שוב פעם, ההיגיון שלך לא נכון בעליל, הבלם ירד לגליץ לא מציאותי, לא התקרב לכדור ואין שום סיבה בעולם שהוא יקבל עבירה על שום דבר שקרה, הגליץ היה טעות בשיקול דעת שלו, הוא נכנס בין אמבפה לכדור ללא שום יכולת לגעת בכדור, עבירה של אמבפה זה בחיים לא,זה כמו ששוער ייצא לקחת כדור ברחבה שהוא לא יכול להגיע אליו ויקבל עבירה על מגע עם שחקן שנגח לשער והגיע לכדור( לא ברחבת ה 5).
העובדה שבכלל מתנהל פה דיון על פנדל, שאף אדם שפוי בעולם לא הקדיש לו שנייה מחשבה דקה אחרי שנשרק, היא ההוכחה הסופית שטרללת דיוני השיפוט בפורום יצאה מכלל שליטה.

כתבתי גם אצלנו שמריפליי לריפליי אני הרבה פחות משוכנע. יש פה יותר דריכה על הרגל של המגן וכתוצאה ממנה נפילה תיאטרלית מאוחרת מאשר פנדל מובהק. אמבפה קופץ שם עם שתי הרגליים בשביל להסתובב על המקום ובשנייה הזו רגל שמאל שלו דורכת על המגן.
צודק, גם דרך על הרגל של היריב וגם התחזה, היה צריך לקבל צהוב על הדריכה ועוד צהוב על ההתחזות ולהיות מורחק, ואז כמובן להזמין אותו לבית דין של ההתאחדות ולתת לו עוד הרחקה מ 5 משחקים כדי שילמד.
אני בכלל כופר בטענה שגולר מאוד מוכשר. אולי מוכשר. שחקן לרמת הפורטו, רומא
בהחלט יכול להיות. הוא ישתפר אין לי ספק ככה זה עם ביטחון מצד המאמן וקבוצה שתרוץ טוב יותר, אבל האם יוכל לספק את מה שהקבוצה צריכה או להגיע לגבהים שיש כאלה שמצפים ממנו? לדעתי לא. יש לו שתי תכונות שהוא מעולה בהן - הבעיטה ויכולת המסירה. אבל לא ראיתי שהיכולת שלו להשתחרר למצב של בעיטה היא פנומנלית למשל. בעמדה מאוד אחורית בקישור זה קצת סיכון כי הוא רך, הוא לא קשר כנף כי הוא איטי. ואין לנו בהרכב עמדה של מספר 10, בעוד חודשיים גם ג’וד בלינגהאם ישנו.
-ויניסיוס ג’וניור ביצע אתמול רק דריבל אחד מוצלח, אחד. תמיד במשחקים האלה גם כשהיינו מתבאסים עליו הוא היה גורם להרבה יותר בלאגן. הוא לא בעניינים בכלל.
-קיליאן אמבפה למשל עם שמונה דריבלים מוצלחים מתוך 12 וזה די מעודד. כמובן שדריבל זה לא חזות הכל אבל היה קליל רגליים. והרבה יותר ‘פרש’ מכל האחרים.
אלונסו מאמין מאוד בארדה גולר בעמדה הזאת. בהתחשב בזה שאלונסו עצמו שיחק שם הוא כנראה יודע דבר או שניים על מה שדרוש משחקן בתפקיד הזה.
גולר כרגע במבחן, התקופה הקרובה ממש מכריעה מבחינת הקריירה שלו ויכולה לקבוע לאן היא תלך (מבחינת מעמדו בריאל מדריד).
יש לנו הרבה קשרים וצריך למצוא את הקומבינציה הנכונה. ככל שעובר הזמן אני חושב שיכול להיות שהפתרון לקישור הוא בכלל “דאבל פיבוט” של טשואמני עם פדה כשבלינגאהם בקו לפניהם (בשטח בין הקישור להתקפה). נוכל לבחון את זה רק כשבלינגאהם יחזור מהפציעה.
או פשוט לא לשרוק לפנדל.
המשחק אתמול בגדול היה מאכזב
קיבלתי יותר מדי פלאשבקים לקבוצה של העונה שעברה שמתמסרת מסביב לרחבה בלי שום רעיון לפרוץ אותה וזה מאכזב לראות שכרגע (בדגש על כרגע כי אני מאוד מאמין באלונסו) לא נראה שיש שינוי.
אני בניגוד להרבה תגובות כאן לא שאבתי יותר מדי עידוד מהשליטה הזאת שלנו בכדור. לא ראיתי איזשהו שינוי אצלנו במחויבות או בדרך שבה אנחנו לוחצים את הכדור. ראיתי יריבה שפשוט לא רוצה לצאת מהרחבה, שבאה לברנבאו ואמרה ״אנחנו נקים פה חומה ונראה אם יש לכם מה שצריך כדי לפרוץ אותה״.
והאמת? לא נראה שיש לנו איזה רעיון חדש או שיטה כדי לפרוץ את החומות האלה. אז יופי, הצלחנו להקים מצור והנענו את הכדור מסביב ל16 בלי אתגר אבל המהירות, אוי המהירות. בזמן שהכדור מגיע לויני שמעביר אותו חזרה אחורה דרך קרראס והבלמים עד שהוא מגיע לברהים ושוב חזרה דרך הבלמים עד לויני כל החומה הזאת של אוסאסונה מכסה שוב את החרבה בצעדי רדיפה פשוטים.
אולי משהו שלא הערכתי מספיק היו ה״קיצורי דרך״ האלה של קרוס עם אלכוסנים מהירים ישירות לקרבאחל שלא איפשרו להגנה להגיע בנוחות לצד השני. קיוויתי לראות את זה השנה מגולר או אפילו מטרנט, שהכדורים היו זוועה… אני חושב שלאלונסו כדאי לחפש את האספקט הזה אצל השחקנים במיוחד במשחקים כמו אתמול.
מבודד בקו בלי שחקן ברחבה
עוד עניין של טקטיקה הוא ההצטרפות לרחבה. כמה וכמה פעמים אתמול כבר הצלחנו לבודד את ויני באחד על אחד באגף, לא במצב של לעבור ולסכן את השער אבל כן במצב שהוא יכול לעבור בקלות ולהכניס כדור לרחבה אבל לא הייתה לו שום סיבה לנסות את זה - אף אחד לא היה ברחבה ואני פשוט לא מבין למה. אם זה בשביל העניין של השליטה המוחלטת הזאת בכדור אז אני חושב שאלונסו צריך לעשות חושבים לגבי סדר עדיפויות.
קצת נקודות חיוביות
- אמבפה נראה מצוין מחוץ לרחבה, אהבתי את הרצון לקחת סיכונים ובעיקר אהבתי שהם הצליחו

- האוסן נראה כמו בלם נהדר, מלא בביטחון למרות הגיל הצעיר והעובדה שהוא שחקן חדש
- גונסאלו - למרות שלא עשה הרבה אני מאוד שמחתי מהדקות שהוא היה באמצע. סוף סוף היה לנו שחקן שלא מפחד להתמודד עם הבלמים ומוכן לשים עליהם את הגב. אני חושב שהוא יהיה משמעותי בגלל הדברים הקטנים האלה
נאסוף את הנקודות כרגע ונקווה לשיפור במשחקים הבאים
לוקח זמן לבנות קבוצה. נראה לי שלוקח הכי הרבה זמן לבנות ולתרגל מהלכים שפורצים בונקרים. אני מניח שנגיע לשם תוך חודשיים שלושה.
לגולר היו כמה חילוצי כדור שהפתיעו אותי לטובה, אבל לא נראה לי שזה יספיק מול קבוצות חזקות יותר.
אגב, אמבפה וגונסאלו > אמבפה ורודריגו > אמבפה וויני.
מעניין תוך כמה זמן קרבחאל יחליף את טרנט. אולי טרנט יעבור לקישור?
לא רק שהוא חיפש בכוח, הוא גם דרך על השחקן ממה שראיתי ומזה הוא נפל. לא מהרגל השניה.
אבל בסדר, תמיד כשזה לטובת ריאל ההיגיון אומר יש מגע=פנדל. ביי. כשדורכים על שחקן יריב ברחבה אז מתחילים שאלות לגבי מיקום הדריכה ואיזה חלק דרך על מה-יש הבדל עצום במשקל אם העקב או הכף רגל דרכו. לא נגיע לעמק השווה ככה בחיים.
מה דעתכם על האדום?
לא היה צריך להיות אדום, אבל לא השפיע על המשחק. דקה 94(?).
הדבר הכי משמעותי שהאדום הזה עשה הוא לתת דלק לטענות נגד השיפוט, שלדעתי היה מצוין במשחק הזה (לא שהייתה לו הרבה עבודה)
מסכים. לוקח זמן ואני חושב שלרוב האוהדים יש את הסבלנות לתת לאלונסו למרות שבדר״כ אחרי עונה רצופת כשלונות של ריאל הלחץ יכול לעלות די מהר…
פשוט הגבתי להרבה תגובות שראיתי כאן שהיו חיוביות. יכול להיות שהם צודקים ואני טועה, אבל כל עוד אני לא אראה מגמה שונה אני אשאר עם ההנחה שההתקפה כרגע דומה מאוד לשנה שעברה.
מסכים גם לגבי הטענה לגבי אמבפה וגונסאלו ובוא נגיד שזה לא בגלל שגונסאלו הוא איזה חלוץ גדול. אני חושב שאנחנו רואים בעיניים שאמבפה הוא שחקן התקפה גדול ולכן גם בעונה שהוא משחק בשפיץ הוא יכול לסיים עם כדור הזהב אבל לקבוצה יהיה יותר נכון לתפקד עוד חלוץ לידו שיתמודד הוא עם הבלמים ויספק נוכחות.
אין שום קשר בין מה שאתה כותב לבין החוקה
התכוון או לא התכוון, מציאותי או לא מציאותי, כל זה לא חשוב.
מה שחשוב זה המגע ועוצמת המגע, וטיימינג במקרה של עבירה הדדית.
מעניין מתי תעברו למערך דונה של שלושה בלמים או תנועה אסימטרית שתאפשר את היציאות של טרנט. אם ריאל ואלונסו רוצים אותו יצטרכו למצוא איך להדגיש את היכולת ההתקפות שלו מול החורים ההגנה כפי שעשו עם אלבס בבארסה.
זו אפשרות, ונגד קבוצה שתשחק קצת יותר התקפי יהיו לריאל מדריד יותר שטחים יחד עם עוד זמן במועדון כנראה ואני מקווה שהוא יהיה יותר נועז. מה שכן, למרות שידעתי איזה סוג שחקן אנחנו מקבלים - אני טיפה מאוכזב, מדבר על הפן ההתקפי בלבד.
-קצב המשחק שלו מאוד-מאוד איטי. לא ראיתי אותו עושה אף ספרינט והוא לא צריך להיות מרסלו או רוברטו קרלוס, משהו כמו שדני קרבחאל היה בשנים הראשונות שלו. כאילו הלחץ ‘משתק’ אותו. מפחד לטעות אז הולך על בטוח.
-גם המסירות שלו תמיד היו ‘מעניינות’ יותר, ברמה של קשר. אם אלו כדורים אלכסוניים יפים מצד לצד או פתאום פס לאמצע - הייתה מסירה אחת כזו פתאום לאמצע לקיליאן אמבפה וזה היה יכול ליצור משהו קרוב למצב מסוכן. הקרוסים שלו היו בסדר, לא גרועים אבל גם לא ‘וואו’. אבל כשאין ג’וד בלינגהאם כשחקן שמצטרף וגם גונסאלו גארסיה עלה לשחק כשטרנט כבר בחוץ - זו בעיה.
-התקשורת הספרדית כבר “מחממת” את העניינים עם כתבות רבות על קרבחאל, גם ב-AS עם הגולאסו שדני כבש באימון אתמול, גם במארקה עם סקר אוהדים..בטח לא קל לטרנט, לדני יש את ההילה שלו. אבל זה חלק מהמשחק.
מבחינתי אין שאלה בכלל, קרבחאל רק חוזר מפציעה, זה יקח זמן, גם הוא לא עשה יותר מדי מעבר לשמחה שלנו לראות אותו משחק. צריך לרוץ עם טרנט, ובינתיים היריבות בפרופיל לא גבוה.
דיברו כאן על הפנדל שנשרק: המאמן של אוססונה התלונן, הנשיא דווקא אמר שזה פנדל די ברור ואין מה לעשות.
מה? אוהדים של קבוצה שכבשה שער ששחקן של יריבה מעולף על הדשא חושבים שלא הגיע לנו פנדל?
א. מעולף על הדשא? אל תפחית מגודל מהאירוע. הוא במינימום עבר אירוע מוחי ולבבי ביחד, לא רק התעלף. זה שהוא קם שנייה אחרי זה נס רפואי שעוד ילמדו עליו שנים רבות.
ב. הדעות של אוהדי ברצלונה בעצמם פה בפורום, לגביי הגול של פראן, חלוקות.
ג. הדעות של אוהדי ברצלונה בעצמם פה בפורום, לגביי הפנדל של אמבפה, חלוקות.
מסתבר שלא תמיד הכל כחול-אדום ולבן. מה לעשות.
טוב לראות שהשופטים בכיס שלנו. פלורנטינו צדק. ברצלונה צריכה לוותר מעכשיו.
חשבתי שהת׳רד להאכיל את הטרולים זה ת׳רד היריבות, איך זה גלש לדיון משחק😔