פלייאוף ליגת האלופות: מנצחים 0:1 את בנפיקה במשחק הראשון בפורטוגל| גולאסו של ויניסיוס

שלא יבליג גם אם מעליבים את האמא או האבא שלו.

מה שאתה מפספס שיש הבדל בין לקלל לבין קריאה גזענית, לא סתם האוהדים בוחרים לקרוא לויניסיוס קוף ולא בן זונה למשל.

הבעיה שלי זה שזה מקובל להעליב אנשים אישית, אבל העלבות “גזעניות” הן הקו האדום.

שוב, אני מנסה להבין מה ההבדל. אף אחד לא נתן לי תשובה מספקת. ואני אחד שנזרקו לעברו עלבונות “גזעניים”.

אז אתה בעצם אומר שלשחקנים אחרים מותר לחגוג איך שהם רוצים ולויניסיוס- לא, עם זה אני ממש לא מסכים.
האוהדים של היריבה מתעצבנים? שיתעצבנו, באמת שלא נעשה הפעם שום דבר מתריס והחגיגה שלו הייתה סופר לגיטימית, הרי ברור שאם אמבפה היה חוגג בדיוק באותה הצורה הכל היה עובר חלק ולא היה קורה כלום.
ויניסיוס עוד פעם מרכז הסערה? כן אבל מי שמחפש גם ימצא.
למען הסר ספק- מבחינתי שויניסיוס היה נמכר אתמול ושלשום, אין לי שום דבר עם הבנאדם נהפוך הוא אבל אתמול הוא לא עשה שום דבר.

אתם מדברים על האם הוא יצא צודק, אני מדבר על האם הוא יצא חכם. מותר לו לחגוג איך שירצה, אבל האם זה חכם לחגוג ככה לאור ניסיון העבר שלו? זה מטומטם. אני לא מאשים אותו בכך שהרוחות התלהטו, אבל אם היה לו טיפה שכל בקודקוד הוא היה יודע מה זה עלול לגרור.

הדיון הזה חוזר פה כל פעם עם תלבושת אחרת. כשאלונסו החליף את אותו ויניסיוס בקלאסיקו טענתי שהבעיה הייתה באלונסו, כי למרות שהוא צודק הוא לא יצא חכם. ציפיתי מאלונסו שיבין את הסיטואציה ולא יכנס לפינה מיותרת. אז התעקשו פה אנשים בפורום שאלונסו צודק ופה זה נגמר. הפעם זה אותו דיון, רק השחקנים השתנו. הפעם אלונסו הוא ויניסיוס, וויניסיוס הוא הקהל. ויניסיוס בסדר שחגג כך, זה מקובל, אבל האם הוא יצא חכם? לא, עוד פעם נגררנו לדרמות ויצאנו עם טעם חמוץ.

בסופו של דבר המשכנו לשלוט במשחק ואפילו הגענו לעוד מצב אחד או 2, ודווקא בנפיקה אלה שיצאו לגמרי מהמשחק אחר כך, אבל זה יכול גם היה להתפתח אחרת.

תראו אותנו, אחרי שנה וחצי שלא ראינו כדורגל באמת מריאל מדריד יש סוף סוף על מה לדבר ומה לנתח, כי באמת התחלנו לראות כדורגל אתמול, ובמקום זה אנחנו עסוקים בחרא של ויני עוד הפעם.

חנן אתה לא איבדת עשתונות מעולם בסיטואציות מסוימות ותמיד היית קר רוח? תמיד חשבת אלף צעדים קדימה על ההשלכות? נו באמת.

ליאו מסי חגג עם הורדת חולצה ו”הצגתה” בפני הסנטיאגו ברנבאו ב-2016/17, אחלה של פריים ואחלה תמונה למזכרת, ברצלונה לא זכו בכלום באותה עונה אבל הרבה אוהדים שלהם זוכרים את הסיפור מסביב.

הרבה שחקנים שחומי עור כנראה מעליב אותם יותר קריאות של ‘קוף’ וכאלה מאשר אם יקללו את אמא שלהם בקללה הישנה הידועה.

לא חושב שהוא עד כדי כך מטומטם כדי להרוס לעצמו את המומנטום אחרי שער ענק שלו וגם לפגוע כביכול בריאל מדריד. כבש שער ענק, במשחק חשוב שהיה עדיף לא להגיע אליו אבל זה לא המצב לצערינו, זה גול מיוחד ולא איזה פנדל נגד ריאל סוסיאדד, חגג בריקוד על דגל הקרן ועשו את זה מיליון פעם לפניו וגם אחריו. מצחיק לשמוע את התגובה של ז’וזה מוריניו אחר כך, בכל אבני הדרך שלו כמאמן הוא רקד וחגג ככה.

כששאלו פה למה הקהל של בנפיקה “צירף” את קיליאן אמבפה לשריקות הבוז - אני בכלל לא חושב שזה קשור לזה שהוא הצטרף אליו לדגל הקרן. שרקו לו בוז כי הם היו מתוסכלים שהם לא במשחק ושורקים בוז גם לשחקנים הטובים.

אנחנו “עסוקים בחרא של ויני עוד פעם” כמו חצי מעולם הכדורגל בערך ולא באשמתו. לפעמים אתה חלק מתאונה ולא באשמתך. כל כך שונה מכל הסמול-טוקים או החיוכים המפגרים שלו מול קהלי היריבה ושחקנים אחרים. ויודע מה דור הופמן אמר בפרק שהשתתפתי היום בקלאסיקו שהוא מכיר את הפרסונה מארגנטינה, הוא לא היה מופתע.

לא הייתי אומר מילה אם הוא לא היה כבר בסיטואציה הזאת ונכוונה ממנה כבר כמה פעמים. אבל הוא היה שם, נכווה, שינה את החגיגה שלו וכבר אימץ לעצמו טריידמארק חדש. לחזור לעשות את זה שוב, בטח במשחק חוץ, זה מטומטם, והטמטום שלו מעיק כבר.

אתה פוקד עליו לחגוג כל הקריירה באותה הדרך? מותר לחגוג במשחק חוץ. הוא לא סימן להם אצבע משולשת, לא קילל אותם (זה הגיע אחר כך נראה לי). ריקוד אמוציונאלי אחרי שער גדול. הוא עלה לי על העצבים מליון פעמים, וגם העונה ביקרתי אותו מקצועית\התנהגותית. אתמול הוא לא אשם בכלום. זה כמו שיגיע משחק בקרוב ויהיה ראוי לפנדל והשופט לא ישרוק כי הוא לא מאמין לו הרי ויניסיוס ג’וניור צוללן. צריך לנתח כל מקרה לגופו.

בפורום השני חגגו את הצהוב שקיבל והחרא שהיה אתמול כאילו הם ניצחו משחק. זה מרגש לקרוא לו “קוף” כנראה זה עושה לו טוב לאוהד הדגול.

זכינו בגביע המלך עם 3-1 נגד אלאבס. הייתי שם, המשחק היה בויסנטה קלדרון. אני חושב שזה היה המשחק האחרון שם.

אנחנו הודחנו כרגיל - נגד סלטה ויגו בהפסד ביתי 2:1 ואז תיקו 2:2. לא משנה, זו בכלל לא הנקודה. ברצלונה לא זכתה בתואר גדול, כי אחרי ההפסד הזה ריאל מדריד ניצחה את כל יתר המשחקים שלה וגם זכתה בליגת האלופות. השער נשאר זיכרון מרגש אבל שלא הביא תאכלס ולא הביא למפנה. בכלל לא הפריע לי שליאו מסי חגג ככה זו אחלה תמונה וכנ”ל כריסטיאנו רונאלדו בקאמפ נואו כעבור כמה חודשים.

היית אחד מ-45 אלף, אנקדוטה יפה. המשחק האחרון גם של לואיס אנריקה כמאמן הקבוצה.

אתה שוב פעם אומר לי שהוא צודק. אני אומר לך שזה לא חכם. אנחנו מדברים בשני מישורים שונים.

ומה הזכרת את מסי עוד הפעם השבט יבוא לפה…

הצהוב בכלל לא על החגיגה בקרן. הצהוב הוא על ההתגרות אחרי והריב עם השחקן של בנפיקה שבא להתעמת איתו ולהגיד לו להפסיק עם הפרובוקציות לקהל.

שוב אני אומר: אתה ממליץ לו שלא לחגוג יותר אף שער שהוא יכבוש במשחק חוץ? אולי שלא יגיע למשחקי חוץ בכלל ונחתים אותו על חוזה שישחק רק בסנטיאגו ברנבאו. הוא פרובוקטור וחרא ועדיין במקרה הזה של אתמול הוא היה הקורבן לא משנה איך תסובב את זה. הוא גם לא אמר לשחקנים תרדו מכר הדשא. הוא התלונן לשופט ובצדק. הזכרתי את ליאו מסי כי הוא עשה את זה נגד היריבה השנואה במשחק גדול יותר בחוץ, התדמית שלו נקייה ובצדק וגם האירוע הזה לא שינה דבר ובצדק.

אני ממליץ לו שלא יחזור על דברים שהוא נכווה מהם בעבר. שלא יחגוג בצורה שבעבר הלהיטה את אוהדי היריבה, שלא יריב עם שופטים, שלא יתן לכל שטות או מכה להוציא אותו מאיזון מנטלי, שילמד לרסן את התגובות שלו.

אין מה לעשות, הוא קנה לעצמו שם של שחקן שקל מאוד להוציא מאיזון, הוא טרף קל לקהלי ושחקני היריבות, אם זה לא מספיק אז גם קל מאוד לשנוא אותו ‏(אם לנו כאוהדי ריאל הוא עלה על כל העצבים אז..‏), ובנוסף לכל זה הוא גם שחקן מאוד מסוכן שמאוד משתלם לעצור אותו. הוא יצטרך להתמודד עם כל זה, ואם הוא ימשיך להיות צודק אנחנו נמשיך לראות מה שראינו אתמול, וזה גם יעלה לנו בנקודות פה ושם.

זה בסדר, אז נסכים לא להסכים.

אתה צודק שויני בעיקר מגיב להתגרויות ברוב המקרים. אין ספק שבגלל שהוא יותר רגיש לפרובוקציות מאחרים (אולי בגלל שהוא צעיר ואולי זה פשוט האופי שלו, קטונתי מלדעת מה הסיבה בפועל) אז מן הסתם משתמשים בזה נגדו, בין אם זה הקהל או שחקני קבוצות יריבות.

אבל…

סתם לדוגמא אפשר לקחת את המקרה שלו עם ראיו וייקאנו ב2023-2024, כשהוא בכוונה עשה לקהל את הסימן ‘2’ עם האצבעות כדי לרדת על הקבוצה שלהם שהם עלולים לרדת ליגה, אחרי שבקהל צחקו על התקרית שלו עם כדור הזהב.

או בעונה שעברה גם כן נגדם (ראיו וייקאנו), כשהוא צחק וצעק לקהל שלהם שהם “משלמים כדי לראות אותו”. הפעם אחרי שהם שרקו לו בוז. ויש עוד מקרים נגד קבוצות אחרות כמו נגד אוביידו, סוסיאדד, ולנסיה.. לצערי לא חסר.

ורק כדי לחדד. אני לא מאשים את ויני בתקרית הזו (או כל שחקן אחר) ומצפה שיבליג. כולם בני אדם בסופו של דבר. וגם בתגובה הקודמת שלי לא האשמתי אותו.

אני כן מקווה שהוא יתנהל בעתיד כמו שהוא התנהל הפעם ולא כמו בעבר במקרה שהוא שוב יספוג התנכלויות או גזענות. בלי להגיב לקהל, בלי תנועות ידיים מתגרות. ללכת הצידה ולדבר עם השופט או מי שצריך, לנשום, לשחרר, ולחזור לשחק. שיגיב על הדשא כמו שחקן בוגר ומצליח שאמור להוות דוגמא לילדים ולשחקנים צעירים ממנו. וכמו ששחקנים גדולים ממנו עשו בעבר.

כל שאר השחקנים חוגגים ברחבה או במרכז השדה, לא רצים לדגל הקרן. ואם זה דגל הקרן, אז זה שלידו יושב הקהל שלהם.
כשאלבס ורונאלדיניו עשו את זה פעם, גם הם ספגו קללות וזרקו להם בננות. מגיע להם , כמו שמגיע לויניסיוס.
בכל מקרה, לא על הריקוד הוא קיבל צהוב.

דיון מוצה כבר על ויני. אין לי מה לתרום.

לגבי המשחק - ראינו שוב את ריאל של תחילת השנה בהיבט ההגנתי. שיבשנו לחלוטין את תוכנית המשחק של בנפיקה. לפני שהם בוכים על שופטים שיבואו בטענות לעצמם. הם לא הצליחו לבודד שחקני קו מהירים על טרנט למשל, הם לא ניצחו קרבות חשובים במרכז המגרש, האוטובוס שניסו להחנות קרס מול שילובי התקפה של אמבפה וויניסיוס (ורק יום חלש שלהחריד של הצב מנע שערים נוספים), והם אפילו גרמו לדין האוסן להיראות כמו בלם ליגת אלופות סביר.

יחסית למשחק חוץ עשינו את הדברים נכון. ומקווה שנמשיך ככה.

באמא שלי לא מבין מה אנשים רואים בגולר שאני לא רואה. מרגיש כמו נער שהסתנן למגרש שלהגדולים. חלשלוש כזה עם מסירה טובה ותו לא.

זה היתרון שיש לך אפשרות של פדה קשר ימין וקמאבינגה קשר שמאל ואתה משחק 442, במיוחד כשצ’ואמני במשחק מצויין ובכלל בתקופה טובה וכל זה למרות גולר, גם אם לוקח לך זמן להיכנס למשחק אתה לא משלם בשער, פדה נועל בימין וקמאבינגה נועל בשמאל ויש לך 3 קשרים שתוקפים כל מה שזז באיזור שלהם, ואז אתה יכול להיכנס לאט לאט למשחק ולהתחיל לכתוש.

הבעיה עם השיטה הזאת שזה מאוד משעמם, יחסית מאוד פרימיטיבי טקטית, רק 2 קשרים מרכזיים שאחד מהם גולר, גם מקשה עלייך ללחוץ נכון גבוה ומאפשר לקבוצה השנייה להניע כדור בנוחות יחסית(הכוונה להניע כדור באיזורים לא מסוכנים להגנה) אבל כרגע אחרי עונה בעייתית זה מספיק, זה כדורגל מתוכנן, הגנה חזקה עם בלוק אחורי שהוא ממש קשה לפיצוח ועם ויני ואמבפה מקדימה בסוף אתה תצליח להבקיע.

אבל מה שכן, בדקות הטובות שלנו כן הצלחנו להניע כדור טוב ולייצר מספיק מצבים לנצח לפחות 3-0 קליל אם לא יום גרוע של אמבפה, פדה עם כדורי העומק של ארנולד החיה קצת את אגף ימין, גם קמאבינגה שמרבים לבקר אותו על יכולות המסירה שלו במשחקים האחרונים מוסר הרבה מאוד כדורי עומק לאיזורים מסוכנים, ברגע שג’וד יחזור ויכנס במקום גולר ה 442 הזה יהפוך לעוד הרבה יותר חזק עם ג’וד וצ’ואמני בקישור המרכזי עם ההגנה של פדה וקמאבינגה מהצדדים.

מקווה שאחרי שנתבסס ויחזור הביטחון שנחזור ל 433

שמח לראות את רודיגר חוזר ומתחיל להזכיר את רודיגר הישן.

לדעתי אנטוניו רודיגר באמת טוב (מעבר לפנדל הדי שטותי נגד מנצ’סטר סיטי) אבל הכל שאלה של כ-ש-י-ר-ו-ת. הספרינטים נראים קצת יותר דומים לפעם. כשהוא חזר לשחק אחרי הפציעה הראשונה הוא פתח באיזה שמונה משחקים ברציפות. צריך להיות זהירים איתו. והייתי רוצה לראות אותו במשחקים יותר קשים שלנו, נניח בדרבי נגד מנצ’סטר סיטי או בקלאסיקו נגד ברצלונה במקום דין האוסן. יש מצב שכל אחד מהבלמים הצעירים שלנו מרגיש יותר בנוח לידו.

לגבי ויניסיוס ג’וניור - אני סתם עושה הכללה “בקירוב” - נניח 60-40 כאן מבחינת אוהדי ריאל מדריד זה “תומכים” בוויניסיוס על מה שקרה או שאין להם טענות כלפיו והוא נתפס כקורבן וזהו. בפורום של ברצלונה 100-0 עד כמה הוא נוכל ו”קוף” (בעע). בכל מקרה “סרטון תמיכה” מה שנקרא - ילדים לובשים את החולצות של ריאל מדריד (כחולות כמו שלבשה הקבוצה נגד בנפיקה), אחד מהם מבקיע על המגרש “הצנוע” הזה והם רוקדים ליד הדגל וצועקים בחיוך את שמו של הברזילאי. ילדי הארגון הלא ממשלתי “טריפלטס גטו קידס” באוגנדה פרסמו את הסרטון הזה, שפורסם מחדש על ידי ויניסיוס עצמו, כדי לתמוך בו לאחר מה שקרה בליסבון. לסרטון יש כבר 12 מיליון צפיות, ויראלי.

אני הייתי מת לדעת מה חושבים רונאלדיניו וניימאר על מה שקרה. רונאלדיניו הוא קונצנזוס גם כטיפוס שכולם אוהבים ובצדק בעוד ניימאר היה כן רב לעתים (אבל עם פתיל פחות קצר משל ויני - אותו היה יותר קשה להוציא מהמשחק).

כמו שאמרתי גם בפוד קלאסיקו - קשה לי להתרשם יתר על המידה מהניצחון כי בנפיקה קבוצה פח שפשוט עשתה לנו קרקס במשחק הקודם, הפכנו אותם ליותר ממה שהם בגלל העליבות שלנו. אני הנחתי שהקבוצה תעבור תהליך של אבולוציה מסוימת ובשלב הזה של העונה - אמצע פברואר, ונגד יריבות שהן דרג ב-ג - לא נצטרך ארבעה קשרים אחוריים או שלושה וחצי. כשפדה משחק ממש בכנף הוא גם יכול לתרום יותר התקפית, קמאבינגה לא.

הפורום הזה לא מייצג אגב. יש לי 3 חברים מהבית אוהדי בארסה שרופים וותיקים, שלושתם גינו את הדבר הזה לויני.

או שהפורום כאן הוא לא מדד מייצג או שפשוט בפורום תופעת עבריינות המקלדת יוצאת, ודברים שלא היית אומר או חושב בהכרח במציאות אתה מוציא מאחורי זהות בדויה ברשת.

או ששלושה אנשים הם לא מייצגים :upside_down_face:

אני חושב שבאופן כללי היחס של עולם הכדורגל לויניסיוס הוא ברור. בסוף בסוף, אם הוא היה קצת פחות שנוא (אני אפילו לא מדבר על אהוב חס וחלילה), בשום סרט רודרי לא היה מקדים אותו בהצבעות לכדור הזהב.