מחזור רביעי: מבחן רציני ראשון והפסד ראשון - מפסידים 1:0 לבטיס במשחק עם הרבה מצבים

לקראת בטיס

ריאל מדריד פתחה את העונה עם שלושה ניצחונות ליגה ולראשונה תחת ז’וזה מוריניו, היא ממשיכה לקטוף שבחים אחרי ה-0:4 הקליל על מאלגה וכבשה הכי הרבה שערי זכות בשלב הזה (עשרה) מאז 2018-19 (גם עשרה). מצב הרוח מרומם גם בשל ביקורו של קרלו אנצ’לוטי האהוב בוולדבבאס היום. אך עלינו להיות זהירים. בדיוק כפי שאמר דויד סאנצ’ס ברדיו מארקה: “אותם הצלילים נשמעו גם עם צ’אבי אלונסו אשתקד”. כעת מגיע טסט ראשון אמיתי בדמות משחק חוץ קשה נגד בטיס שיראה לנו איפה אנחנו עומדים, כשהקבוצה שלנו לא ניצחה באנדלוסיה מאז עונת 2021-22. וכן, זה הטסט האחרון לפני פתיחת ליגת האלופות נגד אינטר. בעונת הדסימה למשל ריאל פתחה גם כן עם שלושה ניצחונות ואז כשפגשה לראשונה יריבה קשה כמו ויאריאל בחוץ – סיימה רק בתיקו 2:2. בשנות ה-2000 ריאל פתחה את הליגה חמש פעמים עם ארבעה ניצחונות רצופים: ב-2009-10, ב-2016-17, ב-2022-23, ב-2023-24 וב-2025-26 עם צ’אבי אלונסו. אגב, זה המחזור הרביעי ברציפות שריאל משחקת לפני ברצלונה, דבר שצריך להודות עליו. “בדהירה עד לעצירה”, נכתב ב-AS, שם טוענים כי מוריניו והצוות המקצועי רוצים לצאת לפגרת הנבחרות עם מאזן מושלם ובתחושה אדירה, נותרו עוד חמישה משחקים בכל המסגרות.

עד לליגת האלופות לריאל מדריד יש ארבעה ימי מנוחה, זה נכון, ובשיקולי ההרכב של המאמן צריך לקחת בחשבון שיש שלושה שייעדרו גם ככה נגד אינטר. ברנרדו סילבה צפוי לחזור ל-11, כך גם ארדה גולר, ונשאלת השאלה מה עם אדוארדו קמאבינגה שהפגין באמת משחק טוב נגד מאלגה. האם נגד קבוצה טובה ומסוכנת עם הכדור כמו בטיס – הצרפתי יקבל את האשראי גם כן? די ברור שמוריניו מנסה לשפר את הביטחון שלו. אולי יעשה ניסיון לשמור על פדה ואלוורדה שהוא הקשר המרכזי היחיד שזמין ליום שלישי. וכי למה? אורליאן טשואמני עדיין לא מתאמן. “אני יודע שיש לי בעיה גדולה לפתור אבל אני אופטימי, נתמקד בבטיס ואז נשבור את הראש”, אמר מוריניו. שעד עתה מנסה ומצליח לשמור את כל השחקנים מעורבים, ועדיין: די ברור שראינו הרכב רוטציוני נגד מאלגה. ברור שאיברהים קונאטה יחזיר את אנטוניו רודיגר לספסל, דנזל דומפרייס מקדים את טרנט אלכסנדר-ארנולד ‘במשחקים הקשים’ וגם ברהים דיאס ייפרד מחולצת ההרכב.

מוריניו יודע מה צריך לעשות: “בטיס קבוצה חזקה מאוד, קבוצת צמרת בליגה בשנים האחרונות. ריאל מדריד תצטרך להיות במיטבה כדי לנצח”. המאמן גילה, דרך אגב, כי הקשר הצעיר סרחיו מרטינס שהצטרף מראסינג סנטאנדר (כבר ערך אימון בכורה) – ייכלל בסגל. “אנחנו בקשר יומיומי עם האקדמיה. אנחנו מקדישים לצעירים תשומת לב רבה. טיאגו פיטארץ’ קפץ לקבוצה הבוגרת ושחקנים אחרים נמכרו בהרבה כסף”. על מרטינס: “הוא התאמן עםה קבוצה הבוגרת, יש לו פוטנציאל וגם ניסיון. הוא יהיה כאן (בסגל). נראה אם ישחק או לא, אך זה צעד קדימה”. מעבר לפרגונים לליאו מסי, ללוקה מודריץ’ ששלח לו תודות בריאיון למארקה ("נלחמנו עליו כל-כך, זה היה כמעט בלתי-אפשרי. הוא היה השחקן האידיאלי, אחרי שצלבתם אותו כמה חודשים) וניסיון להתחמק מהשאלה על חוליאן אלבארס – המאמן התייחס לראול אסנסיו שעשה שטויות. “בוולדבבאס הוא מקצוען למופת וכשהיה בריא אף אחד לא התאמן קשה ממנו. עכשיו הוא הראשון להגיע והאחרון לעזוב. אבל שחקן ריאל מדריד הוא כזה 24 שעות ביממה. כולם עושים טעויות, אך טעויות מצטברות הן דבר שונה”.

ג’וד בלינגהאם היה בלב הכותרות השבוע ובצדק בזכות עוד משחק נהדר (מועמד לפרס שחקן החודש בלה-ליגה), הוא מעורב כבר בחמישה שערים בשלושת המחזורים הראשונים (שני שערים ושלושה בישולים) ואם יתרום שער נוסף ישווה את הפתיחה המדהימה שלו מארבעת המשחקים הראשונים בעונת הבכורה הקסומה. השער הבא של ג’וד אגב יהיה ה-49 שלו במועדון – כמו האגדה זינדין זידאן, וכמובן בפחות משחקים. מאז משחקו הראשון נגד בטיס בו כבש – הוא לא הצליח לכבוש נגד האנדלוסים.

גם כדי לשמור את השחקנים בפוקוס הנכון, המאמן נשאל על מאבק האליפות בספרד ועל מצב הליגה וענה: “אתלטיקו מדריד תהיה מועמדת גם כן. יש לה יציבות על הקווים וכמובן המנטאליות של דייגו סימאונה. אולי התוצאות האחרונות גורמות לאחרים לחשוב שהמצב קל, כשאנחנו מנצחים את מאלגה בהפרש של ארבעה שערים וברצלונה מביסה 0:5 את אלצ’ה. אבל יש כאן לחץ שלא קיים בליגות אחרות, הלחץ תמיד לנצח. הקבוצות הגדולות בגרמניה ובצרפת יודעות שהן יקחו אליפות, יש להן את השקט הנפשי. כאן בכל משחק שאתה לא מנצח זו תוצאה לא טובה”. מוריניו התייחס גם לפלגריני איתו התעמת בעבר, לקח אחריות בעקיפין על דבריו והחמיא למאמן. כזה-הוא מוריניו החדש: מפויס. מועמד לתואר מאמן החודש בלה-ליגה. עד עכשיו, כמו שאמר לפני המשחק הקודם – השחקנים לא גרמו לו להראות את הצד האפל שלו, ונקווה שזה יימשך.

בלינגהאם מפרק את מאלגה. בכושר הטוב בקריירה שלו…

ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| דנזל דומפרייס, איברהים קונאטה, דין האוסן, מארק קוקורייה| פדה ואלוורדה (אדוארדו קמאבינגה), ברנרדו סילבה, ארדה גולר, ג’וד בלינגהאם| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב בטיס?

בטיס של מנואל פלגריני ואיסקו האהוב חוזרת לליגת האלופות לראשונה מאז 2005-06 – סיימה חמישית אשתקד (כמו ב-2021-22) ובהחלט הייתה אחת הקבוצות הטובות בספרד - וזו סיבה למסיבה. גם ההגרלה הייתה חגיגה גדולה. ב-25-26 היא שילבה עונה מכובדת בליגה עם עונה ארוכה באירופה. קהל חם, כדורגל התקפי, שחקנים מעניינים – איך אפשר שלא לחבב אותה. בטיס פתחה עם שני 0:1ים צנועים – על ולנסיה במאסטייה ועל ריאל סוסיאדד בבית ודווקא התפרקה נגד לבאנטה כשחטפה חמישייה. במחצית זה עוד היה 2:2 ולבסוף האנדלוסים הובסו 5:2. פלגריני היה ישיר ואמר בכעס שלא כהרגלו: “ההגנה שלנו הייתה אסון מתחילת המשחק ועד סופו”. “לבאנטה השפילה את ההגנה של בטיס עם ניצחון שכולל חמישה שערים”, נכתב בסיקור המשחק במארקה. "לבאנטה, זו שלא כבשה בשני המחזורים הראשונים הגיעה לכל-כך הרבה מצבים, התעללה בבטיס שלא ספגה עד המחזור השלישי. בבטיס רוצים להשתמש בהפסד הזה כהשכמה. “עלינו להוכיח שהמכה הקשה הזו עזרה לנו להתעורר ושזו הייתה רק תאונה”. למרות התבוסה זו פתיחת העונה הטובה ביותר של בטיס בארבע השנים האחרונות.

כבר שנים שהיא מציגה כדורגל אטרקטיבי, אחת הקבוצות הכי מהנות לצפייה בליגה, ואת הכוח שלה בחלק הקדמי אתם מכירים. איסקו שסבל מפציעות חוזר לעניינים לאט-לאט, התחיל עם שני משחקים בהם שולב כמחליף לחצי שעה ודווקא נגד לבאנטה חזר ל-11. גונסאלו ריקלמה שהכריע את המשחק במחזור הפתיחה, אנתוני, עבדה הסילון בכנף. הצרה יכולה להגיע מכל כיוון. הקבוצה ביצעה רכש מאוד מעניין בקיץ כדי לגוון את משחק ההתקפה שלה, ובמהלך לא שגרתי צירפה ב-25 מיליון יורו את טרוי פארוט שחורר רשתות באלקמאר (31 שערים), הוא מחפש את שער הבכורה שלו. קוצ’ו הרננדס תרם 15 שערים אשתקד, כמו עבדה (שניהם עלו כמחליפים במשחק האחרון), ולאנתוני היו 14. וכמובן שיש לבטיס שחקן רכש חדש ואתם מכירים אותו היטב – תשע שנים אחרי, וכשלא מעט קייצים הוא פלירטט עם האקסית – דני סבאיוס שלא בסגל כמובן - חזר הביתה לאנדלוסיה ביום האחרון של חלון ההעברות. גם המגן השמאלי שלנו פראן גארסיה הצטרף לבטיס בשלב הרבה יותר מוקדם בקיץ, הוא כבר בישל שער העונה נגד ולנסיה וצפוי לפתוח בהרכב. “מעולם לא באמת עזבתי את בטיס, ואני מוכן וזמין לשחק”, אמר סבאיוס בדמעות בהצגתו לתקשורת, אבל זה לא יקרה. רק נציין שהקשר פאבלו גארסיה נאלץ לעזוב בדמעות את בטיס, הוא היה בשר מבשרה, כדי לפנות מקום להצטרפותו של סבאיוס.

שחקני בטיס מקבלים את דני סבאיוס “בפאסיו” של צ’אפחות באימון.

מדובר כמובן בקבוצת בית מצוינת, אשתקד רשמה אשתקד שלושה הפסדים בלבד כמו ויאריאל ואתלטיקו מדריד שסיימו לפינה (סה"כ המאזן היה 10-6-3). במבט על המפגשים נגד הגדולות, בטיס הפסידה אמנם פעמיים לברצלונה אבל נגד ריאל לקחה נקודה ברגע האחרון במגרש הביתי, ויש לה ניצחון חוץ מפתיע על אתלטיקו מדריד בסיבוב השני, והיא השיגה ארבע נקודות מוויאריאל הרביעית - ניצחון ביתי בתיקו בחוץ. עוד נספר כי ב-31 משחקיו של מנואל פלגריני כמאמן נגד ריאל מדריד הוא ניצח ארבע פעמים והשיג בממוצע 0.77 למשחק. רק נגד ברצלונה המאזן שלו רע יותר. פלגריני קיבל בחום את הגישה הפייסנית של מוריניו במסיבת העיתונאים ואמר שהוא מבחין במאמן הרבה יותר שליו ורגוע. “היו לנו עימותים ספורטיבים על המגרש וזהו. העיתונות אולי ניסתה ליצור סכסוך. אני מחזיק ממנו מאוד כמאמן. הוא שקול יותר כרגע”.

פקונדו ברנאל היחיד למעט אנתוני (270 דקות מלאות) וריקלמה (199 דקות) שפתח בכל שלושת משחקי הליגה מבין שחקני השדה, כך שהמאמן פלגריני מנסה דברים וכאמור יש לו לא מעט אפשרויות. עד למשחק פתיחת ליגת האלופות נגד ליל בצרפת יהיה לבטיס מספיק זמן לנוח. קוצ’ו שפתח על הספסל אבל כן עלה ב-11 נגד ריאל סוסיאדד למשל - אמור להחליף את פארוט. עבדה לא יוכל לעזור משום שנגרע מהסגל בשל וירוס חריף שתקף אותו. פאבלו פורנאלס שכן פתח במהלך ההפסד נגד לבאנטה - מתמודד עם מארק רוקה על המקום הנוסף בקישור. פלגריני לא מאמן שדוגל בשיטת המקל, הוא לא עושה מהפכות ולא ‘עורף ראשים’ חלילה ספורטיבית. המאמן מפגין ביטחון: “אנחנו מגיעים למשחק רגיל לגמרי. אנחנו חוזרים לקצב שלנו משחק אחר משחק. שיחקנו שני משחקים טובים מאוד ואחד גרוע. יש חוסר עקביות בביצועים, ואנחנו רוצים לחזור לרמה שהיינו מפגינים בדרך כלל”.

פלגריני מבהיר כי למרות חילוקי הדעות עם ההנהלה, יש לקבוצה סגל מעולה, עם שחקנים ורסטילים, וכי האוהדים וגם המאמן תמיד רוצים סגל עוד יותר טוב. על סבאיוס: “הוא שחקן שהקריירה שלו מוכיחה את הרמה שלו, הוא יתרום לנו הרבה. כרגע הוא לא בשלב של לשחק, כי הוא רק הצטרף”. על ריאל מדריד: “מדובר במשחק קשה מאוד, כמו נגד אתלטיקו מדריד או ברצלונה. הם התחזקו בשחקנים נפלאים, הם בכושר טוב. הם יכולים להוציא איתנו מאיזון. עלינו להציג משחק שלם מאוד כדי לנצח”. הוא אישר את היעדרותו של ג’ובאני לו סלסו עוד לפני פרסום הסגל, וגם דייגו קונדה ואייטור אינם. אנתוני סבל מכאבי בטן אבל התאושש. עוד מפלגריני: "אני לא יכול לחזות את העתיד. מה שאני יכול לומר לכם הוא שבכדורגל, כל תוצאה אפשרית. זו הסיבה שזה ספורט כל כך פופולרי. אני תמיד אומר לשחקנים: “כדורגל מונע מתשוקה וזה בסדר. אבל כדורגל הוא משחק של ימים, כל יום הוא שונה. לכן מותר לחגוג 24 שעות וגם להיות חלילה בדאון 24 שעות ורק 24 שעות”.

פאנצ’ר לא צפוי נגד לבאנטה. איסקו מתקשה

בטיס - הרכב משוער: אלבארו ואייס| הקטור ביירין, מארק בארטרה, נתן, פראן גארסיה| מארק רוקה, פאקונדו ברנאל, גונסאלו ריקלמה, איסקו, אנתוני| טרוי פארוט

היסטוריה ומפגשי עבר:

השנים האחרונות מזכירות את הקושי של ריאל מדריד בתחילת המילניום לנצח את בטיס בחוץ. כעולה חדשה ב-2001-01 עם ילד הפלא חואקין סאנצ’ס – היא החטיפה שלישייה לריאל (לפחות זינדין זידאן כבש שער בכורה) וניצחה 1:3. כעבור שנה רק 1:1, ראול חילץ נקודה, וב-2003-04 וב-2004-05 זה לא היה אחרת, פעמיים רונאלדו כבש לטובתינו ריאל לא ניצחה את בטיס בבניטו ויאמרין מאז עונת 2021-22 אז קארים בנזמה הרים ודני קרבחאל כבש בוולה יפה, 0:1 קטן-גדול. בעונה שעברה היינו קרובים לעשות זאת עם שער יתרון של ויניסיוס ג’וניור בדקה ה-17 אלא שהקטור ביירין השווה עמוק בתוספת הזמן (90+4). ב-2024-25 ריאל הוליכה משער של ברהים דיאס ובסוף הפסידה 2:1. אפילו בעונת 2023-24 בה כמעט לא מעדנו - רק תיקו. שער יתרון של ג’וד החזיק מעמד מעט מאוד זמן ואייטור רוביאל השווה. לא מפתיע שב-2022-23 הסתמית המשחק הסתיים בתיקו מאופס.

אז בטיס וריאל מדריד באנדלוסיה..מאוזנות, כן. ב-60 המשחקים שנערכו עד היום - מספר עגול ויפה - ריאל ניצחה 23 פעמים (38%), בטיס ניצחה 20 (33%) ו-17 משחקים הסתיימו בתיקו (28%), אם כי יחס השערים בפלוס יפה של ריאל 102:81. בשנות ה-2000 ריאל ניצחה עשרה משחקים ובטיס ניצחה חמש פעמים. רצף אחד טוב היה, לקראת סוף העשור השני של שנות ה-2000. דני סבאיוס ניצחה את האקסית בכדור חופשי ערמומי ב-2018-19, ומנגד שנה קודם לכן 3:5 משוגע עם צמד של מרקו אסנסיו ושנה קודם לכן ב-2016-17 דווקא אחרי שלוש תוצאות תיקו רצופות בליגה מצד הקבוצה של זינדין זידאן - הגיע 1:6 מטורף! צמד של איסקו בין היתר ובישול אחד של פפה אחרי התקפה מתפרצת מבריקה. רפאל ואראן, קארים בנזמה, מרסלו וכריסטיאנו רונאלדו כבשו גם. עוד ניצחון ענק היה בעונת הדסימה, ריאל פירקה את בטיס עם 0:5. כריסטיאנו שלח בומבה לרשת אחרי עשר דקות, גארת’ בייל הכפיל, וקארים בנזמה עשה 0:3 עוד במחצית. גם אנחל די מאריה ואלבארו מוראטה המחליף השתתפו בחגיגה.

מפגן לוזריות מרשים במשחק הקודם באנדלוסיה. חוטפים את השוויון בתוספת הזמן

המפגש הראשון בין הקבוצות הסתיים בתיקו מאופס ב-1932-33. ב-1940 ניצחה ריאל 0:4 וב-1960-61 הגיעה מאניטה ראשונה, צמד לפרנץ פושקאש ושערים לאלפרדו די סטפאנו, לואיס דל סול ופאקו חנטו. שנות ה-80 וה-90 התאפיינו בלא מעט תוצאות תיקו – לא פחות משבע כאלה. הניצחון הראשון של ריאל באנדלוסיה בשנות ה-80 למשל הגיע רק ב-1986-87 אחרי שתי רביעיות שספגנו, ואז הקינטה דל בויטרה הייתה אכזרית עם ניצחון 2:6 כאשר הוגו סאנצ’ס כבש שלושער, צמד לאמיליו בוטראגיניו ושער למיצ’ל. מעולם ריאל לא ניצחה את בטיס יותר משלושה מפגשים ברצף באנדלוסיה. במפגש האחרון לבטיס בחוץ מוריניו הפסיד, ב-2012-13 בה בליגה הכל התפרק. שנה קודם לכן, ניצחה 2:3 לריאל מדריד לאחר שבטיס השוותה פעמיים אבל כריסטיאנו אמר את המילה האחרונה. דרמה קטנה התרחשה בעונת 2008-09, רוד ואן ניסטלרוי ניצח את המשחק בדקה ה-90 - 1:2. גבריאל היינצה כבש ראשון, סרחיו גארסיה השווה. בסה"כ 120 משחקי הליגה: ריאל מובילה 65:27 בניצחונות.

הקוסם מארץ אנדלוסיה| הקאמבק של איסקו ליד הטופ של הכדורגל היה מהמרשימים ביותר בכדורגל הספרדי. לא כל שחקן משחק תשע עונות בריאל מדריד אם כי בואו נודה באמת שהניצוץ כבר כבר ב-2022 והשנתיים האחרונות היו מיותרות, הוא לא באמת הרגיש חלק מהזכייה החמשית בליגת האלופות. בסביליה הוא היה עצוב, מדוכא, מושא ללעג, והיה נראה שזה באמת הסוף, כמעט כמו בימי סנטיאגו סולארי שהתאכזר אליו. על הבוקס הזה איסקו הצליח להתגבר ובעונת 2019-20 חזר להרכב של זינדין זידאן במשחקים הגדולים כמו קלאסיקו בסנטיאגו ברנבאו – זוכרים את הבעיטה בסיבוב לחיבור של מארק אנדרה טרש טגן שהדף – וגם השער נגד מנצ’סטר סיטי בשמינית הגמר.

המעבר לבטיס כל-כך עשה לו טוב, זה היה כמעט אותו איסקו עם תנועות הגוף המדהימות וזה שהכדור דבוק לו לרגל, שחקן שהיה כל-כך קרוב להיכלל בסגל הנבחרת ליורו 2024 לפחות כשחקן משנה משחק מהספסל - אך הפציעות הארורות מנעו זאת ממנו כנ"ל במונדיאל 2026. איסקו אמנם לא הצליח להביא תואר לבטיס ואירופה חמקה לו אבל החזרה לליגת האלופות היא פרס ענק וכמה שהוא מזוהה עמה.

אוהדים רבים אומרים שאיסקו הוא אוברייטד והחלק הכועס טוען שהוא אנדרייטד. ואולי הוא לא זה ולא זה? שחקן שעשה תקופה נהדרת בריאל מדריד והיה תענוג לראות אותו. הכדורגל הוא גם טעם אישי ואסתטיקה ורגש ולא רק מספרים. חישבו על זה שמאז שהליגה הספרדית הפכה לליגה של שלוש קבוצות, לעתים אפילו שתיים – מעט מאוד שחקנים עשו את “המסלול הישר” מקבוצה כמו מאלגה לריאל מדריד. איסקו כוכב יורו הצעירות עמד בהבטחה. בניגוד לכל מיני פדרו לאון או סרחיו קאנאלס שלא הגיעו מקבוצות צמרת אבל כן סומנו כשחקני העתיד של הכדורגל הספרדי.

הקוסם איסקו היה מעולה בעונת הדסימה והביא מפנה גדול למשחק שלנו בגמר כשעלה מהספסל, הצטיין גם בגמר גביע המלך נגד ברצלונה, כעבור שנה ריאל שיחקה את הכדורגל הטוב ביותר שלה כשהוא שיחק במקום גארת’ בייל הפצוע. עונת 2016-17 שלו הייתה פנטסטית עם שער כה אייקוני נגד ספורטינג גיחון – שער ניצחון בתוספת הזמן במשחק בו כבש צמד ענק, וגם כעבור שנה הוא הדיח שוב את בייל מההרכב ופתח בגמר צ’מפיונס נוסף. אותו איסקו עליו אמרו ביובנטוס שהם פשוט לא היו יכולים להתמודד איתו, זה שעזר לשלישייה המיתולוגית ה-CMK בשירה בתנועה. זה שהשחיל בין הרגליים של מרקו וראטי במשחק בין ספרד לאיטליה. הביקורות כלפיו היו לא הוגנות. 53 שערים ו-58 בישולים בריאל מדריד, מעל 350 משחקים – די והותר.

אין מה לעשות, כמובן שהוא היה השחקן שקל לוותר עליו בהרכב, לא שיחק באמת זמן רב כ-10 ונאלץ לפעמים לזוז לאגף. קשה לבלוט באמת לצד כוכבי על כמו כריסטיאנו או בייל וגם ליד מודריץ’ או קרוס.

עוד נקודה, איסקו גם עשה שירות טוב כשבריאיון במארקה לקח אחריות ולא חשש לדבר על דיכאון לפני שזה הפך לדבר שבאופנה, הודה שנעזר בפסיכולוג ואמר שריאל מדריד לא אשמה בכלום. המשיכו לשבת וליהנות אבל אם אפשר לדחות את ההצגה שלו למשחק אחר…

הרכש הצעיר סרחיו מרטינס נקרא לסגל מול בטיס מחר, מעניין מאוד,אולי מוריניו אפילו מתכנן לתת לו דקות לקראת אינטר (ארדה,סילבה וקמא מורחקים).

כותרות העיתונים הבוקר במדריד:

שער המארקה: על רקע תמונה של קרלו אנצ’לוטי מבקר את ריאל מדריד באימון המסכם ונפגש עם ז’וזה מוריניו נכתב: “ריח של ליגת האלופות” - משחק גדול בלה קרטוחה כהכנה לפתיחת העונה האירופית של הקבוצות| אנצ’לוטי שהגיע לוולדבבאס: “מוריניו יעשה את הדברים היטב ואני בטוח שתהיה לריאל עונה גדולה”| דני סבאיוס שרק הצטרף לבטיס - לא מגיע בזמן והוא מחוץ לסגל| ואפרופו סגל - מימין - ריאל מדריד רשמה את סרחיו מרטינס לליגת האלופות ואת פרלאן מנדי - לא

פראן גארסיה, שהמפגש שלו נגד ריאל מדריד יכול להתקיים פרק זמן קצר מאוד אחרי שעזב - כבר הערב כשחקן בטיס - בריאיון מסקרן ב-AS לקראת המשחק: “ז’וזה מוריניו הוא המאמן האידיאלי כדי להחזיר את ריאל מדריד למסלול הנכון”.

איך עוברים השבועות הראשונים שלך בבטיס? - “שלום לכולם. נכון שרוב הזמן היינו מחוץ למגרש בגלל טרום העונה ושהלה ליגה רק התחילה, אבל אני מאוד שמח. הקבוצה קיבלה אותי יפה מאוד מהיום הראשון”.

ציפית להשתלבות כה מהירה? - “רציתי לעזוב את ריאל מדריד כדי שיהיה לי תפקיד בולט יותר. למרות שממוצע המשחקים ששיחקתי שם לא היה רע בכלל, רציתי תפקיד אחר. ובבטיס, הכל היה קל מאוד: חבריי לקבוצה, הצוות, האנשים במועדון… מהרגע הראשון הם עזרו לי להסתגל לעיר חדשה. צריך לזכור שביליתי 13 שנים רצופות במדריד, בלי לעזוב”.

זה לא יכול להיות קל לעשות את הצעד הזה: לעזוב את מדריד.. - “זה המועדון הכי טוב בעולם, אבל ההחלטה עצמה התקבלה מאז העונה שעברה. הייתי מאושר שם, שיחקתי, זכיתי בתארים שאתה חולם עליהם כילד… אבל הייתי צריך משהו אחר. אני לא בחור שאנן; למעשה, אני דורש מעצמי הרבה. אני רוצה לתת את המיטב שלי, להמשיך להשתפר, להתחרות כדי להיות השחקן מספר אחד. היה לי חוזה ויכולתי להישאר בריאל מדריד, אבל בטיס הייתה אידיאלית להמשך הקריירה שלי. הכרתי את מאנו פאחרדו, איסקו ואחרים כמו אלבארו פידלאגו. כולם דיברו בצורה מדהימה על בטיס, וזה נותן לך כוח כשאתה מקבל החלטה”.

ריאל מדריד החתימה לאחרונה הרבה מגנים שמאליים - "זה נכון. היו לי כמה תקופות ממש טובות של תחרות, משחק ברמה גבוהה והרגשה טובה. הם מחתימים את אלבארו (קארראס) ואפילו סיימתי את העונה במשחקים חשובים, אבל זו ההרגשה… ואז השנה, כשעניין של מארק קוקורייה עלה - אני חושב לעצמי: יש לנו ארבעה מגינים, אני לא יודע אם אהיה מסוגל לעמוד במשימה. כי פרלאן (מנדי) פצוע אבל הוא יחזור בסוף השנה. וחוץ מזה, הם הוציאו 50 מיליון על אחד ו-60 על השני. אני מבין שהשחקנים האלה יהיו בראש סדר העדיפויות.

תמיד היית מוערך בסנטיאגו ברנבאו. גם מצד חברייך לקבוצה - “כן, ככה הרגשתי, לפחות. למעשה, ריאל מדריד רצתה לשמור על זכות הסירוב הראשונה והם מחזיקים במחצית מדמי ההעברה שלי. עליתי דרך מחלקת הנוער שלהם ואז ביליתי שם שלוש שנים, שיחקתי ביותר מ-100 משחקים רשמיים - הישג לא קטן. החיבה? החלק המסובך הוא להיות נורמלי ככל האפשר. תמיד אהבתי להיות שם כשחבר לקבוצה צריך אותי, כשאתה יכול להושיט יד ברגע קשה, ואתה פשוט מדבר איתו או מקשיב. יש לזה הרבה ערך, וזה אבד בכדורגל היוקרתי. אתה מתמקד במשחק, במה שקורה על המגרש. אבל אני מחשיב את עצמי לאדם מאוד נגיש. לכן, כשאנשים מראים לך את החיבה הזו, זה משהו מיוחד”.

מהחלוץ אלפונסו שחורר רשתות בבטיס, ההולנדי האחרון של ריאל מדריד עד לקיץ הזה, כמובן דני סבאיוס ואחרים - על השחקנים ששיחקו בריאל מדריד ובבטיס - לחצו כאן.

וגם: הקרבות בין ז’וזה מוריניו למנואל פלגריני - רק ארבעה מאמנים ששיחקו יותר נגד מוריניו לאורך הקריירה הענפה שלו. הניצחון הגדול במפגש הבכורה מצד מוריניו, שהלהיט הכל, הנתון המפתיע באנגליה ועוד.

ההרכבים המשוערים בתקשורת במדריד למשחק נגד בטיס:

תמימות דעים במארקה וב-AS כמעט על הכל: איברהים קונאטה יחזור למרכז ההגנה במקום אנטוניו רודיגר, ברנרדו סילבה וארדה גולר בקישור שלנו וברהים דיאס בחוץ, וההתקפה – כרגיל. “המחלוקת” – במארקה הלכו עם טרנט אלכסנדר-ארנולד שוב כמגן ימני אחרי שבלט נגד מאלגה, בעוד ה-AS עם דנזל דומפרייס. מעבר לכך לפי המארקה אדוארדו קמאבינגה במקום פדה ואלוורדה במחשבה על אינטר.

אצל היריבה בטיס: קוצ’ו הרננדס מלך שערי הקבוצה אשתקד אמור להוליך את החוד במקום רוי פארוט הרכש החדש. איסקו ישחק מתחתיו, אנתוני וגונסאלו ריקלמה באגפים והאקס פראן גארסיה מגן שמאלי (דני סבאיוס לא נכלל בסגל)

משחק ביום שישי - אירוע קצת לא רגיל אבל נקבל הכל באהבה. נזהרתי מאוד לא להחמיא לריאל מדריד יותר מדי אחרי שלושת המשחקים הראשונים, כי באמת שגם בתחילת הדרך עם צ’אבי אלונסו עד לדרבי נכתבו דברים דומים - מחמאות מופרזות ומהירות מדי. עכשיו יש יריבה קשה - בואו תראו את הפנים שלכם. בטיס קבוצה נהדרת ומשחקי החוץ מולה הפכו לנאחס של ממש. אזכיר בכוונה את עונת הדסימה שהתחילה טוב ואז במבחן הראשון האמיתי - רק תיקו נגד ויאריאל בחוץ וגם זה בקושי. רוצה לראות את ריאל מנצחת את המשחק ומראה את הדברים שהחמאנו לה עליהם. זה טסט נהדר לפני שליגת האלופות מתחילה.

לראות קבוצה שיודעת מה לעשות עם הכדור מול לחץ גבוה למשל, קבוצה שיודעת לעשות משחק הגנה, קבוצה שלוחצת גבוה אמנם לא כל המשחק אבל לפרקים. שהשחקנים לא יברחו להרגלים הרעים שלהם וכשקצת קשה - יוותרו. שז’וזה מוריניו לא יצטרך להזיע על הקווים כמו מטורף וללכת מצד-לצד כמו דייגו סימאונה.

אגב, אני זוכר היטב חצי שעה של שירה-בתנועה של ריאל מדריד נגד בטיס בחוץ ב-2024-25, גם כבשנו שער אדיר של כדורגל אחרי מהלך מהיר ומסירות נהדרות, פרלאן מנדי הציב את ברהים דיאס בשער ריק. זה היה כל-כך קל, ופחות או יותר אחר-כך הפסקנו לשחק והפסדנו 2:1!

אנחנו כן צריכים ללכת “פארטידו אה פרטידו” כמו שלמדנו מצ’ולו אבל בהסתכלות כן נכונה אני מאמין על המשחק נגד אינטר והבעיות בקישור - זה מרגיש לי קצת ריסקי להשאיר את פדה ואלוורדה ב-11 יותר ממחצית, אבל אין ברירה. אורליאן טשואמני אף פעם לא זמין כשצריך אותו. אחת השאלות הטובות גם היא אדוארדו קמאבינגה או ברנרדו סילבה\ארדה גולר. קמא כן יכול לחסל התקפות במשחק כזה ובטיס זזה טוב עם הכדור, הצרה יכולה להגיע מכל מקום (בעיקר דין האוסן ו’הניתוקים’ או ההתחכמויות שלו מלחיצות אותו). מצד שני יש לו את השטויות שלו ואני רוצה שריאל תרגיש בנוח עם הכדור, וכן יהיו לנו שטחים לנצל את יכולת המסירה של ארדה גולר. פדה צריך ללוות את איסקו שפספס כמה משחקים נגדינו מאז שהגיע לבטיס אבל בשאר היה נראה טוב, להערכתי לא יכול לשחק משחק שלם אבל כן ישחק 65-70 דקות, ומארק קוקורייה יקשה על אנתוני אני מאמין.

כרגע הציפיות שלי מוויניסיוס נמוכות יותר, ג’וד בלינגהאם וקיליאן אמבפה שפתחו את העונה בקצב מטורף - יודעים את העבודה. משחקים של ציון 9 ו-10 לא יימשכו לנצח אבל אני מקווה שאמבפה יינצל את המצבים שהוא יגיע אליהם, וזה משחק שכן נצטרך את בלינגהאם שעושה כמה תיקולים מרשימים ויורד לאחור לעת מצוקה.

כבר אמרתי שמבחינתי עם הטייטל של שחקן-על באה “האחריות” ומגיעות הציפיות. ברנרדו סילבה צריך להתאקלם בקבוצה אין ספק, אני כן מצפה שממשחק למשחק הכושר הגופני ישתפר. זה משחק שמבחינתי יכול להקפיץ אותו, משחק בו אנחנו זקוקים לו. עם הדקות האלה של לשחק את משחק המסירות הקצרות ולהיות לאורך כל קו הרוחב ונדמיין שזה זינדין זידאן, פתאום לצאת מאיזה פלונטר באמצע, אולי גם איזו מסירה יוצאת דופן.

על פניו המטרה במשחק כזה היא להתחיל רגוע ושקט ובטוח, שלא נגיע למצב שבטיס עם קרן אחרי חצי דקה וכעבור שלוש דקות גם צריכים נס של טיבו קורטואה (דנזל דומפרייס במקום טרנט אלכסנדר-ארנולד מבחינתי). אבל הייתי רוצה לראות את ריאל מדריד בעצמה פותחת חזק, מנצלת אולי היסוס של בטיס אחרי התבוסה נגד לבאנטה. שער מהיר זו מתנה. זה משחק חשוב מאוד, עם כמה שהליגה ארוכה, ברצלונה לא עוצרת, זה משחק שיראה איפה אנחנו נמצאים כרגע. האללה מדריד

יש הרכב למשחק נגד בטיס! מתחילים ב-22:00 בלה קרטוחה. ריאל מדריד רוצה לשמור על המאזן המושלם מפתיחת העונה והיא עומדת בפני מוקש רציני ראשון. כצפוי, איברהים קונאטה חזר למרכז ההגנה במקומו של אנטוניו רודיגר ודנזל דומפרייס המגן הימני. ארדה גולר שעלה מהספסל נגד מאלגה – חזר גם ל-11 אבל אדוארדו קמאבינגה מחזק את האמצע במקום ברנרדו סילבה. ההתקפה כרגיל: ג’וד בלינגהאם, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה. תנו לנו את זה. האללה מדריד

בצד של בטיס: גם איסקו וגם פראן גארסיב שהצטרף הקיץ מריאל לאנדלוסים - בהרכב.

ההרכב: קורטואה, דומפרייס, האוסן, קונאטה, קוקורייה, ואלוורדה, קמאבינגה, גולר, בלינגהאם, ויניסיוס ואמבפה.

עם ברנרדו על הספסל זה מרגיש וזה באמת בול אותו הקישור המקרטע מהעונה שעברה. נקווה שקמא ייקח את הצ’אנס בשתי ידיים ורגליים ושהבלון שלנו שאנחנו כבר במקום - לא יתפוצץ.

מוזר לי שברנרדו לא פותח בגלל שהוא מורחק מול אינטר, היה יכול לשחק איתו על חשבון שחקן שכן ישחק בשלישי. אולי הוא מתכנן לצאת למעברים ופחות לשלוט במשחק ומעדיף לשחק עם קשר אחורי במשחק חוץ קשה? נראה כמה ההימור הזה ישתלם. יש לארדה ולג’וד המון עבודה היום מהבחינה הזאת. הם יצטרכו לרדת אחורה כל הזמן כדי לקבל כדור בין השחקנים כדי לשבור את הלחץ של בטיס. בעונה שעברה לתת משימה כזאת לארדה הייתה התאבדות, היום נראה שהוא התחזק והשתפר מהבחינה הזאת.

מקווה מאוד למשחק טוב של ויניסיוס. נשבר לי לגמרי לראות אותו ביכולת הזאת ומההרכב בכל מקרה הוא לא יצא. נותר רק לקוות. בכל מקרה משחק שכביכול קשה על הנייר אבל ביכולת הנוכחית של אמבפה ג’וד וגולר לבטיס יש הערב משחק לא פחות קשה.

לא חושב שאפשר להפיל את את זה שברנרדי לא פותח על המשחק נגד אינטר כי גם קמא מורחק בעצמו. מוריניו מבין שפדה וברנרדו זה קישור רך מדי ומנסה לתקן. מצד שני , כמו שאמרת, אנחנו שוב מקבלים את הקישור של שנה שעברה אז נקווה לטוב.

אם היה לי אקדח עם 2 כדורים והייתי בחדר עם ויניסיוס, מוג’תבא ח’אמינאי ופזשכיאן, הייתי יורה בויניסיוס פעמיים

יש לו חומר מפליל על פרז והוא סוחט אותו. אין הסבר מקצועי מתקבל על הדעת למה הוא מסריח את הדשא מתחילת העונה ומסיים 90 דקות..

המצטיין בכמעט מחצית הזו: ארדה גולר שעובר שחקנים כמו מים ובין הרגליים, כל מסירה לכתובת, היה לו סיבוב אחד מדהים והזזת כדור שמאלה וכמובן שני מצבים לגול. גם דין האוסן טוב ולוקח כדורים כשהוא תוקף את שחקני ההתקפה, אולי למד משהו.
המצטיין בבטיס: ויניסיוס, וברצינות, כמה הוא גרוע, ההחמצה שלו אחרי כדור הרוחב שקיבל היא בלתי נסלחת. מילא היה בועט חזק ומחטיא אבל הוא ניגש לכדור כל-כך מאוחר ובצורה מזלזלת. גם את המשחק של קיליאן אמבפה אני מאוד לא אוהב, שעתיים מחכה עם הבעיטה ובסוף נבלם, ואת זה כתבתי לפני ההחמצה הכפולה העלובה שלו. בלון ד’אור עאלק.

כמובן שמגיע גם קרדיט לבטיס על הטכניקה של שחקניה, אבל זה עלוב לראות את ריאל מדריד לא נוגעת בכדור מהדקה ה-15 בערך, השחקנים לא מרגישים בנוח, אלו הבעיות הרגילות. גם בתחילת המשחק היותר טובה שלנו כביכול, טיבו קורטואה נגע בכדור איזה שבע פעמים בשלוש דקות. אנחנו כמעט ולא חוטפים כדור בלי להרחיק לקרן. מעבר לבעיות עם הכדור - כמעט ולא עשינו לחץ גבוה, אמבפה הולך ליד הבלמים של בטיס ועושה טובה. מחכים בפאסיביות עד ששחקן שלנו ינצח שחקן של בטיס בקרב אתלטי או שהם יאבדו כדור. פאסייביים, הכי כיף. חבל לרוץ, יום שישי היום וזה. כולה בטיס הרי זה לא דרבי ובטח שלא קלאסיקו.

ככה זה יהיה כל העונה נגד כל קבוצה נורמלית תצא לנו הנשמה עד שהקבוצה הזו תיתן גול. רק ג’וד בלינגהאם באמת רוצה לקחת פה אליפות ולא משחק ברשלנות. אמבפה ו-ויניסיוס כל משחק עושים את זה. אני לא ממש אופטימי שנצא מהמשחק הזה עם יותר מנקודה אם בכלל. מעניין מה הדון יעשה במחצית הרי יש שחקן שאסור לגעת בו. כשברצלונה יספגו מול בטיס אחרי שלוש דקות אבל ינצחו איזה 2:5 אנחנו נתבאס.

ומה זה העניין הזה עם הכדורים הלא מנופחים מספיק בתחילת המשחק, זו ליגת העל פה או לה-ליגה? הזייה מוחלטת.

למי שרוצה להיות מתוסכל עוד יותר \ או להתעודד שיצרנו מצבים לפחות:

במקום לסיים מחצית עם 2:0 קל אנחנו נסיים אותה בתיקו.
ההחמצות של ויניסיוס ואמבפה פשוט בלתי נסלחות, זה פשוט מטריף.
בילינגהאם וגולר פשוט מצויינים, הם מספקים כדורים נפלאים להתקפה.
הבדל של 30 שערים בינינו לבין ברצלונה במשחקים מול בטיס באותה כמות משחקים, נתון פסיכי.

מחצית הכי טובה שלנו עד עכשיו,ייצרנו ים של מצבים,הרווחנו הרבה כדורים בחצי שלהם אבל הכדור מסרב להיכנס,ויניסיוס ואמבפה ממשיכים להיות לא חדים.

האוסן וארדה המצטיינים כרגע,הלוואי שהשיפור שלהם אמיתי ולא זמני.

כשהולך לגולר הוא נראה שחקן מאוד מרשים, ולמען האמת מתחילת העונה הולך יופי טופי לשחקן הזה. נראה שהוא עשה שדרוג רציני.

האוסן עושה לי הרבה התקפי לב. מתישהו אנחנו נשלם על השטויות שהוא עושה. הוא שחקן מאוד לא שקול.

אני מתכחש לקיומו של ויני.

מאמבפה לא הייתי מצפה להחמצות כאלה. יכל לסיים את המחצית עם צמד אם לא שלושער.

בלינגהאם התעורר ל 2 דקות בישל 2 מצבים של גול בטוח וכמעט הבקיע בנגיחה בעצמו.

ההחמצות של ויניסיוס ואמבפה מתסכלות אבל גם מאוד צפויות. ויניסיוס לא יודע להתמקם או לבעוט, במקרה של אמבפה הוא פשוט לא פינישר. לפעמים הוא יתקע את הכדור בחיבור ולפעמים יבעט על השחקן.

אני בוחר להיות אופטימי: הגענו למצבים בקלות רבה והצלחנו לתסכל את המצבים המסוכנים של בטיס די בקלות. ובטיס המאצ׳ אפ הכי קשה שנקבל בליגה מלבד בארסה ואתלטיקו.

היום יש קישור (גם אם הוא לא מדהים) וזה כבר עוזר הגנתית. ביחד עם קוקורייה וקונאטה ההגנה בכמה רמות מעל זו של העונה שעברה.

בצד השלילי מעבר להחמצות: אני לא מבין מה הסיפור של דאמפריז. הוא הראשון לכל כדור ואז משתהה שעה בפעולה. הוא מגן התקפי, אבל בפועל כל פוזישן שלו בהתקפה מסתיים בכלום ושום דבר. בינתיים מרגיש לי ויניסיוס של ההגנה, נראה מה ייצא ממנו.

מחצית טובה. אני עדיין זוכר מחציות בעונה שעברה שלא בעטנו למסגרת בכלל. ולא אחת ולא שתיים.

גולר אף פעם לא היה מהחביבים עלי, אבל משחק טוב מאוד שלו חייבם להודות. וינסיוס פירגן יפה לאמבפה שהיה חייב לכבוש שם. ההחמצה של ויני אגב בעיניי מסירה לא מספיק טובה של גולר כיוון שהוא שמאלי וזה בא לו לימין.

המפתח זה יותר כדורים לבלינגהם ששיחק מעולה ברבע השעה הראשונה ומאז קיבל פחות כדורים למעט הבלחות.

מילה טובה לאנטוני שמצליח לעשות תמיד את הפעולה הנכונה באיכות כל כך גבוהה.

מחצית טובה על פניו אבל מצד שני זה מתסכל שבטיס בכלל לא צריכה להיות במחצית גדולה כדי לצאת עם רשת נקייה מולנו. יותר מדי דקות שאנחנו נותנים להם לשחק ולהגיע לרחבה שלנו בלי הרבה התנגדות בגלל העבודה ההגנתית של החלוצים.

האדישות והרשלנות של ויניסיוס ואמבפה יכולות לעלות לנו בנקודות, מקווה שכן ינצלו את ההזדמנויות במחצית השנייה ומנגד שנשמור על רשת נקייה כי זה לא שבטיס לא יגיעו להזדמניות.

מעניין מאוד באיזו דקה דיומנדה יעלה הפעם ובמקום מי כי גולר הוא שוב השחקן הכי טוב אצלנו.

שמח לראות שחלק מהאוהדים שזלזלו בגולר מתחילים להבין מי השחקן. גולר חייב להיות בהרכב וזה לא בגלל הכושר הנוכחי, אלה בגלל שהוא מה שנקרא “מהנדס”, הוא בדיוק מה שאין לנו. ארדה חייב להיות מולחם להרכב וכן גם בתקופות פחות טובות, לתת לו להוביל, יש לו מסירה מדהימה, חוכמת משחק, דריבל ולא פחות חשוב מהכל, יש לו רעב למשחק! אני מת עליו

דין האוסן פתח טוב את העונה לשמחתי. מבחינה מנטאלית ובעיקר פיזית. רק שימשיך ככה, כי בעונה הקודמת זה היה נראה רע מאוד.

ויניסיוס וקמאבינגה?? בכל תגובה כמעט אני מזכיר אותם וזה מעייף. מה זה כבר יעזור.

כל הכוכבים נופלים: קלאסי ריאל מדריד. מצטער לא יכול לקחת כמקור לאופטימיות את המחצית הראשונה הטובה שלנו. מוקש אמיתי ראשון ואנחנו עושים במכנסיים. מאכזב לראות שהקבוצה עדיין מסוגלת לשחק רק מחצית אחת, והפעם אמנם יריבה חזקה ותחילת עונה, אבל אין באמת סיבה. הרי אנחנו הובלנו 0:3. מוריניו שלח את כל הארטילריה ההתקפית כמעט למעט אספי וזה משמעותי. לא יאומן שקלוס אספי היה צריך שוב כל-כך מעט בשביל להבקיע, לא משנה שהשער נפסל, הוא מוכיח שהוא זהב. שילמדו משהו הכוכבים האפסים שלנו. שילמדו משהו הכוכבים האפסים שלנו.

כמעט היינו “חוגגים בתיקו” ואני לא מוכן לקבל את המצב הזה, מבחינתי גם אם היינו משיגים 1:1 זה כמו הפסד. מוקש ראשון ולא הצלחנו. לא כיף לראות את ריאל מדריד. קיליאן אמבפה החלש ראוי לכל מילת ביקורת. גיבור על דרדסים. בעודי מעדכן את הפוסט מפגן הלוזריות הופך ונהיה מביך משמעותית יותר.

אז נכון שבמחזורים האלה ראינו טיפה פחות עצלנות של הכוכבים, גם היום יצרנו מצבים בחצי הראשון קצת עם תנועה של השחקנים, יש שיפור במצבים הנייחים ובמשחק ההגנה ועדיין כל הכותרות על מהפכה בריאל מדריד ואופטימיות וכמה אנחנו אלופי העולם - זה היה מוקדם מדי.

מאז שכל שחקני ההתקפה על המגרש - לא מוסרים ליאן בכלל לכנף ימין וטרנט עלה רדום מאוד ומתעקש להגביה שוב ושוב. אמבפה במחצית הראשונה החמיץ בצורה מעצבנת ועכשיו הוא משתלט על הכדור לא טוב ולא מגיע למצבים בכלל, מהימים שגם בשער ריק לא יבקיע. גם ג’וד עייף. ואנחנו משלמים ובריבית על ויניסיוס במצב חופשת הקיץ שלו - מאכזב מאוד זה שמוריניו לא מחליף אותו. אנחנו משחקים לפני ברצלונה בפעם הרביעית ברציפות אז נתחיל לרדוף אחריהם למעשה מיום ראשון ואולי גם נתחיל לראות את מוריניו “הפחות נחמד”. נגמר הירח דבש. לא נזכה בכלום גם העונה.

מדהים שאספי לא על המגרש לפחות מחצית ביום שאמבפה לא בא.
מדהים שויניסיוס מסיים 90 דקות, שוב.