האנשים פה שמגיבים נגד ויניסיוס אתם בסדר?
ואני לא מאוהדיו הגדולים
הפעם יצא פה 10/10
קיללתי את ויניסיוס בלי סוף העונה, אבל בשבועות האחרונים הוא לגמרי חזר לעצמו. שחקן שלא הצליח לתת פס במשך חצי עונה עכשיו מסובב כדור כזה לחיבורים. תעלומה גדולה.
כמובן שבכל הנוגע לשטויות הוא שומר על עקביות - פשוט אידיוט. די למשוך אש, תסתום ותמשיך לשחק
אני לא מסכים איתך. מותר לחגוג שער, ואם הצהוב היה קצת מעצבן ומוזר - אז ההערות הגזעניות שככל הנראה נזרקו לעברו (גם במארקה אומרים) רק הוסיפו. זו ממש לא דוגמא לחלק מהריבים אליהם התרגלנו מול המגן ששומר עליו וקהל היריבה והבכיינות לשופט. גזענות זה משהו אחר. אם נצא מפה עם 0:1 “בלבד” למשל זה בטח לא בגלל השבע דקות האלה שהתבזבזו אלא בגלל יום חלש של קיליאן אמבפה.
תראו את התגובות בפורום של ברצלונה. “קוף נשאר קוף!” איזה גבר!
מתבייש שאני ואתה כותבים באותו פורום
יש דברים יותר גדולים וחשובים מכדורגל
מפתיע שאף אחד לא כתב על טשואמני עדיין. הוא משחק מעולה היום.
אירוע באמת מוזר, אבל אני יכול להבין את הצהוב. לחגוג “בפנים” של הקהל של היריבה זו התגרות והשופט ניסה לעצור את זה לפני שזה יגרור את המשחק להתנהלות לא מקצועית.
מה שקרה אח”כ היה ככל הנראה תסכול של השחקן של בנפיקה (פרסטיאני נראה לי קוראים לו) ותגובה של ויני שרק מחכה לרגעים כאלו. אין טעם להעמיד פנים שהוא לא מחפש התגרויות.
זה ממש לא מצדיק התנכלות או קריאות גזעניות כלפיו, אבל יש סיבה למה הוא מצליח להסתכסך עם כל כך הרבה קבוצות ושחקנים. אין עשן בלי אש מה שנקרא.
מקווה שזה יעבור בשקט והמשחק יסתיים עם כדורגל נטו ובלי עוד שטויות מהסוג הזה.
בעצם לחגוג שער במגרש חוץ זה תמיד התגרות בקבוצה היריבה?
או שיש קריטריונים לחשיבות המשחק? למצב רוח האוהדים? למפגשי העבר?
בוא לא ניתמם…
אם וינסיוס היה לבן 90 אחוז מהסטיגמה שלו ומהאירועים איתו לא היו קורים
ויניסיוס הוא לא השחור היחידי בקבוצה, או בליגה, והוא היחידי שתמיד נקלע לפרובוקציות, שוב ושוב. זה נקרא אידיוט.
אין לי בעיה עם הריקוד, ועם הכן/לא צהוב. יש לי בעיה עם הבלאגן שאחרי.
השאלה אם אפשר להתנתק “מהעבר” המעצבן שלו ולנתח את הסיטואציה הנוכחית בלבד. ויניסיוס לא רצה להמשיך לשחק כדורגל? הוא תכנן את העצירה הזו והיה חשוב לו ‘האגו’ שלו כביכול על טובת הקבוצה? אני לא חושב. נעשה לו עוול כפול. קודם כל מהשופט ואחר כך מהשחקן המגעיל שלהם. ואני לא מאוהדיו, שוב.. אנחנו לא מכירים את השחקן של בנפיקה גם, אולי הוא גם פרובוקטור קטן?
-מקצועית: אורליאן טשואמני באמת מצוין, מסכים. גם דין האוסן ב-81 דקות האלה (נניח 71 מינוס הזמן שלא שיחקו). הוא קצת יותר מרוכז וחיי את המשחק.
זו לא היתממות. ואני מצטער אבל אני לא מסכים איתך.
יש מספיק שחקנים לא לבנים שזה לא קורה איתם. גם בקבוצה שלנו וברחבי העולם.
שוב, אני לא מצדיק את ההערות שהוא סופג או את ההתנכלות שהוא מקבל מאוהדים מסויימים. גזענות היא מן הסתם לא מוצדקת תחת שום נסיבות בעיני. אבל מה שאמרתי זה שהוא מקבל את היחס הזה מסיבה מסויימת.
וזה למה קאמבינגה, טשואמני, רודיגר, אלבה, רודריגו, טרנט או אמבפה לא מקבלים את אותו היחס.
מילא השריקות ל-ויניסיוס, אבל מישהו הבין מה האירוע עם אמבפה?
האוסן הבנזונה הזה באמת. טועה בכל פוזשן. 17 מטר גובה ועדיין כדור נוחת לו על הראש והוא נוגח אחורה איכשהו.
לא חושב שיש טעם לנתח דבר כזה. האם אתה יכול להעלות על דעתך תרחיש שמשהו קרוב לזה יקרה עם אמבפה למשל? התשובה היא לא ולכן הבעיה היא ויניסיוס.
אגב, מבחינתי אין הבדל בין קללה גזענית לבין קללות על אחותך או אישתך (זידאן/וואלוורדה) בהתאמה. היריב רוצה להוציא אותך משיווי משקל, אתה צריך להיות להתעלות.
אני חושב כי הוא הצטרף לריקוד על דגל הקרן
נכון לא חסר שחקנים שחומי עור בעולם הכדורגל.
אני לא מתכוון להכנס לזה כי זה באמת לא מרגיש נוח אבל
וינסיוס הוא לא דוגמן בוא נגיד ככה.
אני בטוח שהוא סובל מהערות כאלה מגיל אפס. לגיטימי לחלוטין מבחינתו לעצור את המשחק אחרי הערה גזענית.
אנחנו אלה שצריכים לסתום את הפה ולחכות להמשך.
במקרה הנקודתי הזה צריך לעשות את ההפרדה בין ויניסיוס הפרובוקטור לפעמים ולזה של היום במקרה הזה.
מוריניו לא יהיה על הקוים בברנבאו חבל
הוא בביף עם אוטמנדי מתחילת המשחק
כנראה זכר לגמר מונדיאל או משהו כזה אחרת אין לי הסבר אחר
שוב, זה להיות צודק ולא חכם. זה לא מעניין אותי. אפשר להיות מכוער כי אתה דומה לקוף, ואפשר להיות מכוער כי אתה דומה לעכבר או יש לך אף/אוזניים/צלקות. קוקה לא מפסיק לרדת על ויניסיוס שאמבפה יותר טוב ממנו. בסוף יש לכולם נקודות חולשה שהיריב מנסה לנצל. אם אתה נותן לזה להשפיע עליך, הוא הצליח. תתקדם
מסכים שזה לא כמו המקרה ה”קלאסי” של ויני נגד הקהל בספרד למשל. אבל בסופו של דבר זה לא כ”כ משנה כי כל שחקן, בלי קשר לצבע עור או מראה הוא בנאדם ולכולם יש נקודות רגישות. ההבדל זה איך כל אחד מגיב לזה.
אבל אני לא מסכים שכולם צריכים ”לשתוק” ולזרום עם איך שהוא מגיב. לפעמים זה קצת מוגזם ומיותר. מבטיח לך שהוא לא היחיד שסופג או ספג הערות לא נעימות בזמן משחק.
בנוגע לכדורגל, המשחק ממש מת אחרי התקרית, כאילו כל החשק לשחק כדורגל יצא לכולם מהמפרשים. אפילו מוריניו נגרר לשטויות. חבל.
לא אהבתי את החילופים. צריך את העוצמות של קמאבינגה. וגם למה דני לשמאל וטפ
איזה קהל פח יש לבנפיקה. כל המשחק רק שריקות בוז. אפס עידוד. לא מתאים.