מחזור הסיום באלופות: 0:3 על ברסט והפלייאוף מביא את מנצ'סטר סיטי!

השאלה שלי אתמול ספציפית איפה ראית ״שום תרומה״ הוא שיחק טוב, הניע כדור , כדורים ארוכים, שמר על הכדור, יצר מצבים ובסך הכול היה ממש סבבה.

אנחנו זוכרים שהיו פעמים שנראה שהוא מתבזה אבל זה כבר לא המצב , למדו איך לשלב אותו במינון הנכון ולהקיף אותו בצוות המתאים על מנת שדווקא היתרונות שעוד נותרו לו יבלטו.

אתמול מודריץ’ התבזה, כל דקה של מודריץ’ ברמות האלה זה התבזות, יכול לשחק רק בסיום משחקים שבהם הכדור בשליטה מוחלטת שלנו.
נכון כשהוא מקבל את הכדור שעדיין יש לו נגיעות של קוסם אבל אם כדורגל זה רק נגיעות קוסם אז ערן לוי הוא השחקן הישראלי הכי טוב בהיסטוריה.
מבחינה פיזית הוא לא לרמה הזאת ורואים זאת מיד.

מודריץ’ מבחינתי הקשר הכי טוב בדורו, יותר מצ’אבי ואנייסטה, השחקן שאני הכי אוהב בסגל האגדי של ריאל מדריד, אבל כרגע היא שחקן עבר.

לגבי רודריגו, ברור שבאגף שמאל הוא וורלד-קלאס לכל דבר אבל משום שהוא שחקן כל כך חכם, מהיר, דריבליסט – גם בצד ימין הוא מסוגל לשחק טוב יותר. הוא עושה הטעייה אחת די קבועה שלרוב עובדת ומצליח להגיע קרוב מאוד למסירת כדורי רוחב לדוגמא, והוא יכול להצטרף לרחבה כחלוץ שני כשהבקיע כך לא מעט שערים, נניח נגד מנצ’סטר סיטי. “הפער” הקיים לא צריך להיות כל כך גדול ולדעתי זה גם עניין של ‘שמחה’ ומוטיבציה. הוא היה כבוי בחלק מן העונה הזו. זו עונה ארוכה וריאל מדריד צריכה את כל השחקנים שלה (ברהים דיאס למשל במשחק שקט מדי – הוא קצת מאכזב אותי העונה, אבל אני לא שלם עם הביקורת שלי כלפיו ולכן אני לא מרחיב ומגיב בעדינות).

רודריגו בצד שמאל עם כוכב מעליו פשוט, זה שער מהרמה הגבוהה ביותר, איך הוא ביטל את הבלם שלהם ולאחר מכן בעיטה לפינה הרחוקה ברגל החלשה.

הייתי בדעה הזאת גם, חושב שהעונה מצאו את הדרך הנכונה לשלב איתו בצורה שמיטבה איתו וגם עם הקבוצה, שחקן סגל לגיטימי וחשוב.
הקשר הכי טוב בעולם, הכספית בדמות אדם, חולץ הפקקים הטוב בתולדות הכדורגל איננו עוד וזה בסדר, מה שנותר עדיין תורם לנו.

לקראת ה"הגרלה" לשלב הפלייאוף:

הייתי מוכן להמר על החיים שלי שנקבל את סיטי. בחיי איזה מנחוס. עד עכשיו פישלנו בכל המשחקים הגדולים (למעט אטלנטה ודורטמונד שגם הם לא ממש אריות אירופה).

הדחה בשלב הפליאוף היא כישלון מוחלט.

טוב אז מנצ’סטר סיטי, זה היה די צפוי, עונש על העונה המביכה שלנו במפעל שלא מספיק “עימתו” את קרלו אנצ’לוטי עם זה במסיבות העיתונאים השונות או בכלל. אם אנחנו היינו עושים את שלנו, נניח מפגש תיאורטי בשמינית הגמר (תבינו לאן אני חותר תעזבו את הדקויות) אז הייתי אומר ‘נו טוב - מזל רע, אבל בגלל משחקים כאלה אנחנו כל כך אוהבים כדורגל’. זה נכון אבל לא שלם. בעונה כזו עם עומס משחקים זה כמעט עונש. והלב שלי חלש.

אשכרה מפגש עונה רביעית ברציפות, הקלאסיקו החדש של אירופה ותסלח לי באיירן מינכן ואפילו ליברפול החביבה. אין אף משחק נוקאאוט שהסב לי כזה טירוף וממש ‘פריז’ שאני קופא במקום כמו בסרטים, וצמרמורת כמו נגד מנצ’סטר סיטי (כמובן שגמר הדסימה לא נחשב), לנצח אני אצרח יחד עם השדר את הגול של רודריגו ב-2022 ואעלה אותו לאינסטגרם מחדש, ואזכור את השאגה של הקהל כשאמרו שיש שש דקות תוספת זמן. מתי ראיתם דבר כזה שאוהדים ‘חוגגים’ שהכרוז אומר שש דקות תוספת זמן? וכמובן גם את אבא שלי בסלון: "דור מה אתה כל כך שמח, השער הזה לא מספיק (אחרי ה-1:1) ואני ממלמל לו: “אבא זה הברנבאו, לך תדע…”. הוא הלך להביא שתייה וכשחזר…

ברור שאפשר לעבור את סיטי שחוה עונת בלהות, בזמן רצף ההפסדים אתה אומר לעצמך שזה ייעצר אבל נמשך ונמשך. הם נראים מאוד לא מאוזנים, חסרי שיניים, אפילו שבעים אחרי מיליון אליפויות ברצף בניגוד אלינו, צריך לנצל את זה. הרבה יותר מהחיסרון של רודרי שהוא אחלה שחקן. ומצד שני בגלל הפער הגדול בין המאמנים, סגנון הכדורגל שהקבוצה שלנו בוחרת ועצם זה שלא ניצחנו אף קבוצה גדולה השנה (התוצאות האחרונות מעולות אבל המדד לא איכותי מספיק) - קשה לי להיות אופטימי נגדם. גם לא הגיוני שבכל משחק נגדינו ארלינג הולאנד יהיה כמו שחקן פחות. יש לנו נקודות תורפה שהם יכולים לנצל בקלות.

אנחנו ריאל מדריד, אנחנו המלכים של אירופה, זה המפעל שלנו. הגיע הזמן לשבור את האיתיחאד כלומר לנצח שם לראשונה. אבל קשה לי להגיד שאנחנו פייבוריטים. אולי זה הזמן בעוד שבועיים להתחיל לשחק כדורגל באמת.

בכלי התקשורת ידברו סביב המשחק על כל שחקני ההתקפה המעולים אצלינו ובשתי הקבוצות. רודריגו אוהב לשחק נגדם - לנצח אני אוהב אותך, ויניסיוס ג’וניור יבוא במוד אחר וכבר כבש גולאסו, קיליאן אמבפה יכול להתעלל בהם אם יש שטחים. כמובן שצריך את טיבו קורטואה שהודף הכל וגם יש לנו רק שחקן הגנה אחד נורמלי. ואני חושב שהרבה יקום ויפול על ג’וד בלינגהאם. “המנהיג”, הקשר, זה שמנהל את המשחק, עומד בפרץ, עוזר בהגנה, מפגין חוסן.

אפשר להחזיר את דני קרבחאל רק למשחק הזה? איפה חותמים שלא נראה את פרלאן מנדי ואורליאן טשואמני?

תחזיר את המפתחות בבקשה.

לפחות חצי גמר.

כמה טוב לקבל את ריאל כדי לצאת ממשבר קטסטרופלי.

מעניין איך אנצ’לוטי הולך להתמודד עם הקישור וההגנה האימתניים של סיטי, תנו לנו לנחש… להוסיף עוד פלסטרים להגנה!
אנחנו יכולים וחייבים למחוץ אותם , פפ פתר בדיוק אפס מהבעיות לעיל בחלון.
מצד שני אם נודח אולי סוף סוף ניפטר מקרלו.

האמת שאני מבסוט מההגרלה, אם אנחנו מודחים זה הסוף של אנצלוטי לא יהי מה(גם אם ייקח דאבל).
מצד שני אם אנחנו מנצחים אנחנו מראים לכל העולם שאנחנו פאקינג ריאל מדריד וכל מי שרוצה לקחת את הגביע צריך לעשות לנו חשבון.

איזה קישור אימתני? צפית בסיטי השנה? מאז הפציעה של רודרי הקבוצה הזו נראית כמו הצל של עצמה.
מה שמפחיד אותי זה האלאנד מול צואמני, איזה מצ’אפ דפוק.

איך אפשר לקחת דאבל אם מודחים מהצ’מפיונס ?

אתה כל כך משוכנע שהוא יילך - איך? אני לא חושב. נניח יזכה באליפות שנייה ברציפות מה שאפילו זינדין זידאן לא הצליח לעשות, ירכבו על ה-“איפה היינו באוקטובר אחרי הקלאסיקו הראשון ובסוף זכינו”, ויהיה לו את האליבי של ‘הודחנו נגד קבוצה גדולה’. הקטסטרופה כביכול שהייתה חורצת את גורלו זה אם לא היינו מעפילים גם לפלייאוף.

טיטי אני מניח את המפתחות אם אתה לא מדבר על הקלאסיקו השני יותר. אתה מבטיח ניצחון ואני יודע שזה לא יקרה אבל מאמין לך ובסוף מתאכזב :slight_smile:

גם מולם הייתה זוועה שכחת את 2023? כמובן גם בגלל ההחלטה הפושעת של המורה לספורט לשחק בלי רודיגר. ויכולנו לחטוף עשירייה. אשתקד ב-3:3 היינו מעולים. בגומלין בונקר מוגזם כשהיה לנו אחלה קישור

גביע השוקו.

אתה שכחת שיש עוד קלאסיקו בליגה ? :person_facepalming:

תראה, סיטי זאת לא ברצלונה, לאנצ’לוטי יש בעיה מול ברצלונה בלבד, מול הסיטי הוא דווקא המאמן הטוב בעולם עם התאמות טקטיות ברמה של מוריניו בשיאו.

יש לעלות מולם עם 4 בקישור כולל סבאיוס ופדה מגן ימני והכל יהיה בסדר, האלאנד זה על רודיגר.

הבהרה חשובה, כל האמור לעיל נכתב בהנחה שאלאבה ו/או מודריץ’ לא עולים בהרכב ואלאבה לא משחק אפילו דקה אחת מול סיטי, אם אחד מהם עולה בהרכב אז הלך עלינו.

ציניות …
אני כן צופה וכן רואה, למרות הניצחון הלא מרשים מול צ’לסי בתקופה מזעזעת, איך קבוצות פריימרליג ברמה של ליגה אירופית וקונפרנס משפילות אותה.
ומספיק היה לראות את פפ נלחץ מקלוב ברוז’ האימתנית כדי להבין שהמשבר עדין חי וקיים.

קובאצ’יץ החביב מאייש את העמדה יחד עם גנדואן.
כש דה ברוינה קשישא הוא הקשר היצירתי היחיד.

ווקר לא בקבוצה לרדוף אחרי ויני וזה בכלל טופ דברים מפגרים שהקבוצה עשתה כשלא הביאה אותו בהשאלה ,בחינם.

מצד שני, אני לא סומך על מנדי שיתמודד עם פודן ולא לדבר על לוקאס להתמודד עם ברנרדו.
אם לקרלו יש ביצים הוא עולה עם קמאבינגה מגן שמאלי ופדה ימני כי סבאיוס וג’וד חייבים להסתדר עם גונדוגאן וקובא.

חוץ מזה, אין להם מצ’אפ אחד שיכול להתמודד עם ההתקפה שלנו וכמו שאמרתי זאת תהיה רשלנות פושעת לא לנצל את זה.

דור, הוא הודח מול קבוצה גדולה בשלב שהוא לא היה אמור להיות בו בכלל, זה שאנחנו במצב כזה זה על קרלו בלבד.
החיסרונות של רודרי ווקר ישליכו הרבה על המשחק הזה, ווקר היה חתיכת שחקן גם הגנתית וגם התקפית.
השאלה היא האם לוקאס ישחק,השאלה העיקרית מבחינתי היא מי יהיו הבלמים שלנו, אסנסיו חייב לשחק במשחק כזה, או כמגן ימני או כבלם, הוא מהיר, חסון והוא יכול לתפקד גם בצד ימין, השאלה מי הבלמים, האם רודיגר וטשאומני או רידגר ואלאבה חלילה?

מצאת עם מי “להתווכח” עד כמה קרלו אנצ’לוטי עושה עונה מבזה ולא מנצח אף משחק גדול. זה לא מה ‘ששאלתי’. השאלה שלי האם כישלון העונה=פרידה בקיץ, ואני חושב שלא. אם היינו מסיימים במקום ה-27 בשלב הליגה אז כן. אתה יכול לקחת העונה אליפות, זה לא מנותק מהמציאות - גם אם תתבזה שוב בקלאסיקו ונניח תעשה תיקו בדרבי. ברור שעצם ההגעה לפלייאוף היא מגוחכת וזה עלוב שהפסדנו למילאן, אבל אני מדבר על נקודת המבט של המועדון לדעתי ושל פלורנטינו פרס שהתרכך עם הזמן.

יש פה כמה דברים לדבר עליהם, פלורנטינו לא פיטר מאמנים שזכו בתארים? דל בוסקה לא פוטר?
הרף של אנצלוטי כבר מאוד נמוך וזה שיש כבר תחליף נורמלי עוד מוריד מהסיכויים שלו להמשיך.
בריאל מדריד הדחה בשמינית גמר ליגת האלופות זה כישלון, אז מה אתה חושב על הדחה אפילו לפני השלב הזה?
למרות הכל אני די חושב שאנחנו נעבור, סיטי השנה היא עדיין קבוצה חזקה אך יחסית לשנים קודמות היא ממש נחלשה.

מסתבר שמבין 36 הקבוצות באלופות רק בולוניה קיבלה יותר צהובים מאיתנו. איך הצלחנו לצבור כ"כ הרבה צהובים?! כמעט אותה כמות כרטיסים צהובים כמו סיטי, בארסה ופ.ס.ז’ ביחד.
יש לזה מחיר כמובן. שישה שחקנים שלנו בסכנת הרחקה מהגומלין מול סיטי אם יקבלו צהוב. רודיגר שאמור לשמור את הלאנד… קשה לי לראות אותו מתחמק מצהוב. בלינגהאם, טשואמני וקמאבינגה. גם מודריץ’ ואנדריק אבל הם פחות רלוונטים.

סיטי העונה זה כמו ריאל מדריד של אנצ’לוטי לעניים, כלומר כל מה שפפ עושה ומתכנן לא מצליח לו והקבוצה נראית לא מאומנת ברוב המשחקים אבל עדיין בטופ4 בליגה בגלל כישרון עודף על שאר הקבוצות בעיקר הבינוניות ומטה.

הקישור הנוכחי שלהם במצבו הנוכחי בעייתי מאוד ולא יצליח לשלוט לחלוטין מול קרלו כפי שעשו בשנים קודמות.
גם ההגנה שלהם מאוד בעייתית.

לסיטי אין שום כישרון עודף מול ריאל, להיפך, השאלה אם עד המפגש בינינו פפ יצליח להשתלט על הקבוצה שלו ? אני מאוד בספק.

אתה בעצם רוצה לספר לנו שאנחנו עולים לגומלין עם מודריץ’ ואלאבה כי רודיגר, צ’ומה וכמובן שקמאבינגה יקבלו צהובים ?

כל עוד רודיגר לא יקבל צהוב אנחנו נסתדר בגומלין גם אם 2 מתוך 3 הקשרים יקבלו צהוב.