לקראת בילבאו| כשהטירוף מהדרמה נגד סביליה עדיין כאן ורגע לפני משחקים סופר-קשים - ריאל רוצה להמשיך בקצב בברנבאו מחר (רביעי, 22:00) נגד האריות שמציגים את ההגנה הטובה בספרד ונטייה ברורה לתיקו. פדה ירענן את מרכז השדה? וגם: היום שאחרי פארסת כדור הזהב והרקורד של בנזמה. הכל לקראת המשחק - כאן
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה למשחק אחרי ניצחון דרמטי וסופר-חשוב 1:2 על סביליה בסנטיאגו ברנבאו, שלוש נקודות שהותירה אותה בפסגה ונתנו פוש אדיר במאבק האליפות - ותודה לוויניסיוס (גם אתם קפצתם כמו החבר’ה בברנבאו). כעת, רגע לפני שהיא פוגשת את ריאל סוסיאדד ואתלטיקו מדריד, יריבותיה לצמרת, היא מחפשת ניצחון חמישי ברציפות בליגה ושביעי בכל המסגרות – ואין מקום לטעויות. קרלו אנצ’לוטי, שיכול לחייך לנוכח הסגל הכמעט מלא שלו (רק בייל וסבאיוס בחוץ), ממשיך בשלו, כלומר הדינמיקה> רוטציות. שינויים אינם בראש מעייניו. ראשית הוא עשה סדר בכל הקשור לבלון ד’אור – ערב הגאלה שהפך למגוחך ודילק מעל ריאל מדריד. "לשחק במועדון גדול עוזר לך, כן (אמר כשנשאל לגבי אמבפה) והוסיף – “אבל זה פס אישי. לא ראיתי את בנזמה או קורטואה בוכים על כך שלא זכו בפרס. הם קיבלו את זה בלי בעיה. אני לא יכול להצביע למישהו שלא נמצא בריאל”, אמר בחיוך כשנשאל על מסי. “אם הייתי צריך להצביע – הייתי בוחר ראשון בבנזמה, שני בוויניסיוס, שלישי בקורטואה” (והרשימה ממשיכה – קאסמירו-קרוס-קמאבינגה). בקיצור, בחזרה לכדורגל.
לסגל חוזר רודריגו שנגרע ברגע האחרון מהרשימה נגד סביליה וייתכן שהברזילאי יחליף את מרקו אסנסיו שסיכן את השער אמנם אך בטח לא הצטיין, אם כי נאמר שהברזילאי עדיין מתאושש ולא במאה אחוז. לגבי אדן הזאר – מצד אחד יש חדש: הוא בריא למען השם (התאושש מהבעיות בקיבה והדיווחים על בעיות שרירים קלות – אולי לא נכונים) ונכלל בסגל. מצד שני, הוא לא רלוונטי. “הבעיה של הזאר היא רפואית, הוא צריך לשפר את מצבו. הוא חייב לקבל דקות כמובן. כרגע עליו לסבול ולעבוד קשה, אך יש לנו הרבה משחקים והוא יקבל דקות”, אמר המאמן.
“אני רגוע מאוד, הקבוצה רגילה לבלאי ולעייפות מהמשחקים אך היא מתאוששת. לשחקנים יש ניסיון ומוטיבצייה גבוהה, אין שום בעיה”, אמר אנצ’לוטי. במשחק הקודם ראינו את שלישיית הקישור שלנו מתקשה להתמודד עם סביליה עד לכניסתם של פדה וקמאבינגה. לו הייתי צריך להמר, אולי האורוגוואי כן יחליף את מודריץ’. האורוגוואי, שהקבוצה זקוקה לקצב שלו – לא פתח מאז ההפסד לאספניול בתחילת אוקטובר. נאצ’ו לא ישחק אבל זכה לתשבוחות מאנצ’לוטי: “מיליטאו ואלאבה משלימים זה את זה. אדר עם פיזיות מדהימה ואלאבה שקט מאוד, אבל אני רוצה לדבר על נאצ’ו – הוא נמצא באותה הרמה כמוהם למרות שהוא לא משחק הרבה עכשיו. לנאצ’ו יש פיזיות ואיכויות טכניות. עלינו להשתפר בהגנה”. לאור השבריריות של קרבחאל, שבינתיים בריא – טפו-טפו-טפו, מוטב שקרלו יחשוב בכל זאת על שחקן אחר בכנף ימין.
כמובן שאי אפשר בלי להתייחס לכוכב הרגע, ויניסיוס. “הוא מכיר היטב ויודע שמקומו בהרכב. הוא לא מחשיב את עצמו ככוכב, הוא מאוד צנוע. הוא יודע שיש לצדו שחקנים עם אישיות ואופי”. זה כן יהיה מבחן לוויני שכן ריאל תזדקק גם לדריבל שלו. לא פעם העונה, אחרי משחק מעולה הגיעה נפילה. בנזמה מגיע למשחק מאוכזב ברמה האישית אחרי שלא “עלה לפודיום” במירוץ על כדור הזהב אך הוא ישמח להתנחם בשער, למשל, נגד האריות. אם יכבוש יגיע ל-15 כיבושים נגד הבאסקים – יותר מאשר נגד כל קבוצה אחרת. בשני משחקי הבית האחרונים נגד היריבה הזו הוא כבש חמישה שערים. את המשחק הזה ריאל תצטרך להכריע בזכות ההתקפה – נגד ההגנה החזקה בליגה. “אנצ’לוטי מוציא את הארטילריה”, נכתב, כשלריאל יש כבר 46 שערים העונה (2.42 בממוצע למשחק) – יותר ממחצית מכל העונה שעברה (88). לריאל יש את המספרים הטובים ביותר מאז עונת הדאבל עם זידאן. בשלוש השנים האחרונות ריאל כבשה חמישה שערים או יותר רק בארבעה מ-160 משחקים (ואחד מהם בגביע המלך). העונה זה קרה לה כבר שלוש פעמים. מחר, כאמור, יספיק גם 0:1 קטן.
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, אדר מיליטאו, דויד אלאבה, פרלאן מנדי| קאסמירו, טוני קרוס, לוקה מודריץ’ (פדה ואלוורדה)| מרקו אסנסיו, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה
מה המצב בילבאו?
אתלטיק בילבאו, ובשמה השני – “מלכת התיקו” (שמונה פעמים העונה) ממשיכה בשלה ואם לא תשיג את הגרוש ללירה זה יסתיים כמו בעונה שעברה – במקום (לא מספיק טוב) באמצע, אז הייתה עשירית כשרק ללבאנטה היו יותר תוצאות תיקו ממנה. “האריות” שכמה לא מפתיע, סיימו בתיקו במחזור האחרון – 2:2 נגד גרנאדה כששער יתרון של ראול גארסיה לא הספיק - מדורגת רק במקום השמיני, אם כי אם תנצח במשחק החסר תקבל דחיפה משמעותית בפן המוראלי ותתקרב גם לליגה האירופית. מדובר בהגנה הטובה בליגה, שספגה רק עשרה שערים. “בילבאו וגרנאדה שיחקו כדורגל מהנה אבל ההגנות חילקו מתנות בחסות הבלק פריידי” – נכתב. איניאקי וויליאמס, הסילון וזה ששכח מתי בפעם האחרונה נעדר ממשחק ליגה, מוליך את טבלת הכיבושים כרגע עם מספר צנוע של שלושה כיבושים וכמוהו ראול גארסיה כאמור – אויב וותיק שלנו.
מדובר, כמובן, בקבוצה שקשה מאוד להכניעה. על אחת כמה וכמה מאז הגעתו של מרסליניו שבימים ספורים זכה בסופר קופה הספרדי והגיע לגמר גביע המלך. בחוץ אמנם בילבאו ניצחה רק פעם אחת אך גם לא הפסידה. הם חילצו תיקו מאופס במטרופוליטנו נגד אתלטיקו, 1:1 במאסטייה ונגד ריאל סוסיאדד בדרבי וכן סיימו בתיקו גם בקאמפ נואו נגד ברצלונה. בקיצור, התוצאות הבינוניות של בילבאו במשחקי הליגה שאינם עם פרופיל גבוה – לא מעידות דבר על מה שמצפה לריאל. כל משחק נגד בילבאו, מבלי להביט אפילו על המיקום בטבלה – מרגיש כמו קרב אמיתי, פיסת היסטוריה, מאבק שצפוי נגד קבוצה קצת אנגלית בסגנון המשחק שלה. ויש גם פיקנטריה, כמו עם אחיו של איניאקי – ניקו הצעיר בן ה-19 שהעונה מקבל יותר הזדמנויות ועשוי לפתוח. הוא מגוון ויכול לשחק בכל עמדה וכמובן מהיר – עניין שעובר בגנים. בילבאו ממשיכה בקו של שילוב צעירים, כמובן תוצרת הקאנטרה – יחי הבאסקים.
לקראת המשחק הקרוב, בו בילבאו תנסה “לעמוד באתגר בן ה-16 שנה” – הפעם האחרונה בה ניצחה בברנבאו – היא תחסר את אחד משחקניה החשובים ביותר – הבלם איניגו מרטינס שהורחק בתיקו האחרון. מעבר לתרומתו בחלק האחורי הרי שהבלם גם כבש פעמיים העונה. מי שייפתח לצד ייראי אלברס הוא הבלם נונייס שהאמת שבפעמיים הקודמות ששיחק נגד ריאל בברנבאו – בילבאו חזרה עם שתי תוצאות תיקו מכובדות. למעשה אלה שני הבלמים הכשירים היחידים בסגל (גם דני ויויאן פצוע) וכל בחירה אחרת תהיה מאולתרת. עבור ראול גארסיה יהיה מדובר במשחקו ה-40 נגד ריאל, יותר מנגד כל קבוצה אחרת. בעונה שעברה הוא כבש צמד בסופר קופה במשחק בלתי נשכח מבחינתו. לפחות לפי מה שנאמר בפני כלי התקשורת, לא צפויים שינויים רבים בהרכב, על אף שהקבוצה לא ניצחה כבר חמישה מחזורים. מקומו של איקר מוניאין מובטח גם הוא כמובן. הילד כבר לא ילד והוא בן 28.
כבר בעמדת הראיונות לאחר שריקת הסיום נגד גרנאדה, מרסליניו דרש משחקניו שלא להיות עצובים לאחר התיקו אלא גאים בעצמם. לקראת המשחק הקרוב הוא לא מתחבא ומודה שהיה מעדיף שהמשחק היה מתקיים במועד המקורי. “קיבלנו את ההחלטה לדחות אבל היה טוב יותר עבורנו לשחק בתאריך המקורי, כי ריאל בדינמיקה פנטסטית והיא שונה. אבל עלינו להמשיך ביציבות כי אנחנו תחרותיים. הפסדנו רק שני משחקים, אולי דווקא מתי שלא חשבנו שנפסיד ועוד בבית”. הוא מדבר בכנות על כך שלקבוצתו היו יומיים מנוחה נוספים (חמישה) – “וזה יתרון עבורנו”. הוא טוען שהיה מעניק לבנזמה את כדור הזהב (“הוא מרהיב, מסוגל גם לכבוש וגם לייצר”) או ללבנדובסקי ומודה שוויניסיוס מטריד את מנוחתו – “הדרך הטובה ביותר לעצור אותו היא שהוא יקבל כמה שפחות כדורים, הוא ברמה המקסימלית של ביטחון וביצוע”. הוא מבטיח שבילבאו לא תשתנה ותמשיך להפעיל לחץ גבוה ותשחק במהירות. במרכז השדה, נראה שדני גארסיה שוב ישחק. אונאי ונסדור בן ה-21 משחק מעולה אך המאמן רוצה קצת ניסיון במשחק כזה והוא מתחרה עם אוייר זאראגה. “אני לא מודאג מהתוצאות האחרונות. אם היינו משחקים כמו נגד קאדיס אז כן”.
מלכת התיקו וההגנה הטובה בספרד. שחקני בילבאו
אתלטיק בילבאו – הרכב משוער: אונאי סימון| לקווה, יראי אלברס, נונייז, מיקל בלאנזיאגה| ניקו וויליאמס (אוסקר דה מרקוס), דני גארסיה, אונאי ונסדור(אוייר זאראגה), איקר מוניאין| איניאקי וויליאמס וראול גארסיה
היסטוריה ומפגשי עבר:
מפגש הליגה אשתקד בין ריאל מדריד ואתלטיק בילבאו, בדיוק בסיום הסיבוב הראשון (מחזור 19) היה ה-90 ביניהן כשריאל היא המארחת – נתון בלתי נתפס המראה על היריבות ארוכת השנים. באותו ערב ניצחה ריאל מדריד 1:3 עם צמד של בנזמה ושער נהדר של קרוס. הצרפתי ‘התפוצץ’ על בילבאו גם ב-2018-19 עם שלושער נהדר מבחינתו (0:3) אלא שהבעיה היא שהיה מדובר במשחק חסר חשיבות עבור ריאל. “האריות” חילצו תיקו בשניים מארבעת המפגשים האחרונים שלהם במקדש – תיקו 0:0 מרגיז מבחינתנו בעונת האליפות ו-1:1 ב-2017-18 (הצגה של קפה – זוכרים אותו? – בין הקורות) אך כמובן שהם מתקשים מאוד מסורתית, לראייה הניצחון האחרון שלהם היה ב-2004-05 (ימי אסייר דל הורנו העליזים). המאזן במשחקי הבית של ריאל עומד על 60 ניצחונות לריאל (67%), 17 תוצאות תיקו (19%) ו-13 ניצחונות לבילבאו (14%) עם יחס שערים 100:226 לטובת ריאל.
הנתונים מרשימים עוד יותר כשנספר לכם שאחרי ה-1:5 לריאל במשחק הבכורה ביניהן במדריד ב-1929 – בילבאו הגיבה עם שני ניצחונות רצופים כולל אחד כוכב במיוחד ובסה"כ כמעט שליש מהניצחונות שלה – ארבעה – הגיעו עד 1940-41. הכי הרבה שערים במשחק אחד היו תשעה, כשדווקא בילבאו ניצחה 3:6 ב-1947. ריאל “נקמה” עם 0:6 משלה שהיה הניצחון הרביעי ברציפות באותו הזמו (1957-58) ופיתח דומיננטיות ביתית מול האריות. בשנות ה-60 היה עשור מוצלח נגד בילבאו עם שבעה ניצחונות רצופים. הניצחון הכי גדול על בילבאו היה במחזור השני של עונת 1980-81, ניצחון 1:7 היסטורי. ואם כבר היסטוריה, הניצחון האחרון של בילבאו במקדש היה בעונת 2004-05. ריאל, עם הראש בשמינית גמר הצ’מפיונס נגד יובנטוס – עלתה ללא ראול, רונאלדו וזידאן ושילמה על כך. אסייר דל הורנו, בשנים שעשה לנו את המוות, הבקיע ראשון ואנדוני איראולה הכפיל וקבע 0:2. אנחנו נעדיף להסתכל למשל על משחק שקרה שנתיים קודם לכן, מחזור הסיום החגיגי בעונת 2002-03: ניצחון של ריאל על בילבאו=אליפות. וכך היה – האליפות הראשונה של רונאלדו-פנומנו בקריירה כשכבש צמד. רוברטו קרלוס, שבישל את הראשון – הבקיע בכדור חופשי סמוך להפסקה.
אותו רונאלדו לא הותיר לבילבאו סיכוי גם ב-0:3 בעונת הקיירוש עם צמד ובישול. לאחר אותה התקלה עם לושמבורגו, ריאל יצאה לרצף הארוך והמרשים שלה שכלל 12 ניצחונות בית רצופים על היריבה. בהופעת הבכורה של ג’ונתן וודגייט בריאל – הוא כבש שער עצמי והורחק (2005-06), אך ראול הבקיע פעמיים. בעונת השוסטר היה 0:3 של “כמעט אליפות” אך החגיגות נידחו. בעונת הדאבל עם זידאן זה נגמר בניצחון 1:2 דחוק מאוד בזכות הסופר-סאב אלברו מוראטה שכבש בדקה ה-83. בכל מקרה, בתחילת העשור הקודם בילבאו ירדה לרוב מובסת: 1:5 עם פלגריני מחזור לפני הסיום ב-2009-10; 1:5 עם מוריניו ב-2010-11, 1:4 בעונת האליפות, 1:5 ב-2012-13 עם פארטידזו של בנזמה במשחק די חסר חשיבות, ומאניטה נקייה בעונה השנייה של אנצ’לוטי עם שלושער של כריסטיאנו ופעמיים קארים. היו שם ארבע חמישיות ורביעייה בתוך שש שנים. בסה"כ משחקי הליגה, 180 משחקים – 51:93 לריאל בניצחונות.