חצי גמר הסופרקופה הספרדי: 0:3 על מאיורקה בדרך לגמר| כבשו: בלינגהאם, רודריגו ושער עצמי

לקראת מאיורקה – חצי גמר הסופרקופה הספרדי:

image

סטטוס ריאל

ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד מאיורקה בחצי גמר הסופרקופה אחרי טיול נגד דפורטיבו מינארה בגביע המלך (0:5) בו כשחלק משחקני הספסל החזירו את החיוך. ריאל מלאת מוטיבציה, רוצה להמשיך את התנופה עם הכושר המצוין שלה ולהסתער על התואר הראשון של 2025 כשבגמר כבר מחכה ברצלונה נכון לחכתיבת שורות אלה. רק כך יוכל להימשך ‘חלום שבעת התארים’. מולה תעמוד יריבה לא פשוטה בכלל שמקשה עלינו מאוד בשנים האחרונות. למעשה הטסט של ה-BMV בליגה היה נגד מאיורקה במחזור הפתיחה. דווקא רודריגו הבקיע ואחרי איזה מהלך מהסרטים ורבע שעה מצוינת – ריאל די נתקעה וסיימה רק בתיקו מאכזב בסון מויץ’. כעת זה צריך להיות אחרת. “ה-BMV הם המנוע של התקפה”, נכתב במארקה כשהשלישייה אחראית ל-36 מ-65 שערי הקבוצה כלומר 55.6%, והם רוצים להסתער על הסופרקופה. גם קרלו אנצ’לוטי, שמאז הפורמט החדש של הסופרקופה מעולם לא הודח בחצי הגמר טפו-טפו-טפו – מודע לקושי שטומן המשחק הזה.

“אני לא אשווה בין מאיורקה הנוכחית לבין זו של חאבייר אגירה. בכל מקרה, כמו כל הקבוצות של יאגובה אראסטה – הם משחקים הגנה בצורה נהדרת, מנצלים את היתרונות של השחקנים שלהם ומאוד מאורגנים. אני חושב שהמאמן מוציא את המקסימום מהשחקנים שלו וזו מראה איך מאמן צריך להיות”. קרלו, כשנשאל על שאננות, אמר: “לפעמים אנחנו חושבים שאנחנו הכי טובים. יש לנו הרבה כבוד לאיכות של הקבוצה. נכבד אותם עד המקסימום”. הוא ממשיך: “כשיש תואר על כף המאזניים הקבוצה יודעת לשמור על מיקוד וריכוז גבוהים. ניהלנו היטב את הקבוצה. אני יודע שלכל משחק הקושי שלו אבל רגוע, לא תהיה בעיה של מחויבות. זה התואר הראשון שאפשר לזכות בו בשנה החדשה וזה גורם לנו להרבה מוטיבציה”. כמובן שהעובדה שאין הארכה מקלה קצת על העומס, אבל זה כלל לא משנה – קרלו רוצה לנצח ב-90 דקות. והוא רוצה גם לשמח את האוהדים של ריאל בתפוצות. “זה גם דבר טוב לכדורגל הספרדי שהטורניר נערך בסעודיה. יש לקבוצות הזדמנות לקבל את תמיכת האוהדים במקומות רחוקים יותר”.

כמובן שיהיה הרכב אחר לגמרי בהשוואה ל-11 שעלו מול דפורטיבו מינארה. לא נראה שהצמד של ארדה גולר משנה משהו. טיבו קורטואה יחזור לשער (“לטריטוריה שלו”, אם תרצו – כפי שנכתב במארקה. השוער בלט בשני הגמרים ב-2020 וב-2022 שהסתיימו בזכיות והדף פנדלים קריטיים), גם אנטוניו רודיגר לא היה בסגל. עדיף להתעכב על אלו שימשיכו: פדה ואלוורדה, אדוארדו קמאבינגה ונראה שזהו-זה. צמד האגואדוס הצעירים שהגשימו חלום ורשמו הופעת בכורה בקבוצה – נכללים בסגל וגם זה משהו, כמו גם דויד אלאבה שמתאמן עם הקבוצה. אך זה עדיין מוקדם עבורו לשחק. למעשה סימן שאלה אחד בלבד בהרכב: קמאבינגה – היכן. במרכז השדה במקום דני סבאיוס? שכן הקפטן לוקה מודריץ’ לא פתח בהרכב העונה בשני משחקים ברציפות, או כמגן שמאלי כאשר פרלאן מנדי ממש לא מרשים ופראן גארסיה אמנם בישל פעמיים אך המשחק האחרון לא מהווה אינדיקציה לכלום. קורטואה אגב ישתווה לגארת’ בייל עם משחק 258 בלבן.

כמובן שוויניסיוס ג’וניור שוב היה כותרת גדולה. הברזילאי הורחק לשני משחקי הליגה הקרובים בעקבות האדום…תחליטו אתם – נגד ולנסיה. קרלו ממשיך לשבח את הברזילאי שנכתב רבות על התנהגותו. אליאס ישראל למשל דיבר על ‘הפתיל הקצר’ של ויניסיוס. אפשר לומר שגם מאיורקה בדומה לוולנסיה הפכה למעין יריבה גדולה שלו. תהיו בטוחים שהוא יהיה שמח להשאיר אבק לפאבלו מפאו או אנטוניו ראיו, כשהראשון מזכיר את שמו כמעט בכל ריאיון כמעין אובססיה ואף הודה שהיה ראוי לספוג אדום על תיקול שביצע ב-2022. ויניסיוס חייב להישאר רגוע וכעת אנחנו במגרש נייטראלי. במשחקו האחרון בקלאסיקו הוא כבש שלושער נהדר נגד ברצלונה. מנגד בארבעת המשחקים האחרונים נגד היריבה הזו הוא לא הבקיע. כמובן שיש עוד שחקנים שיסחבו את המכונית. ג’וד בלינגהאם שבכושר פנטסטינ ובניגוד לוויניסיוס או אמבפה לא שותף כלל בגביע – החלטה נכונה.

קרלו הגן על אנצ’לוטי וכשנשאל האם השניים קיימו שיחה בדלתיים סגורות על האירועים האחרונים, ענה: “אני עדיין חושב שאנחנו צריכים להיות מרוצים מוויניסיוס בכל ההיבטים. אני והוא שומעים כל מה שקורה במגרש. כל אחד חושב מה שהוא רוצה. אני שוב אגיד שלא קל להיות ויניסיוס. ואני חושב שכאשר מדברים על ‘הפרובוקציה’ של ויניסיוס כמובן, תשומת הלב זזה מכל העלבונות שהוא סופג (מתכוון כנראה גם לקהל וגם לשחקני היריבה)”. הוא נשאל שוב על הגישה של ויניסיוס ואמר: “שוב? כן, אנחנו מרוצים ממנו”. כהרגלו, קרלו לא ממש התייחס למצבה של ברצלונה ולקרקס סביב דני אולמו ופאו ויקטור. “אני יכול רק לענות לכם מה הולך להיות במשחק שלהם (נגד אתלטיק בילבאו כבר הערב) - שהוא יהיה משחק משעשע ואני אצפה בו הנאה. אני חובב כדורגל… והנושא השני הוא משהו שאני לא רוצה לדבר עליו”.

השחקן שהגיע עם המאמן למסיבת העיתונאים הוא לוקאס ואסקס. לפעמים הוא טוב – בעיקר התקפית, לפעמים לא – בעיקר הגנתית, אבל על הרצון והתשוקה שלו אין עוררין. “מחר זה צעד ראשון לזכייה בסופרקופה, אנחנו מונעים מהרעב הזה ויש לנו מוטיבציה אדירה. אנחנו רוצים לקחת על עצמינו כל אתגר”, אמר והחמיא ליריבה: “מאיורקה אחת הקבוצות הטובות בליגה, הם משחקים כקבוצה וחזקים, יודעים מה לעשות עם הכדור ובלעדיו אך יש לנו את המטרות שלנו”. לוקאס היה קצת פחות פוליטיקלי-קורקט מקרלו כשנשאל לגבי ברצלונה אך זה לא מעניין. הוא לא רצה להתייחס לטרנט אלכסנדר ארנולד ולשמועות ואמר כמובן שהוא לא יודע מה לגבי עתידו. זה עוד מוקדם. “זה כבוד גדול להיות מסוגל לענוד את סרט הקפטן של ריאל מדריד, זה חלום של ממש. להיות קפטן זה מביא איתך רגעים טובים וגם פחות נעימים כי האחריות יוצאת דופן”. הוא התייחס לדני קרבחאל שאיננו וכמובן לא המריא עם הקבוצה. “החיסרון שלו פגע בנו מאוד על המגרש ומחוצה לו, זה מורגש. אני מנסה לעשות מה שאני יכול ושמח לשחק בכל יום במועדון הגדול בעולם”. אשתקד קרבחאל היה אחד מגיבורי חצי גמר הסופרקופה עם שער שוויון קריטי ובישול לפרלאן מנדי. מעניין מה יהיה התסריט של המשחק מחר. גיבור בלתי צפוי שוב או תסריט ידוע יותר…כך או כך ריאל צריכה להראות את פניה.

בלינגהאם צחק אחרון. להמשיך את המומנטום מהמאסטייה

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, אנטוניו רודיגר, אורליאן טשואמני, אדוארדו קמאבינגה| פדה ואלוורדה, דני סבאיוס, ג’וד בלינגהאם| רודריגו, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב מאיורקה?

מאיורקה של יאגובה אראסטה מגיעה למשחק נרגשת מאוד מהמעמד – ככה זה כשלראשונה מאז 2003 הקבוצה מהאי מתמודדת על תואר הסופרקופה, זאת בניגוד למאמנה החדש שרק אשתקד היה באותו המקום עם אוססונה. במועדון חולמים על גביע היסטורי שני ליד זה של 1998. לא מעניין אותה מה שקרה בקופה דל ריי ומבחינתם זה לא מצליח להעיב על עונה נהדרת, וגם לא “החיסרון הגדול ביציעים”. מאיורקה מדורגת שישית בטבלה כמו ויאריאל החמישית לה משחק חסר, ועושה עונה טובה. 30 נקודות אחרי סיבוב אחד – זה פתח לאנשים את התיאבון והמאמן כבר אמר שהוא לא ‘יקצץ בחלומות של אף אחד’. מאיורקה לא סיימה עם מספר נקודות כל כך גבוה מאז עונת 2009-10 אז גם סיימה חמישית בטבלה. אירופה בסון מויץ’? לכו תדעו. שחקן ההגנה אנטוניו ראייו כבר דיבר על התהליך הנהדר שעברה הקבוצה. “להיות כאן זה פרס אדיר לא רק עבור השחקנים אלא עבור המועדון, האוהדים”.

לפגרת החורף יצאה הקבוצה עם שני ניצחונות ליגה רצופים, 1:2 ביתי על ג’ירונה עם צמד של לרין כשהקבוצה מוחקת פיגור - לא מובן מאליו, וכן 0:1 בחטאפה, אך היה משחק אחד שהעיב על האווירה. בשלושה בינואר מאיורקה הייתה אמורה לחזור מפגרת הכריסמס החגיגית אך נראה שנותרה בחופשה. היא הודחה מהגביע על ידי פונטבדרה הקטנה ולא רק זה אלא הושפלה 3:0. זה בכלל לא משנה מה היה ההרכב ולשחקנים נותר רק לבקש סליחה מהאוהדים. במאיורקה מיהרו לעשות שני דברים – קודם כל כפי שאמר אראסטה – להבהיר כי אין קשר בין המפעלים, “לשנות את השבב” כמאמר הקלישאה. מעבר לכך, הקשר סרג’י דרארדר השתמש במפלה הזו כדי לשאוב אופטימיות לקראת המשחק הרי שבכדורגל הכל אפשרי. “אם פונטבדרה חיסלה אותנו מהגביע אז למה שלא נוכל לעשות את זה נגד ריאל מדריד? כמובן שנהיה במיטבנו ואף אחד לא יוכל לנצח אותנו מבחינת המוטיבציה”, אמר וצדק.

הבלם אנטוניו ראיו סימן, בצורה צודקת, את התיקו 1:1בין הקבוצות במחזור הפתיחה כמשחק המפתח. פרט לכך נציין כי מאיורקה לא ממש הצליחה נגד הגדולות, היא הובסה 5:1 בביתה נגד ברצלונה ונכנעה גם לאתלטיקו מדריד. כן יש לה ניצחון נגד ריאל סוסיאדד למשל. גם לוויאריאל היא הפסידה. מאיורקה ספגה שער אחד פחות מברצלונה ויש לה את ההגנה החמישית בליגה עם 21 שערי חובה ב-19 מחזורים. כלומר שיש חיים אחרי פרדראג ראיקוביץ’. “התסריט הזה נגד מדריד עבד בשבילנו בסיבוב הראשון. זו צריכה להיות תמונת המראה שלנו. השגנו תיקו אבל אני חושב שהמשחק היה יכול להסתיים גם בניצחון. נסתכל על עצמינו וזה מה שננסה לעשות מחר. אנחנו צריכים להיות קבוצה מאוד תומכת, לעבוד כחסימה הגנתית יחד ולהיות אמיצים. וכמובן גם לעשות נזק בחלק הקדמי, וזה הצעד שהחמצנו בעונה שעברה. עכשיו יש לנו יותר נוכחות מקדימה ואנחנו מעמיסים את הרחבה בעוד שחקנים”.

כשהוא מדבר על השיפור בהתקפה הוא לבטח מכוון לחלוץ קייל לארין בן ה-29 שכבש חמישה שערים העונה, והוא צפוי לעבור את השבעה שכבש אשתקד. ארבעה משעריו הגיעו בחמשת המחזורים האחרונים. הוא שותף רק ל-24 דקות בגביע ויגיע רענן כמו שחקנים אחרים. ואדאט מוריצ’י שהיה מנייה בטוחה דווקא קצת פחות מתפקד, סבל מפציעה ותרם שלושה שערים בלבד, ואשתקד רק שבעה כך שמצפים ממנו ליותר. דני רודריגס מסוכן גם כן והוא היה יכול לעזוב בקיץ אך בחר במאיורקה. “זו זכות שהוא נשאר אצלינו, הוא הבין שהכי טוב לו להישאר באי, כאן הוא מממש את הפוטנציאל שלו”, אמר אראסטה. בספרד מניחים שעבדון פרטס ימתין על הספסל. הספק הנוסף של המאמן הוא סמו קוסטה שחזר לאימונים או עומאר מסקראל מהקאנטרה שלנו שנמצא בעדיפות ככל הנראה.

לא משנה כמה במאיורקה ינסו להסתיר זאת או “יעדיפו שלא לענות על השאלה” - הם יודעים שעליהם לשתק את ויניסיוס. ראיו התייחס לכך: “הפוקוס עליו יותר כי הוא שחקן מאוד החלטי ומסוכן. הוא תמיד מתמודד, מכדרר, מסכן את השער. זה נורמלי שהוא יספוג עבירות ואז בדרך כלל שחקני ההגנה מוצגים כ’רעים’. אני מעדיף שלא להיכנס לזה”, אמר, והבהיר כי ‘נוצרה מחלוקת שלא מועילה לאף אחד’ ואף טען שהתרופה הכי טובה מצד הקבוצה היא לא לדבר על זה כי העיתונאים בין-כה יוציאו דברים מהקשרם. בקבוצה התכוננו היטב לאפשרות שישחק, “נתמודד עם כל שחקני ההתקפה שלהם. ההרחקה שוויניסיוס קיבל במשחק האחרון לא רלוונטית ולא קשורה אלינו”, הבהיר.

בכל מקרה אראסטה ג’נטלמן כהרגלו לא חלק מהעימות, ריאל מדריד היא היריבה מולה שיחק הכי הרבה פעמים כמאמן - זה יהיה המשחק ה-18, ויש לו רק ניצחון אחד. הוא לא דיבר על כך אבל חולם לשנות את המצב. “בפעם הקודמת הייתי כאן (עם אוססונה אשתקד) לשלושה ימים, כעת אני מקווה להיות כאן שבוע ולשמוח עם התואר”. הוא הודה לקרלו על המחמאות ואמר שזה חלק מהמשחק (בצחוק). “אם אני כאן זה בזכות המאמן הקודם חאבייר אגירה וכמובן השחקנים. לשחק נגד ריאל מדריד זה קשה אבל זה הדבר הכי טוב אחרי מה שקרה לנו. עלינו להאמין בעצמינו אבל גם להיות מודעים ליריבה. הוכחנו שאנחנו מסוגלים לעמוד טוב נגד הגדולות, הגיע לנו יותר מהתיקו במחזור הפתיחה. הם טובים ומסוכנים מאוד במעברים. קשה לנו לעכל את מה שקרה בגביע אבל יש לנו את כל התקווה לשחק את המשחק הכי טוב שאפשר”. הוא טוען שאמבפה השתפר במידה ניכרת ושריאל עצמה עובדת טוב יותר ללא הכדור". כשנשאל איזה שחקן היה רוצה להזיז מריאל לקראת המשחק מחר אמר: “הם ניצחו את ולנסיה בעשרה שחקנים במשחק חוץ ואחרי פיגור עד לדקה מאוחרת” וחתם בחיוך. אין לו מה להפסיד.

כתם בעונה יפה. עבדון מתוסכל מהבושה בגביע

מאיורקה – הרכב משוער: דומיניק גריף| פבלו מפאו, מרטין ואליינט, אנטוניו ראיו, מוחיקה| עומר מסקראל, סרג’י דרדר, מאנו מוראלנס, דני רודריגס| קייל לארין ו-ודאט מוריצ’י

קצת היסטוריה: כידוע לכם פורמט הסופרקופה של ארבע קבוצות ובעצם משחקי חצאי גמר יצא לפועל ב-2019-20 עם העתקת המשחקים לערב הסעודית כדי לשלשל כמה מיליונים נוספים לקופה. מאז זכתה ריאל מדריד שלוש פעמים בתואר – 2020, 2022, 2024 – כן, שנים זוגיות, לעומת ברצלונה ואתלטיק בילבאו להן זכייה אחת כל אחת. רק פעם אחת היא הודחה בחצי הגמר וזה קרה בעונת 2020-21 הארורה, עונה בה זינדין זידאן נכשל בכל המסגרות. ריאל ספגה פעמיים במחצית הראשונה מראול גארסיה ושער מאוחר של קארים בנזמה לא הספיק בדרך להפסד 2:1 מול אתלטיק בילבאו.

אז חצאי הגמר הטובים? ב-2020 זכור המשחק נגד ולנסיה כשריאל בצבע ירוק מוזר וטוני קרוס האומן הבקיע מבעיטת קרן, בדיוק לפני חמש שנים אגב. ב-2022 זו הייתה דרמה נגד ברצלונה החלשה מאוד כשריאל מאבדת יתרון בשלומיאליות אך השיגה את הניצחון במתפרצת עם שער של פדה ואלוורדה. ב-2023 משחק קשה לצפייה נגד ולנסיה הסתיים ב-1:1 כששער יתרון של קארים בנזמה לא הספיק, ובפנדלים זה הלך לטובתינו. את הדרמה בשנה שעברה כולנו זוכרים, משחק משוגע ועד עכשיו יאן אובלק מנסה לתפוס את ברהים דיאס. אשכרה פרלאן מנדי הבקיע בעקב ודני קרבחאל סיים עם גול (שהציל אותנו מהדחה) וגם עם בישול.

במתכונת הישנה, לפני למעלה מ-20 שנה, נפגשו ריאל מדריד ומאיורקה למפגש כפול בקיץ 2003. ריאל אלופת ספרד התארחה בסון מויץ’ נגד מחזיקת הגביע בימי סמואל אטו העליזים מצידה. זו הייתה הופעת הבכורה של דיוויד בקהאם בלבן. לואיס פיגו העלה את ריאל ליתרון אחרי ערבובייה בכדור קרן, אבל ארנולד ברוגינג (ממש לפני הירידה להפסקה) וסמואל אטו (48) איך לא – הבקיעו וקבעו מהפך וריאל נכנעה 2:1. בגומלין לאף אחד לא היה ספק שריאל תזכה בתואר. אבל לקחו לה 44 דקות עד שנהנתה משער של ראול – השוער לאו פראנקו השמיט, רוברטו קרלוס העביר כדור רוחב והקפטן כבש בשער ריק. רונאלדו-פנומנו כבש את השער השני בדקה ה-52 אחרי מסירה של פיגו ואקורד הסיום היה שייך לבקהאם שכבש ועוד בנגיחה אחרי הגבהה של רונאלדו-פנומנו בדרך ל-0:3. תואר ראשון ואחרון באותה עונה שהסתיימה במפח נפש.

image

ריאל בחצי גמר הסופרקופה מאז שינוי הפורמט:

-עונת 2019-20: ניצחון 1:3 על ולנסיה| כבשו: טוני קרוס, איסקו, לוקה מודריץ’

-עונת 2020-21: הפסד 2:1 לאתלטיק בילבאו והדחה| כבש: קארים בנזמה

-עונת 2021-22: ניצחון 2:3 על ברצלונה בהארכה| כבשו: ויניסיוס ג’וניור, קארים בנזמה, פדה ואלוורדה

-עונת 2022-23: ניצחון על ולנסיה בפנדלים אחרי 1:1 חלש ב-120 דקות| כבש: קארים בנזמה

-עונת 2023-24: ניצחון 3:5 על אתלטיקו מדריד בהארכה| כבשו: אנטוניו רודיגר, פרלאן מנדי, דני קרבחאל, חוסלו וברהים דיאס

הייתי עולה עם הרכב משני, מפסיד וחוזר הביתה מהר להתכונן לליגה.

תרשום, אנחנו עולים עם הרכב מלא 100%.

אני לא זוכר מתי ריאל בעטה בסיכוי להשיג תואר פוטנציאלי. אני גם פחות מחבב תארים שהם המשך של זכיה כלשהי משנה שעברה (כלומר הגעת לקרב על התואר בזכות השגת תואר קודם), ועדיין זה תואר שסופרים.

הזדמנות להגיע לגמר נגד ברצלונה ואולי לנקום על התבוסה הקשה השנה מה גם שזה לא דומה לגביע הבן יבשתי שהוא מצחיק, רוטציות אפשר לעשות במשחק הגביע נגד סלטה ויגו משום שהם בלי יאגו אספס והוא ייערך בבית כך שאני לא מבין את “הזלזול” או “הקטנת הראש”. הרכב מלא היום בוודאי שהרכב מלא… אפילו העניין שזו מאיורקה ולא קשור לקרב החפירות נגד ויניסיוס אלא קבוצה עם הגנה סבירה (כמובן שגם אלימה), סגנון לא פשוט לנו, אולי עוד נפגוש קבוצות כאלה בליגת האלופות…

מחכה למשחק היום בקוצר רוח, קרב על תואר, הזדמנות להגיע לקלאסיקו נוסף ואולי לנקום על ה-26 באוקטובר הערב העצוב הזה בסנטיאגו ברנבאו. שאני עד עכשיו לא מקבל את ההפסד הזה ומתקשה להבין מה קרה שם. שינוי אווירה ביחס לליגה ואולי גם לא יהיה אנטי אלא כבוד של מלכים - אני מדבר על המסביב.

משחק נגד מאיורקה מחזיר אותי מה לעשות אכן לסופרקופה ב-2003 ובכלל לאותה עונה עם קרלוס קיירוש עוד הרבה לפני שבמארקה “התעוררו” וכתבו. מאמן כל כך חלש שקיבל סגל אמנם לא מאוזן אבל עשה הכל הפוך, עונה ביזיונית שתיזכר לדיראון. הכל עבד איכשהו עד מרץ ואז קריסה טוטאלית והכל התחיל עם המכירה של קלוד מקאללה. בתחילת הדרך דיוויד בקהאם כבש שערים והיה לא רע אגב במרכז, כבש שערים, היה ניסיון לשלב את אסטבן קמביאסו לידו. היו דקות של כדורגל עוצר נשימה.

ובחזרה ל-2025: מאיורקה קבוצה מאתגרת מאוד, היא יודעת לעמוד מאחור, היא מגנה טוב הן כקבוצה והם ברמת האינדיבידואל, כמובן שיש שם קצת אלימות מצידה - תשאלו את ויניסיוס ג’וניור, אבל זה אתגר לרצינות שלנו, כמו המאסטייה רק דרגת קושי גבוהה הרבה יותר. אולי עוד ניתקל במשחקים כאלה בהמשך הדרך בליגת האלופות אם וכאשר. מאיורקה הראתה לנו במחזור הפתיחה, כצפוי - שזה לא הולך להיות טיול, התיקו היה מאוד מאכזב, בטח כשהובלנו ועדיין אין סינרגיה מושלמת בחלק הקדמי. בואו נראה את הכוכבים שלנו באמת עולים עם רעב ומוצאים את הפיתרון.

יותר מעניין אותי את ריאל מדריד מזיזה אותה וצולחת אתגר כלשהו מאשר הקרב האישי של ויניסיוס אבל אני כן אכנס כאן לזוטות. הגיע הזמן שוויניסיוס ייצא עם ידו על העליונה נגדם. שיעלה לכר הדשא ויחייך, יצליח בדריבלים, יגזור על עצמו שתיקה ב-90 הדקות האלה, באמת כמו בכדורגל של פעם כשאני הייתי מתאמן בבית הספר והמאמן אמר לנו ‘משחק שקט’ - צורחים רק אם יש גול ומותר לסמן עם הידיים ‘תמסור לי’. הוא חייב להבין שזה לא שחור או לבן (אל תיקחו את זה לפן של גזענות) כלומר הוא לא מאה אחוז בסדר ומתנכלים לו. בוא תשחק כדורגל, גם ככה אוטוטו יש לך מנוחה כפויה בליגה. התסריט האידיאלי זה משחק טוב, שער ניצחון, ואפשר לסגור חשבון עם פאבלו מפאו ואנטוניו ראיו וכל “המעצבנים” גם אחר כך. לתעל את מה שקרה ואת הכעסים למקום חיובי בבקשה.

מבחינתי אם דני סבאיוס משחק היום זו הבעת אמון חזקה מאוד מצד המאמן קרלו אנצ’לוטי גם אם זו בסה"כ מאיורקה וזה לא דרבי לצורך העניין. הוא עובד, הוא מחלץ, הוא מסר אפילו לעומק נגד ולנסיה אחרי שפתח את המשחק קצת בגמגום. הזכרתי את הדרבי אז כמובן להילחם ולהאמין עד לדקה האחרונה כמו בחצי גמר הסופרקופה אשתקד, או אפילו דוגמא טובה יותר - במאסטייה. קצת יותר מריאל מדריד הזו - הלחץ הגבוה שמביא לשערים כמה מפתיע, הטירוף, הריכוז.

אין לי בעיה לראות את אדוארדו קמאבינגה כמגן שמאלי, האמצע שלנו חזק, וגם איתו יהיה שטח פרוץ. פשוט כי פרלאן מנדי גרוע מאוד ואני לא באמת מאמין שפראן גארסיה ישחק למרות מה שהשאיר בגביע.

הייתי עולה עם ברהים דיאס בצד ימין כי זה מוסיף לנו איזון טקטי, ברהים שחקן שעובד אפילו קשה מרודריגו, ככה באמת גם יש שחקן בצד ימין, הוא משחק טוב על שטח קטן, ולדעתי הוא “עומד להתפוצץ” ואוטוטו גם יגיעו המספרים. אם כבר מספרים, קיליאן אמבפה סיים בצורה טובה את 2024 ועכשיו צריך להמשיך, כמו במחצית השנייה במאסטייה. יש כל כך הרבה כישרון בהרכב שלנו עד שזה חייב לבוא. עוד נשק כמובן זה הבעיטות מרחוק של פדה ואלוורדה או תנועה מקו שני של ג’וד בלינגהאם כדי להעמיס את הרחבה. לגוון את המשחק ולתקוף בכל דרך.

צריך להיות יותר תיאום בחלק האחורי, לא יכול להיות מצב כמו הוגו דורו שבעט שם מהאוויר ברחבה חופשי ומאושר, אורליאן טשואמני ואנטוניו רודיגר זה לא השילוב שאני רוצה אבל המאמן מחליט, הם צוברים פז"ם יחד. אולי טוב שטשואמני פה כי מוריצ’י מסוכן מאוד בנגיחות, הוא צריך לשמור אותו באגרסיביות ולהיצמד אליו. לוקאס ואסקס מסוגל לסגור גם הוא טוב יותר אלכסונית, חלק מהזמן זה עניין של ריכוז. ו…בחלק מהזמן נגיד ‘וואו טיבו’. תנו לנו את זה לספור לאחור לעוד קלאסיקו ביום ראשון. האללה מדריד!

יש 2 תארים: אליפות וליגת האלופות.
כל השאר זה קשקוש חסר כל ערך ספורטיבי, מגדיל את העומס הכבד ממילא והסיכון לפציעות, והתועלת היחידה הייתה יכולה להיות אימון למחליפים ומלקטי הפירורים על מנת שתהיה להם כשירות מינימאלית כשנצטרך אותם.

ולכן קרלו יעלה עם ההרכב החזק ביותר.

לא נכון. יש שני תארים עיקריים-גדולים-מרגשים. יש עוד תארים קטנים (בעונה רגילה עוד שלושה-ארבעה והעונה קיבלנו משהו מוגזם). אלה תארים שפשוט לא מודדים האם הקבוצה הצליחה באמת או לא ועל כן לפני עשור קרלו אנצ’לוטי פוטר אחרי שלא זכה לא באליפות ולא בליגת האלופות. לא חושב שצריך להפוך את הסופרקופה לגביע הבן יבשתי וכאלה. אפשר לשמר מומנטום, אפשר להגיע לקלאסיקו וכשברצלונה בגמר זה מקבל משמעות טיפה שונה. גם הספסל שלנו לא רע בכלל ולשחקנים היה מספיק זמן לנוח מאז המאסטייה. ויניסיוס גם ככה מושעה מהליגה אז למה שלא ישחק? מדברים על הקטשופ שמחכים שקיליאן אמבפה ייכנס לזון, היום זו הזדמנות.

מי ישמע אתם מדברים פה כאילו זה משחק ידידות כמו זה נגד מילאן ב-2015 בדובאי שהיה טיול מיותר.

זה מלמד שממש התרגלנו לטוב, ולמה?
אם נוציא את שני התארים הגדולים שכתבת (אליפות וצ’מפיונס) נותרנו עם תואר אחד בלבד שהוא שייך לעונה שוטפת ( גביע המלך). שאר התארים מתייחסים לזכיות משנה קודמת, כשאחד מהם הוא די טרביאלי - סופרקופה ספרדי (מחייב אליפות/סגנות/זכיה בגביע המלך/פיינליסטיות גביע המלך ולעתים אפילו פחות מכך), ושני האחרים (סופרקופה אירופי וגביע בין יבשתי) מחייבים זכיה בצ’מפיונס (לא מדבר על השביעי החדש).
ולסיכום- בשנה שלא זכינו בה בצ’מפיונס נתחרה “רק” על עוד שני תארים קטנים, וממה שרשמת שבעונה “רגילה” נתמודד על עוד שלושה -ארבעה תארים משמע שעונה רגילה היא עונה שקודם לה זכינו בצ’מפיונס. אפילו מכבי תל אביב בכדורסל לא שלטה כך…

קבוצה אחרת עם קמאבינגה.

אחרי הסופרקאפ זה השלב שמגבירים קצב ונדע באמת מה הרמה של הקבוצה.

רודריגו בימין זה שחקן מסורס, אין לו שום יכולת לתקוף את השומר שלו במשחק עומד שם. קיבל את הכדור אחרי הקרן בשמאל וישר זרק את השומר ושחרר בעיטה טובה.
בא לי שילך למקום שיתן לו את המפתחות שם.

השער הזה כמו לידת עכוז שהסתבכה

בפראפראזה על מה שאדם חכם כתב על ויניסיוס פעם, שהוא היחיד בהיסטוריה שמסוגל ל:

2 נקודות-
1-אי אפשר להמשיך ככה בלי מגן ימני, לוקאס ואזקס פשוט לא מתאים לעמדה הזו, כשחקני מאיורקה כן החליטו לשחק כדורגל הם עברו אותו כאילו הוא לא קיים.
2-מה הקטע לחכות לדקה 90 להכניס את בראהים? למה לא מנסים לבכניס את השני במקום להסתבך בפנדלים?

שמעו, אסנסיו זה לא נאצ׳ו וזה לא בלם רביעי ואחלה בלם לסגל, הוא כוכב. כל פעולה שלו איכותית פשוט, עם ובלי הכדור. ותוסיפו את העבודה שהוא אתלט על ומאוד מהיר… מבחינתי חייב חייב להיות הבלם הראשון שלנו לצד רודיגר.

תוסיף לזה את האופי. בדרך כלל כל ילד שמקבל הזדמנות נראה ביישן. יש פה בחור לא פראייר עם ביטחון גבוה.

ריאל נראית כמו חבורת תיכוניסטים שמשחקים נגד המוני ילדי יסודי.

כל אחד בתורו לוקח את הכדור תוך קריאה “הנה אני שם גול”, עובר אחד, שניים - ומן הסתם מתישהו נתקע לקול תסכולם של חבריו על זה שלא מסר.

בסופו של דבר מדובר בחבורת דריבליסטים - ממש טובים אומנם - אך חסרי תקנה.

מפאו בראיונות: “אם נלך מכות אני אנצח את ויני בשתי דקות”

מפאו במציאות: “הצילו, ויני נגע לי בחזה, אני מת.”

אם יש משהו שיש לפדה ואין לקמא זאת כמובן הבעיטה, קמאבינגה ניסה היום להיות פדה ובעט מחוץ לרחבה כמה וכמה פעמים אבל זה לא זה, אין לו את זה.

מקווה מאוד שאנצ’לוטי לא ינסה להתחכם יותר מדי יום ראשון, ההרכב היום חייב לעלות בקלאסיקו, במיוחד קמאבינגה ופדה ביחד.

אסנסיו פשוט מדהים, כל דקה שלו הוא מוכיח שהוא לרמה הזאת, אבל הוא לא עלה עשרות מיליונים ולכן אנצ’לוטי לא יספור אותו ויתעלל בו, מקווה מאוד שהמאמן הבא ידע לנצל אותו ולתת לו מקום בהרכב.

בנוסף, ובהמשך למה ש-@jese כתב במחזור הקודם - הוא נתן למפאו הילד קקה בראש בסוף המשחק.

יאללה יאללה, התקרבנו למרחק של משחק אחד מ"תואר", ופתאום כל הערכים של טיטי הלכו לפח כמו אחרון האוהדים המושפעים… :wink: