הקלאסיקו הגדול:: 0-0 בקאמפ נואו

תראה קצת ליגה אנגלית. יש שם 2 קבוצות עם סגל יותר טוב מברצלונה, לברצלונה יש התקפה מפחידה וקישור סבבה, אבל סגל עם מספיק בעיות.

בכל מקרה לברצלונה הכי חלשה בעשור האחרון יש סגל מצויין, ללא ספק, אחד הטובים בעולם.

מדובר בשתי קבוצות שונות לגמרי, גם אז הוא לקח קבוצה מהרצפה והביא הצלחות חסרות תקדים, אבל אז טען שיש את הסגל הטוב בעולם.
הפעם המקרה שונה, כשזידאן הגיע הוא אמר שיש לבנות מחדש, עבר רק חלון אחד.

מבחינתי קבוצה גדולה זה לא רק קבוצה שמשחקת בשיטה ומערך קבועים בכל משחק ובכל מצב, לדעתי קבוצה גדולה זה גם קבוצה שיודעת להסתגל לכל מצב, קבוצה שיודעת להגיב ולהתאים את עצמה ליריבה שיכולה לשחק בכמה מערכים ושיטות ולהביא את התוצאות הרצויות. יש לך שחקנים שקופצים גבוה ונוגחים ? תרים כדורים.

אוף טופיק, אבל כשאני חושב על ה11 הכי חזקים מתוך בארסה+ליברפול ובארסה+סיטי, בשני המקרים לבארסה יש רוב. (מסי, סוארס, שטגן, אלבה, דה יונג, ארתור, בוסקטס, ופיקה לסיטי. טוב, תלוי בתקופה שלו) כשלבארסה יש אחלה עודפים (גריזמן, פאטי, דמבלה, סמדו, לנגלה, וידאל, אומטיטי…)
תסכים איתי שזה לכל הפחות לא חד משמעי.

עריכה: אוקיי, הסכמת. אפשר להמשיך הלאה

אני לא יודע מי יותר מאוכזב,
אנחנו שלא ניצחנו או אוהדי ברצלונה שלא הפסידו כדי להעיף את המאמן שלהם.

אם זידאן העונה פישל בבניית הסגל, והיה סימן שאלה לגביו בנושא הזה אם הוא האיש המתאים, איך זה קשור לכל עניין ה-‘תחת’ שאנשים אהבו לכתוב פה שוב ושוב ושוב, מה הקשר בין קיץ 2019 לבין סדרת ההצלחות בצ’מפיונס? הוא עשה את זה עם סגל עמוק אבל קבוצה פחות טובה משמעותית, קבוצת המאה נקודות של מוריניו בליגה הייתה טובה יותר - מרסלו טוב יותר, פפה, כריסטיאנו רונאלדו!! בנזמה צעיר יותר, אפילו אלונסו. כנ"ל קבוצת הדסימה של אנצ’לוטי…

לגבי העונה - העושר ההתקפי של בארסה עצום עם ההשתלבות של אנסו פאטי, מצד שני, דמבלה כל הזמן פצוע, אם הוא היה אצלנו היינו קוטלים אותו יותר. אומטיטי גם בלי ברך, בקושי כשיר, בסמדו לא מצאתי שום דבר מיוחד. ה-11 של ליברפול טובים בוודאות. בכל מקרה זה לא רלוונטי לי אם ברצלונה הכי חלשה בעשור האחרון, לא הצלחנו להביא קראק חוץ מהזאר ורק עכשיו באמת הצליחו להתאושש מהעזיבה של כריסטיאנו לדעתי. נהנתי מכל רגע מהאליפות עם שוסטר למרות שבארסה הייתה חרפה וסיימה במקום השלישי עם אווירת סוף קורס, ממתי זה אומדן למשהו?

זה לא רק השמות, זה החלקים של הקבוצה, ההגנה וההתקפה של ליברפול יותר טובות מזה של ברצלונה, הקישור וההתקפה של סיטי יותר טובות מזה של ברצלונה

בכל מקרה, הרכב ליברפול וברצלונה

שטגן
רוברסטון ואן-דיק מאטיפ ארנולד
פאביניו
קייטה דה-יונג
סלאח מסי מאנה

התקפה מפחידה בנית פה :slight_smile: . אם מסתכלים על העניין ראש בראש, אני לוקח את סוארס על פני פירמינו, מסי על פני סאלח ומכניס את ג’ורדי בוסקטס ארתור. בכל מקרה, מקבל את הנקודה והעיקר פה הוא שלבארסה יש את אחד הסגלים הטובים באירופה, בטח שיותר מאשר ריאל מדריד. שתי הקבוצות עבדו בגזרת הרכש בשנים האחרונות, ההבדל הוא שבארסה קנתה מוצרים מוגמרים וריאל השקיעה בילדים (אשרף, אודגור, קובו, הילדים הברזילאים…) שלא זכו להשפיע עדיין.

אתם קצת חורגים עם הרכבי המנג’ר. זה בסדר, אף אחד לא טען שלבארסה יש את הסגל של חטאפה. ברור שיש לה סגל טוב יותר משלנו - יש מבחן טוב מאוד לבחון את זה שנקרא “הליגה הספרדית”. הם זוכים בה מידיי שנה כשבחצי מהמקרים אנחנו מאבדים עניין באוקטובר.

מתמיד. כשבוחנים קבוצה/מאמן/שחקן זה תמיד ביחס לאחרים, לא ביחס להנאה שלך.

עניין התחת הוא חצי בצחוק, והכוונה היא לכך שבכל משחק שיכל ללכת לשני הצדדים - המטבע נפל בצד שלנו. ממש ככה:

image

ריאל במצב טוב, יש קבוצה שמתפקדת ורואים בבירור מה חסר, חייבים עוד 2 רכישות נקודתיות והמצב יהיה עוד הרבה יותר טוב.
אם ההנחה שאמבפה מגיע בקיץ אז קשר טוב חייב לבוא בינואר.

אני אישית בקיץ הייתי משחרר הרבה שחקנים מודריץ’ וקרבחאל ביניהם.

מעניין אם ינסו להביא קשר על העמדה של ואלוורדה. הבחור פשוט מעולה. אבל אצל קבוצה כמו שלנו אי אפשר לדעת.

כל מה שריאל צריכה זה עוד שחקן אחד בהתקפה.
ולסגל באופן כללי כדאי מחליף לקאסמירו.

הבעיה אף פעם לא הייתה הסגל של ברצלונה, זה תמיד היה מסי, והמסי של העונה הוא לא המסי של האתמול ומכאן האופטימיות.
בלי מסי היסטורית על כל 3 אליפויות שלנו הם זכו באליפות.

מסי חלק מהסגל ובו אנחנו מתחרים. לא באשמתו סיימנו את שתי העונות האחרונות במקום השלישי, זה בטוח.

לא כל כך הבנתי, אני מרגיש שברצלונה פחות טובה משמעותית אבל עדיין מסייג. כי הם כן מפרקים בקאמפ נואו וצריכים מעט מצבים כדי לכבוש. אם נצליח לקחת אליפות - דיינו, זה לא יעניין אותי שהיינו רק ‘פחות גרועים’ מהם. ואם היינו קבוצה טובה יותר כמו בדסימה אבל לא לקחנו אליפות, מי זוכר את זה? אגב, זה לא אנחנו עם המנטרה של ‘אליפות עכשיו’ והמטרה מקדשת את האמצעים לאור המאזן בעשור האחרון והחרפה בעונה שעברה?
אני מניח שגם אתה האמנת שיהיו קצת פחות בעיות בהתקפה בתחילת העונה ושלא כל גול ירגיש כמו לידה. הקבוצה לא התחברה כמצופה ממנה וגם הפציעה של הזאר לא עזרה, אין לנו לוקסוס להתעלם מזה. אגב, בואו נעיף מבט על לוח המשחקים שלנו. לא גנבנו אף ניצחון העונה, זה לא ממש מופרך אם היו לנו עוד כמה נקודות - בעיקר לגבי ויאדוליד ובטיס.

לגבי הצ’מפיונס: אני מכיר את הפרק הזה עם הטפיר וזה ענק, ראיתי אותו בלופים וגם צילמתי בטלפון, שלוש דקות של גאונות. בכל מקרה עם כל הכבוד לג’ורג’ הרופא - אני חולק עלייך. בשביל לזכות בצ’מפיונס פעם אחת - צריך פה ושם מזל. בארסה הגדולה בהיסטוריה בעונת הטרבל, למשל, מה עם המשחק בגשר שהם לא הרימו כדור אחד נורמלי לרחבה ויכלו להפסיד גם 3:0 בלי קשר לשיפוט?
עברנו קבוצה אחת בפרק הזמן הזה במזל - באיירן מינכן בעונת 2017/18. קיבלנו מתנה וגם קיילור חילק והרבה אמרו שקיילור עצר את מה שהיה צריך לעשות. מול באיירן שנה קודם לכן לא היה מזל. ובמשחק בגרמניה (לכל הצדיקים שידברו על השיפוט) - קרבחאל הדף בעיטה של ריברי בחזה ובאיירן קיבלה פנדל וזה היה שוד, מזל שיש אלוהים בשמיים וזה הלך החוצה. יכולנו לסגור סיפור כבר במינכן עם מצבים של גול בטוח מול נוייר.

הכדורגל לא היה הכי אסתטי, לא היינו דומיננטיים כמו אלופות אירופה אחרות אולי - באיירן של הטרבל וברצלונה, אבל היינו יותר טובים מהיריבות.

אגב לכל אלה שרוצים להמשיך להחמיא לואלוורדה, הנה המספרים שלו מהקלאסיקו - מאה אחוז דיוק במסירות:

https://twitter.com/OptaJavier/status/1207389271738462211

אז כן הבנת.

תעזוב את בארסה ואת באיירן, ריאל מדריד צריכה לשחק טוב יותר. גם כי ככה יהיה לנו יותר כיף כל שבוע וגם כי בעונה הבאה או עוד שנתיים - בארסה שוב תהיה טובה והגיע הזמן להתקדם מהיהלום הזה ומאלף ההרמות של מרסלו בכל משחק. גם לשמוח בתיקו אפס בקאמפ נואו זה פחות האתוס של המועדון הזה.

אבל שום דבר לא עבד לנו כמו שרצינו בתחילת העונה, גם משחקים שהובלנו 0:3 במחצית ובארסה הייתה הופכת למאניטה - נגמרו ב-2:3 ולאו דווקא באשמת זידאן שהוציא את קאסמירו או ואלוורדה. אני כן רואה קבוצה שמתקדמת ונשען בעיקר על המשחק נגד פ.ס.ז’ בצ’מפיונס - ברור לי שלא בכל יום ‘נלבש חג’ ונשחק בכזו מוטיבצייה אבל אותו משחק היה עם מרסלו והזאר וזה קרוב להרכב הראשון. מתי שיחקנו בהרכב חסר? דווקא במאסטייה ובקאמפ נואו, לא נגד ויאדוליד. אם נזכה באליפות זו עונה מוצלחת.

שוב, לגבי בניית הקבוצה אני לא יודע מספיק, אמרתי שזידאן אכזב אותי. אבל בהתחשב בנסיבות הוא זרק את רודריגו ונתן לו לשחק והרווחנו, ובטח ואלוורדה…רציתי את אריקסן במחיר טוב, אבל אני לא כזה מתחרט.

אני היה הראשון שכתב אחרי המשחק במאסטייה ששיחקנו לא טוב והגענו כדי להעביר את הזמן וחבל. לא חגגתי את התיקו היום, זה בסדר לאור הנסיבות. אולי אם בארסה הייתה בלי גריזמן וג’ורדי אלבה היינו אומרים שיש להם אחרים, זה קריטי בלי מרסלו והזאר. למה אף אחד לא מדבר על הפנדלים - אז מה אם זה לא סטייל לבכות על שיפוט. בקאמפ נואו להתלונן על שני פנדלים זה בסדר. לי מפריע המעין כוכבית או צמצום ההישג\קרדיט של זידאן ממה שהיה.
התוצאות השתפרו והן בסדר, לגבי איכות הכדורגל אני מסכים איתך.

אגב, מילא שבאתר הרשמי צילמו את המהלך בו ואראן נתפס בחולצה והיה חייב לזכות בפנדל - אשכרה באתר הרישמי העלו על זה כתבה עם גלריית תמונות.

משהו אחרון:
טיבו קורטואה, נאצ’ו, סרחיו ראמוס, רפאל ואראן, מרסלו, קאסמירו, מודריץ’, קרוס, איסקו, בייל, בנזמה.
טיבו קורטואה, קרבחאל, סרחיו ראמוס, רפאל ואראן, מנדי, קאסמירו, ואלוורדה, קרוס, איסקו, בייל, ובנזמה

זה מדהים לחשוב על זה ש-8 שחקנים שחטפו חמישייה אשתקד שיחקו גם היום. ועוד בארסה הייתה נטולת מסי ועם קוטיניו במקומו. אז קרבחאל היה חסר בגלל פציעה ונאצ’ו החליף אותו, היום מרסלו היה חסר ולכן מנדי שיחק, ואלוורדה במקום מודריץ’ וזהו.

שאלתי את זה במחצית המשחק בחלק הברסאי, כשאלה רטורית, אבל אשאל פה בצורה קצת יותר רצינית, מלומדת ושקולה -

מאיפה לעזאזל הבאתם את הוואלוורדה הזה??

סוף סוף שחקן בית שאפשר להתגאות בו… נראה אם ימשיך בשיפור

לא שחקן בית. מהרכישות הראשונות של תכנית ״קונים כל צעיר שני בפלנטה״. היו באותה תקופה עוד כמה צעירים שהגיעו בגרושים, רובם כבר לא במועדון.
`צצו לאחרונה כתבות על הסקאוט שאחראי על הרכישות שלו ושל שאר הדרום אמריקאים. דיברו על זה שהייתה על פדה מלחמה ובסוף אותו הסקאוט התעקש עליו אז שילמנו את החמש מיליון שהקבוצה שלו רצתה.

קנו אותו יחד עם סרחיו דיאס, חלוץ פראגוואיי שנראה כמו אגוורו, שמאז קרע צולבת והושאל שלוש פעמים. הוא עדיין שייך לריאל מדריד.

ללמדנו כמה קשה וכמה מזל צריך בשביל לעשות את מה שפדה עושה העונה, גם אם יש לך כישרון וסקאוטרים מצאו אותך. רק שיהיה בריא ואפילו פלורנטינו והשטויות שלו לא יצליחו להזיז אותו מפה.

שיחק בכמה קבוצות ליגה בעבר ובסך הכל היה שם מוכר. חיפשנו מישהו שמבחינה טקטית מזכיר כמה שיותר את ארסנל של שנות ה-80, והוא היה אחד משלושה שמות שהסקאוט שלנו הביא לשולחן. כיוון שהשניים האחרים היו אלי מחפוד וליטו וידיגאל, אשר השכלנו להבין שמינוי שלהם יגרור יותר מדי הרמות גבה, בחרנו בו. כמה שיחות עם מי שצריך (לזה כבר לא אכנס כאן) ותוך שבועיים הוא חתם אצלכם בברצלונה. בתחילת העונה הראשונה היה חשש שעוד שניה עולים על זה שהוא בכלל סו שף במסעדת טפאסים בבילבאו, אבל אז בוטרגניו מכר לתקשורת ספין גאוני על זה שהוא צלם חובב איזון וה-442 שלו זה בעצם אבולוציה של קרויף. למרות מחאות קטנות פה ושם, מאז אפשר להגיד שמצבו יציב והתוכנית מתקדמת לשביעות רצוננו.