייני ורלוונטי ברובו, אין סיבה שהוא לא יהיה כזה ב-100%. בלי עקיצות ובלי התנשאות.

וגם - נא לא לפצל הודעות סתם. אתה יכול לענות לשני משתמשים שונים באותה הודעה (אפשר גם להוסיף עריכה אם ראית אחרי) ולהשתמש בציטוטים.

אפשר לשאול אותך מה הציפיות שלך ממוריניו וממה אתה מצפה ממנו בשנה הבאה? איך אתה רואה את היעד הסופי שלו? איזה סגנון אתה רוצה בסוף התהליך?