לא צפיתי הרבה בארנולד, אבל נראה שזה לא שיש לו כדורים כל כך טובים, אלא שהוא פשוט מנסה הרבה פעמים ולפעמים זה מצליח.
אני לא מסכים איתך. 2 מהן יצרו הדיפה (גרועה) של השוער עם פוטנציאל לריבאונד/קרן.
לא צפיתי הרבה בארנולד, אבל נראה שזה לא שיש לו כדורים כל כך טובים, אלא שהוא פשוט מנסה הרבה פעמים ולפעמים זה מצליח.
אני לא מסכים איתך. 2 מהן יצרו הדיפה (גרועה) של השוער עם פוטנציאל לריבאונד/קרן.
אז שימשיכו, אולי מישהו יבקיע מריבאונד.
זאת לא נראית כמו תכנית משחק.
היו כמה דקות בהן האוסן לא ירד להגנה אלא עמד ברחבה וחיכה להרמות. זה יכול להיות מעניין. הוא גבוה בראש מכולם.
אכן. וגם רודריגו לדעתי. הוא שחקן טוב יותר מויניסיוס כשצפוף. מעניין אם הוא ישתמש במסטנטואונו.
בכל מה שקשור לקצב ולארגון המשחק אין לנו בעיה. ויני מקבל כדורים לבד כל הזמן ואנחנו כן מגיעים לשליש האחרון בצורה קונסיסטנטית. משחק הלחץ שלנו טוב והתקפית אוסאסונה לא הצליחו לעשות כלום בניגוד לעונות קודמות.
הבעיה העיקרית שלנו היא ייצור המצבים. ויני מנסה אבל צריך להחזיר כל הזמן את הכדור אחורה כי אין לנו איום ברחבה, ברהים וגולר לא קיימים. ברהים פשוט בכושר גרוע וגולר בכושר טוב אבל היריבה לא באה לשחק דוקים וכשזה קורה הרבה יותר קשה לו.
אנחנו צריכים להוציא את ברהים ולהכניס במקומו את גונסאלו גרסיה. צריך יותר נוכחות ברחבה, אמבפה רוצה להיות שותף יותר ביצירת המצבים והוא לא סובל להתגושש עם בלמים.
תגובה שלילית מוגזמת מאוד של יושבי האולפנים במחצית
משקף בעיניי חוסר הבנה של עומק הבור שהיינו בו בשנה שעברה.
רואים פה קבוצה שחונקת את היריבה קודם כל. בעונה שעברה כל נמושה, אפילו מליגות תחת באלופות היגעה נגדנו למלא מצבים.
קונה כל משחק שקט הגנתי כזה כי הגולים יגיעו
גם אם שום-דבר אחר לא יעבוד השנה -
לא החזקת הכדור, לא משחק הלחץ, לא חילופי המקומות, לא התקפות המעבר - שום-דבר אחר, חוץ מזה שהמצבים הנייחים שלנו פתאום נראים כמו אשכרה אקט בעל פוטנציאל לכיבוש, לראשונה מאז ימי ראמוס העליזים - אני מבחינתי מבסוט.
קרראס פשוט תענוג של שחקן, נהנה ממנו מאוד בעתיד. כשקשר על כמו בלינגהאם יחזור במקום הטורקי הבינוני ניראה מעולה.
סליחה אני לא יכול לסבול את הדבר הזה, האימפוטנתיות של הקבוצה הזו הורגת אותי, כבשנו שער והפסקנו לשחק, זה פשוט מוציא אותי מדעתי.
חולה על צ’אבי אלונסו ויש נסיבות מקלות אבל עזבו שטויות, איזה מזל שזה נגמר ופתחנו עם ניצחון, ציון מספיק בקושי. באמת אין מה לשים בתקציר. אמנם כשראיתי את אוססונה עם שלושה בלמים אז ידעתי שלא נטייל, והבלם שלהם ביום גדול - אבל משחק בית כזה ועשינו כל כך מעט. נראינו קבוצה די אבודה. ב-2022 היו לנו משחקים עם 65% החזקת כדור ומעלה ובאלה רשמנו הכי פחות מצבים מסוכנים. מי יודע מה היה קורה אם לא הדריבל של קיליאן אמבפה.
אני כן לוקח בחשבון שמעבר ללחץ השחקנים שלנו לא באמת פרש, אולי באימונים זה נראה טוב. אף אחד לא היה נראה לי במצב הפיזי הרגיל שלו. הרי פדה ואלוורדה תמיד שני צעדים מעל כולם. אולי רק אמבפה היה במיטבו, דין האוסן וקצת אלבארו קרראס.
ומילא ההתחלה כשהבלמים שלנו בועטים מקילומטר - אחרי שכבר הובלנו וירד הלחץ, ברבע השעה האחרונה למרות שפרנקו מסטאנטואונו נכנס (נמרץ יחסית, עדיין הולך על בטוח, יש לו את הלוק של כוכב) והשיטה נשמרה - העברנו זמן ובכלל לא ניסינו לחפש שער שני - זה היה די מביך. בונקר, אוכלים את השעון. גם אם הקבוצה צריכה להתחבר אני לא מצליח לקבל כזו אפרוריות וחוסר יכולת. ההרכב שפתח? ההתקפה הזו כבר שיחקה יחד לא פעם.
ראינו ביום שבת איך לאמין ימאל פתח את העונה הזו, גם ניקו וויליאמס נתן הצגה במדי אתלטיק בילבאו. אמנם ויניסיוס ג’וניור לא מספר עשר אבל הוא לא עשה מספיק. כדור אחד מעניין שלו וזהו-זה, הדריבלים די חלשים. פעם הוא היה מצליח להעלים גם שניים יחד כששומרים עליו. אני חושב שגם ברהים דיאס פספס את ההזדמנות ופדה ואלוורדה וארדה גולר היו חלשים וכמובן טרנט.
דברים טובים? כמובן שהקבוצה מפעילה לחץ לא רע, שחקנים מחויבים, נראה כמה זמן זה יחזיק מעמד. דין האוסן - אחלה, אדר מיליטאו מנצח מאבקים אבל שיפסיק עם הכדורים הארוכים. אלבארו קרראס מבחינתי סימן שאלה
אני התגעגעתי כ’'כ למשחקים של ריאל מדריד שכמעט שכחתי שאבי נמני מגיע עם זה כעסקת חבילה
@titi_camara זה משחק טיפוסי של טרנט?
פחות או יותר, רק שבליברפול התקפית הרבה יותר היה בנוי עליו, כלומר קיבל את הכדור באיזורים יותר נוחים מבחינתו שמהם הוא יכול לייצר מצבים, וכמובן סלאח שמשך את כל ההגנה אליו ושיחרר אותו.
אם הקבוצה לא תעבוד בשבילו לא נקבל את היתרונות שלו, כי הוא לא יכול לבד.
המשחק ההתקפי אמנם היה יחסית חלש, אבל אני חושב שלטעון שאין שיפור מימי אנצ’לוטי זה פשוט לאטום את הראש. אצל אנצ’לוטי היינו מקבלים את אותה אנמיות התקפית, רק ללא משחק הלחץ והשליטה המוחלטת בכדור, כלומר אוסאסונה הייתה מגיעה להמון מצבים וספק גדול אם בכלל היינו מנצחים את המשחק.
אני לא זוכר מתי פעם אחרונה בעטו מולנו כל-כך מעט לשער, אוסאסונה עד הדקות האחרונות בכלל לא עברה את החצי. השליטה הזו במשחק זה הבסיס, זה שכל משחק ההגנה מבוסס עליו וגורם לזה שקודם כל אנחנו לא נספוג גולים. מכאן רק צריך לשפר את משחק ההתקפה ויהיה בסדר.
מבחינתי, מה שראינו היום ומה שהיה בתקופת אנצ’לוטי זה כדורגל אחר לגמרי.
לדעתכם אלונסו התייאש מלחץ גבוה? הפתיע אותי שעמדנו במיד-בלוק
אני יודע שזו הייתה הערה כללית לכולם, אבל בכל זאת אתייחס: דבר מוביל לדבר, אבל אפשר להגיד שהקבוצה באמת הייתה אקטיבית במשחק ההגנה ולצד זה לטעון שהמשחק ההתקפי היה מ-ח-פ-י-ר.
זו כולה אוססונה שלא חיברה שתי מסירות, אין לה דרך להחזיק כדור. קבוצת הגנה סבירה, אני מסכים, ועדיין. תצפה בכל המשחקים שלנו בעונה שעברה, בבית ידענו לייצר לרוב על אף שלא באמת שיחקנו טוב - באף משחק לא עשינו כל כך מעט למעט אולי הקלאסיקו של ה-4:0 שהיו לנו מצבים אחרי ה-2:0 שלהם. זה משחק בית ויש לזה משקל, אם היינו פותחים בפמפלונה הייתי ‘קופץ’ על ניצחון כזה ולא אומר מילה רעה. ציפיתי לקצת יותר. היה משעמם ומגעיל אבל זהו, לא אומר שהעונה “אבודה” ולא תוקף את המאמן. הוא לא אשם שוויניסיוס ג’וניור היה חלש מאוד.
יצאתי באופן כללי מעודד מהמשחק הזה.
משחק ההגנה היה שקט ויציב ברמה שלא זכורה לי בכל שנות אנצלוטי. קרראס זאת רמה אחרת מכל מגן שמאלי שהיה פה מאז מרסלו, וגם הגנתית הרשים אותי מאוד. מסטנטואונו היה יותר זריז ומהיר ממה שזכרתי, לבטח יותר מחאמס רודריגס, כך שאולי בכל זאת יוכל למלא את המשבצת באגף ימין בהצלחה.
מסכים שהתקפית היה משחק חלש מאוד, סטטי, ללא יצירתיות, וללא מנוע (לראשונה מזה המון שנים) בדמות מודריץ או קרוס. עם זאת, היה כאן בונקר לתפארת וריאל עדיין קבוצה חדשה עם שיטה חדשה עוד לא מספיק מתואמת לפרוץ בונקר שכזה.
הפריע לי מאוד חוסר האינטנסיביות של טרנט, אין לו כבר את התירוץ של חום הצהריים בארה״ב, וגם חשבתי שברנבאו מלא יגרום לו להתלהבות וריצה אך ממש לא, ואפילו הקוון ניסה לזרז אותו להגביה קרן בשלב מסוים.
סה״כ מרגיש שהקבוצה הרבה יותר מאוזנת מבשנה שעברה, וייבים של יציבות מהתקופה של זידאן, אני לא כל כך יודע לשים את האצבע על משהו ספציפי, אבל פשוט תחושה של עוצמה שנובעת מרוגע וסדר.
כשבלינגהאם יחזור זה יראה מעולה.
זה, אגב, לא פנדל בחיים לדעתי. ניצחנו נטו מטעות שיפוט
הא?
אם דריכה 100 שנה אחרי שהכדור יצא זה פנדל, אז אתמול זה האמא של הפנדלים.
אפילו המשוחדים תמידית נגד ריאל לא התייחסו לאירוע זה מלמד שאין יותר פנדל ממה שהיה.
למה שזה לא יהיה פנדל? גלש ופגע ברגל של אמבפה,אדום לא היה אבל זה לא השפיע על המשחק בכלל.
בנוגע למשחק,משחק משעמם שבו לא הצלחנו לייצר מצבים מול בונקר,אלונסו אמר ובצדק שלא היה מספיק זמן להתאמן ולתרגל מספיק שיטות לפיצוח בונקרים כאלה,כרגע מה שחשוב זה לנצח עד שנתחבר וזה ייקח זמן.