הקלאסיקו הגדול:: 0-0 בקאמפ נואו

• אפילו הניחוס הזה לא דפק אותנו. הפסקתי לספור כמה פעמים אנחנו וקבוצות גדולות באלופות הגיעו לקאמפ נואו, שיחקו טוב, הגיעו להזדמנויות ואז בדקה 60-70 הברקה של מסי או עקיצה של סוארז הפכו את המשחק. כמה מרענן כשזה לא קורה.
  • כולם היו טובים. המגבלות של כל שחקן בסגל ידועות. אם רק זה פוגע במשחק שלנו אז לומדים לחיות עם זה. בנזמה לא יפתח פתאום מהירות וקרוס לא יתחיל למסור כמו גוטי. אלה תיקונים מערכתיים (אהמ רכש אהמ) ולא נקודתיים.
  • מילה טובה לרביעייה האחורית על משחק הגנה משובח.
  • וכמובן לקסאמירו הגדול, השחקן הכי יציב שלנו בשנים האחרונות שמתחילים לקחת כמובן מאליו.
  • קשה להבין שופט שלא שורק לפנדלים לטובתך, אבל בילתי אפשרי להבין שופט שאפילו לא בודק ב-VAR אחד מהם. לא חושב שזה משהו מכוון, השופטים בספרד תמיד היו ונשארו גרועים.
  • תודה רבה לכל פוקחי העיניים. לא שמנו לב שזידאן יודע להכין את הקבוצה למשחקים גדולים, שהברגים של ראמוס מחוזקים ושאיסקו פתאום נראה כמו שחקן כדורגל. רק חבל שלא כל שבוע יש קלאסיקו או רבע גמר אלופות.
  • מר סוארז היקר, מעריך את הרעב והתשוקה שלך, הלוואי שהחלוץ שלנו היה לומד ממך טיפה. אבל כשאתה מרביץ באוויר לעבר הקוון אחרי קרן שלא נשרקה לך (בצדק) ומתגלגל על הדשא למרות שאתה זה שבעטת בבלם, אתה סתם נראה מגוחך.

אנשים ביקשו את ראשו של זידאן לפני פתיחת העונה, טענו שהוא לא יודע לבנות קבוצה, סיפרו שזה היה רונאלדו ולא הוא, אז כן יש להזכיר להם את השטויות שכתבו כאן.

מה השני?

הכניסה עם הפקקים על אותו וראן. חייב גם צהוב בנוסף לפנדל.

זה לא רק זה, אנשים נהנו להגיד כל הזמן ‘תחת’, ‘תחת’, מניח שחלק מהעניין זה בצחוק. כבשנו טריליון פעם בעונת הדאבל בדקה ה-90 אבל כמה פעמים ספגנו? אנשים שוכחים - שני שערים בפיחואן - והפסדנו, מול בורוסיה דורטמונד, בקלאסיקו - השער הכואב של מסי, איבדנו גם נקודות בדרבי. לא מבין איך אפשר לזלזל במאמן שמוביל קבוצה שלוש פעמים לזכייה בצ’מפיונס ורבים יסכימו שכבר היו קבוצות עם 11 טובים יותר מאלה של ריאל מדריד. יש קבוצות ענק שבכל ההיסטוריה לקחו שלוש פעמים את הצ’מפיונס. העונה האחרונה הייתה לא טובה, ב-2015/16 הוא כמעט לקח אליפות וניצח בקלאסיקו.

הייתי מאוכזב מאוד ממה שקרה במהלך הקיץ כי הרגשתי שנותרנו רזים מדי בחלק הקדמי וגם זידאן אחראי לכך, אבל יש כאן קבוצה. מבחינתי מעמדו לא היה על הפרק ולו לרגע. בעצם - אצל אף אחד, שטויות של התקשורת, בעיקר המונדו ואלה

ריאל שלטה במשחק, זידאן עשה נוק אאוט לואלוורדה וכו’ וכו’.

בסופו של דבר בעיקר הזדעזעתי מהחוסר סדר במשחק של בארסה, הלחץ של ריאל ניטרל לחלוטין את הנעת הכדור המבולגנת של בארסה ומנעה מיותר מדי כדורים להגיע למסי שאפילו נראה די חד היום ומה שזידאן עשה זה לשבש את הנעת הכדור של בארסה ופחות להצמיד שמירה אישית אגרסיבית למסי כפי שדובר.

מעבר לזה, חוץ מתסכול מחוסר השטף במשחק של בארסה שנבע מעמידה מצוינת של ריאל (קרדיט לזיזו) ומ"הכנה" רעה של בארסה וחוסר יכולת של הקשרים שלנו לצאת מהלחץ, לא באמת הרגשתי איום מריאל. אין לכם מי שייצור שערים ולכן בעיניי התיקו משקף.

בארסה קבוצה יותר מוכשרת מריאל בעיקר מבחינת שחקני ההכרעה (ניתן לומר מסי) ולאור המאזן בשנים האחרונות טבעי שריאל תרגיש טוב עם עצמה ובארסה מאוד מאוכזבת גם מהתוצאה וגם מהדרך, אבל מעבר לכך התוצאה משקפת.

לפי הכתרים שקושרים כאן לזידאן אפשר לחשוב שניצחנו או משהו… כל הכבוד לזיזו, באמת, אבל איך גיא אומר? הוא אשם בזה שיש סלע.

אני דיברתי על התקופה של זידאן באופן כללי. עונה שמסתיימת עם גביע אירופה היא עונה מוצלחת. ואצל קבוצות אחרות העונה האחרונה הייתה עונה מדהימה אפילו למרות החרפה בליגה. ובמה הוא אשם, שמרסלו (היה אמור לשחק לפי ההערכות הראשוניות) והזאר נפצעו? ברור לכם שאיתם זו קבוצה אחרת? והזאר זו כבר פציעה שנייה, אולי אם היה משתלב חלק משחק ההתקפה היה קצת פחות תקוע בפתיחת העונה. ראיתי אותנו נגד פ.ס.ז’ בברנבאו ונגד ברצלונה בקלאסיקו, לא ניצחנו אבל היינו בסדר גמור.

ואם היו שורקים את הפנדל שהגיע לנו וכן היינו מנצחים, זידאן היה הופך לגאון? לא הבנתי. אתה לא חושב שגם שני פנדלים ברורים שלא נשרקו ושני שחקנים בכירים פצועים זו בעייה? אני חושב שכן. וזה לא שהעברנו את הזמן, שיחקנו כמו שיכולנו.

זידאן לא צריך אותנו, יש לו כבר מספיק כתרים.

לקח קבוצה גמורה ורץ איתה לאליפות וזה מבלי שקיבל את השחקן שהוא הכי רצה, ובכל מקרה כתבו כאן רק שהוא גאון טקטי והעמיד את הקבוצה בצורה מצויינת, אני מניח שכל אחד שמבין קצת כדורגל ראה זאת.

אין ספק, אבל אם זה הסטנדרט שלנו להצלחה מול בארסה כל כך חלשה זה אומר הרבה. התפקיד של זידאן לא התחיל לפני שבוע, הוא אחראי גם למה שקרה לפני.

ושוב אני אגיד, כי בחרת לצטט אותי חלקית כהלגלך, שכל הכבוד לזיזו על הערב. ובכלל על העבודה העונה בכל מה שלא קשור לבניית סגל.

יש לו אשמה בזה שמתוך חמישה קשרים בסגל ארבעה עולים בהרכב, שאין מחליף לקאסמירו, ושבאופן כללי אנחנו מגיעים למשחקים כאלה מעמדת נחיתות ואין לנו באמת דרך ברורה לבוא ולנצח משחקים. אנחנו צריכים להתכונן ליריבות הרבה יותר מכפי שיריבות צריכות להתכונן אלינו (ואולי גם לא ממש יכולות להתכונן כי אין לנו שום מאפיין ברור חוץ מטריקים של מרסלו). אבל בערב כזה ובכלל אחרי חצי עונה, כמו שאומרת אופירה: מה ששלו שלו. יודע לנהל שחקנים ומבין כדורגל מנטלית וטקטית. יש שיאמרו גאון.

אבל גם אנחנו חלשים, המון פציעות ועוד הגענו עם פחות מנוחה למשחק חוץ אחרי משחק חוץ לא פחות קשה בולנסיה.

מקום ראשון משותף עם ברצלונה אחרי סיבוב ראשון הרבה יותר קשה מבחינת ריאל, כל המשחקים הקשים שלנו היו בחוץ ושל ברצלונה היו בבית.

מול ברצלונה הכי גרועה בעשור האחרון. לא יעניין כשסרחיו יניף את הצלחת בסוף העונה, אבל אי אפשר להתעלם מזה בדיון.

זה דיון מעניין, מה השיטה של ברצלונה? לתת למסי את הכדור זה כיף, הלוואי וזה היה קורה לנו. מה הסיטה של באיירן מינכן? מה השיטה של יובנטוס - העונה ואצל אלגרי? עם הפציעות של שחקני מפתח קשה יותר להתקדם, הזאר היה אמור לעשות את ההבדל וזה לא קורה. בניית הסגל הייתה לקויה מאוד, לא יודע מה האחריות שלו בכך, הוא בטח לא נקי, בטח לא אשם במאה אחוז ואני לא אוהב את האובססייה שלו לפוגבה. לקח את חאמס ובייל כברירת מחדל אחרי שלא הצלחנו, אני מניח, לעשות משהו טוב יותר. אין מחליף לקאסמירו אבל בינתיים אנחנו מסתדרים, אם חאמס יהיה בריא מתישהו הוא יוכל להיות הקשר הרביעי והוא יודע למסור.

ואפשר להתעלם שזה הסגל הכי חלש של ריאל בעשור האחרון ? שלהם עדיין יש מסי וזה שקופץ לשמיים כבר לא איתנו ?
הוא קיבל קבוצה שבורה וגמורה ומצליח, תן לו עוד 2 חלונות ואז תבקר אותו שהוא לא מתקן את הבעיות בסגל.

לא, אתה זה שמתעלם. אנחנו מאשימים בזה (בין היתר) את זידאן.

מה יעזרו לו עוד חלונות אם הוא מביא רק שחקני ספסל יקרים וילדים מברזיל?

אגב זידאן והסלע, בנזמה סה״כ הרשים אותי במחצית הראשונה ואז הלך ודעך ככל שהמשחק התקדם. הוא לא בנוי לאינטנסיביות כזו.

בכל מקרה, הייתי מת שבדקה ה75 ירימו מהספסל איזה חלוץ קילר כזה בדיוק כמו בסגנון של יוביץ, אבל הבחור עמוק בפריזר. וזה בסדר לא להכניס אותו היום בהתחשב במצב שלו, אבל איך הוא הגיע למצב הזה? הביאו חלוץ ב60 מיליון, ומה? הוא לא מרשים באימונים? זידאן לא אוהב אותו או לא אישר אותו מלכתחילה? מת לדעת מה בדיוק קרה. מת שפעם אחת המארקה במקום לקשקש על העברות דמיוניות ינסו להדליף איך בדיוק עובד רכש במועדון הזה.

(ועדיין, בגדול - לוקח את זידאן בשתי ידיים, גם אם העונה הזו תיגמר ללא כלום. גם פפ רוכש שחקנים בשיטת ה״תירה לכל מקום בסוף תפגע במשהו״)

אם לא יתקן נבוא בטענות, בנתיים היה רק חלון אחד ולא קיבל את מי שהוא הכי רצה ועדיין ולמרות הפציעות מקום ראשון.
לא יודע מה אפשר לבקש יותר מזה.
ואני מניח שהילדים הברזילאים הם לא של זידאן.

בקיצור אחרי חלון אחד לקבוצה שחייבת בנייה מחדש אי אפשר לבוא בטענות למאמן שהוא לא עושה מספיק, לקלופ לקח 3-4 חלונות.

לבארסה “הכי גרועה בעשור האחרון” יש את הסגל הכי טוב באירופה, ולא משנה כמה יטענו שוואלוורדה הורס להם- הם דורסים כל דבר בקאמפ נואו. זה לא בסדר להגיד בדיעבד איך לא ניצלנו התקפית את העובדה שבארסה חלשה. השקענו את הנשמה בשביל לנטרל את אותה בארסה, ואם היינו ממצמצים למשך שנייה מסי היה תוקע אותנו.

לזידאן יש אחריות על כמה מהחורים בסגל, אבל אני לוקח את כל החבילה שלו בלי ספק ובאהבה גדולה, כמו שלקחתי את התיק עם בנזמה בקדנציה הראשונה.
ושוב, אסור לשכוח את החיסורים של הזאר, חאמס, מרסלו ואפילו אסנסיו.

אגב, ראיתי עכשיו שוב את העבירות על ואראן. פשוט שערוריה, בסיטואציה כל כך שיוויונית הפרטים הקטנים האלה משנים הכל. אין ספק שהפרופגנדה המגעילה של העיתונות שלהם השבוע נשאה פרי.

הוא מאמן כבר שלוש שנים נטו ועשה שני שינויים בהרכב - שניהם של שחקנים בני 34 שאחד בחר לעזוב והשני כבר לא סוחב. יש לנו הרכב אחד הגנתי למשחקים גדולים ובגדול שום דבר בשאר המשחקים, רק אסופת שחקנים שהיא פשוט הרבה יותר איכותיות מהיריבות אז בדרך כלל היא מנצחת. אני מת על זידאן אבל בואו, מכאן ועד איך שריאל מדריד צריכה להראות ולשחק הפער גדול מאוד. ולא רק העונה אלא כבר כמה שנים. בהתחלה זה בטח לא היה באשמתו כי הוא קיבל קבוצה באמצע עונה, אבל ככל שהזמן עובר אי אפשר לנקות אותו מכל אחריות רק כי הוא מוציא מים מהסלע.

דובר על המצב בטבלה ולא על המשחק היום, שגם הוא אגב נגמר בתיקו מוצדק לגמרי למרות השליטה האימתנית שלנו באמצע.