פלייאוף ליגת האלופות: מנצחים 0:1 את בנפיקה במשחק הראשון בפורטוגל| גולאסו של ויניסיוס

לקראת בנפיקה

לפני 19 ימים חשבנו שחודש פברואר יהיה שקט עבור ריאל מדריד, חודש מנוחה. אז טעינו. ריאל הגיעה במומנטום טוב לאצטדיון האור המרגש של בנפיקה ליסבון, הרגישה טוב, אולי טוב מדי והייתה נפוחה. פינטזנו על מקומות שני-רביעי בשלב הליגה בליגת האלופות, תיקו היה מספיק למקום בשמינייה ולבסוף אפילו לא זה. ריאל מדריד התבזתה, הובסה 4:2 ועכשיו עליה לעבוד קשה בפלייאוף כשחרב ההדחה בהחלט מרחפת מעל צווארה. ויש לה הרבה מה ללמוד מאותו משחק על אף הקלישאה..מצד שני, גם בעונה שעברה היינו כאן בשלב המיותר הזה, עם צמד משחקים נגד מנצ’סטר סיטי.

סטטוס ריאל:

ריאל מדריד מגיעה למשחק במומנטום טוב, היא הוסיפה עוד שלושה ניצחונות ליגה מאז התבזתה בפורטוגל, והניצחון האחרון – 1:4 על ריאל סוסיאדד – היה חשוב במיוחד – בהיעדרו של קיליאן אמבפה הפצוע. אולם לצד האופטימיות ישנה גם זהירות וכולם מבינים את גודל השעה. אמבפה, בעונה מדהימה עם כבר 13 שערים במפעל ובשבעה משחקים בלבד, התאמן אתמול כרגיל ואמור לחזור ל-11 על חשבונו של גונסאלו גארסיה. פרט לכך ההרכב צפוי להיות זהה לגמרי ל-11 נגד סוסיאדד, כשיש בשורות טובות: למשל פדה ואלוורדה שהיה נהדר בקישור, אנטוניו רודיגר שרשם חזרה חלקה אחרי יותר מחודש של פציעה, ובעיקר טרנט אלכסנדר-ארנולד עם שעה פנטסטית ובישול גדול. במסיבת העיתונאים אלבארו ארבלואה הדגיש שוב ושוב את האינטנסיביות והרצון שמפגינים השחקנים ואף תיאר אותם ככאלה המתכוננים לכל משחק “כאילו הוא האחרון שלהם”. זו הגישה שהייתה חסרה בפורטוגל. ארבלואה בטוח שזה יהיה משחק שונה: “המטרה שלנו היא לנצח מחר כמובן ולעבור. אנחנו תמיד חושבים על ניצחון. עלינו לשחק כדורגל טוב, שהשחקנים יידעו מה לעשות בכל דקה. המטרה שלנו היא לזכות בליגת האלופות ולא לנקום בבנפיקה. לא הופתעתי מהמשחק הראשון, אבל המשחק מחר לא דומה למה שהיה לפני שלושה שבועות. ניתחנו את המשחק ואנחנו רוצים לתקן”, אמר ארבלואה.

נראה שריאל תבצע שלושה שינויים בהשוואה להרכב שהובס בפורטוגל אז: ראול אסנסיו המושעה - > אנטוניו רודיגר, ג’וד בלינגהאם הפצוע - > טרנט אלכסנדר-ארנולד, פרנקו מסטאנטואונו - > אדוארדו קמאבינגה. ריאל צפויה להמשיך עם מרכז השדה האגרסיבי והחזק שלה שמונע מהיריבות להגיע אל עבר טיבו קורטואה באותה הקלות. “במשחק נגד ויאריאל לא שיחקנו עם אותם קשרים, המטרה היא להיות מוצקים ואנחנו צריכים יותר ריכוז, אימונים ועבדה קשה. אבל בהחלט, פדה, טשואמני וקמא עושים עבודה פנטסטית, שחקנים ברמה עולמית. אבל קבוצה מוצקה מורכבת מעשרה שחקנים”. המשחק בפורטוגל למשל היה בלתי נסבל כזכור לכם. כשבנפיקה איימה 12(!) פעמים אל עבר השער. נציין כי זה היה מופע אימים של אלבארו קארראס, אבל לא רק שלו. ריאל שמרה על שער נקי רק פעמיים העונה בליגת האלופות, היא ספגה בכל חמשת משחקיה האחרונים (11 שערים!) על אף יכולת טובה של קורטואה רוב הזמן. בחזרה למגן - הפורטוגלי, יחד עם אורליאן טשואמני ודין האוסן (שלא ממש גורם לנו לשקט עם הכושר שלו) – צריכים להיזהר מספיגת כרטיס צהוב שתמנע מהם לשחק בגומלין בסנטיאגו ברנבאו. נציין כי גם רודריגו ייעדר – הוא גם פצוע וגם הורחק באדום כזכור, וכדי למלא את החסר אלבארו ארבלואה זימן בסגל לא רק את ז’ואן מרטינס הבלם אלא את הקשרים הצעירים חורחה ססטרו וטיאגו פיטראץ’ (הפעם העשירית בה נכלל בסגל הקבוצה הבוגרת והאם הפעם גם ירשום בכורה?).

אמבפה, שבמשחק בפורטוגל כבש צמד, עובד עם תוכנית מיוחד בשל הכאבים בבירכו. כמובן שהתלות של ריאל בו גדולה מאוד גם בליגה, אבל בצ’מפיונס זה אפילו חמור מכך. ריאל כבשה 21 שערים במפעל העונה, מתוכם 13 שלו כלומר כ-62%. ג’וד בלינגהאם הבא בתור אחריו בקבוצה עם שער בודד ואף שחקן אחר לא כבש מעל שער אחד. ויניסיוס שהציג ביצועים טובים במפעל בשנים האחרונות, כבש את שער הבכורה שלו העונה רק נגד מונאקו. היכולת של הברזילאי בשבת הייתה מעודדת וארבלואה בונה עליו כמובן, למרות שניסה לשמור על דרמה. “הוא כאן איתנו, הוא הולך להתאמן ותראו מחר אם הוא ישחק או לא”. אגב, במערך שלנו, מעין 4:3:1:2, ארדה גולר שמקבל פטור מהגנה – לא ממש מרשים עד עתה אבל אין היתכנות לשינוי עם ברהים דיאס למשל. הטורקי באנקר.

ארבלואה הוסיף על הקושי מול בנפיקה: “הם השתפרו והם במומנטום טוב בדומה לנו. הרוח שלהם תהיה דומה למשחק הקודם. המנהיג שלהם הוא מוריניו שמראה להם את הדרך. היא קבוצה תחרותית מאוד, אינטנסיבית, זה לא יהיה קל, אנחנו מודעים לאווירה שתהיה במגרש ולקושי העצום. עלינו להגיע לרמה הכי גבוהה שלנו כדי לנצח. אנחנו מרוכזים ונחושים ורוצים לתת את המיטב שלנו”. הוא אמר שלמאמן יש את התפקיד הקל – להגיד מה צריך לעשות על המגרש, והעבודה הקשה היא של השחקנים, ועל כן הקרדיט מגיע להם בעקבות התוצאות. הוא דיבר גם על מוריניו: “אם אזמין אותו, זה יהיה לארוחת צהריים. יש לנו מערכת יחסים נהדרת. אני תמיד מאחל לו את הטוב ביותר. אנחנו חברים. המטרה שלי היא להדיח את בנפיקה”.

מי שהגיע עם ארבלואה למסיבת העיתונאים היא קמאבינגה שנמצא בתקופה טובה כשהוא שומר על כשירות ופתח בהרכב בשמונה מעשרת המשחקים האחרונים וזה הרצף הטוב ביותר שלו מזה שנתיים. קמא התייחס לעצמו ברמה האישית: “אני כן יכול להיות זה שמארגן את המשחק, אבל יש לנו שחקנים טובים. עליי להשתפר, בהחלט עדיין לא ראיתם את הגרסה הטובה ביותר שלי. אני צריך עקביות שחסרה לי ומסוגל לתת עוד הרבה דברים לקבוצה. אני אוהב לשחק כמספר 6. לעתים אני עושה טעויות במשחק שלי וזה משהו שעליי לשפר”. עוד סיפר כי גם הוא היה ‘בספה האפורה’ של ארבלואה, כך גם עם צ’אבי אלונסו ושזה דבר טבעי לדבר. “אני מאוד גאה בקריירה שלי ובאיך שהיא התפתחה ותמיד רוצה עוד, חשוב לי שההורים גאים בי”. על המשחק אמר: “עלינו לעשות את הדברים נכון כקבוצה, ולשנות את הדברים בהשוואה למשחק הקודם”.

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| טרנט אלכסנדר-ארנולד, אנטוניו רודיגר, דין האוסן, אלבארו קארראס| אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה, אדוארדו קמאבינגה, ארדה גולר| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה.

מה המצב בנפיקה?

בנפיקה מגיעה למשחק כשהיא חוותה לפני כשלושה שבועות את הצד המרגש והטוב של הכדורגל כשעד לרגע האחרון היא הייתה בדרך לסיים את העונה האירופית שלה, ומכולם דווקא השוער אנטולי טרובין היה המושיע שלה עם ה-2:4 בתוספת הזמן שלקח אותה למקום ה-24. בנפיקה קיבלה המון אנרגיות וביטחון עצמי מאותו משחק, ז’וזה מוריניו גם אומר שזה עדיף אולי לפגוש קבוצת ענק כמו ריאל בשלב הזה מאשר ‘קבוצה רגילה’. בליגה מנגד המצב לא כל כך השתנה. מיד לאחר ה-2:4, בנפיקה סיימה ב-0:0 נגד טונדלה בחוץ. לאחר מכן היא רשמה שני ניצחונות דחוקים של 1:2 על אלברקה וסנטה קלארה. היא עדיין שלישית בליגה ולמרות שהיא היחידה ללא הפסד - הפער מהמוליכה פורטו הוא גבוה - שבע נקודות. בשמונה במרץ הן נפגשות כשבנפיקה תארח את המשחק באצטדיון האור לקרב ענקים, אבל השאיפה של מוריניו היא להמשיך את העונה האירופית עד אז ולהעפיל לשמינית הגמר. המסר הברור מבנפיקה – המשחק הקודם היה נחמד אבל לא רלוונטי, זו תהיה אופרה אחרת.

במשחק הליגה האחרון מוריניו לא ביצע רוטציות, העלה את כל שחקני המפתח ב-11 שלו. גם הקפטן הוותיק ניקולאס אוטאמנדי לא נח. החלוץ ואנגליס פבלידיס הבקיע את השער הראשון, בנגיחה, ויש לו כבר 28 העונה. הוא ימשיך להיות איש המטרה של הקבוצה ובמשחק נגדינו אמנם הבקיע בפנדל אבל בישל שני שערים והראה את הוורסטיליות שלו. מי שעוד יתרום לקבוצה, אולי כבר במשחקים האלה, הוא רפא סילבה, משחק בעמדת החלוץ הנסוג ונרשם זה עתה לליגת האלופות. סילבה הגיע בינואר מבשיקטאש הטורקית עמה כבר שיחק גם במוקדמות הליגה האירופית וגם בקונפרנס-ליג, ומוריניו מרוצה. לא סביר שיפתח, על אף שבשני משחקי הליגה האחרונים קיבל את חולצת ההרכב ושיחק 88 ו-79 דקות בהתאמה. המגן הימני דדיץ’ שהיה מצוין – יהיה כשיר וגם הקשר המרכזי פדריק אורנסס. אנדריאס שיילדרופ הנורבגי שכבש צמד במשחק הקודם גם כן מסוכן מאוד.

בחזרה לסקורר היווני. פבלידיס אמר במסיבת העיתונאים: “יש לנו כעת שני גמרים לשחק ומה שהיה לא חשוב. אנחנו כן יודעים מה עלינו לעשות כדי לגרום להם לבעיות ולהימנע בעצמנו. לא אחשוף את הטקטיקה שלנו כי מוריניו יהרוג אותי. אנחנו רוצים להשיג תוצאה טובה לגומלין ולהלחיץ אותם”. החלוץ החמיא לקורטואה ולאמבפה: “קורטואה מעולה, הקריירה שלו מדברת בעד עצמה, הוא מקטין את השער. הוא כמעט הציל את הפנדל שלי. קשה להבקיע נגדנו. אמבפה כובש הרבה שערים ובעל פיניש מצוין אבל הוא תורם בהרבה אספקטים נוספים במשחק, ולריאל מדריד יש עוד שחקנים רבים וטובים”.

נזכיר כי בנפיקה שיפרה את מאזן הבית שלה, היא פתחה בליגת האלופות עם הפסדים מאכזבים 3:2 לקרבאח לפני הגעתו של ז’וזה מוריניו וכן 1:0 מול באייר לברקוזן, אבל הגיבה עם 0:2 על נאפולי וכן ה-2:4 נגד ריאל. אם נחבר גם את הדרך למפעל הרי שיש לה מאזן של ארבעה ניצחונות משישה משחקים, כולל ניצחונות על פנרבחצ’ה וניס.

מוריניו יודע היטב שאם ידיח את ריאל מדריד זה היה אחד מהישגיו הגדולים בקריירה שלו, בדגש על העונות האחרונות. אותו 2:4 שם אותו שוב באופנה. הוא רגוע ושליו ומדבר על העבר בריאל מדריד וגם על ההווה ומבטיח שאין איחוד בעתיד. הוא גם לא רוצה לקחת שום קרדיט על הדסימה (נשאל על כך). מוריניו אמר כי הוא מקווה שפלורנטינו פרס יגיע הפעם למשחק ושהם חברים טובים. על העבר: “אני שמח שמדברים עליי טובות. הצלחתי בריאל מדריד וגם עשיתי טעויות אבל נתתי את הכל ולכן המצפון שלי נקי. הייתי המאמן הראשון שלא פוטר אלא עזב בהסכמה הדדית”. הוא מזכיר: “אני לא רוצה להוסיף סיפורים מיותרים. כעת כמובן שאני רוצה להדיח את ריאל מדריד ומאחל לאלבארו ארבלואה שיזכה באליפות וימשיך כי יש לו את האופי. ריאל השתנתה מאז המשחק האחרון. ריאל שאני מצפה לה היא ריאל שמועמדת וודאית לזכות במפעל. היא התצייבה והשיגה ניצחונות נהדרים”.

המאמן הבהיר: “זה לא יהיה נס מבחינתי להדיח את ריאל (נשאל האם הקבוצה זקוקה לנס). כן נצטרך להיות במיטבנו המוחלט, כמעט לגעת בשלמות. לריאל מדריד יש את ההיסטוריה והשחקנים המפוארים שלה והם גם יגיעו נחושים לשנות את התמונה מהמשחק הקודם, אבל לכדורגל יש את הכוח הזה ואנחנו יכולים לנצח. אני רוצה להגיע לברנבאו עם תוצאה שתותיר אותי מסופק, ואנחנו ניסע לשם בכיף. ניתחתי את המשחק האחרון אבל זרקתי את הדף לפח. במשחקים האחרונים ריאל שיחקה טקטית אחרת. אני לא רוצה שנשחק כמו שריאל רוצה שנשחק אלא כמו שאני רוצה שנשחק. ביקשתי מהשחקנים ליהנות, אנחנו ראויים להיות כאן נגד ריאל מדריד הגדולה וזה עדיף מאשר לפגוש קבוצה ברמה נמוכה”. הוא נשאל איך עוצרים את ויניסיוס מה שעשו מצוין במשחק הקודם: “אסור להיות פסימיים. נצטרך לעשות את זה כקבוצה. לפגוש את ריאל זו מוטיבציה אדירה”.

בנפיקה – הרכב משוער: אנטולי טרובין| דדיץ’, ניקולאס אוטאמנדי, תומאס אראוחו סמואל דאל| פרדריק אורנטס (אנזו ברנצ’אה) לאנדרו בריירו, ג’יאנלוקה פרסטיאני אנדריאס שיילדרופ, גרגורי סודקוב| ואנגליס פבלידיס

קצת היסטוריה:

כולנו זוכרים כאמור את ההפסד 4:2 במחזור הסיום של שלב הליגה בליגת האלופות. אמבפה כבש ראשון מבישול של ראול אסנסיו ובהמשך צימק ל-3:2 מבישול של גולר, ואז הגיע טרובין. זה לא היה ההפסד הכי גרוע של ריאל בליסבון, ממש לא. בעונת 1964-65 היא הובסה ברבע גמר גביע אירופה 5:1 על ידי בנפיקה בליסבון. כבר אחרי 25 דקות הפורטוגלים הובילו 0:3, אאוסביו כבש צמד ואמאנסיו צימק אבל ריאל חטפה עוד פעמיים. הגומלין בסנטיאגו ברנבאו היה די לפרוטוקול וריאל ניצחה 1:2 שגם לא ממש החזיר את כבודה. פרנץ פושקאש כבש את שער הניצחון בדקה ה-70, אאוסביו – שוב הוא – השווה זמנית. וגם ההפסד הזה לא הטראגי ביותר, אלא ההפסד ב-1962 5:3 בגמר גביע אירופה, יתרון 0:2 של ריאל ובכלל שלושער של פושקאש לא הפסיק מול אאוסביו וחבריו. ריאל הפסידה בפורטוגל בשני משחקיה וחטפה תשעה שערים ובסה"כ ניצחה את בנפיקה פעם אחת מול שלושה הפסדים ויחס שערים 15:8 שלילי.

זה יהיה המשחק ה-25 של ריאל נגד יריבה מפורטוגל, עד היום היא ניצחה 16 פעמים והפסידה שש פעמים. בסה"כ 12 המשחקים של ריאל מדריד על אדמת פורטוגל היא ניצחה שש פעמים, משחק אחד הסתיים בתיקו (2:2 נגד ספורטינג ליסבון בעונת 2000-01 בשלב הבתים בליגת האלופות) והפסידה חמש פעמים. היה לה רצף יפה מ-1997-98 עם ניצחון חוץ על פורטו, ועד ה-1:2 על בראגה בעונת 2023-24 – של ארבעה ניצחונות רצופים.

הייתי מעדיף לעשות משהו אחר היום בערב אבל אני מקווה שהתבוסה נגד בנפיקה (בדרך כלל הפסד של שלושה שערים מגדירים כתבוסה אבל מבחינתי הובסנו 4:2) לימדה את השחקנים שיעור חשוב בצניעות ובעבודה קשה וש”ההעפלה” למקום הראשון אתמול - מפתיעה מאוד - תיתן לשחקנים עוד דחיפה להוציא משהו מהעונה הזו.

לא מעניין אותי שיש גומלין, אני רוצה לראות את ריאל מדריד משחקת ברצינות היום. המשחק ההוא בפורטוגל עדיין מבעבע - היפקרות לא הגיונית במרכז השדה, משחק שעם הכדור גם כן היה נוראי לצפייה, אפילו קילאן אמבפה שהבקיע פעמיים - נכשל בפעולות פשוטות, ושחקנים שבדרך כלל אתה לא טרוד לגביהם - אלבארו קארראס - גם היו מזעזעים.

היום נראה קישור אחר, זה של “חדר המכונות” ואני בהחלט מקווה שזה הפיתרון, אדוארדו קמאבינגה היה זה שהגיע למסיבת העיתונאים והוא צריך לקחת צעד קדימה ולשמור על יציבות. גם פדה ואלוורדה יכול לעצור מתפרצת ובעיקר לשחרר איזו בומבה מרחוק. אני גם מניח שנראה את בנפיקה - קבוצה לא רעה בכלל - משחקת קצת פחות בהרפתקנות, הפעם זה משחק שונה ולא ה-”על החיים ועל המוות” מבחינתם. אני מסרב להצטרף למחמאות המוגזמות לקבוצה אפילו על התוצאות - ברור לנו שהכדורגל רחוק שנות אור ממה שאנחנו רוצים ואפילו מה שמצפים במגבלות הקיימות - ורוצה עוד הוכחות.

טרנט תרם לנו כל כך הרבה נגד ריאל סוסיאדד ואמנם הפעם אין גונסאלו גארסיה שיגיע לכדור כזה עם אמונה ויקדים את הבלמים, אבל טרנט יכול להיות מועיל בלי קשר כי הוא שחקן פחות לחיץ - מרגיש בנוח עם הכדור ברגל ואולי לפתע נעבור למערך כמו ארבעה קשרים במרכז ויהיה לנו יתרון, והוא יכול בכדור ארוך לבודד את ויניסיוס או אמבפה באחד על אחד. עלינו להיות מוכנים ללחץ גבוה של בנפיקה ולהגיב מהר.

ההרכב המסתמן הוא הגיוני, עם חיסרון אחד גדול בדמות דין האוסן שחייב לשמור על ריכוז, להיות קשוב לאנטוניו רודיגר וצריך להחביא את האיטיות שלו וכמה שפחות להסתבך. פאבדיליס מסוכן מאוד, חלוץ חכם שנע גם לאגפים, קשרי הכנף של בנפיקה עשו לנו את המוות. עמדה נוספת שאפשר לדון עליה היא הקשר ההתקפי, כי את ברהים דיאס לא ראינו מאז עונת 2023/24 מקבל שלושה-ארבעה משחקים, טפיחה של המאמן שאומר לו: “יאללה, ואמו - רוץ, עשה מה שאתה יודע”. ארדה גולר מבחינתי לא עצלן או חסר אכפתיות בהגנה, יש לו את הבעיה של הפיזיות כמובן. מה שמפריע לי - קבלת החלטות קצת לקויה ואיבודי כדור מעצבנים, וגם הכדרורים שלו בחלקים נמוכים במגרש שהם אסון.

מניח שכבר כתבתי דברים ברוח דומה לאו דווקא על המשחק הזה, כשהתחלנו את התהליך עם צ’אבי אלונסו והכל היה מרגש - שמיים כחולים ושמש בחוץ וציפורים מצייצות - רציתי שנגיע בשלב הזה אחרי יותר מחצי עונה, למשחקים כאלה (כלומר שלא נגיע לפלייאוף כמובן אבל למשחקים חשובים) כשאנחנו יכולים לשחק עם שלושה שחקני התקפה מובהקים, סתם דוגמא: להעלות את גונסאלו כ-’9’, משהו שז’וזה מוריניו בטח לא מצפה לו. אבל הקבוצה הוכיחה שאי אפשר לסמוך עליה ואנחנו לא מאוזנים בשיט.

אין לדעת לכמה מצבים ריאל מדריד תייצר. יש משחקים שזה נראה טוב ויש משחקים שאנחנו רואים מעט מאוד. אמבפה צריך להיות קילר, ושוויניסיוס יחבר כמה משחקים טובים סוף-סוף ועם סיומת טובה לא רק מהנקודה הלבנה. אני יודע שזה היה סוף המשחק אבל סוסיאדד הפקירה ממש גם ב-4:1, והשחקנים שלנו הגיעו למצבים לעשות את החמישי והשישי וזילזלו. לא לעשות בושות היום, דיר באלאק. האללה מדריד

בהצלחה

גולר לא למשחק הזה, הקישור של בנפיקה יחנוק אותו והוא גם ככה איטי ומכדרר יותר מדי.

בכללי, לא חושב שנראה משהו שונה מהמשחק הקודם מולם.

זה הכדורגל שאני אמור לראות מריאל מדריד?
שום אלממט של הנעת כדור, חוטפים כדור ומעיפים קדימה מול הקבוצה האימתנית מליסבון, אי אפשר לשחק כדורגל ככה, לא כובשים שערים בצורה הזאת.
אנחנו משחקים עם 4 קשרים אבל בפועל אמחמו משחקים עם שני קשרים באמצע ושניים באגפים כי ויני ואמבפה לא רוצים להזיז את התחת, אי אפשר להמשיך ככה.

טוב אז השחקנים שמעו אותי והתחילו לשחק כדורגל, היו שם כמה מהלכים באמת יפים לקראת סוף המחצית, זה הכדורגל שאני כן אוהב לראות.

כבר היינו יכולים לרדת למחצית עם חמישייה. כמה החמצות. לא מתאים לאמבפה.

חצי שעה ראשונה של אפס כדורגל
רבע שעה אחרונה כדורגל התקפי מלא מצבים
ויני ואמבפה מציגים שיתופי פעולה יוצאים מן הכלל
גולר העביר הילוך
טרנט נכנס למשחק
רק שימשיך ככה

לא כדורגל ענק, אבל זה כדורגל. אפשר להבין את הטקטיקה של ארבלואה בקלות, אפשר לראות קבוצת כדורגל ולא אוסף שחקנים, אפשר לראות פשוט כדורגל, גם אם לא גדול, אבל כדורגל. התקדמות ענקית מאז ששיחקו שם לפני רק מספר שבועות.

גולר טוב הערב.

האמת שכולם בסדר גמור. חוץ מפדה שלא הורגש בגלל המון עזרה לטרנט, כולם משתתפים במשחק. קצת חוסר מזל וריכוז אבל סהכ בסדר.

בכנות לא רואה משהו שונה מהקבוצה היום. ואני בד”כ לא כזה שלילי כשאנחנו רק במחצית.

גולר אולי מאבד כדורים פחות אבל זה לא שהוא עושה משהו משמעותי על המגרש עד עכשיו.
ויני ואמבפה עם כמה החמצות שאני מפחד שנתחרט עליהם אם בנפיקה תתפוס אותנו לא מוכנים ותבקיע.

בינתיים לא משתכנע מה442 הזה, אגף ימין שלנו אמנם לא אנמי כמו בד”כ עם פדה וטרנט (מרגיש לי בזבוז שהוא בהרכב וגארסיה לא משחק גם כ9 כדי לנצל את זה), אבל זה בערך הדבר החיובי היחיד שאני רואה עד עכשיו.

מקווה למחצית שניה קצת יותר חיובית, לא אכפת לי לאכול את הכובע, העיקר שננצח ולא נעשה בושות.

אמבפה ביום סביר, לא יום גדול, אלא סביר שלו, אפילו קצת פחות והמאבק הזה כבר היה גמור.

ביצוע גדול

איי איי איי ויניסיוס.

ויניסיוס ילד קקה, עם אופי חרא.

אבל אנחנו בדרך לאסור חגיגות אחרי שער במשחקי חוץ?

על מה הצהוב? למה השופט צריך ללבות את השטויות האלה?

אני שונא את ויניסיוס על ההתנהגות( ועוד יותר על יכולת טובה) אבל נראה לי ממש מוגזם האירוע הזה.

הוא חייב לדפוק לנו כל מומנטום העונה עם השטויות שלו?
נמאס כבר

על המשחק עצמו אני אגיב רק בסיום, עם הקבוצה שלנו אי אפשר לדעת. בושה וחרפה מה שקרה עכשיו וזה עוד בליגת האלופות ולא באיכסה הרגיל של הליגה הספרדית. ויניסיוס חגג עם ריקוד שם בדגל הקרן עם השחקנים שלנו והכל בסדר. הבקעת שער היא הרגע הכי משמח במשחק, אוי ואבוי אם יקחו את החלק הזה מהשחקנים, גם ככה יש קצת “דילאי” בגלל ה-VAR. אני בשכונה חוגג כשאני מבקיע שער. כנראה הייתה כאן הערה גזענית כלפי ויניסיוס.

כל מקרה לגופו. מותר לך לחגוג שער גם אם אתה פרובוקטור כמו ויניסיוס שהוא בטח לא טלית שכולה תכלת. איכסה

השופט הזה טמבל, אני לא מאוהדי ויני בכלל, אבל מה הוא עשה היום? רקד?
רונאלדיניו לא חגג שערים? ניימאר, אלבס?
מה הקטע?

השופט גמר את המשחק.

השופט האשם הראשי אין ספק,צהוב כזה מטומטם שגרם לכולם להתלהם על ויניסיוס,מאמין שנזרקה לעברו הערה גזענית לא סתם השחקן השני הסתיר את השפתיים פתאום,אבל חבל על המומנטום,תהיה חכם.