הבעיה היא לא מה שויני ׳עשה׳ היום, אלא שברור שאם הוא נכנס לתקופה בה הוא והשיח סביבו עוסקים בעניינים האלה - כולנו יודעים איך זה יראה על המגרש.
רבותיי סוף סוף קצת טיאגו פיטארץ׳
בקצת דקות אין הרבה מה להגיד אבל נראה שחקן יוזמתי בא לקבל את הכדור אוהב להרגיש אותו
אהבתי את המיקום שלו שהוא בא בין הקוים של הקישור וההגנה.
ארבלואה משלב את הילדים בצורה מצויינת לטעמי
אני לא חשוד באהבה רבה לויניסיוס, אבל באמת, מה הוא עשה היום?
כבש שער וחגג?
לא היו שום התגרויות (מעבר למה שלגטימי לכל שחקן).
עד שחוזרים לשחק כדורגל יש עוד סיפור עם ויניסיוס. צודק לא צודק זה לא העניין. אין לי כבר כוח לדרמות סביבו. שחקן גדול אבל אישיות קטנה. דווקא מבחינת כדורגל הוא בתקופה מעולה, 8 מעורבויות ב8 משחקים תחת ארבלואה, והוא גם נראה טוב, אבל הוא מייצר כל כך הרבה חוסר שקט.
שמע, זה נכון עד ללפני שבועיים בערך.
מאז הוא לא מייצר שום דבר, אז תגיד שהמוניטין שלו זה מה שגורם לכולם להידלק רק מלראות אותו על המגרש, מה אפשר לעשות עם זה בדיוק?
מצד אחד, ארבלואה רצה להחליף את קרראס. מצד שני, קרבחל צעק על ארבלואה לאחרונה. החוק העליון הוא לתת דקות לשחקן שצועק עליך.
באותו הקשר, לא מבין את הקרדיט המוגזם לגולר. או יותר נכון, את ההתעלמות המוחלטת מברהים. הוא צריך להתחיל להרים את הקול כנראה.
נכון עד ללפני שבועיים והנה היום יש עוד דרמה סביבו. אם הוא לא היה טמבל הוא היה יודע לא להגיע למצבים שיכולים להגרר למה שהיה הערב.
אגב, האוסן בהתקדמות, היום הוא לא היה חלש יתר על המידה אלא סתם חלש.
ברמה המקצועית הקישור היה טוב דווקא פרט לגולר שלא באמת בא לביטוי, לטעמי חבל שהחילוף שלו לא הגיע מוקדם יותר. גם ההגנה הייתה יציבה למרות שבנפיקה לא ממש נתנה לשחקנים סיבה להתאמץ יותר מידי.
מצד אחד נצחון, ושער באמת מרשים של ויני. מצד שני מאז השער והתקרית כל המשחק הרגיש טעון והרבה פחות מעניין מבחינת כדורגל בפועל. השאיר אותי עם הרגשה של טעם חמוץ למרות שניצחנו.
משחק סביר שיכל להתפתח לדעתי יותר טוב אם לא התקרית המיותרת הזו,בסהכ תוצאה טובה,רק זוועה אמיתית תמנע מאיתנו לעלות לשמינית.
צואמני היה מצוין היום,כנראה הטוב במגרש,חילץ אינספור כדורים ולחץ גבוה בצורה נהדרת.
טרנט היום היה פחות מורגש אבל אני אוהב את הנוכחות שלו יחד עם ואלוורדה באגף,שיתוף פעולה מצוין שלהם גם הגנתית וגם התקפית.
רודיגר חזר מצוין מהפציעה,הלוואי שימשיך ככה אנחנו פשוט חייבים אותו טוב ויציב.
הדליק את האור| היה לי חשש גדול סביב המשחק הזה והאמת שזה קצת עצוב, בנפיקה הבינונית עשתה לנו בית ספר במשחק הקודם לכן אני תמיד כותב “הובסנו 4:2”, אבל נתרכז בהווה: ידעתי שהרכב עם קצת יותר שרירים יקל עלינו לסגור את המשחק. מבחינתי בחצי השעה הראשונה זה היה מעין “או.קיי אנחנו יציבים אבל במחיר כזה?” כלומר מה - עשינו התאמות לבאיירן מינכן או פריז סן ז’רמן? רק ככה ריאל מדריד לא תהיה מופקרת? ומה יהיה בשלבים הבאים כשנגיע לשם? ואז זה השתפר.
בין דקות 30 ל-45 שיחקנו כדורגל מעולה. קצת יותר מהיר ותכליתי. ההבדל בין ריאל מדריד שעושה 0:3 או נניח 1:3 ומבטיחה את המקום בשמינית הגמר - לניצחון הממש דחוק שלנו היום - קיליאן אמבפה ביום די רע, מפוזר מאוד מול השער ואני זוכר בעיקר את ההחמצה לא רק מתוך הרחבה אלא גם ברגל שמאל אחרי עקב נהדר של ויניסיוס - שהשאיר אותו ממש לבד. והכדור שטרנט שם לו על מגש - אני מניח שגונסאלו היה מייצר מזה מצב, זורק את עצמו ומגיע. אבל אמבפה 95% מהעונה היה אחלה. רק נקווה שזו לא הפציעה.
ציפיתי שהקבוצה כן תצליח לעשות יותר בדקות הסיום כשבנפיקה תקפה עם יותר שחקנים ולייצר מומנטום חדש אחרי הפסקת המשחק, אבל אין דבר, לפחות לא עשינו שטויות - למשל דין האוסן עם שיפור קל, אולי מרגיש בנוח עם אנטוניו רודיגר. האוסן פחות מתחכם, מעיף כדור כשאין ברירה, קצת יותר מרוכז. גם פדה ואלוורדה טוב ואורליאן טשואמני באמת אחלה, לדעתי ניצח בכל המאבקים שלו, הכניס רגל ארוכה היכן שצריך והיה שקט עם הכדור. כמו בתחילת העונה.
כן ראיתי משחק אחראי יחסית של ארדה גולר והרבה מסירות סבירות אבל ברהים דיאס לא צריך לעלות בדקה ה-85 וזה קצת מתסכל אותי, שוב, הוא לא ילד מהנוער, הוא שחקן מוכח לפחות כמחליף. אפשר להעדיף את גולר אבל לא יכול להיות שהפער בין הדקות שלהם כל כך גבוה, בטח כשגולר משחק שני-שלישי-רביעי סביר וזהו-זה. ברהים יכול להוסיף לנו דריבל, שחקן יתקוף אותו וברהים בהטעיית גוף משאיר אותו מאחור אז במקרה הזה די חבל. אמבפה היה כל כך רע שאולי היה אפשר להוציא אותו ועם איזו הגבהה של טרנט לעבר גונסאלו גם לפנטז על השער השני.
האמת גם היו חסרות לי בעיטות מרחוק וקצת פריצות של פדה מצד ימין. הוא יודע לעשות מה שקמאבינגה פחות טוב בו לדעתי - קמא עובר שחקנים אבל מעדיף להסתובב על המקום ולא יכול לייצר מצבים.
השער של ויניסיוס היה תענוג ואהבתי מאוד את החגיגה שלו, הוא יחסית בפורמה טובה, היום לדעתי הדריבלים פחות עבדו אבל איזה כיף כשהוא מסובב כדור כזה לחיבורים כי שוב זו לא המומחיות שלו הבעיטות האלה, או כשהוא משחק מהר ובנגיעה כמו העקב ההוא. שער של שחקן גדול שמייצר יש מאין. בניגוד להרבה חבר’ה יש לי ממש אפס תלונות אליו לגבי כל מה שקרה. הקהל של בנפיקה הוכיח כמה הוא חרא ואחר כך גם זרק חפצים כאילו לואיס פיגו חזר לקאמפ נואו. ריאל הייתה צריכה התעלות משחקן אחר שהוא לא אמבפה - וזה הגיע. הקבוצה מתקדמת לאט לאט ולפחות התוצאות טובות, להמשיך.
מודה שקצת חזרו לי הציפיות לגבי העונה הזו. השתדלתי לשים אותן בצד, השלמתי עם המצב שזה מה שיש ב-2025/26 - כדורגל בינוני מאוד וקבוצה שלא מסוגלת לשמור על יציבות לא במשחק שלה ולא בתוצאות. ואז הגיעו הבשורות מג’ירונה ואפילו ההתפרקות של ברצלונה בגביע. אפשר להריח קצת פאני’ה של הצד השני והם שוב סופרים אותנו. להמשיך ככה.
אף מילה על הגול של ויניסיוס? איזה טכניקה וואו
אגב אמבפה גרוע כבר איזה חודש ומשהו,פשוט הוא עדיין כובש אז זה עובר מתחת לרדאר.
אמבפה משחק פצוע כבר תקופה.
עוד יותר גרוע אם אין לצוות הרפואי את המילה האחרונה.
כשהקבוצה במשבר כזה והוא חצי קבוצה לבדו אז אין לאף אחד יותר מדיי ברירות.
נקווה שדברים ימשיכו בכיוון הנכון ונוכל לתת לו יותר מנוחה.
לא הייתי אומר שהקבוצה במשבר…
כן עד לא מזמן היינו תלויים בו באופן מלא
לאט לאט התלות מתרופפת וזה דבר טוב. בסוגריים אגיד שזה לא אומר שהשתפרנו כקבוצה, אלא ויני חזר לייצג מספרים, גונזאלו מעמדת החלוץ מספק מספרים וכו וכו
אני חושב שכן השתפרנו כקבוצה,נכון שאנחנו לא מציגים כדורגל מדהים אבל משחק ההגנה השתפר מאוד למרות מצוקת הבלמים וזה יחד עם הכישרון בהתקפה מביא אותנו לרצף נצחונות שהעלה אותנו למקום ראשון בליגה ובעמדה מצוינת לדלג על הפדיחה ולהעפיל לשמינית בצורה חלקה.
הקבוצה שיחקה טוב, לא מדהים אבל בהחלט טוב, בפתיחת העונה עד שג׳וד חזר, וחזרה לשחק טוב אחרי שהוא נפצע שוב. לא יודע האם זה קשור אליו בהכרח אבל מבחינת הטיים ליין יש חפיפה.
שמע, ב90 אחוז מהמקרים אני איתך.
היום זו הייתה טקטיקה ברורה מאוד של בנפיקה והאוהדים.
נשרוק לויני, נוציא אותו מריכוז, נזרוק גם כמה קללות גזעניות מתחת לחולצה כדי שאי אפשר לראות במצלמות.
והשופט לא חף מפשע, שחקן כובש וחוגג, מה אתה רץ להוציא צהוב לשחקן?!
לא זכור לי שחקני בארסה/סיטי/אספניול/אתלטיקו/סוסיאדד וכו’ מקבלים צהוב על חגיגות שער בברנבאו.
מה הילד אמור לעשות? להיול חכם ולא לעלות לשחק כדורגל כי האוהדים יחליטו לזרוק עליו מצתים ובקבוקים?
אפשר להאשים אותו בהרבה מאוד דברים ולהיות צודקים. היום לא.