אתחיל מהסוף - הקרב של רומן וקודי אתמול בלילה היה הקרב הכי מהנה שיצא לי לראות בשנים האחרונות. עמד בכל הציפיות ואף התעלה עליהן. כניסות יפות, המתח באוויר בהצגה של סמנת’ה (כפרה עליה), חצי שעה של קרב טוב מאוד בין שניהם, ואז all hell broke loose. ג’ימי מגיע ומקבל ספיר של החיים מג’יי מהבמה לשולחנות למטה, אשכרה הופתעתי. סולו מגיע ומכסח את קודי יחד עם ריינס, קודי עם סופרמן בוקינג (אפשר היה לוותר על הקיק אאוט המוגזם מהספיר+ספייק לדעתי) וג’ון פאקינג סינה מגיע עם FU לרומן ו-FU על שולחן לסולו. הפיינל בוס יוצא לסטייר דאון הכי טוב בהיסטוריה של רסלמניה. סינה מוחל על כבודו (איזה מלך) ומקבל ישר רוק בוטום, דה רוק מוציא חגורה ומתגרה במאמא רודס. המוזיקה של השילד נשמעת והתחלתי להתחרפן שהביאו את מוקסלי מ-AEW אבל רולינס הפצוע מגיע עם וייבים של פעם אבל ריינס מעיף אותו מהזירה. ואז, הו אז, נשמע הצלצול הגואל, חושך ואנדרטייקר עם צ’וק סלאם לדה רוק. ציפיתי לאוסטין האמת אבל אין מצב שדה רוק היה יוצא אפס מול אוסטין, בעוד מול אנדרטייקר ברסלמניה זו זכות לצאת אפס.
ריינס מחזיר לרולינס עם הכיסא על הבגידה ההיא, ושוב קודי מול ריינס. 3 קרוס רודס לנצחון ולפופ הכי היסטרי שנשמע אי פעם ברסלמניה. סמנת’ה לא מצליחה להכריז על המנצח מרוב התרגשות (ושוכחת לומר Universal). כל העולם ואשתו (ליטרלי) מגיעים לחגוג עם רודס את הרסלמניה מומנט הכי טוב אי פעם. הולי שיט כמה שזה היה טוב. היה שווה את השנתיים בניה. נדיר שציפייה כל כך ארוכה לא מאכזבת בסופו של דבר.
רולינס נגד מקינטייר - איזו פתיחה לערב השני. קרב מעולה (קצת יותר מדי פינישרים מוקדמים אבל לא נורא), זכייה ראויה של מקינטייר. אבל האפטר מאץ’ - מושלם. היה צפוי לגמרי, ועדיין היה עשוי מעולה. מקינטייר מתגרה בפאנק, וכשהגיעו מים עד נפש פאנק מוריד את המכשיר שעל היד ונותן למקינטייר בראש. פריסט יוצא ופודה בהצלחה, ופאנק יושב על שולחן השדרנים ונקרע מצחוק. פשוט ענק.
עוד ראויים לציון:
קרב הזוגות המבולגן אכן היה מבולגן, אבל עם ספוטים ממש טובים ו-R טרות’ הגאון שמנסה לעשות טאג ולהצמיד. זכייה כיפית למיז וטרות’, הופעה טובה לכל השאר כולל מקדונה.
הקרב המשולש על אליפות ארה"ב היה מאוד מהנה. קווין אוונס מלך, והשיח שלו עם אורטון כל הקרב היה משעשע מאוד.
ביילי נגד איו היה קרב הנשים הטוב יותר לטעמי, וגם הזכייה של ביילי היא well deserved רסלמניה מומנט. איו עם יכולות גבוהות מאוד בזירה. חבל שהיא לוקה בתסמונת נקאמורה ומחסום השפה מונע ממנה לתת את קפיצת המדרגה האחרונה.
סטיילס נגד נייט היה נחמד. לא עפתי יותר מדי אבל גם לא ציפיתי ליותר. קיים את מה שהבטיח.
קרב הזוגות של הלילה הראשון היה פחות מבולגן ממה שציפיתי, ולכן גם לא נהנתי ממנו במיוחד. אבל, הוא השיג את מטרתו שהייתה לבנות מתח לקראת הלילה השני (ואת הפיוד העתידי בין דה רוק לרומן אחרי שרוק הצמיד את קודי ורומן לא).
הלילה הראשון לא היה משהו, אבל בסיכום הכללי מדובר באחת הרסלמניות הטובות אי פעם. הסוף באמת היה כל כך טוב שהוא מאפיל על כל דבר רע שקרה קודם. איזה כיף שוינס הלך.
אני לא איזה חובב רסלינג דגול(לא מצליח לראות קרבות בכלל) אבל כן יש משהו בדינמיקה שאני מאוד מתחבר אליו.
ובכן שמעתי פודקאסט של פאנק לאחרונה על התקריות שלו בAEW ובפרט האחרונה שגרמה לשחרורו, שטוני קאהן אמר שהוא הרגיש איום על חייו ומנגד פאנק אמר שמדובר בשטויות.
AEW כנראה התעצבנו מאוד מהפודקאסט ובהחלטה מביכה מאוד שחררו את הוידאו של הקטטה המדוברת בפרק האחרון שלהם. בוידאו רואים שהקטטה היא ממש בקטנה, שפאנק ניגש לבחור השני ברוגע והוא באמת רק חנק אותו בקטנה כמו שהוא תיאר.
טוני קאהן מתנהג כמו ילד קטן וטיפש. בשבוע שאחרי רסלמניה, שכל עולם הרסלינג מסכים שהייתה אירוע הרסלינג הטוב בכל הזמנים (הלילה השני לפחות), עם ריסוק שיאי מכירות בכל פרמטר, כששלטון וינס נגמר ומתאבקי WWE מאושרים להיות חלק מהעידן החדש, טוני קאהן צריך לסתום את הפה ולהראות על המסך שהוא מציע אלטרנטיבה ראויה. במקום, הוא מחליט להתנגח עם החברה שרק ביום ראשון הוכיחה שהיא יותר גדולה ממה שקאהן יכול לחלום עליו, עם הכוכב היחיד שאשכרה הביא לו רייטינג (נעים לכם להישאר על 750 אלף צופים גם חודש אחרי הבכורה, מר אוספריי וגברת מונה?), ועוד להראות שהכוכב הזה אשכרה צדק בכל מילה. בתכנית הדגל שלו. מדובר במטומטם.
סביר להניח שהסיפור של ג’ק פרי ב-AEW נגמר כבר קודם, אבל הוא חד משמעית קבר אותו עם הסרטון הזה. באמת החלטה לא מובנת. גם היציאה של אוספריי על טריפל אייץ’ הזויה. טוען שטריפל אייץ’ איפה שהוא רק כי התחתן עם הבת של הבוס. זה יכול להיות נכון, אבל עובדתית החברה במצב הכי טוב שלה אי פעם ובעיקר בזכותו. כל המתאבקים עפים עליו מאחורי הקלעים. זה שקאהן מאשר לדברים האלו, ולאינספור מקרי שכונה אחרים, לקרות בתכניות שלו (ואפילו יוזם אותם),זו תעודת עניות ליכולות הניהול שלו. הם בדרך הבטוחה ל-WCW 2.0.
אתמול החל עידן חדש ב-WWE ולא אגזים אם אומר - מהפכה של ממש. כל התכניות של WWE וכל האירועים, גם הארכיון וגם בשידורים חיים, עוברים לנטפליקס בכל העולם מלבד ארה"ב (שם בינתיים רק RAW עוברת, עד שנה הבאה).
אתמול הועלו הארכיונים של RAW, סמאקדאון וכל אירועי ה-PPV. בשבוע הבא יערך פרק הבכורה של RAW בנטפליקס בשידור חי (בין שני לשלישי ב-03:00) והקארד לתכנית הוא לא קארד של PPV אלא לא פחות מקארד של רסלמניה. בתכנית - רומן ריינס, ג’ון סינה, והקרב המצופה של פאנק נגד רולינס אחרי בניה מושלמת של יותר משנה.
החברה מגיעה ל-2025 אחרי שנת שיא ושינוי אסטרטגיה לכיוון יותר בינלאומי. השנה נערכו אירועי פרימיום בגרמניה, אוסטרליה, צרפת וקנדה, ובמרץ יערכו לראשונה 6 תכניות חיות רצופות ברחבי אירופה. המעבר לנטפליקס מאפשר ל-WWE להרחיב את האסטרטגיה ולהגיע לשווקים חדשים, לקהלים חדשים בשווקים קיימים ולא פחות חשוב - להחזיר אוהדים ישנים שהפסיקו לצפות עקב חוסר זמינות ועכשיו יוכלו בקלות.
מבחינת טאלנטים, החברה במקום מעולה כשקודי רודס מצליח להחזיק דמות מגה בייבי פייס בלי לקבל דחיה מהקהל כבר שנתיים פלוס, קווין אוונס ודרו מקינטייר בשנת שיא, פאנק חזר כאילו מעולם לא עזב והפיוד עם רולינס הדבר הכי רותח בעולם הרסלינג. ג’ון סינה הודיע על שנת פרישה ויחזור פול טיים (!) ב-2025 וכמובן שיש ציפייה גדולה לראות גם את דה רוק חוזר בקרוב לקרב מול ריינס או קודי (או גם וגם) ברסלמניה.
יש עוד הרבה דברים כיפיים - ההיל טרן של ניו דיי, ריה ריפלי וליב מורגן, מחלקת הנשים ההיסטרית ב-NXT, ואני בטוח שיהיו המון הפתעות בשבוע הבא וברויאל ראמבל בתחילת פברואר. תקופה טובה לחזור לעקוב למי שאהב פעם והפסיק.
אני מחכה להגעה לנטפליקס כבר תקופה. עם כמה בטטה שנהייתי עם חיפוש אקטיבי לצפייה, עכשיו זה זמין, באיכות נהדרת ובלי לחפש לינקים וכו׳, ועוד בשירות שאני גם ככה משלם עליו ומחפש בנרות הצדקות לתשלום הזה (בעיקר בוג׳אק הורסמן בפעם ה-5000. שיש מצב שזה שווה את זה). רק צריך להתרגל מחדש שלא לספיילר לעצמי בקריאה במהלך היום ואנחנו מסודרים.
בין השורות, hhh גאון ברמות שקשה לי לתאר. מוח עסקי ויצירתי שאני מודה שלא דמיינתי שיש לו עד לפני שנים בודדות. לקח אימפריה בדעיכה ובנה על גביה אימפריה בריבוע.
@sh4rky ראיתי ספקולציה שבכלל לא חשבתי עליה ועכשיו אני לא אוכל לחיות עם עצמי אם לא תתממש - punk v cena מתישהו כחלק מטור הפרישה. מה דעתך? ילכו על זה? אם כן, מתי ובאיזה אופן? איזשהו סיכוי שיהיה מעורב במרדף של סינה אחרי אליפות העולם האחרונה והשיא של פלייר?
אני חייב לשאול, ממקום אמיתי ולא חלילה מתנשא (מצטער מראש אם זה ישמע ככה), למה יש קהל בוגר לעסק הזה?, הרי זה לא ספורט. מעצם העובדה הבסיסית שאין תחרות. אז מה בעצם מושך קהל בוגר לצפות בזה?
אני הייתי מוטרף על ה-wwe בתחילת שנות האלפיים, ג’ון סינה וסטון קולד היו חצי אלוהים עבורי. אבל ברגע שהפנמתי שהכול שם זו הצגה לא יכולתי להמשיך לראות את זה. וזה לא רק בגלל ש"עבדו" עליי, אלא כי באמת הבנתי שכל היריבויות, תארים וכו’ מוכתבים על ידי תסריטאים.
אז זה כמו לראות פשוט סדרה טובה.
הכל מוכתב אבל הביצוע והכתיבה זה מה שחשוב לך בתור צופה.
מעבר לזה יש ב"חיקוי ספורט" שהם יוצרים אפקט של שילוב שלך בתור צופה כאוהד יותר מבסדרת טלויזיה ככה שזה מרגיש אינטראקטיבי נגיד…
מצד אחד פאנק נגד סינה זה משהו שחייב לקרות בשנה האחרונה של סינה. הם יכולים לבנות פיוד חלומי עם פרומואים לא מהעולם הזה והסיפור יהיה רותח גם מחוץ לתמונת אליפות.
מצד שני, הפיוד האחרון ביניהם היה מושלם ברמה של תשאירו אותי עם הטעם הטוב ואל תגעו.
אני אישית הייתי הולך על פיוד נוסף אבל חושב שזה תלוי בכיוון שיקחו את שנת הפרישה - האם טור קידום צעירים כמו שסינה ניסה לעשות עד עכשיו עם ההפסדים הרצופים באירועים בשנים האחרונות, או טור מאבק אמיתי על האליפות ה-17.
אני מקווה מאוד שילכו על האופציה השניה כי הראשונה מאוד לא מעניינת בעיניי (וגם כי אני מארק של סינה), בעוד השניה יכולה לנפק כמות יפה של באנגרים (סינה נגד גונתר בבקשה). במצב כזה, סיכוי סביר שנראה גם פאנק נגד סינה שהרי אין מצב שפאנק לא אומר “שוב פעם פארט טיימר בא ולוקח לי את הספוטלייט? בוא מכות”.
האם לדעתך סינה צריך לזכות ב-17?
אני כאמור מארק של סינה אז חד משמעית כן, אבל אובייקטיבית אני לא כל כך בטוח. יש מספיק טאלנטים שמגיעה להם ההזדמנות כרגע, אבל זה יהיה חתיכת סיפור…
@Nati גם בתור ילד ידעתי שהכל מתוסרט ולכן אף פעם לא התעוררתי מאוכזב מאשליה. אני מתייחס לזה כאל תכנית טלויזיה רגילה שפשוט יש בה אלמנט ספורטיבי. ההיאבקות עצמה לא מאוד מעניינת אותי (רואה aew אבל לא באדיקות), אלא יותר הסיפורים והדמויות. אם הכתיבה טובה אתה מתחבר לזה רגשית כמו לכל סדרה אחרת. למישהו אכפת שמייקל סקופילד לא באמת נכלא בפוקס ריבר או שמופסה הוא רק ציור?
אגב, משהו שנחמד ברסלינג ואין ממש בתכניות טלויזיה אחרות זה שהקהל ממש משפיע על העלילה, מה שמחזק יותר את החיבור הרגשי לסיפור. ראינו את זה ברסלמניה כשדה רוק החליט על סיפור אחד, הקהל התפוצץ עליו ושינו את הסיפור בחזרה למה שהקהל רוצה. אבל זה נכון לרוב הדמויות שמצליחות. הן מצליחות כי הקהל מתחבר אליהן, כל דמות וסיבותיה (כריזמה, אתלטיות, הומור), וכשאחת מהן זוכה במשהו בסופו של דבר - זה בהכרח כי הקהל הגיב אליה, בין אם בשנאה או באהדה.
מנקודת מבט עסקית - ברור לגמרי שמבחינת הגראנד של ה-wwe עדיף את סינה ה-squeaky clean בתור השם שרשום על השיא האולטימטיבי הזה (עד שריינס ישבור אותו, אני מניח). לכן לדעתי זה מה שיקרה.
מבחינתי האישית אני נוטה להסכים איתך שזה הרבה יותר מעניין. מה לעזאזל הרווחנו מהשנים האחרונות של סינה? אוסטין ת׳אורי? שילכו על סדרת בלוקבאסטרים עם high stakes. סומך על האנטר לשלב היטב עם שאר הסטוריליינז המובילים.
זו באמת בעיה. אם הולכים על ראן רציני של סינה הם יצטרכו קודם כל למצוא דרך להוציא אותו מתדמית הג’ובר שטיפחו לו במשך שנים. אשכרה הפסיד בכל אירוע לכל מיני כלומניקים. סולו סיקואה הפסיד מיליון קרבות אחרי שניצח את סינה. תיאוריה קבור במעמקי המיד קארד בואכה פרי-שואו. יהיה קשה לקחת ברצינות קריאת תיגר של סינה על איזה גונתר או קודי בנקודה הזו.
דווקא בהקשרי בוקינג/״רצינות״ אני לא דואג. השם ״סינה״ עצמו לחלוטין חזק יותר מהבוקינג של השנים האחרונות בשלב זה. למעשה, הדרך היחידה ליצור סקרנות לגבי התוצאות היא לשים אותו מול מיין אבנטרים. מול מול התאוריות והסולואים של העולם (באמא שלי לא מבין איך הוא הגיע לעמדה שבה הוא נמצא בקארד) - ברור שהוא יפסיד.
כל הפתיחה לרבות דה רוק - לא מעניין ואפילו גרוע. ארחיב עוד בחלק על ריינס-סולו עוד רגע.
סולו קרינג׳ מהלך. חוסר כריזמה ודיבור מביך מאד תו״כ הקרב. כל ה-i loved you הזה, וואו. רמה של חוג דרמה במתנ״ס, בתוספת צרצרים מהקהל.
כל מה שקרה עם רוקי אחרי רק התווסף לפרומו הפתיחה ותכלס די מבאס… אני רואה את זה כאיתות לכך שאין לו באמת פנאי להיות מעורב בצורה אינטנסיבית השנה, אחרת אין היגיון בלקבור לחלוטין את דמות ה-heel, כמו גם להשמיד את כל המטענים שאמורים עדיין להיות לו עם ריינס וקודי. אם זה סתם היה ״kayfabe break״ והוא יחזור לפיוד עם אחד מהשניים, אז זה אפילו יותר מיותר ומטומטם.
בנות - אני לא כ״כ invested אבל יופי לריפלי.
הוגאן - וואו. איזה משפיל ומביך.
אוסו מקינטייר - סבבה לגמרי. חולה על דרו, הוא צריך להיות כמה שיותר גבוה בקארד. ג׳יי לא עושה לי יותר מדי.
הכי גרוע מהכל - הרבה יותר מדי ברברת ו-product placement של נטפליקס. כן, הבנו איפה אתם ושזה היסטורי ובלה בלה. אבל אם כל 5 דק׳ מזכירים את זה אז לא היה צריך את האנטר בהתחלה / רוקי / שניהם. 3 שעות זה בכ״ז פורמט מוגזם להחריד, מניח שבעתיד אדלג על חלקים גדולים מהפרקים.
סינה היה מוצלח כצפוי, הכרזה לראמבל שלא הרעידה אבל מייצרת הייפ. שום סיכוי שהוא זוכה, אבל מעניין איזה כיוון יתחיל שם בהסתכלות על המאניה האחרונה שלו.
רולינס פאנק - נהדר. דינמיקה מעניינת מאד כשרולינס בבירור פוזל לעבר ה-dark side. מניח שנקבל עוד קרב מתישהו, וגם טוויסט כזה או אחר בראמבל.
נראה לי שהפרק הזה היה מאוד לא מייצג למה שנראה בהמשך. כל הקהל שבשורות הראשונות היה סלבס או execs של נטפליקס. במקום ילדים עשירים או רד נקס שמנים ישבו שם צ’וצ’ות של אינסטגרם ואנשים בחליפות. מה שדה רוק עשה היה לדעתי מתוך מחשבה שרוב הצופים לא יודעים מה קרה בשנה האחרונה וזה לא הזמן לגרום להם לשנוא את דה רוק כי הם יסגרו את השידור ולא יחזרו. ב-NXT בלילה הוא דיבר קצת אחרת והיו שם רמזים (דקים אמנם) לחזרה לדמות היל.
כל מה שקרה בין סולו לרומן ולאחר מכן היה גרוע, למעט כמובן ההופעה של קווין אוונס. הקרב היה צריך להיגמר עם הסטאנר ובניצחון של סולו. ההופעה של דה רוק לאחר מכן הייתה בעיקר קרינג’, אבל אני שוב חושב שזה עוד לא גמור ולא רצו לעשות היל טרן של דה רוק על הפרק הראשון.
הפרומו של סינה היה מושלם. לפי סוכנויות ההימורים (כן זה אמיתי) הוא הפייבוריט לזכות בראמבל. גם לי קצת קשה להאמין שהוא יזכה (ועוד יותר שהוא יקח מיין איבנט ברסלמניה) אבל הלוואי, זה סיפור גדול מכדי לוותר עליו ולא תהיה הזדמנות נוספת.
הפרק היה מעט מאכזב ביחס לציפיות אבל כאמור נראה לי שזה בעיקר כי זה הפרק הראשון בנטפליקס. מאמין שלאט לאט יחזרו למבנה מוכר (ומוצלח) יותר.
למה בעצם? כלומר בהנחה שיש אמון מסוים בסולו אז ברור, אבל באמת שאני לא רואה שום אפסייד איתו פרט ל-silent enforcer. הוא לא בליגה של רומן וגם לא בשתיים שמתחת, לא רואה שם main event potential.
כי אין להם לאן ללכת מכאן עם סולו. אפשר היה לשלב את רולינס, דרו ואוונס בסיפור הזה ולסיים בקרב יותר משמעותי אחרי שמייצרים לסולו אופציות נוספות. אני גם לא מחזיק מסולו אבל כל הדמות שבנו לו היא “אני לא וונאבי רומן ריינס” והנה הוא הוכיח שהוא דווקא כן. לא מאוד ברור לי מה ניסו לעשות שם. אם הם פשוט מוותרים עליו והולכים על ג’ייקוב כתחליף אז הכל בסדר, אבל גם זה מרגיש קצת מוקדם מדי.