מחזור 1: פותחים את הליגה ברגל שמאל עם 0-0 משמים מול ראיו

כשמסתכלים על ההרכב המשוער הראשון רואים את סרג’י רוברטו ואומרים אוי לא
כשמסתכלים על ההרכב המשוער השני רואים את אריק ואומרים אוי לא
כמסתכלים על ההרכב המשוער השלישי רואים את שניהם ביחד וזה ביג אוי לא לא

כריסטיאנסן & אריק כבלמים פתחו ביחד בכל המשחקי ההכנה, חוץ מגאמפר כשהדני לא היה כשיר. אראוחו חוץ מגאמפר שיחק תמיד מגן ימני.

אם אני צריך להמר, אז ההרכב של ספורט זה מה שנראה היום.

הסגל למשחק -

דסט, אומטיטי וברייטווייט - בחוץ.
גם קונדה, שעדיין לא רשום לליגה, וקויאדו ואבדה (שההשאלה שלהם לאלצ’ה ו-ולנסיה, בהתאמה, מתקרבת).

פיאניץ’ בפנים, וכך גם שאר שחקני הרכש החדשים: לבנדובסקי, כריסטינסן, ראפינייה, קסייה ודמבלה (סוג של רכש).

יפתחו - רוברטו ופראן טורס.

אני באמת לא רואה איך פראן תורם לקבוצה במצב ההתקפה שלנו
הוא לא חלוץ רחבה הוא לא קיצוני הוא יותר חלוץ שני וזה לא תפקיד שקיים בבארסה.
בסגל שישה לך דמבלה ראפיניה פאטי נראה שצ’אבי בבירור הולך על ווינגרים קיצוניים שירחיבו לו את המגרש וישחקו ממש על הקווים.

לדעתי לפחות

קודם שפאטי ירחיב את זמן המשחק שלו בין פציעות, ויפסיק להתנהל בחשש על המגרש כמו שנראה במשחקי ההכנה, ואז נדבר על האם הוא מתופקד כווינגר ויכול להרחיב את המגרש.

וחוץ מזה - זה שפראן עושה משהו אחר מדמבלה וראפינייה זה אולי בדיוק העניין - הרצון שיהיו לך כלים שונים להתמודד מול מערכים שונים ובמצבים שונים.

פראן הגיע בעונה הקודמת להמון הזדמנויות מקו שני ו/או מזה שהוא חותך/מסתנן לתוך הרחבה, וגם יש לו חוש מיקום מעולה (סיומת…אמממ…קצת פחות). אלו דברים שהאחרים לא בהכרח עושים ויש להם.

פראן זה נטו עקיצה של סיטי על חשבוננו.

שחקן אגפים/התקפה שלא יכול לעבור שחקן ולא יודע להבקיע.

יכולת מיקום טובה יש לו. הייתי מציע לנסות אותו כקשר דפנסיבי אם הוא היה פיזי יותר-מעבר לזה אני אופתע מאוד לרעה אם הוא יקבל דקות על חשבון דמבלה/ראפיניה/פאטי בהנחה שכולם כשירים

ההרכב הראשון לעונה -

אראוחו, כריסטינסן ואריק פותחים בהגנה, יחד עם אלבה שיקבל חופש לעלות.

כל השאר - כצפוי.

מניח שיהיה זגזוג חוזר בין 3:4:3, בעיקר בהתקפה, ל-4:3:3.

פרנקי, פאטי, פראן, קסייה ועוד - מתחילים בספסל.

הבשורות הטובות: גאבי מופיע בתמונה בעצמו, ולא גרסת ה-cgi שלו.

כמו ששיערתי בצהריים. סביר להניח שמינוס קונדה וסילבה זו האונסה שלנו לעונה הקרובה.

אראוחו עשה עבודה טובה עד כה בימין, ואין לנו אלטרנטיבה מדהימה כרגע, אבל אני מוצא את עצמי קצת מאוכזב. מאז ימי פיקה (בשיאו) ואבידל העליזים לא היה לנו צמד בלמים וורלד קלאס, וקצת ציפיתי כבר לחזרה לזה.

סה"כ זה הגיוני כל עוד אין מגן ימני חדש טוב יותר, אבל עדיין מבאס אותי טיפה.

היו שנים שאבידל תפקד כמגן הגנתי יחד עם פיקה ופויול היה המגן ההתקפי

מחצית בספוטיפיי, וחוץ מזה שזה המשחק הראשון לעונה, מול יריבה שניצחה אותנו פעמיים בעונה שעברה, וזה שיש כמה שחקנים שעדיין לא נכנסו לקצב, 3 דברים מאוד בולטים כרגע:

1. אנחנו נצטרך השנה להבקיע ראשונים מהר מאוד. אחרת נמשיך לראות כדורי שוער/הוצאות חוץ/כדורים חופשיים שייקחו ליריבות לפחות 1-2 דקות כל פעם לצאת לפועל.
  2. בכללי - מה שלא יעבוד לנו במשחק מהיר, לא בטוח שיעבוד לנו בכלל.
  3. אראוחו לא מגן ימני. אנחנו נצטער עוד המון על זה שלא הגיע לשם חיזוק.

אגב, מאטס בינתיים פתח טוב, לפחות בפעם היחידה שהיה צריך לעבוד.

מקבלים יפה את הפולני לליגה הספרדית, דריכות על הקרסול, משיכות בחולצה, תפיסות בקרנות ומכות קטנות מאחורה, כל הרפרטואר ההגנתי שיש לקבוצות הקטנות להציע.

כל ברצלונה על הגב של בוסקטס, אם נפצע זאת בעיה גדולה, לא מבין את הרצון למכור את דה יונג שהוא המחליף הטבעי היחיד של בוסקטס בסגל.

גאבי ופדרי ביחד זה לא זה, הלוואי שסילבה לא יגיע. ושלא יכניס את דה יונג במחצית.

לי בלטו 3 דברים אחרים:

1. אלבה השחקן הכי חלש על המגרש, מסתבר שאנחנו זקוקים לאלונסו לא פחות ממה שאנחנו זקוקים למגן ימני. הוא לא צריך לדאוג לעשות הגנה כי יש שלושה בלמים, ועדיין עשה כמה טעויות הגנתיות קשות. דמבלה מנסה לפנות לו את הקו כמה שיותר, ועדיין הוא לא פקטור במשחק ההתקפי.

2. הקישור של גבי-פדרי-בוסקטס לא עובד, צ’אבי חייב להתפכח מזה. כמו שטיטי הגיב, הלוואי שסילבה יגיע, זה ישדרג אותנו כל כך הרבה יותר ממה שאנשים פה חושבים.

3. טר שטגן נראה כמו שוער אחר ממה שהתרגלנו בשנתיים-שלוש האחרונות, אז הוא היה נתקע על קו השער ואלבארו היה יכול לבחור אם לתת לקרוב או לרחוק. יצא אליו בטיימינג מושלם, חסם לו את הזווית - ונותר לנו רק לקוות שהעונה הזאת הוא יחזור להיות מה שפינטזנו פעם שיהיה.

סה"כ ראיו משחקת ממש אחלה ולא נותנת מתנות. אנחנו נצטרך להיות טובים כדי לנצח.

פדרי וגאבי (בהוראת צ’אבי) הורגים לנו את הרצף הטריטוריאלי… בדיוק כמו שנה שעברה. אנחנו אמורים לנצח כי פערי הרמות ניכרים וכי קנינו גולים בקיץ אבל… בארסה לא מצליחה לעבור את קו האמצע במשחק מסודר.

אגב, זה שלא הכל מחובר כרגע זה הגיוני לגמרי. בהרכב הפותח היום יש 3 שחקנים חדשים לגמרי (וזה עוד בלי קונדה, קסייה ואולי אלונסו ולכו תדעו מי עוד), ואראוחו כמגן ימני, ובלי פרנקי ובכללי ציוותים שלא שיחקו באופן רישמי יחד מעולם. זה פחות מדאיג אותי.

מה שכן גורם לי לחשוש, אלו עמדות המגנים והעמדה של פרנקי ו/או סילבה (שכרגע גאבי מוצב שם), שיצילו או יפילו לנו את העונה.

האוהדים של ברצלונה ובעיקר ליאור לא יסכימו, אבל אם ברצלונה תוותר על הנעת הכדור ותתן לראיו לתקוף ולשלוט בכדור המשחק יגמר תוך 10 דקות עם שלושער של לבנדובסקי

זה כבר לא קשור לקבוצות קטנות או גדולות, אם לא יעשו שעון כמו בכדורסל שנעצר, המשחק הדפוק שנקרא כדורגל פשוט לא יגאל מגלגולי הכוסיות של שחקני הכדורגל. כל מכה, גלגולים, משיכת זמן, זה כבר מעייף ברמות.

גאבי לא קיים במגרש. הוא כבר זמן מה מאכזב אותי. בהנחה ופרנקי נשאר, אני חד משמעית חושב שהוא צריך לקבל הרכב על חשבון גאבי

בחוץ: גאבי, כריסטינסן, ראפיניה.
בפנים: פרנקי, רוברטו, פאטי.

לא מבין את החילוף של הדני. דווקא הוא היה אחלה היום.

אין לארואחו מושג מה לעשות עם הכדור בהתקפה, הוא טוב כדי להסיר איומים אבל לראיו אין איזה רונאלדו בכנף.

וכן, גאבי מאוד מיותר במגרש. אפילו קסייה יעיל יותר