מחזורי הסוף: 0:2 על תשעה של סביליה| בשבת: נפרדים מאנצ'לוטי ומ- 24-25 במשחק בית מול סוסיאדד

מה נשאר לנו? -
מחזור 36 - יום רביעי - תאריך ה-12 במאי: מאיורקה (מקום 9) - בסנטיאגו ברנבאו
מחזור 37: סביליה (מקום 16) - בפיחואן
מחזור 38 ואחרון: ריאל סוסיאדד (מקום 12) - בסנטיאגו ברנבאו

התסריט המושלם היה כזה: ריאל מדריד מנצחת איכשהו את ברצלונה בקלאסיקו במונז’ואיק ואז משיגה שלוש נקודות גם ביום רביעי נגד מאיורקה בסנטיאגו ברנבאו. ברצלונה שמשחקת רק למחרת בדרבי - עושה במכנסיים ואז “Hay Liga!”. אז זהו - שלא. אווירת סוף קורס! שלושה מחזורים לסיום עונת 2024/25 וכולם פצועים או סתם בדיכאון וחסרי חשק. כמו שאמר שחקן שלא לציטוט - כך דווח: “הכי טוב שהליגה תסתיים ונוכל להתכונן לאליפות העולם למועדונים”. אלו משחקיו האחרונים של קרלו אנצ’לוטי האגדי כמאמן ריאל מדריד כשנבחרת ברזיל הכריזה על הגעתו עוד לפני שהקבוצה שלנו הודיעה על פרידה, ואולי גם של מספר שחקנים - בדגש על האגדה לוקה מודריץ’ ושל החייל הנאמן לוקאס ואסקס.

פעמיים בעידן הנוכחי ריאל מדריד הפסידה בקלאסיקו מכריע על האליפות פחות או יותר בשלב הזה של העונה והתפרקה לחלוטין בדרך לחמישה הפסדים רצופים - שיא שלילי בהיסטוריה שלה. כך היה בעונת 2003/04 בה אפילו סיימנו במקום הרביעי המעליב עם קרלוס קיירוש, וכך היה גם כעבור חמש שנים. האם ריאל תתבזה שוב? האם כמו שאומרים בכדורגל הישראלי בעיקר “כמה שחקנים משחקים על עתידם?” וצ’אבי אלונסו כבר עם עין אחת על מה שקורה? אתלטיקו מדריד שרחוקה מאיתנו חמש נקודות, חולמת על הסגנות.

קיליאן אמבפה שהשלושער שלו בקלאסיקו לא הספיק, ירצה להתנחם בתואר אישי אם אין תואר קבוצתי גדול. הוא במירוץ גם לפיצ’יצ’י כשעקף את רוברט לבנדובסקי (כרגע 25:27 לצרפתי - רמונטדה), גם נעל הזהב על הפרק, ולהפוך לשחקן ריאל הראשון שכובש 40 שערים בעונת הבכורה.

מכוח הנסיבות ריאל מדריד תעמיד קו הגנה על טהרת קסטיליה - מרגש מאוד - נגד מאיורקה. ראול אסנסיו וג’אקובו ראמון שנראה קצת חסר ביטחון. ובכלל, נראה לא מעט צעירים משלימים את הסגל, ויקטור מוניוס הוא לא האחרון. נזכיר שוב את רשימת הנעדרים מהמשחק נגד מאיורקה: אורליאן טשואמני - צהובים, לוקאס ואסקס ו-ויניסיוס ג’וניור - פצועים, גמרו עוד קודם לכן: אנטוניו רודיגר, דויד אלאבה, פרלאן מנדי, אדואראדו קמאבינגה, ויש גם את הפצועים ארוכי טווח - דני קרבחאל (שב להתאמן עם כדור) ואדר מיליטאו, כשהמגן מכוון לאליפות העולם למועדונים.

כאמור גם רודריגו פרש מהאימון אתמול ולא בסגל - חגיגה של ממש: 12 שחקני שדה זמינים מהקבוצה הבוגרת למשחק הערב ריאל מדריד - מאיורקה, שמונה קאנטראנוס. בשער המארקה נכתב בצורה מדויקת על מה שעובר על הקבוצה: “צריך לראות כדי להאמין”. הרכבים משוערים:

זה לא שיש יותר מדי אפשרויות. תמימות דעים על כך שג’אקובו ראמון יפתח לצד ראול אסנסיו, מרכז הגנה על טהרת קסטיליה. ברהים דיאס ישחק בעמדה קדמית מאוד ליד קיליאן אמבפה שרוצה לפתוח פער בקרב הפיצ’יצ’י, ארדה גולר שומר על מקומו בהרכב על אף היכולת המאכזבת בקלאסיקו כי פשוט אין אפשרויות אחרות. “המחלוקת” כביכול – המארקה עם פדה ואלוורדה כמגן ימני, וה-AS עם דויד חימנס הצעיר – זה נראה קצת יומרני מצדם.

הערב אם לא יהיו הפתעות נראה לראשונה העונה מרכז הגנה על ‘טהרת קסטיליה’ - ראול אסנסיו בן ה-22 שהגיע ל-40 הופעות בקבוצה הבוגרת יחד עם ג’אקובו ראמון בן ה-20 שהתקשה העונה הן בגביע המלך נגד לגאנס והן כשנכנס לשחק כמחליף מול סלטה ויגו (מיתרון 0:3 ל-2:3). השניים כבר שיחקו העונה נגד לגאנס כאמור. יש להם גם עוד שבע הופעות יחד בקסטיליה במערך שלושת הבלמים של ראול, האחרונה בניצחון על הרקולס במחזור השישי איי שם בחודש אוקטובר. עוד משחק שלהם יחד אלו 12 דקות נגד רד בול זלצבורג העונה ביתרון 0:5. ב-“defensacentral” נכתב כי במועדון סקרנים לראות את שניהם יחד ויודעים שחלק מהקושי של ג’אקובו הוא הגיוני, מעבר לכך שבמשחק נגד סלטה ויגו זו הייתה שוב בעיה קולקטיבית ומשחק הגנה לקוי ו"חלקו בטעויות היה מינימלי".

קצת היסטוריה: ריאל מחזיקה ברצף מרשים של שמונה ניצחונות בית רצופים על היריבה. אשתקד זה הלך קשה מאוד, במסגרת המחזור ה-19, ועד לדקה ה-78 זה היה משחק מורט עצבים ואז אנטוניו רודיגר נגח מכל הלב לרשת אחרי כדור קרן. שנה קודם לכן זה גם כן היה ניצחון נחמד עם 1:4, ובעונת הדאבל הראשונה עם קרלו אנצ’לוטי הגיעה התפוצצות של ממש עם 1:6 גדול ומרקו אסנסיו שלהט נגד הקבוצה בה גדל, כאשר בעמדה מספר 10 הבקיע שלושער.

בכל מקרה משחק היסטורי ממש שייך לתקופה אחרת כשבמחזור הסיום של עונת 2006-07 ריאל אירחה את מאיורקה והוכתרה לאלופה על אף שפיגרה במחצית ואיבדה את רוד ואן ניסטלרוי הפצוע. חוסה אנטוניו רייס ז"ל שעלה מהספסל במקום דיוויד בקהאם - הביא את אליפות מספר 30 עם צמד בדרך ל-1:3 וגם מהמאדו דיארה הבקיע. ריאל גם סיימה את עונת 2011-12 ההיסטורית עם 1:4 על מאיורקה והגיעה לשיא של מאה נקודות ליגה (כריסטיאנו רונאלדו עם שער אחד, קארים בנזמה גם כן ומסוט אוזיל עם צמד).
בתחילת שנות ה-2000 מאיורקה הייתה מנחוס של ממש כשריאל לא הצליחה לנצח ולו פעם אחת בין 2000/01 ל-2003/04. ב-32 משחקי הליגה בהם ריאל מארחת המאזן הוא 25 ניצחונות לריאל (78%), שלוש תוצאות תיקו (9%), וארבעה ניצחונות למאיורקה (12%). הניצחון האחרון של מאיורקה במקדש היה ב-2008-09 בה הקבוצה הפסיקה לשחק לאחר התבוסה בקלאסיקו והיה זה משחק הפרידה מפאביו קנבארו

אצל מאיורקה? תתכוננו למערך הידוע 3:5:2, עם הגנה מעובה. ודאט מוריצ’י המסוכן בחוד ההתקפה, גם עומאר מסקראל וסמו קוסטה ישחקו. לפי המארקה ישחק לארין, לפי ה-AS החלוץ השני הוא אסאנו

יאללה אז היום מנצחים את מאיורקה ועולים למקום הראשון! Hay Liga! חלום האליפות בשיאו. אז זהו…שלא. משחק ממש עצוב הערב בסנטיאגו ברנבאו: ריאל מדריד-מאיורקה ואווירת סוף הקורס שהורגשה אצלינו העונה לא פעם - מקבלת במה מפוארת הפעם. סקרן לראות איך הקהל יקבל את השחקנים. תחשוה לא נעימה שלאף אחד לא אכפת מהמשחק הזה עם הצטברות הפצועים והנעדרים, “ההכרזה” על קרלו אנצ’לוטי מהצד הלא נכון - ריאל מדריד הייתה צריכה לעשות את זה לפני נבחרת ברזיל. אבל בואו ננסה לדבר על כדורגל:

כבר כתבתי על זה שבפעמים הקודמות, לפני הרבה-הרבה זמן - הפסדים בקלאסיקוס גמרו לנו את העונה והביאו להתבזויות, זה לא מקובל. אני מקווה שלא כך יהיה. צריך לדעת לסיים בכבוד

זה יכול להסתיים בהפסד נוסף היום - קרלו אנצ’לוטי לא הפסיד שני משחקים ברצף מאז אפריל 2014 במסגרת הליגה, כי לאף אחד אין כוח, ואולי דווקא משחק יותר נעים - כשאין באמת לחץ, כשההרכב לא רע ומשוחרר ממצבי הרוח של ויניסיוס ג’וניור למשל. ברהים דיאס ב-11, קיליאן אמבפה רעב מאוד להבקיע עוד שערים - צריך אחד בשביל ה-40. אולי בטעות כן ירצו כמה שחקנים אצלינו “לפצות”, גם אם בקטנה - על מה שהיה.

מה שכן למאיורקה יש את המטרות שלה והיא בגדול קבוצה עם הגנה די מסודרת וקשוחה (איזה כיף היום להתעסק במשהו אחר מלבד המצ’אפ של ויניסיוס מול המעצבן התורן שלהם) וגם מוריצ’י שאני מניח שיגיע למצבים שלו בהגבהות. אני זוכר איפה היינו במחזור הראשון כשעשינו משולשים ברחבה לאיזה רבע שעה אבל זה הספיק רק לגול אחד.

עוד הזדמנות לארדה גולר אחרי שבקלאסיקו היה גרוע מאוד אבל כמו כולם (יש שחקנים שיותר איכזבו אותי ממנו למען האמת). אבל אני רוצה לדבר על צעירים אחרים.

הלוואי והילד המסכן הזה ויקטור מוניוס שהחמיץ בקלאסיקו ואוהדי הכדורגל הראו את הצד המכוער שלהם - ישחק כמה דקות ויבקיע. אין סיבה לא לתת לו. לדעתי עם איך שהוא נראה העונה גם ויניסיוס היה מחמיץ מצב כזה וגם רודריגו וגם ברהים. היה עליו עליהום אכזרי. עוד לגבי הצעירים - גונסאלו גארסיה גם שחקן מעניין. קשה לי לומר שזה משחק שיהווה אינדיקציה למשהו האם שחקני קסטיליה מסוגלים ‘להשלים’ את הסגל בשנה הבאה ולהיות ה-24-25-26, אבל כל דבר שלא ראינו - דיינו.

ג’אקובו ראמון קיבל שני משחקים העונה מעבר לפירורים, זה לא היה נראה טוב, בהחלט. עדיין מרגש אותי לראות אותו משחק לצד ראול אסנסיו שעשה קפיצה משמעותית מהופעת הבכורה שלו. כן אני אהיה רומנטיקן ואגיד “קו הגנה על טהרת קסטיליה”. זה הזמן לשלם שכר לימוד. ואני מעדיף שהוא ישחק מאשר חסוס ואייחו או איזה דויד אלאבה אם היה כשיר.

תהנו מכל דקה של לוקה מודריץ’ - אני בטוח שהוא רוצה לנצח ולא שבע או נמאס לו אף פעם - כי לא נשאר עוד הרבה. כבר מתגעגעים..

לא שזה מעניין מישהו יותר מדי אבל גם בראהים פצוע ולא ישחק הערב.
נראה לי קרלו ודוידה יעלו בהרכב היום.

חוסלו מסיים משחק כזה עם חמישייה

אם מישהו בתחילת העונה היה אומר לי שמרכז ההגנה שלנו יהיה מורכב מרמון וואייחו הייתי שואל אותו באיזה סם הוא משתמש😅

כמה הכדורגל הזוי. ריאל מדריד אחרי מיליון איומים לעבר השער בערך - משלימה רמונטדה נגד מאיורקה בתוספת הזמן כשג’אקובו ראמון הבלם הצעיר כובש מהאוויר מבישול של חסוס ואייחו שהתקבל בשריקות בוז ולא שיחק 50 משחקים. וזה כשטיבו קורטואה אפילו הוא עלה לקרן בדקה ה-94. ובעיקר כמה כיף זה פשוט לנצח…ושמגיע לך לנצח. ושמשחקים כדורגל. לא כדורגל מדהים אבל משהו.

הבטחתי לפני המשחק שהיום אני לא מתלונן, חשבתי למען האמת שנתבזה כמו שקורה בדרך כלל. באמת הגענו למשחק על הקשקש עם כל כך הרבה שחקנים חסרים - כמעט אני שיחקתי - והאמת היה משחק לא רע בכלל, זה הרגיש “(ממש) רוצים אבל לא יכולים” וחד משמעית הגיע לנו לנצח. החבר’ה יחסית היו נמרצים ולדעתי משחק ההתקפה היה די מגון גם בלי שחקני כנף אמיתיים שיעשו דריבל. הרבה בעיטות לא רעות מרחוק והשוער שלהם לאו רומאן רשם הצלות ענקיות בעיקר הרשימה אותי זו מול הבעיטה של לוקה מודריץ’ בסיבוב. המשכנו לנסות ולתקוף בדקות האחרונות

בכל משחק שהם משחקים פדה ואלוורדה וארדה גולר שאשכרה הביא כדור לגול כבר אחרי שתי דקות - צריכים לבעוט לשער שוב ושוב ושוב ולא להיות עם ביישנות.

מבסוט מהמשחק של קיליאן אמבפה שגם שידר את האנרגיות הנכונות, מזל טוב על השער ה-40 וכמובן שזו לא נחמה אבל אני אשמח בשבילו אם יהיה הפיצ’יצ’י. גם כחלוץ עשה את העבודה וגם כשבילה זמן רב בכנף. שער שהוא לא היה עושה בסיבוב הראשון למשל נגד מאיורקה. הצליח לדעתי כמעט בכל הדריבלים, ימין, שמאל, כל הכבוד לו.

לדעתי ג’אקובו ראמון התחיל את המשחק רע מאוד, מהסס, מפוחד, מאבד כדורים וקצת השתפר אבל זה לא מספיק כדי לחוות דעה אם הוא טוב או לא. הייתי מעדיף שאת שער הניצחון יבקיע הילד גונסאלו גארסיה אבל אין דבר. מרגש לראות את החגיגה שלו, מי יודע אם נראה אותו בקבוצה הבוגרת, הוא הגשים חלום וכמובן נישק את הסמל. מודה שבכל קרן שהוא עלה למעלה תהיתי מה הוא יעשה למרות שהוא בהחלט ג’מוס.

מי שיחקו רע? אנדריק שמאוד רצה אבל היה מרושל בפעולה האחרונה וגם ג’וד בלינגהאם שתמיד עשה דריבל אחד יותר מדי. שחקני מאיורקה לא רבו עם אף אחד כשאין את ויניסיוס.

כן נותר רק לחשוב וזו מחשבה קצת מכעיסה ולא נעימה ומבאסת - “מה היה קורה אם”. קצת פחות שאננות העונה, יותר ריצה והתלהבות ורעב, וזה היה יכול להסתיים אחרת בליגה. הרמנו ידיים כל כך הרבה פעמים והיום לא.

אמבפה תפקד כל המשחק בשמאל אבל את הסחורה הוא הביא מהאמצע.

עם שני שחקנים שאינם בשיאם אבל מחזיקים ביכולת לשלוט במשחק, שיחקנו את הכדורגל אולי הכי חד צדדי העונה. כמה חשובים שחקנים מהסוג הזה.

משחק מפתיע. השחקנים ממש התאמצו ויצרו המון מצבים. לא אופייני לנו בגרבץ’ טיים - כל הכבוד.

מרענן לראות את הקבוצה בלי ויניסיוס. פראן היה אחלה.
אמבפה פשוט מדהים בעיני. אני נותן לו פטור מהגנה, הוא באמת לוקח את כל האחריות בהתקפה ועושה הכל מהכל. ברחבה הוא חיית טרף. רק שהקבוצה לא תחלה בתלות גדולה מידי בו.

זה… היה הרגע הכי מהנה של העונה…

והמשחק הכי כיפי העונה ביי פאר. . .
בלי לחץ (הכל הרי כבר הוכרע), הרכב טלאים עם צעירים ומחליפים (אפילו וואייחו!!) משחקים רק עבור הכבוד, האוהדים והסמל, ומנצחים בטעם של פעם.

כשאין כתובת אחת ויחידה וקבועה כל המשחק שאונס את הקבוצה לשחק רק בשיטה ובדרך אחת אנחנו יודעים ויכולים לשחק כדורגל של מסירות, חילופי מקום, דאבל פסים וגם בעיטות מרחוק.
לא מאשים את ויני בלבד אלא את זה שאין לו שיטה לשלב את ויני לתוך מה שראינו היום.

חשבתי שאחרי שהליגה נגמרה אראה את המשחקים ולא אתעצבן יותר על הקבוצה.
ואז באה לה ריאל ונותנת משחק כזה עם אלף ואחד הזדמנויות, 39 בעיטות לשער (13 למסגרת), 26 קרנות ומעל 600 מסירות ומשאירה עוד טעם חמוץ לעונה הזו.

למה עכשיו מתאמצים? למה לא שיחקנו כך מול כל הקבוצות לפחות בברנבאו? למה יצאנו לסאן מאמס עם גישה שזה מגרש קשה מותר לנו להפסיד?
למה כשבטיס הפכה את התוצאה מולנו בבניטו וייאמרין חזרנו אחורה וחיכינו שייגמר המשחק? והלמה הכי חשובה, למה רק עכשיו ולא בראשון מול בארסה (שבאה אחרי 120 דקות) על משחק העונה?

גם ללא שיטה או טקטיקה כלשהי, הקבוצה יכלה להוציא הרבה יותר. מקווה שבעונה הבאה נוכל להחזיר את המנטליות הזו שכל כך אפיינה את ריאל מדריד.

אני לא שותף להתלהבות, בכלל. מאיורקה כבשה שער מקרי זה כן, אבל המצבים שלנו היו מבוססים בעיקר יכולת אישית ובעיטות מרחוק. אין כאן איזו בשורה או שיפור מהותי גם אם השוער של מאיורקה תפס יום.
כרגיל ה442 שולח את כל הכשרון שלנו לצדדים בלי שחקני קו אמיתיים, למרות שאנדריק שיחק לא היה לנו 9 ולמרות ששיחקנו עם רבעיית קישור לא הייתה יציבות הגנתית, הנעת כדור מסודרת או מצבים שהגיעו הודות לקשרים שפתחו(מלבד גולר במשחק טוב).

על האין קו הגנה הקבוע אין טעם לדבר אבל לפחות וואלורדה הביא קצת יכולת הגנה על מתפרצות ביחס לשיטשואו הרגיל של לוקאס.

מילים טובות לאמבפה שממצב את עצמו לפחות רמה מעל כל מה שראינו מאז כריסטיאנו ולגולר שכל פעם ששיחק בטריטוריה שלו היה נראה טוב. הוא עדיין לא מבושל בעליל ואני לא יודע כמה עתיד יש לו בתור שחיף איטי אבל יש לו טכניקה טובה, בטח שיותר מרוב הסגל שלנו.

אין בעיה, אבל:
-הכל יחסי לעונה השחורה שעוברת עלינו. ביחס למשחק הממוצע של ריאל מדריד העונה זה באמת היה אחלה והכדור זז מהר ובלי להתברבר.
-אני חושב שכל מי ששיבח את הקבוצה עשה זאת אולי כי כבר התעייפנו מלהעביר ביקורת והגישה של כל השחקנים באמת הייתה טובה.
-מאיורקה קבוצה הגנתית די טובה, ההגנה השביעית בטיבה בליגה - 42 שערי חובה בספרד זה “נחשב” לטוב.
-הגענו באמת עם הרכב חסר מאוד ללא שחקני כנף אמיתיים.

משחק ראשון של ריאל שלא ראיתי העונה, גם כשהייתי בחול עם לינקים בטלפון לא פספסתי משחק.
ואתמול זה לא שעשיתי בחירה מודעת לא לראות, אשכרה שכחתי שיש משחק שזה לא קרה לי שנים.
זהו אחרי עונה שלמה שבאמת הייתה אחת המתסכלות לצפייה עבורי בתור אוהד שחררתי רשמית את הסטרס.

יאללה יש למה לחכות שנה הבאה, מאמן מודרני, נראה שיש כיוון על רכש מתאים סוף סוף, ואמבפה פריים כל העונה.

@Raulito-7 השם של הבלם בכותרת הוא חאקובו :+1:

הערב במחזור ה-37 - שידור משולב: ריאל מדריד מתארחת בפיחואן של סביליה - העונה קבוצת תחתית לחלוטין, שם היא מתקשה מסורתית כשבמחזור הקודם הסגנות הובטחה. כפי שהגדירו בשער המארקה הבוקר, נראה שהמטרות הן בעיקר מירוץ השערים של קיליאן אמבפה שכבש שישה שערים בשלושת משחקי הליגה האחרונים והגיע ל-40 בכל המסגרות. “הייתה לו עונה טובה והוא אפילו יכול להיות עוד יותר טוב”, אמר קרלו אנצ’לוטי.

הסגל ממשיך להיות קצר עם לא פחות מעשרה נעדרים, רשימה אליה מצטרף ראול אסנסיו שסובל מעומס ולא התאמן. מנגד, אורליאן טשואמני חוזר לאחר השעיית צהובים ויהיה הפרטנר של גיבור הרגע חאקובו ראמון, גם לוקאס ואסקס זמין אחרי שהתאושש מהפציעה. ספק אחד בקישור בין דני סבאיוס ללוקה מודריץ’ והחלק הקדמי נראה די צפוי כי כולם חסרים. גונסאלו גארסיה שכבש אתמול במדי קסטיליה והשווה את שיאו של מריאנו דיאס וכן ויקטור מוניוס - גם כן בסגל.

קצת היסטוריה: ריאל מדריד מסורתית מתקשה בפיחואן של סביליה, אמר קרלו אנצ’לוטי במסיבת העיתונאים וצדק. ב-80 המשחקים עד היום ריאל מדריד ניצחה רק ב-27 (34%), הפסידה 37 פעמים (46%) שזה כמעט ממחציתם, ועוד 16 משחקים הסתיימו בתיקו. עם ה-1:1 בעונה שעברה החמיצה ריאל הזדמנות לקבוע שיא היסטורי של חמישה ניצחונות רצופים. ריאל, מול הקפטן לשעבר הגלדיאטור סרחיו ראמוס - התקשתה, נקלעה לפיגור ודני קרבחאל הציל אותה מהפסד עם שער גדול בנגיחה.

שנה קודם לכן רודריגו היה איש השעה, זה שלא משחק היום. הוא ביטל שער מהיר של רפא מיר אחרי שלוש דקות וניצח את המשחק בבעיטה חופשית ערמומית בדקה ה-89, 1:2 לריאל מדריד. בעונת האליפות 2019-20 וכן ב-2020-21 השיגה ריאל 0:1 על הקשקש ושלוש נקודות גדולות בפיחואן, והמשחק בעונת 2021-22 היה היסטורי, “משחק ההכתרה” הלא רשמי אם תרצו. מחזור 32, ריאל יוצאת לפיחואן ומפגרת 2:0 בין היתר גם איבן ראקיטיץ’ הבקיע. רודריגו עולה מהספסל ומצמק ל-2:1, דני קרבחאל מבשל עוד שער - הפעם לנאצ’ו שנכנס כמחליף והשווה מכל הלב, ובדקה האחרונה קארים בנזמה אחרי בישול של רודריגו עשה רמונטדה מארץ הרמונטדות - 2:3 לריאל מדריד.

עוד משחקים בלתי נשכחים היו פעמיים 2:6 – באדום בעונת 2021-22 עם אנחל די מאריה במרכז, שער של חוסה קאייחון ובעיקר שלושער עצום של כריסטיאנו רונאלדו, ששנה קודם לכן כבש רביעייה ב-2:6 גם כן. שלושער של כריסטיאנו ב-2014-15 השאיר את חלום האליפות בחיים (2:3).
מנגד, הפסד 2:1 רגע אחרי הקלאסיקו המאכזב בסנטיאגו ברנבאו בעונת הדסימה ועל אף יתרון – היה מאכזב וסגר כמעט סופית את הסיפור. עד לניצחון בעונת הקורונה, ריאל רשמה ארבעה הפסדים רצופים. עוד נציין 2:4 גדול ב-2008-09 עם שלושער של ראוליטו. משחק הפרידה של זינדין זידאן השחקן מריאל מדריד היה במחזור הסיום של 2005-06. ריאל הובילה 0:2 מצמד של דיוויד בקהאם והפסידה 4:3.
דיברנו על רצף שהיה, גם באמצע-סוף שנות ה-90 ריאל השיגה ארבעה ניצחונות בפיחואן. 0:1 בעונת 1993-94, 1:4 במחזור הפתיחה בעונת האליפות, 0:1 ב-1996 וגם 1:3 במחזור ה-13 בעונת 1996-97. בשבעה משחקים, עד התבוסה 4:1 עם הגנת הליצנים עם קרלוס קיירוש ב-2004, ריאל השיגה שישה ניצחונות ותיקו בפיחואן מ-1993 ועד 2003. בעונת 1962-63 השיגה ריאל את הניצחון הגבוה ביותר שלה באנדלוסיה - 0:5 ענק.

משחק ראשון העונה שאני מפסיד - עברנו שנתיים מהפעם האחרונה - הולך לשחק כדורגל בעצמי ולהחזיר את הכבוד האבוד.

כשמאבק האליפות לא היה חלום בהקיץ סימנו את המשחק הזה כמוקש גדול, אנחנו תמיד מפשלים בפיחואן וכל מגרש בו יש לנו מאזן שלילי זה מרגיש רע מבחינתי. אני בעיקר זוכר את ההפסד בעונת הדסימה שהיה מיד לאחר ההפסד 4:3 בקלאסיקו והופ תוך ארבעה ימים אין פסגה והולכים הביתה בערך - דגל לבן. בקיצור, צריך לנצח ולסיים את העונה בטעם כמה שיותר טוב.

אני “בוחן” את החבר’ה כאילו אני צ’אבי אלונסו שבטוח שייצפה ורוצה לראות עד כמה הגישה שהביאה לנו את הניצחון נגד מאיורקה תימשך. כי זה כיף לרוץ כמו מטורף בסנטיאגו ברנבאו מול 60 אלף אוהדים מול יריבה שדי מוותרת על הכדור. ברור שסביליה לא משנה כמה היא חלשה - תהיה אחרת ולא קל בפיחואן. בואו נראה מי יורד לגליצ’ים, מי נלחם, מי לא מוותר, מי מרוכז. ובדרך כלל אני לא עושה את זה אבל אדבר פרטנית:

1.קיליאן אמבפה-את הנעשה אין להשיב אבל יאללה שיפאר את המספרים שלו ויסיים כפיצ’יצ’י וגם כנעל הזהב. צריך לנסות לעזור לו אבל לא במחיר. סיום העונה שלו מעודד מאוד.
2.חאקובו-קראנו עליו כותרות כל כך מפוצצות עוד קודם לכן, דיברו עליו כאילו הוא רמה מעל ראול אסנסיו. כרגע מאוד קשה לשפוט. זה טסט מעניין עבורו. השתפר אחרי מחצית ראשונה לא טובה נגד מאיורקה.
3.לוקאס ואסקס-אחד ממשחקיו האחרונים בקבוצה ואני אתגעגע. חשוב לי שייתקן את הרושם וצריך להתבסס על היכולת ההתקפית שלו כמובן.
4.ג’וד בלינגהאם-איחר במסירה כמעט תמיד נגד מאיורקה וגם לא התרשמתי שהיה ממש במוד הנכון. בדיוק הבוקר נכתב במארקה שציפו ממנו לקחת צעד קדימה במנהיגות.
5.הצעירים-כן אני רוצה לראות את גונסאלו גארסיה משחק אם אנדריק יהיה ממש גרוע. אפילו את ויקטור מוניוס. משהו שאנחנו לא מכירים. לגונסאלו אולי יש את החוש.

אלוהים ישמור. שוב פדה פותח במשחק חסר כל חשיבות

בלי טיבו קורטואה ועם מרכז הגנה כזה - לדעתי גם חאקובו ראמון וגם חסוס ואייחו זה מוגזם (הלוואי שוואיחו כאילו ייפרד בסטייל) והייתי רוצה את אורליאן טשואמני - זה נראה כמו מועד לפורענות. כן זה מעצבן שמתעללים בפדה ואלוורדה, הפעם המחשבה לדעתי הייתה שלוקאס ואסקס יישמר מהאפשרות שיספוג צהוב ואז יחמיץ את מחזור הסיום ולא יוכל להיפרד מהסנטיאגו ברנבאו. פערים עצומים בין החוד לבין מרכז ההגנה כמו בימי קרלוס קיירוש העליזים.