הכל היה בסדר עד שהוא הלך לרקוד מול האוהדים שלהם, גם אם הוא עשה את זה אינסטיקטיבית ולא חשב לרגע שזה יגרור את התגובה שזה גרר. הוא כבר היה בסרט הזה בעבר, הוא ראה מה היו התגובות, בנאדם חכם לא היה נכנס לזה שוב.
ויניסיוס רחוק מלהיות הכוס תה שלי אבל כל פרשנות שמאשימה אותו במה שקרה נעשית נטו בגלל שמדובר עליו.
לא הייתה שום פרובוקציה בחגיגה שלו אתמול, שחקנים שחוגגים גולים זה דבר שקורה בכל משחק בערך, אם אלה היו רונאלדיניו או ניימאר שהיו חוגגים בדיוק באותה צורה היו אומרים שיש להם שמחת חיים, האלנד כבר בעט בדגל הקרן יותר מפעם אחת בחגיגת גול ויש שחקנים שעקרו את הדגל לגמרי ורצו איתו אז מה? כדורגל, גולים, הכל בסדר.
הוא גם ממש לא חגג מול הקהל של בנפיקה בהתרסה, זה היה משחק חוץ וכל הקהל היה של בנפיקה להגיד דבר כזה אומר בעצם שאי אפשר לחגוג שער במשחק חוץ.
אני כן מקבל את זה שהוא מביא את השנאה הזו על עצמו וכמו הילד שצעק זאב זאב גם כשהוא בסדר זה מתהפך עליו אבל אתמול לא ראיתי שום דבר בעייתי במה שעשה.
אני היחיד פה שרואה את העשר דקות של פיטארץ כיוצאות מן הכלל?
אפשר להגיד מה שרוצים ולייפות את הדברים עד מחרתיים. בשורה התחתונה השחקן הזה מעורב לסירוגין בסקנדל חדש כזה או אחר, ואף גורר את השחקנים ואת הקבוצה איתו.
זה חוסר קלאס ולא מתקבל על הדעת. אני מצפה משחקן בריאל מדריד להתמקד בכדורגל, כדורגל כזה שיגרום לי להיות מהמשחק.
ויניסיוס מסרב להתבגר וכנראה שזה לא יקרה בעשור הקרוב. על כל הבלחה וגול יפה אנחנו צריכים לשלם בריבית דריבית. לא זכורים לי סקנדלים כאלה משחקנים בריאל בכל שנותיי כאוהד.
זה הזמן לחתוך בבשר החי ולמכור את המניה כל עוד היא שווה משהו.
או שפשוט אל תראה כדורגל מותק
גם שהוא במוד, מרוכז ונותן את התרומה שלו אנשים מחפשים ומאשימים אותו.
איך אמר טרנט disgrace in society
אולי אפנה אליך במכתב מסודר בבקשה לאישור צפייה בטרם אחליט לצפות במשחק, מה דעתך מותק?
יש בזה ספק? בוודאי שלוקחים את זה שויניסיוס הוא זה שעוד הפעם במרכז הסערה. ויניסיוס צריך כבר להבין שאם מחפשים אותו, לכל הפחות אסור לו להכניס את עצמו לפינות. הוא כבר ראה שהקהלים של היריבות מתעצבנים מזה וזה כבר גרר בעבר בעיות ולכן זה היה טפשי לעשות את זה שוב. הוא כבר אימץ חגיגה אחרת עם היד על העניין והאקדח, למה לחזור אחורה? עד שהוא יפרוש כל משחק שני נסיים עם שערוריות וטעם חמוץ? זה מה שנגזר עלינו איתו? אז אם הוא אשם או לא אשם, ואם שחקן אחר היה עושה את זה או לא - זה לא העניין.
אין לי ספק שהוא לא אשם בכך שהשופט החליט להוציא צהוב על חגיגה והלהיט ברגע אחד את כל הרוחות. אבל ויניסיוס צריך כבר להתבגר ואם הדרמות סביבו ימשכו אנחנו נמשיך להפגע.
מה שאני מבין זה ככה, אנחנו מבקשים מויני להתעלם מקריאות גזעניות מהקהל ומשחקני היריבה כדי שאנחנו נהנה יותר במשחקים, הרי שאר חבריו השחורים גם סובלים על בסיס יומי מגזענות והם מבליגים, למה שהחרא ויני לא יעשה זאת ?
אז השופט הוציא לו צהוב לא על הריקוד בדגל הקרן, אלא על כך שהראה את השם שלו על החולצה. עוד יותר הזוי…
כי הוא בכיין
באמת שהוא בא לשופט זה הרגיש כמו ילד בן 8 שמלשין למורה
במקום להגיב בצורה בוגרת לסיטואציה (וזה לא אומר שמצדיק אירועים כאלו). ויני, אולי לא במודע, פשוט מחפש צומי ופרובוקציה
ובכלל, הייתי יותר נהנה אם כבר לעשות מזה אירוע אז שיגיב כמו זידאן למטראצי
אז אתה אומר שאם הוא סופג קריאות גזעניות משחקן הוא אמור להיות בוגר ולהתעלם ולהמשיך רגיל.
נניח ששחקן יריבה היה זורק לגלוך ‘‘יהודון’’ מה היית מייעץ לו ? וזה כמובן אחרי שכל האצטדיון קורא לו ככה כל המשחק.
אני מבקש ממנו שאחרי 10 פעמים שהוא רואה שהריקודים האלה מדליקים את הקהל, שלא יעשה את זה. לא כזה מסובך.
אז להבקיע, לא לחגוג, לא לשמוח, רק לחזור לחצי שלנו לחידוש המשחק.
מה הבעיה אם היה חוגג רגיל עם היד על העיניים והאקדח כמו שהוא חוגג תמיד? יש עוד מיליארד דרכים אחרות לחגוג בצורה שלא מדליקה את הקהל. אם זו הייתה פעם ראשונה, מילא. אבל הוא כבר היה שם וראה את התוצאות אז למה לחזור על זה?
זה כמו שאני אגיד לך מה הטענה לפרסטיאני, הוא בסך הכל התעצבן ואמר מילה בתוך ריב. אי אפשר לטעון את זה.
אני חושב שבסופו של דבר האשם האמיתי היחיד פה הוא פרסטיאני. אם לא אמרת שום דבר רע, אז למה כיסית את הפה?
אני מסכים שויני לא חגג בהתרסה יתרה או בכוונה לגרור את הקהל לריב, הנושא זה לא החגיגה הספציפית או העובדה שהוא חגג בכלל.
אבל כדורגל זה משחק שמוציא ממך רגשות כשבאמת אכפת לך מהקבוצה שלך. אי אפשר להאשים את הקהל שלא היה שמח לראות אותו רוקד מולם כשהם סופגים, ואי אפשר להאשים את ויני שרצה לחגוג אחרי שכבש שער, וזה באמת היה שער יפה שמצדיק חגיגה.
וכן, רוב הביקורת לויני נובעת מזה שיש לו הרבה מאוד מקרים בעבר שלו שבהן הוא כן היה המתריס, בניגוד לרונאלדיניו ורבים אחרים לפניו. אולי גם הוא צריך לשבת עם עצמו ולחשוב למה המקרים האלו חוזרים על עצמם דווקא איתו.
בסופו של דבר יאמר לזכותו שבניגוד למקרים הקודמים שהוא היה מעורב בתקריות כאלו שהוא הלך לצד, נרגע, והמשיך לשחק.
אני חושב שאמרו פה לפני ובצדק שלצערנו זה כדורגל, וצריך להמשיך ולא להיתקע על מקרים כאלו. זה לא למה אנחנו רואים משחקים. מקווה שהאשם במקרה (פרסטיאני) יקבל בראש, ובגומלין נראה משחק בלי כל החרא הזה מסביב.
מה הבעיה לחגוג בריקוד ליד דגל הקרן ?
לא, אחד חגג בספונטניות אחרי שהבקיע שער בצורה שהרבה מאוד שחקנים חוגגים, השני כיסה את הפה והוציא קללות גזעניות.
אני לא מסכים, ויני לא מתריס, ויני פשוט מגיב לקריאות הגזעניות שרונאלדיניו ואחרים התעלמו מהם, כי ככה מצופה מהם, ויני החליט שהוא לא מוכן לספוג קריאות כאלה ולהתעלם ובצדק ! למה הבלגה על קריאות גזעניות צריך להיות הנורמה ? ומי שלא מבליג הוא הבעייתי ?
מודה שאישית הייתי בטוח שזה רק ויני, אני שיניתי את דעתי, ויני ילד מושתן, אבל במקרה הזה הוא צודק.
מספיק לראות את כל השחקנים השחורים האלה שיוצאים להגנתו של ויני כי גם הם ספגו קריאות כאלה על בסיס שבועי והם הבליגו כי ככה אמרו להם.
כי זו הנורמה להבליג על כל קריאה אחרת. אבל במערב הרגיש החליטו שקריאה גזענית היא סוף העולם, אבל בדרום אמריקה זה מקובל.
סתם דרמה מיותרת ומביכה. הזוי שאנשים מבוגרים הם כל כך טיפשים.
אה, ואני מדבר כמישהו שספג עלבונות גזעניים. רק שצחקתי על זה, והכל נגמר שמה.
לא מובן לי איך בפורום אוהדי ריאל מאשימים את וינסיוס במקרה הזה, בין אם חגג בריקוד או בין אם זה לנרמל קריאה גזעית כפי שזה שמעלי כתב.
נתחיל בחגיגה - הוא חגג ויחגוג באיזה צורה שהוא רוצה כל עוד זה לא פוגע באף אחד. נחגגו אינספור שערים בריקוד ועוד יחגגו אינספור שערים בריקוד. אין כל דבר פסול בזה. הבעיה היא שזה ויניסיוס שרוקד. אל תיהיו צבועים עם עצמכם בבקשה.
האנשים שאומרים שהיה צריך להמשיך ולא לשבור את הכלים על הגזענית מצד קולגה - אני שואל, קריאות אנטישמיות זה לגיטימי מבחינתכם? לטענתכם שחקן יהודי שחווה אנטישמיות מצד שחקן יריב צריך לקחת נשימה עמוקה ולהמשיך כאילן הכל כרגיל?
אני עדיין מנסה להבין מה ההבדל בין להעליב את אמא שלך, אבא שלך, אחות שלך, או ה"גזע” שלך.
בחיי שאני מנסה להבין.
מצד שני, המערב המטורלל שלא יודע להגדיר מה היא אישה, מעודד הפלות כאילו זה כלום (רק 73 מיליון תינוקות מושמדים בשנה) ומחבק את האיסלאם הקיצוני מחשיב את ה”גזענות” לפשע הכי גדול שמישהו יכול לעשות. אז תרשו לי לזלזל בהם ובהיסטריה המיותרת שלהם.
אגב, לא יודע מה המצב בישראל, אבל בחו"ל זה בלתי נסבל. זבלים טהורים כמו ויניסיוס עושים דברים מגעילים, מתנהגים בזחיחות וערסיות אוטנטית, כי הם יודעים שיש אהבלים שיגינו עליהם ברגע שאנשים סוף סוף שמים להם גבול כי יאשימו אותם בגזענות. הם יודעים שהם "מוגנים” ומרשים לעצמם להתנהג איך שבא להם.
ואני מזהה את אותו הדפוס אצל האפס הזה. הדרום אמריקאיים פשוט לא צבועים וחלשים כמו המערביים. זה הכל.