לא יודע אם ״טעות שיפוט״, אבל האמא של הפנדלים הרכים שצריכים להעלם מהעולם לפי טעמי הסובייקטיבי. אמבפה חיפש בכוח.
למשחק עצמו - אצטרף לאופטימיות בעקבות השליטה במשחק עם סייגים קטנים.
בבירור אין עדיין רעיונות התקפיים (לא שיש המון מה לעשות נגד בונקר כזה, אבל עדיין). הרבה מזה גולר שעדיין לא עד הסוף התאקלם לתפקיד החדש ומהווה את האלמנט הבלתי נגרי האמיתי היחיד בקישור שלנו (עם כל הכבוד לפדה). הרבה מאד תלוי בו.
צריך לשפשף את העיניים כדי להאמין למשחק המסירות, שעדיין לא מיתרגם למצבים. טוב, לא טוב - בעיקר סוריאליסטי לצפייה.
טרנט נראה כמו ילד אבוד בקניון, אני לא בטוח שיש מה לעשות איתו במשחק עם כל כך מעט שטחים כשאין 9 על המגרש להגביה אליו. כנראה שדווקא מול קבוצות גדולות הוא יהיה שימושי פי כמה.
טשואמני מעודד מאד. עדיין צריך לראות ממנו משחק טוב מול קבוצה רצינית כדי שאחזור בי מהקביעה שהוא אבוד לגמרי, אבל זה שיפור חד משמעי.
אמבפה נראה מצוין. שימשיך ככה ויהיה בסדר. ויני נראה פחות גרוע.
ניסיתי ללמוד משהו מהמשחק הזה, אפילו בכוח, אבל האמת שאין הרבה מה ללמוד, זה סוג המשחקים של לנצח ולשכוח, גם אם רק 1-0 קטן.
כן ראינו שיטה, את ה’‘פריסה של אלונסו’', הנעת כדור מסודרת ומתואמת גם בשטחים צפופים בפינות המגרש בשליש האחרון, אבל בגדול ממול הגיעה קבוצה שכל המטרה זה להרוס ולהאט את המשחק ולהרוג אותו וממשחקים מהסוג הזה לא לומדים הרבה.
נחכה לקבוצה הראשונה שתבוא לשחק נגדנו כדורגל ואז אפשר יהיה להבין יותר.
קרראס אשכרה מגן שמאלי איכותי, טכני, חזק, מהירות טובה, טיפול נקי בכדור ויכולת הגנתית מעולה.
מעבר לזה רואים שיש לו אופי, לא מתבייש, רוצה את הכדור ועם בטחון. נראה כמו בינגו לעמדה שכבר 7 שנים מופקרת.
האוסן עוד לא נבחן ביכולת הגנתית אמיתית מול התקפות על, אבל היכולת שלו להניע כדור היא לא סתם איכותית היא חריגה בכל קנה מידה, לא חושב שראיתי בלם בלבל הזה מבחינת מסירות וטיפול בכדור, מפחית את היכולת ללחוץ אותנו מאחורה משמעותית.
טרנט הוא … בדיוק מה שחשבתי שיהיה, למלמ. בסוף אי אפשר לזייף את זה, לאיש אין שום יכולת במשחק הכדורגל למעט מסירה איכותית, וגם זה כשנותנים לו מטר ונותנים לו להיות המטרונום, ואת זה לא יקבל כאן.
תחזית שלי שאם דני יהיה בכושר סביר הוא נכנס להרכב על חשבונו מהר מאוד.
ויני פשוט עצוב לי לראות, נכון ״לא עשה נזק״ אבל זה לא ויני מה שראינו על המגרש, זה שחקן שתקוע בתוך המחשבות של עצמו ושכח מי הוא.
אני רוצה אותו לוקח על עצמו, מתקיף ללא הרף, המוציא מאיזון הכי טוב בכדורגל כמו שהוא יודע להיות, כל גרסה אחרת שלו אין לה מקום בהרכב.
בסהכ למרות השעמום וחוסר המחץ של אתמול צריך לזכור שעלינו מול אחד הבונקרים המפוארים שיש, רואים ניצוצות של טביעת אצבע של מאמן, צריך לתת לזה זמן.
בקשר לקרראס, קראתי כמה פה הודעות שמתלהבות ממנו, אני חייב לציין שאני ממש אבל ממש לא התרשמתי ממנו עד כה, לא מהיר או טכני בטירוף, לא ממש פיזי או טוב הגנתית, לא בטוח שעדיף על פראן גרסיה שלפחות מהיר כמו שד ויודע לתת קרוסים מצויינים, מקווה שאני טועה והוא כן ירשים, אבל כרגע ממש לא עושה רושם טוב.
אז אולי לא הבנתי מה הטיעון שלך -
א. אמבפה דרך על המגן רגע לפני שהמגן פגע באמבפה, ולכן זה לא פנדל.
ב. הייתה פגיעה של המגן ברגל של אמבפה, אבל צירוף האירועים (פגיעה לא חזקה מספיק, אמבפה כבר עצר) לא מספיק בשביל להיחשב כפנדל.
ג. כל התשובות נכונות.
אני יכול להסכים לגביי א. לגביי ב - יכול להיות שצריך לשנות את החוקים (להחמיר/לשנות את הקריטריונים לקבלת פנדל), אבל נכון למצב הנוכחי - הייתה פגיעה ולכן שריקה לפנדל היא לא טעות שיפוט.
שחקן רץ עם הכדור, אתה גולש לתוך נתיב התנועה שלו אל מתחת לרגליים כדי לתקל אותו ואז השחקן דורך עליך, לדעתך זאת עבירה לטובת המגן ?
אמבפה לא דורך על המגן, הוא עושה הטעייה כדי לעבור את המגן שגלש לתוך הרגליים של אמבפה ולא נגע בכדור, לא מבין באיזה עולם זה לא פנדל.
אתה מגן, אתה לא בטוח שתגיע לכדור ? אל תגלוש ! ובמיוחד לא בתוך הרחבה.
אם לא הייתה דריכה של אמבאפה על הרגל של המגן, הייתי מסכים איתך וכך כתבתי גם בפורום בארסה.
אבל בהחלט רואים דריכה, אז זה לדעתי אמור לוותר את מה שקרה אחר כך, כלומר את ההכשלה.
בסרטון האחרון שאורי הביא רואים את הדריכה ורואים שהיא קוראת לפני שהרכל של המגן נכנסת ברגל של אמבאפה.
לא שמתי לב לדריכה הזאת קודם, וזה לדעתי היה אמור לבטל את הפנדל.
תן לי להבין את ההיגיון שלך, הבלם יורד לגליץ למרות שאין לו שום סיכוי לגעת בכדור, נכנס לתנועה של אמבפה שהוא עם הכדור וזה עוד עבירה של אמבפה? באיזה עולם זה?
אין שום עולם שבו אפשר להאשים את אמבפה בכך שדרך על היריב כאשר היריב זה שגלש ונכנס לו בין הרגליים. פנדל מארץ הפנדלים.
אני כמובן אסכים ב-100% עם הטענה שזו עבירה שעקרונית לא אמורה להצדיק פנדל, אבל זו כבר בעיה בחוקה (הרבה יותר הגיוני בעיניי לתת במקרה כזה בעיטה חופשית מתוך הרחבה). אבל עבירה זו עבירה ב-100%, הדריכה בחיים לא אמורה לבטל את זה. בעיה של הגולש שדרכו עליו, פעם הבאה אל תדחוף את הרגליים שלך לאן שהן לא אמורות להיות.
בסך הכל היה משחק מסקרן מאוד שהצביע על מספר בעיות על אצלינו אבל גם הראה שיפור במספר אספקטים חשובים של המשחק שלנו. הנה הבעיות שאני מצאתי:
המהלך שהוביל לפנדל הגיע בפעם הראשונה שאוססונה תקפו אותנו ונתנו לנו קצת שטח. עד אז ישבנו עליהם (78% החזקת כדור במחצית הראשונה) לרוב בשליש האחרון אבל לא הצלחנו לייצר מצבים איכותיים. חסרה לנו היכולת ליצור משחק מהיר מדומה. אנחנו קבוצה שאוהבת שטח ולא צפיפות, וזה החיסרון הגדול בלחנוק את היריבה, אין לנו שטח.
חסר לנו פיבוט במרכז ההתקפה. אמבפה מרבה לברוח משם כי לא נוח לו במאבקים פיזיים, מה ששוב פעם משאיר אותנו בלי שחקן ברחבה. במצב הזה היה לחלוטין אפשר להעלות את מיליטאו לשחק חלוץ כמה דקות רק כדי לשנות את הדינמיקה של המשחק, כדי שהיריבה תפסיק להרגיש כל כך בנוח. בהינתן וזו פנטזיה לא מוכחת, וגונסאלו גרסיה יישאר שחקן ספסל בכל מקרה, אני תוהה איך נצליח להתמודד עם הבעיה הזאת.
היו עוד צדדים שליליים כמובן. גולר מאוד כשרוני אבל יש לי עדיין סימן שאלה כמה הוא יכול לסחוב בעליות מה שנקרא. אציין גם אותה תלונה שאני חופר עליה לגבי התפקוד של טרנט, ששוב היה נראה אבוד לגמרי והתרומה שלו למשחק הייתה מינימלית.
עם זאת אנחנו יכולים לצאת מעודדים ממספר בחינות. אני בכנות לא דואג להתקפה, שערים אנחנו נבקיע, וגם בעונה שעברה למרות כל הצרות, נדיר היה שלא הבקענו. אתמול הרבה שחקנים הציגו משחק לא טוב בפן האישי ולמרות זאת ניצחנו. נראה שאת שתי הבעיות הראשיות שהיו לנו בעונה שעברה, שהן שליטה בקצב והריכוז, אלונסו הצליח לפתור לפחות באופן חלקי, אולי אפילו מלא. שני הספרדים החדשים נראים בינגו והווייב בקבוצה היה בסך הכל טוב.
אני חושב שבהתחשב בתקופה הנוכחית יש לנו בסיס טוב. יכל להיות יותר טוב? אני ציפיתי ליותר מפדה, ברהים, ולמרות שכתבתי לפני המשחק שיש לי ספקות בנוגע לגולר - עדיין ציפיתי ממנו ליותר. אבל גם היה יכול להיות יותר גרוע. אני מרוצה מזה שניצחנו למרות הבעיות, אוסאסונה הצליחו להרים לנו דגלים אדומים מבלי לגרום לנו לנזק.
הבלם יורד לגליץ’ שנה לפני האירוע. אמבפה בכל זאת דורך על רגל שמאל שלו.
עם רגל ימין הבלם מפיל את אמבפה.
אם הדריכה קרתה לפני שהבלם נכנס בו, זאת עבירה של אמבפה.
אם זה קרה בו זמנית, זאת עבירה הדדית ולא פנדל.
אם הבלם נכנס בו קודם, זה פנדל. לא ראיתי התחזות שם.