יוצאים לדרך: 1-0 קטן על אוסאסונה

ריאל מדריד – אוססונה

עוד לפני כמה ימים כתבתי - לפעמים אני ‘מרפרף’ בעונת 2024-25 של ריאל מדריד ולא מאמין שככה זה קרה. שהיא הייתה כל כך גרועה. ממש אסון ספורטיבי. היעדר המוטיבציה, ההיפקרות, אין שיטת משחק, הקלאסיקוס האיומים ועוד-ועוד - הייתי אומר שזו שנה שחייבים למחוק אותה – אבל צריך לזכור אותה – וללמוד ממנה.

בכל עונה חדשה יש פרפרים בבטן, אני משוכנע שהיינו מרגישים ככה בדיוק עם אותו המאמן (קרלו אנצ’לוטי עשה דברים טובים) ועם אותן הבעיות, אבל עכשיו יש תחושה של רנסנס – שריאל מדריד יוצאת לדרך חדשה (ואולי תזכיר לנו שהסגל שהיה הוא טוב - שפשוט לא נראה טוב). התהליך שהחל צ’אבי אלונסו על 200 קמ"ש עוד בגביע העולם למועדונים – מוסיף עוד לבנה ועוד לבנה, עוד שחקן רכש, עוד התאמה טקטית כזו או אחרת. בניגוד גמור לאירועי הפרק הקודם – כעת ריאל מגיעה כאנדרדוג נגד ברצלונה וחובת ההוכחה עליה, אבל אולי היא רעבה? אולי היא רוצה באמת “להיות” ולהיגמל מדפוסים שליליים? המסע של אלונסו מתחיל בסנטיאגו ברנבאו וזה כבר טוב, במשחק בית נגד אוססונה ביום שלישי.

עכשיו רגע האמת. עם כל ההתרגשות לראות את הווידאו מהאימונים כשהוא מעורב בכל פס ובכל רונדו, מסביר לשחקנים מה הוא רוצה, “שואג” על ויניסיוס ג’וניור כשהוא לרגע מחפף שוב בהגנה, משחקים עם מחציות טובות וחימום נגד טירול – עכשיו זה הדבר האמיתי. בריאל מדריד אין מאה ימי חסד, אף פעם. אלונסו, הקוסם אלונסו - יודע היטב מהן הציפיות ממנו..אליפות.

סטטוס ריאל מדריד:

ריאל מדריד פותחת את עונת 2025-25 עם מעט זמן הכנות ומנוחה – ושחלילה זה לא יישמע כתירוץ (לא מעניין שהמשחק לא נדחה), וכרגיל, מנגד, עם ציפיות גבוהות. משהו חדש מתחיל באמת, עכשיו. צ’אבי אלונסו – האיש שכולם רצו לראות על הקווים – החל לעבוד במרץ כבר בגביע העולם למועדונים שם זה נראה טוב ויציב ומתקדם עד לתבוסה נגד פריז סן ז’רמן שהחזירה אותנו לקרקע. ואולי גם הניצחון הקליל של ברצלונה במאיורקה (0:3) בפתיחת הליגה. הנחיתה אמורה להיות “חלקה”, כשריאל משחקת בבית – הסנטיאגו ברנבאו, במחזור הראשון, לראשונה מאז 2018. סביר הקהל יגיע בהמוניו ומכין תמיכה גדולה במאמן. ויש גם פיקנטריה מעניינת – שלוש פעמים בעבר פתחה ריאל מדריד את הליגה במשחק בית נגד אוססונה, ובכל שלוש הפעמים זה הסתיים באליפות – אמן.

אלונסו לבטח לא רוצה להתחיל לרדוף כבר מהמחזור הראשון - לא להצטרף לרשימה של מאמנים כמו ז’וזה מוריניו (2010-11), רפא בניטס (2015-16) או חואנדה ראמוס (קלאסיקו בדצמבר 2008) שפישלו במשחק הבכורה שלהם. ריאל ניצחה ב-17 מ-25 משחקי הפתיחה בשנות ה-2000 ובברנבאו עצמו מעדה רק פעמיים עם שתי תוצאות תיקו. כל הכלים כמעט נמצאים לרשותו של צ’אבי אלונסו ברמת הסגל – ג’וד בלינגהאם הוא החסר הקריטי. המצב רוח טוב מאוד, הסגל השתדרג ועמוק יותר, שחקני הרכש כאן. אלונסו, המאמן ה-48 שיעמוד על הקווים של ריאל בליגה מאז ומעולם, הבהיר כי אין תירוצים. כולם נרגשים ורוצים לשחק. אנחנו רוצים להיכנס כבר לסנטיאגו ברנבאו מיד. הופעת הבכורה תמיד חשובה. אנחנו מתקדמים, יש לנו עוד כמה דברים לעשות. הצגנו את הרעיונות המרכזיים בגביע העולם. המסע בעיצומו. ההרגשה טובה. אני שמח. מערכת היחסים שלי עם האוהדים תמיד הייתה של הרבה חיבה".

כבר מחודש יוני מתרגלת ריאל מדריד את המעבר מקבוצה פאסיבית לאקטיבית ועל פיו של אלונסו יישק דבר - לחץ גבוה, הנעת כדור בתבנית ברורה, חילופי מקומות. על מרכז השדה נכתבו כבר אלפי מילים למרות שהקבוצה לא הגיעה לעשרה משחקים אפילו וגם מנהל משחק לא הגיע. ארדה גולר עובר טסט ארוך ולפרקים נראה לא רע בכלל במרכז השדה וכך היה גם נגד טירול ב-0:4 אם זה מעיד על משהו. “הימים הטובים ביותר שלו במועדון”, הגדירו במארקה. פדה ואלוורדה ישוב להרכב לאחר שנעדר ממשחק ההכנה בשל אי נוחות וצפוי שוב להיות הקפטן. אורליאן טשואמני שעשה התקדמות תחת המאמן הספרדי, יעזור לו. כמובן שג’וד ייעדר בזמן הקרוב בשל הניתוח בכתף. וגם אדוארדו קמאבינגה ואנדריק לא זמינים (וגם פרלאן מנדי אם אתם מתעקשים). מי כן זמין? אז דין האוסן מניע כדור בחסד, מסומן כמטרונום, וטיאגו פיטראץ’ הצעיר שכבר הבקיע נגד לגאנס ושיחק גם נגד טירול – ייכלל בסגל. היה אמור לשחק בקסטיליה אבל משך את העין של אלונסו. “אנחנו רוצים לעבוד כקבוצה על המגרש. חלוצים, קשרים… אנחנו צריכים לתקוף יחד ולהגן יחד. זה מאוד חשוב. השתפרנו אבל אנחנו עדיין צריכים לעבוד”.

חוליית ההגנה – שעשתה בושות בעונה שעברה – תהיה כמעט חדשה לגמרי. זה המצב: אדר מיליטאו שנראה בכושר, כשהשערים שלו הם כמובן רק בונוס, יחד עם שלושה שחקנים חדשים. צמד המגינים טרנט אלכסנדר-ארנולד – מאופק משהו עד עתה, קצת “ביישני” במשחק שלו, ואלבארו קרראס שנמצא הרבה פחות זמן ממנו כמובן - יערכו בכורה, על האוסן דיברנו. אנטוניו רודיגר עדיין מושעה, זכר לתוקפנות וההשתוללות חסרת הרסן שלו בגמר גביע המלך ובלי קשר נראה שהברזילאי מקדים אותו בהיררכיה.

החלק הקדמי הוא הסיפור המעניין. כמה זמן שלא ראינו את ריאל מדריד שוטפת, מאיימת, יודעת מה היא רוצה מעצמה ומה לעשות עם הכדור. קיליאן אמבפה בכושר מצוין והציפייה שבעונה השנייה ייתן אפילו יותר. מה עם ויניסיוס? לפחות מהצד שלו, על אף קצת יותר מאמץ – אין שינוי, עדיין חסר ברק ולא מצליח ליצור סכנה באחד על אחד. נגד אוססונה יש לו שמונה שערים ב-12 הופעות, כאשר רק את ולנסיה הוא ‘אוהב’ יותר. מקומו בהרכב מובטח זאת בניגוד גמור לרודריגו שכבש את שער הפתיחה של ריאל בליגה בשנתיים האחרונות ויכול להשוות את השיא של גארת’ בייל - שלוש שנים ברציפות. רודריגו גם כבש את שערו הראשון בריאל במשחק נגד אוססונה בספטמבר 2019. אלונסו נשאל עליו ואמר כמובן שהוא כן סומך עליו ושישנן הרבה שמועות כי ככה זה בחלון ההעברות. המקום בכנף ימין נראה כעמדה הפנויה. נגד טירול ראינו את ברהים דיאס משחק. פרנקו מסטאנטואונו שהוצג במדי הקבוצה וכבר ערך ארבעה אימונים – נכלל בסגל ויקבל דקות, אך זמנו יגיע (“מאז שהגיע - הבגרות והאיכות שלו ניכרות, הוא משחק ללא פחד”). גם גונסאלו גארסיה ששיחק נגד פ.ס.ז’ למשל וכבש ארבעה בגביע העולם למועדונים – ימתין על הספסל. עד שיגיע הכדורגל לו אלונסו מצפה ואותו אנחנו רוצים לראות – מה שחשוב אלו התוצאות, לא לאבד נקודות. רק בעונה שעברה פתחנו ברגל שמאל ו…

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| טרנט אלכסנדר-ארנולד, דין האוסן, אדר מיליטאו, אלבארו קרראס| אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה, ארדה גולר| ברהים דיאס, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב אוססונה?

אוססונה, עם מאמן חדש על הקווים שיש לו סיפור מרתק מאוד – האיטלקי אלסיו לישי שאימן את מיראנדס הקטנה, תמשיך לפזול אל עבר העשירייה הראשונה ושם המקומות התחתונים – גם העונה, כשהיא שומרת על התבנית שלה (שני שחקני רכש בלבד הצטרפו) ותישאר קבוצה קשוחה שלא פשוטה נגדה. זאת על אף ריאיון שהעניק המאמן וטען “קודם כל להישאר בליגה”. ספק אם רבים מהאוהדים מסכימים עם הקביעה הזו. אשתקד היא דורגה שמינית והחמיצה ככה על הקשקש הופעה בקונפרנס-ליג. משבר גדול בין פברואר לאמצע מאי גרם לדעיכה ולאור הנחיתות במפגשים הפנימיים מול ראיו וייקאנו היא פספסה את אירופה. אם הייתה מנצחת את אלאבס במחזור הסיום (1:1) הכל היה נראה אחרת אבל אין דבר. בעצם, משחקי החוץ הם נקודה לשיפור – היו לה שני ניצחונות בלבד אשתקד. מנגד, היא ניצחה במשחקי הבית את ברצלונה ואתלטיקו מדריד כך שאוססונה לבטח לא מפחדת מקבות גדולות. היא חולמת על סנסציה – לנצח את ריאל לראשונה מאז 2011, ובברנבאו היא לא עשתה את זה כבר 20 שנה.

אם יש שחקן אחד שיכול להגשים לה את החלום הזה – אתם יודעים היטב מי הוא. מכירים את הקלישאה על ‘משתבח כמו יין עם השנים’ – אז זה. אנטה בודימיר כמובן השחקן המסוכן ביותר, רשם את עונת השיא שלו אשתקד עם 21 שערי ליגה (שותף בכל 38 המשחקים!) ו-24 בכל המסגרות, מה שהוביל אפילו לכמה ימים של דיווחים (לא אמינים) שהוא על הראדר של ריאל מדריד. “הסניור של השערים”, נכתב עליו ב-AS. בספרד רק קיליאן אמבפה ורוברט לבנדובסקי כבשו יותר ממנו. הקרואטי כבש כמעט מחצית משערי הקבוצה! (48). מסוכן מאוד-מאוד במשחק הגובה ולא רק.

לצידו איימאר אורוס, שחקן מוכשר שלא מספק מספרים, ותוספת כוח מהקיץ ואולי הפעלת “חוק האקסים” – ויקטור מוניוס. מה שכן, בריאן סראגוסה המושאל מבאיירן מינכן – עזב כמובן, והוא תרם אשתקד שישה בישולים. בחזרה למוניוס - שחקן ההתקפה המהיר, שהחמיץ בקלאסיקו ההוא – הגיע בתמורה לחמישה מיליון יורו על מחצית מכרטיסו, כך שאוססונה מאמינה בו מאוד. מוניוס בלט במדי קסטיליה עם 11 שערים ושבעה בישולים, פרש כנפיים והופעת הבכורה שלו הרשמית בקבוצתו החדשה תהיה בסנטיאגו ברנבאו, ככל הנראה מהספסל.

בסוף יולי התמונה של אוססונה נראתה לא מרהיבה במיוחד עם יכולת מאכזבת בקדם העונה, תבוסה נגד ריאל סוסיאדד למשל ללא מאבק, ו"השיא" הגיע עם ההפסד 1:0 לראסינג סנטאנדר. המאמן לישי אמר שהקבוצה זקוקה לזמן והוא מניח שכאן באוססונה יש את הסבלנות הזו יותר מאשר במקומות אחרים. אחר כך הגיע תיקו נגד פרייבורג למשל (2:2) עם נקודות אור שכן הקבוצה חזרה מפיגור. אימאר אורוס וראול גארסיה כבשו. “עבדנו קשה ושיפרנו דברים לאט לאט. אנחנו כן מוכנים לפתיחת העונה”. בראיונות לתקשורת הבהיר המאמן כי אוססונה לא תהיה מקובעת למערך אחד. אשתקד, תחת מאמן אחר כמובן, היא זיגזגה בהתאם בין שני בלמים לשלושה. ההשערות הן שאל אנסו ביומו ואלחאנדרו קטנה יצטרף גם חואן קרוס, מגן שמאלי במקור, שיוסט למרכז כדי להקשות על ההתקפה של ריאל מדריד. איקר בניטו, מגן ימני נפצע מוקדם יותר בקדם העונה אך ייתכן שיהיה כשיר. בכל מקרה ואלנטין רויסר שהצטרף הקיץ – זמין.

לישי כמובן מבטל את השאלות על הרצון של ריאל מדריד לדחות את המשחק, מדבר על הקושי הגדול לשחק נגד ריאל מדריד ועל כך שיש לה יתרון – דווקא עצם זה ששיחקה בגביע העולם למועדונים והתחילה להתחבר. “לפתוח נגד ריאל מדריד זה אחד המשחקים הכי קשים בליגה, אולי הקשב ביותר כי ריאל אחת הקבוצות הטובות ביותר. זה מאתגר אבל אנחנו אוהבים לפגוש את הגדולות ויכולים להתמודד איתן. אני חושב שלצ’אבי אלונסו היה זמן להסתגל לשחקנים ולהיפך, הם השתפרו ולקחו חלק במשחקים תובעניים”. על אוססונה והברנבאו - “קשה מאוד לנצח שם. בשנה שעברה הקבוצה הפסידה 4:0. אבל אם נעבוד קשה ונהיה ביום טוב אז נוכל להשיג משהו”. הוא נשאל האם הקבוצה מתכוננת בצורה מיוחדת לאמבפה: “כמובן, הוא שחקן שונה ויוצא דופן, הוא קטלני. עלינו להיות זהירים. למדנו אותו היטב וננסה לעצור אותו”. מי שיעבוד קשה אם אמבפה יהיה בשיאו זה סרחיו הררה השוער הוותיק. נגד ריאל הוא שמר פעמיים על שער נקי ב-12 משחקים ומנגד חטף 27 שערים. הוא כן הצליח לתסכל את קארים בנזמה בפנדלים.

אוססונה - הרכב משוער: ואלנטין רויסר, אנסו בויומו, אלחאנדרו קטנה, חואן קרוס, אבל ברטונס| ג’ון מונקיולה, לוקאס טורו, מוי גומס| איימאר אורוס ואנטה בודימיר

היסטוריה ומפגשי עבר::

בשנתיים האחרונות ריאל מדריד הביסה 0:4 את אוססונה ואשתקד אפילו גילתה במשחק הזה את ראול אסנסיו וג’וד בלינגהאם כבש את שער הבכורה שלו לעונה - הגיע הזמן, בחודש נובמבר. ויניסיוס ג’וניור הרשית שלושער ומאז נעלמו עקבותיו. ריאל מדריד בדרך כלל מסתדרת עם אוססונה בברנבאו, משיגה תוצאות טובות כמו רצף ניצחונות עשיר שנקטע רק ב-2021-22 דווקא עם תיקו 0:0, והייתה שביעייה בצהריים עם ז’וזה מוריניו ב-2011-12. ההפסד האחרון של ריאל והשני בלבד בתולדותיה היה איי שם ב-2003-04 מול האקס ואלדו, 0:3 שקשה להסביר. מה-0:2 בעונת 2006-07 בזכות שערים של ראול ורוביניו בשיאו של מאבק האליפות (מחזור 29), ועד עונת 2021, ריאל השיגה לא פחות מ-11 ניצחונות רצופים. בעשרים המשחקים האחרונים נגד אוססונה היא ניצחה ב-15. ומתוך 15 האחרונים ניצחה ב-13. ב-2023-24 ריאל ניצחה כאמור 0:4, צמד של ג’וד בלינגהאם וגם ויניסיוס וחוסלו שגם החמיץ פנדל - הבקיעו. אוססונה הייתה זו שקטעה לנו את רצף הניצחונות מפתיחת העונה במחזור השביעי של 2022-23 עם 1:1.

במשחק הראשון ביניהן בצ’מרטין ב-1935-36, ניצחה ריאל 2:6. היה גם 0:8 מפואר מאוד ב-1958-59 עם שלושער של אלפרדו די סטפאנו למשל, ושביעייה כעבור שנה, 0:5 ב-1962-63 ועוד. אוסוסנה ניצחה לראשונה במקדש ב-1991 עם 0:4 שקשה להסביר. נציין את 2002-03 עם 1:4 כיפי וצמד של איבן הלגרה כולל שער בעקב, 2:3 דרמטי תוצרת כריסטיאנו רונאלדו ב-2009-10, ואת משחק הפרידה מז’וזה מוריניו וגונסאלו היגואין במחזור הסיום של 2013. כעבור שנה ריאל ניצחה 0:4 וכריסטיאנו רונאלדו כבש צמד עם שתי בעיטות מדהימות לחיבורים. במחזור השלישי ב-2016-17 ניצחה ריאל 2:5 עם יום מוצלח של שחקני ההגנה שכבשו. את שער הבכורה שלו במדי ריאל כבש רודריגו, כמחליף, במשחק הרוטציות נגד אוססונה בעונת 2019-20 מיד כשעלה לכר הדשא, וקדם לו שער של ויניסיוס ג’וניור (0:2). בסה"כ 43 המפגשים בהן ריאל מדריד היא המארחת היא ניצחה ב-34 (79%), שבעה הסתיימו בתיקו (16%) ואוססונה ניצחה פעמיים (חמישה אחוזים), יחס שערים 33:118 לטובת ריאל מדריד. בסה"כ 86 משחקי הליגה: 53 ניצחונות לריאל מול 13 הפסדים, גם בריינו דה נאבארה יש לריאל יתרון.

ריאל מדריד במחזורי הפתיחה - המאזן והכובשים:

עונת 2000-01: ריאל מדריד – ולנסיה 1:2| מבקיעים: ראול ולואיס פיגו
עונת 2001-02: ולנסיה – ריאל מדריד 0:1| כובש השער הראשון – רוברטו קרלוס נגד מאלגה
עונת 2002-03: ריאל מדריד – אספניול 0:2| מבקיעים: איבן הלגרה וסטיב מקמנמן
עונת 2003-04: ריאל מדריד – בטיס 1:2| מבקיעים: דיוויד בקהאם ורונאלדו-פנומנו
עונת 2004-05: מאיורקה – ריאל מדריד 1:0| כובש: רונאלדו-פנומנו
עונת 2005-06: קאדיס – ריאל מדריד 2:1| מבקיעים: רונאלדו וראול
עונת 2006-07: ריאל מדריד – ויאריאל 0:0| כובש השער הראשון: רוד ואן ניסטלרוי
עונת 2007-08: ריאל מדריד – אתלטיקו מדריד 1:2| מבקיעים: ראול, ווסלי סניידר
עונת 2008-09: דפורטיבו לה קורוניה – ריאל מדריד 1:2| כובש השער הראשון: רוד ואן ניסטלרוי
עונת 2009-10: ריאל מדריד – דפורטיבו לה קורוניה 2:3| מבקיעים: ראול, כריסטיאנו, לאס דיארה
עונת 2010-11: מאיורקה – ריאל מדריד 0:0| כובש השער הראשון: ריקארדו קרבאליו
עונת 2011-12: סראגוסה – ריאל מדריד 6:0| מבקיעים: כריסטיאנו-3, קאקה, צ’אבי אלונסו, מרסלו
עונת 2012-13: ריאל מדריד – ולנסיה 1:1| כובש: גונסאלו היגואין
עונת 2013-14: ריאל מדריד – בטיס 1:2| מבקיעים: קארים בנזמה, איסקו
עונת 2014-15: ריאל מדריד – קורדובה 0:2| מבקיעים: קארים בנזמה, כריסטיאנו רונאלדו
עונת 2015-16: ספורטינג גיחון – ריאל מדריד 0:0| כובש השער הראשון: גארת’ בייל
עונת 2016-17: ריאל סוסיאדד – ריאל מדריד 3:0| מבקיעים: בייל-2, מרקו אסנסיו
עונת 2017-18: דפורטיבו לה קורוניה – ריאל מדריד 3:0| מבקיעים: בייל, קאסמירו, קרוס
עונת 2018-19: ריאל מדריד – חטאפה 0:2| מבקיעים: דני קרבחאל, בייל
עונת 2019-20: סלטה ויגו – ריאל מדריד 3:1| מבקיעים: בנזמה, קרוס, לוקאס
עונת 2020-21: ריאל סוסיאדד – ריאל מדריד 0:0| כובש השער הראשון: פדה ואלוורדה – נגד בטיס
עונת 2021-22: אלאבס – ריאל מדריד 4:1| מבקיעים: בנזמה-2, נאצ’ו, ויניסיוס
עונת 2022-23: אלמריה – ריאל מדריד 2:1| מבקיעים: לוקאס ואסקס, דויד אלאבה
עונת 2023-24: אתלטיק בילבאו – ריאל מדריד 2:0| מבקיעים: רודריגו וג’וד בלינגהאם
עונת 2024-25: מאיורקה – ריאל מדריד 1:1| כובש: רודריגו

אז ב-25 השנים האחרונות - מאזן: 17-6-2 - במשחקי הבית ריאל מדריד פעמיים לא הצליחה לנצח - את ויאריאל עם פאביו קאפלו וזה הסתיים באליפות ב-2006/07 - 0:0, וכן נגד ולנסיה כאלופה ב-2012/13 - רק תיקו 1:1.

בחלוקה לשחקנים, הרי שבנזמה ניצב בראש עם ארבע פעמים בהן כבש את השער הראשון של ריאל מדריד בליגה, לראשונה בעונת הדסימה אגב. את המקום השני חולק גארת’ בייל יחד עם ראול, בייל עשה את זה ברציפות מ-2015 ועד 2018. כריסטיאנו רונאלדו עם פעם אחת בלבד - ב-2011/12 נגד סראגוסה ב-0:6 העצום ההוא, והשם המפתיע יהיה הבלם ריקארדו קרבאליו. גם דני קרבחאל ברשימה ועוד שחקן הגנה כמובן איבן הלגרה. רונאלדו-פנומנו, רוד ואן ניסטלרוי ורודריגו עשו זאת פעמיים, רודריגו בפעמיים האחרונות.

קארים בנזמה – 4 (2014, 2015, 2020, 2022)
גארת’ בייל – 3 (כולן ברצף: 2015-2018)
ראול – 3 (2001, 2008, 2010)
רונאלדו-פנומנו – 2 (2005, 2006)
ואן ניסטלרוי – 2 (2007, 2009)
רודריגו – 2 (2024, 2025)
כריסטיאנו רונאלדו – 1 (2012)
גונסאלו היגואין – 1 (2013)
בקהאם – 1 (2004)
איבן הלגרה – 1 (2003)
רוברטו קרלוס – 1 (2002)
דני קרבחאל – 1 (2019)
פדה ואלוורדה – 1 (2021)
ריקארדו קרבאליו – 1 (2011)
לוקאס ואסקס – 1 (2023)

צ’אבי אלונסו לקראת הפרמיירה נגד אוססונה: “כולם נרגשים ורוצים לשחק. אנחנו רוצים להיכנס כבר לסנטיאגו ברנבאו מיד. הופעת הבכורה תמיד חשובה. אנחנו מתקדמים, יש לנו עוד כמה דברים לעשות. הצגנו את הרעיונות המרכזיים בגביע העולם. המסע בעיצומו. ההרגשה טובה. אני שמח. מערכת היחסים שלי עם האוהדים תמיד הייתה של הרבה חיבה”

“עבור חלק מהשחקנים זו תהיה הפעם הראשונה, והרצון של הקבוצה והאוהדים יתאחד. אנחנו רוצים להתחיל עכשיו ולהתחבר לאוהדים. המשחק הראשון, במקרה הזה נגד אוססונה, תמיד חשוב מסיבות רבות. מחר הוא היום”.

“אנחנו רוצים לעבוד כקבוצה על המגרש. חלוצים, קשרים… אנחנו צריכים לתקוף יחד ולהגן יחד. זה מאוד חשוב. השתפרנו אבל אנחנו עדיין צריכים לעבוד”.

הבקשה לדחיית המשחק: “זה נכון, אבל זה היה למען בריאות השחקנים. היה נחמד לקבל את התמיכה הזו. אין תירוצים. תשוקה ולב דוחפים אותך לעתים קרובות חזק יותר מהרגליים”

השוק: “אני סומך על כולם כאן. אנחנו צריכים את כולם ב-100%”. הוא נשאל על רודריגו: “גם עליו אני סומך. על כולם. יש הרבה שמועות כי ככה זה בחלון ההעברות”.

על פרנקו מסטאנטואונו: “בפעם הראשונה שדיברתי עם מסטנטואונו, התרשמתי מהאישיות שלו. הוא היה בן 17 באותה תקופה ובטוח בעצמו. הוא לא פחד לעשות את הצעד ולבוא לריאל מדריד . מאז שהגיע, הבגרות והאיכות שלו ניכרות. אפשר לראות שהוא הולך להשתלב מהר, גם בדינמיקה של המשחק וגם בחדר ההלבשה”. הוא גם אמר שזה בסדר וטבעי שפרנקו מעריץ של ליאו מסי ורואה בו כגדול מכולם"

עמדת המגן ימני: “התחרות פנטסטית. מדובר בשני שחקנים ברמה גבוהה, וזה טוב מאוד לרמת הקבוצה. בכל העמדות אנחנו מכוסים”.

המשחק בין ויאריאל לברצלונה במיאמי: “אני מסכים לחלוטין עם הצהרת המועדון. אם ישנו את החוקים, זה חייב להיות באישור כל המועדונים, וזה לא קרה”. הוא נשאל על המשחק בין מאיורקה לברצלונה ועניין השיפוט וציין כי לא יתייחס לכך ומאמן מאיורקה כבר דיבר על כך, והחמיא ללאמין ימאל.

האם ברהים יקבל דקות? - 'ראיתי אותו בכושר טוב, כבר הכרתי אותו אבל כמה שונה הוא יכול להיות, איך הוא מבין את העמדה, איך הוא יכול ליצור דברים שונים, איך הוא מתחבר היטב עם חבריו לקבוצה…הוא טוב מאוד בשטח קטן, הוא מסיים טוב מאוד. זה לא הפתיע אותי כי כבר הכרתי אותו טוב, ואם הוא בסגל הוא יכול לשחק מחר"

זיכרונותיו מהאוהדים: “הזיכרונות שיש לי היו טובים מאוד. אפילו כשחזרתי לשחק עבור באיירן במשחק ליגת האלופות , והקשר היה טוב; הרגשתי את החיבה. עכשיו התפקיד שונה, אבל אני נרגש, עם הרבה מוטיבציה, ולהוט להרגיש שוב את הקשר הזה עם האוהדים. הזמן עבר, אבל תמיד הרגשתי אותו כקשר חי מאוד. מה שיקרה, מה שאני מרגיש, קורה, אבל אני שמח לחזור ..”

המחזור הראשון בליגה תמיד מרגש (למרות שצפייה בכמה משחקים ממנו עד עכשיו הזכירה לי כמה לא באמת התגעגעתי לליגה הזאת :sweat_smile:), חשוב לפתוח קודם כל עם ניצחון כי אנחנו יודעים מה זה אומר לרדוף בליגה הזאת, במיוחד אחרי ברצלונה טובה.
אבל אם אפשר להכניס בקשה אישית, אחרי עונת הזוועות - בואו נפתח בסטייל.
יש לנו משחק פתיחה בברנבאו אחרי שזה לא קרה מאז 2018 (ענייני שיפוץ הברנבאו בעיקר) ואני מרגיש שזאת התפאורה המושלמת כדי לתת הצהרת כוונות לעונה הקרובה בליגה.
מבחינת ההרכב אני מקווה שנראה את ההרכב ממשחק האימון האחרון כשפדה מוציא מההרכב את סבאיוס ושאלונסו לא יפתיע אותנו עם ניסיון לשלב את גונסאלו גארסיה בכוח במקום ברהים.
בכלל אני חושב שיש לברהים הזדמנות להוכיח את מעמדו כשחקן ה12 כל עוד ג׳וד פצוע ואני בטוח שהוא מרגיש כבר את מסטנטואונו, אנדריק וגונסאלו נושפים בעורפו.

עומד מאחורי כל מילה: גם אם קרלו אנצ’לוטי היה עדיין על הקווים וללא הרכש - החיוך והפרפרים בבטן לפני שריקת הפתיחה - ככה זה שריאל מדריד חוזרת. כמובן שיש לנו עבודה לעשות והגיע האיש הנכון במקום הנכון.

טוב לפתוח בסנטיאגו ברנבאו, בשנה שעברה הכל הלך עקום למן ההתחלה ואסור לרדוף. אני חושב שהתוצאות קריטיות כבר בהתחלה כשברצלונה פותחת בחוץ בשלושה משחקים ועושה רושם שזה לא מזיז לה. גם ככה יש לחץ. מקווה לראות מפגן תמיכה יפה של הקהל, איזה שלט למאמן החדש, ואם חלילה השחקנים ירשו לעצמם לפתוח בעצלתיים - שהקהל “ירים אותם” - מונח שמתאים יותר לשער 5.

כן הציפיות שלי גבוהות, לפחות ברמת הגישה. לא מצפה לגוליאדה אבל כן לניסיון לתקוף מהרגע הראשון, לחץ גבוה של חלק מהשחקנים, הרבה אנרגיות. כמובן שכל המסביב לא מהווה תירוץ - בקשת דחיית המשחק, הניצחון של ברצלונה, מאמן חדש וכדומה - צריך לנצח. תיאום לא יהיה לנו בהגנה חדשה לגמרי אבל נצטרך יכולת אישית, אדר מיליטאו ודין האוסן מול אנטה בודימיר המסוכן בכדורי הגובה, ועוד-ועוד.

על כל אחד משחקני ההתקפה שלנו אפשר לדבר הרבה. פעם במשחק בברנבאו המגן הימני ידע שלשמור על ויניסיוס כרוך בכאב ראש. הקהל ידע לעמוד בכל פעם שהוא קיבל את הכדור, היה קורה משהו. אני מחפש את זה שוב, אפילו לפני הרדיפה אחרי שחקן ההגנה או הניסיון לשחק קבוצתי וגם הסיומת. קיליאן אמבפה סיים את העונה שעברה נפלא, שם בצד את הווירוס, הוא מרגיש טוב. בין אם גול יפה כמו נגד טירול ובין אם שער ברחבה - מצפה ממנו לנצל את המצבים אליהם נגיע.

כנף ימין: זו העמדה הפתוחה היחידה. פרנקו מסטאנטואונו יכול לחכות כמובן, רודריגו ישותף גם כן. אני רוצה לראות את ברהים דיאס. מחזיק ממנו מאוד, הוא שחקן שעובד, משהו התפספס כבר הרבה זמן לגביו. הוא יכול להחליף מקומות עם ארדה גולר ולפתע לנהל משחק או להיות ה-10. אני לא אומר שהוא יהיה טוב כמו ב-2023-24 אולי שם הכל התחבר לו, אבל הוא שווה יותר. הוא צריך ביטחון, הוא צריך שוב את החוצפה, את הגול הזה של עוד דריבל ועוד משיכת כדור הצידה.

אני חושב שבעונה שעברה בשל כל הטעויות בהגנה ומצב פיזי אולי לא מזהיר - לוקאס ואסקס לא הצליח לתרום התקפית אפילו, וכמובן מצד שמאל לא הייתה ישועה. כעת המצב שונה מצד המגינים. טרנט חייב להעביר הילוך מבחינתי וקרראס עושה רושם של שליטה טובה בכדור, במשחק בית אין סיבה שלא לתקוף בחמת זעם. אגב אולי טרנט הוא לא בדיוק קאפו או מאייקון אבל בליברפול קצב המשחק שלו היה הרבה יותר גבוה.

יש לנו ספסל עשיר ומגוון ושלא נצטרך להשתמש בו מעבר לחלוקת כוחות. צריך להתכונן גם לאפשרות של שלושה בלמים של אוססונה. אני חושב שיש כלי טוב לפרוץ בונקר - תנו ל(קפטן) פדה מואלוורדה את הכדור והוא צריך לנסות לשגר איזו בומבה. האללה מדריד

משום מה אני מצפה פחות למשחק הזה מאשר למשחקי ההכנה. אפשר אפילו לומר שאני לא מתרגש כלל, אדיש לגמרי. מיעוט ההודעות כאן אולי מרמז שאני לא היחיד. אתם גם מרגישים כך? למה לדעתכם? על פניו יש הרבה למה לצפות, שנים אנחנו מחכים לכדורגל טוב, שנים אנחנו מחכים לקבוצה איכותית עם מאמן שמשחק כדורגל התקפי. דווקא עכשיו כשזה אמור להגיע - הפסקתי לספור את השעות ולחכות למשחק. אולי בגלל שהוסרו מרבית השאלות של איך נשחק ומה אלונסו מתכוון לעשות המתח נפל. אולי מרגיש שיש לנו הערב הרבה מה להפסיד אם דברים לא ילכו כמתוכנן.

אני מקווה לא רק לניצחון, אלא גם לדפוק סטייטמנט הערב, צריך שהשחקנים יקבלו זריקת ביטחון. לדעתי הדבר הנורא ביותר שיכול לקרות הערב, מעבר לפציעה של שחקן, הוא ניצחון דחוק בחסות פנדל מפוקפק שיעיר את השדים. הדבר היחיד שנורא יותר מזה הוא הפסד עם “טעויות שיפוט” שיעירו את השדים. אני רוצה ניצחון 4-0 כזה שלא מותיר ספק ומשאיר את הקבוצה עם מחמאות ושקט תעשייתי. שאף שד לא יתעורר הערב ויתן דלק לאדיוטים מריאל מדריד TV להמשיך ולהרוס את המועדון.

מעבר לכך כבר דיברנו כאן לאחרונה על הציפיות מהקבוצה, וכל מי שהשתתף בדיון הזה ציין את החשיבות של הכושר של ויני. מבחינתי, המסע מתחיל כבר הערב. אני לא מצפה ממנו ליכולת הטבעית שלו, אבל כן שיישאר מרוכז במשחק, שיעשה כמה פעולות טובות שיגרמו לו לחזור ולהרגיש כדורגלן. לא אכפת לי אם זה יקרה בצעדי תינוק כל עוד שהוא יצעד לכיוון הנכון, וחשוב מכך - לא יגרור את הקבוצה למטה עם הפרובוקציות שלו.

בכל מקרה חשוב לי להזכיר, אנחנו עדיין בהתחלה, יקחו עוד כמה חודשים עד שהקבוצה תתחבר לגמרי. ההגנה הזאת (טרנט - מיליטאו - האוסן - קרראס) פותחת בסך הכל את משחקה השני ביחד, ואת השיטה החדשה של אלונסו הם תרגלו בשני משחקי אימון בלבד מול יריבות נחותות. יש סיכוי שדברים לא ילכו טוב עדיין (גם אם אני מאמין שיהיה בסדר), ובמידה וזה יקרה, נצטרך להתאזר בסבלנות. מבחינתי - עד ינואר לאלונסו יש את כל הקרדיט.

אני דווקא כן מצפה מאוד למשחק, לא היו משחקי הכנה, היה רק משחק אחד שבו אלונסו השתמש בעיקר להוריד חלודה.
המשחק היום זה הדבר האמיתי שבו נראה באופן הכי ברור מה מתכנן אלונסו, לפחות לחודשיים הקרובים עד שג’וד חוזר.
לא אתאכזב אם לא נשחק כדורגל מדהים, אני כן מצפה לשיטה, לטביעת אצבע של אלונסו, ללחץ גבוה, כדורגל ‘‘סקסי’’ אני אצפה עוד חודש חודשיים.

ברור מאוד שגולר הוא ה’‘בייבי’’ של אלונסו, אני מאוד אוהב שחקנים כמו גולר, מעניין אותי מאוד איך יתחיל את העונה, מקווה מאוד שינצל את האמון והדקות להוכיח שהוא שחקן טופ.

שולח לאשתי שהיום יש ריאל והיא ענתה במילה אחת, ״לאאאאאא״.

הטירוף חוזר, האש והתשוקה, ריאל פה שוב. וכמה שהיה מרענן לא להיות מדרוב לחודש, אפילו מפה קצת התנתקתי, אין כמו כדורגל ואין כמו ריאל.

עונה מסקרנת מאין כמוה מחכה לנו, יש מאמן חדש ומבריק שגם היה שחקן היסטורי במדים הלבנים, יש סגל שלמרות מגרעותיו חריג באיכות שלו, הגיע הזמן לראות מה מאמן מודרני יכול להוציא, האללה מדריד.

יש הרכב למשחק נגד אוססונה! יוצאים לדרך ב-22:00 בסנטיאגו ברנבאו. ריאל מדריד פותחת את עונת 2025/26 בליגה הספרדית וזו הפרמיירה גם של צ’אבי אלונסו על הקווים. ההרכב “הצפוי” והמתגבש פותח. קודם כל פדה ואלוורדה חוזר. שלושת שחקני הרכש מהחולייה האחורית בפנים ואיתם אדר מיליטאו. ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה בחוד ההתקפה ובצד ימין ברהים דיאס כמו נגד טירול. פרנקו מסטאנטואונו ימתין על הספסל. תנו לנו את זה. האללה מדריד!

ההרכב: קורטואה, טרנט, מיליטאו, האוסן, קרראס, טשואמני, פדה, גולר, ברהים, ויניסיוס ואמבפה.

נכנסים לאווירה עם הווידאו החביב הזה של המועדון. נכנסים “פנימה” למנברה בסנטיאגו ברנבאו - חדר הגביעים עם כל 15 גביעי אירופה, חדר ההלבשה, המדרגות עם כיתוב של שנות הזכייה ומיקום הגמר, מדרגות נוספות עם ציון מספר התארים. הכל משופץ וחדש ומתוחזק. ולבסוף “מריחים” את הדשא עצמו

לדעתי הרכב מצוין, החזק ביותר בנקודת הזמן הזו. מנסה להילחם בעצמי לגבי הציפיות. זה הזמן של ברהים להוכיח - יהיה זמן לפרנקו, ושל ויניסיוס לחזור לחייך

אני אדבר בשמי - אני שותף להרגשה שלך ואני חושב שיש לזה כמה סיבות

1. פוסט טראומה מהעונה הקודמת - בסיום העונה הרגשתי הקלה שנגמר, למרות שזה לא ״האופי״ שלנו, אפשר סוף סוף לצאת מכוננות ספיגה.
  2. אכזבה קטנה ממונדיאל המועדונים - אני מודה שאני ציפיתי לראות יותר מריאל של אלונסו, יותר לחץ יותר דומיננטיות יותר צירופי מסירות ואני חושב שלמעט המשחק נגד זלצבורג ו20 דקות נגד דורטמונד (ואת זה גם אנצ׳לוטי נתן לנו בעונה שעברה) ראיתי עוד מאותו דבר.

למרות שתי הנקודות האלה ולמרות שאני מדבר כולה על משחק אימון נגד קבוצה חביבה מאוסטריה אני כן סקרן לראות אם הדפוס שראיתי נגד טירול יחזור גם במשחק תחרותי היום - קבוצה לוחצת, שחקנים קרובים אחד לשני בהתקפה שלא מפחדים לדחוף כדורים דרך האמצע לתוך הצפיפות כי הם יודעים שיש חבר לקבוצה שיוכל לעזור להם.

מקווה שנוכל לחייך בסוף הערב ולא נצא שוב רק בתחושת הקלה

אין לי מושג על מה אתם מדברים.
אני כבר חודש סופר את הדקות לקראת היום.
אפילו חיברתי לוח שנה של משחקי ריאל לגוגל קלנדר שלי.

אם קרלו היה המאמן, יש סיכוי שלראשונה ב15 השנה האחרונות, לא הייתי צופה מתוך חוסר עניין.

האמת שההרגשה הזאת מוזרה לי מאוד ואני מבין את התמיהה. אולי יש לזה גם קשר למצב שלנו פה במדינה ובנוסף היחס העוין של ספרד כלפינו.

איך עשית את זה?

תתחדש

כמה נקודות בזריז כדי להעביר את הזמן עד לשריקה.

• האם לגולר יש את האינטנסיביות להיות דומיננטי גם כשלא מדובר במשחקי ידידות או סוף עונה?
  • מי ישחק את הקשר השמאלי בשלישיית האמצע, גולר או פדה?
  • האם נמצא פתרון לטרנט או שהוא עדיין יתופקד כמגן ימני קלאסי?
  • לא ראינו עד עכשיו איך אלונסו מתכנן להתגונן. פחות מרגש אבל חשוב מאוד.
  • משחקים מול בודימיר, מסקרן איך מיליטאו והאוסן יתמודדו מולו, וכמה הוא יצליח לברוח להם.

איך פורצים את הדבר הזה? גונזאלו גארסיה?

בשביל התחלה, שהבלמים יפסיקו לבעוט מרחוק. ספרתי כבר 4 בעיטות , כולן גרועות.

אני מעדיף לחשוב שהשופט באמת מושחת, זה יעודד אותי לפחות לחשוב שהוא כל-כך גרוע בכוונה, ולא עד כדי כך רע באופן טבעי

אפשר לראות שאלונסו כן עבד עם הקבוצה על עמידה הגנתית,משהו שכן היינו צריכים להשתפר בו.
מבחינה התקפית שום דבר חדש, מזכיר לי מאוד את אנצלוטי, זורקים קדימה ומקווים לטוב, בראהים עד עכשיו לא קיים, אי אפשר להמשיך לשחק ככה, אנחנו מאוד צפויים.

אם הם לא היו בועטים היינו עם 0 בעיטות למסגרת במחצית הזאת, שכולם יודעים שזה נתון קריטי מאוד אם רוצים לכבוש שער מתישהו…

יש שיטה, יש תוכנית, עכשיו הגיע הזמן לשחק קצת כדורגל.

הכדור לא הולך אוטומטית לויני שהולך עם הראש בקיר, ויני ממושמע ומשחרר כדור בזמן.

לא מבין איזה יתרון יש לבראהים בעמדה הזאת על רודריגו.

מקווה למשחק הרבה יותר מהיר מחצית שנייה.

המחליק מוכיח בפעם האלף שגם אם הקבוצה מנגד לא תוקפת בכלל זה לא אומר שהוא לא יעשה חור ויבשל הזדמנות ליריבה.