אצל בארסה לרוץ לכל התארים = לרוץ לצ׳מפיונס. לאליפות ברור שהם רצים, וגביע זה רף די נמוך (3/4 מהשנים הם בגמר).
לא רציני בעיני לטעון שבארסה לא מועמדת לצ׳מפיונס. יש לכל היותר קבוצה או שתיים שאפשר לטעון ברצינות שטובה מהם במובהק (פ.ס.ז׳, אולי באיירן). אתה ברצינות חושב שלא אפשרי מבחינת בארסה להדיח את כל אחת מהאנגליות? נניח ופריז מודחת ע״י באיירן או להפך, באמת עד כדי כך לא סביר שבארסה תיקח צ׳מפיונס השנה?
ברור שעדיין מוקדם מאד ועוד יהיו תהפוכות רבות, כל מה שנאמר פה עם אלף סייגים ויכולת להשתנות מקצה לקצה.
לכל הקבוצות יש חולשות. אצל בארסה יש פער די חריג בין החוליות החזקות לבין ההגנה, אבל הוא חריג לשני הכיוונים.
הודחה? אף אחת. לא פגשנו בשלב הנוקאאוט אף קבוצה שאני יכול להגיד שהייתה חזקה.
זה לא סותר את הטענה שלי שאף קבוצה גדולה לא הדיחה או נצחה אותנו בגלל הסגנון. ניצחו אותנו בגלל דברים קטנים ויכל בקלות להיגמר אחרת.
גם אלה שניצחו אותנו זה לא היה חד משמעי.
אתלטיקו אם אני לא טועה נצחה אותנו כי הורחק לנו שחקן, וכך גם 3-0 צ’לסי. זה על הקשקש, בגלל טעות אחת.
השערים שנפסלו אני בכלל לא מבין מה הקשר.
אף קבוצה גדולה לא הפגינה דומיננטיות עלינו ב 11 שחקנים.
כן, זה לא יימשך עם חמישיות בכל משחק.
בכל זאת, כיף לראות אותנו, והפעם מנצלים את המצבים שיוצרים.
ברצלונה ראויה לכל המחמאות האפשריות, אני כבר לא בטוח ש"העדר חלוץ" יכה בה, גם לרוברט לבנדובסקי וגם לפראן טורס היו חסרונות, והרעב של ראפינייה עצום וכך גם הסתגלותו לעמדה. זה נראה שכל שחקן התקפה שישחק שם יספק מספרים ויוציא מעצמו מאה אחוז. מה שכן בדירוג שלי כרגע אני מציב את ארסנל לפניה: קבוצה שרצה שנים רבות עם אותו הבסיס, ההגנה שלה כל-כך חזקה, יש להם עוד קצת ניסיון וגם ביטחון מזכייה באליפות שהם הורידו קוף מהגב וגם העפלה לגמר ליגת האלופות. אבל אם היו נפגשות למשחק נוקאאוט לא הייתי ממהר “לסמוך” על ארסנל.
העובדה שריאל מדריד לא יודעת להיאבק על אליפות ונשברת מהר מאוד - כמובן מקלה על ברצלונה גם כן בליגה, ומאפשרת לה כביכול להפנות עוד כוח לליגת האלופות ולשמור שחקנים. התפרקנו לחלוטין עם אלבארו ארבלואה.