גם הפנדל שסחט היה בזכות קצר במוח של שחקן ההגנה ולא בזכות פעולה גדולה.
בסוף הקבוצה הזאת לא יודעת להרוג משחקים, כל גול זה לידה וזה ככה כבר שנים.
לכל קבוצה יש יום רע ששום דבר לא נכנס פשוט פה זה קורה כל 3-4 משחקים ולבארסה פעם ב10 משחקים, הם במחצית ראשונה כמו אתמול שמים 2-3 גולים ומסיימים את המשחק.
גם נגד אספניול במחזור הראשון הסתבכנו וניצחנו והפעם זה לא הספיק.
יש לנו בעיה קשה במשחק עומד מול יריבה מסתגרת שלא נותנת לרוץ וזה ככה בשנתיים האחרונות והאמת שגם לפני, מוריניו לא יהיה זה שישנה את זה.
יש לנו יותר סיכוי באירופה השנה להסתגר מול באיירן או האנגליות ולצאת למעברים טובים מאשר לקחת שבוע אחרי שבוע את הנקודות בליגה יותר מהיריבה שלנו.
יש לנו בעיה מול קבוצות מסתגרות וזה לא חדש, אבל לשים מצבים טובים ברשת זה המינימום כדי לנצח משחק כדורגל. שום תירוץ כזה הפעם. למרות יום חלש של אמבפה וויניסיוס הגענו למספר משוגע של מצבים שצריכים להסתיים בשער, ולבסוף אפילו את הפנדל הם לא כבשו. זה כבר לא קשור לשיטה לסגנון או לאיזה סוג של כלים יש לך על הדשא. שחקנים ברמה הזאת צריכים לשים כדור ברשת עם כל הכבוד ליום הנפלא שואייס תפס.
בנוסף לזה, אספי נכנס מאוחר מדיי במשחקים בהם החיסרון של שחקן בסגנון ברור. פעם אחת זה כבר עבד והוא ניצח משחק בתוספת הזמן, אתמול זה כמעט עבד, וכל זה בפירורי דקות. מוריניו צריך להגיב מהר יותר ולא רק כשאנחנו מגיעים לדקות הפאניקה.
אתה מסביר לי שאמבפה שחקן טוב יותר מויניסיוס, ברור לי. הטיעון שלי היא ששניהם באותה מידה לא עושים מה שצריך כדי שתהיה קבוצה מנצחת. אם כבר מישהו מהם ניצח עם ריאל מדריד ואיכשהו עשה מה שצריך כשהמאני טיים הגיע זה ויני.
קיצר - אמבפה מעצבן אותי לא פחות. בניגוד לויני שבנה את עצמו אצלנו והביא קבלות, אמבפה בעונה שלישית ואנחנו מחכים שהקבוצה תתניע.
אז אני טוען שזה לא נכון. רק מבחינת תרומה הגנתית/טקטית אפשר להשוות ביניהם. וכאן גם לי יש המון ביקורת על אמבפה.
ופה בערך ההשוואה נגמרת. בכל שאר התחומים הם רחוקים מאוד אחד מהשני.
לגבי הקבלות של ויניסיוס- מעבר לכך שזה כמעט חסר משמעות להשוות שחקנים ע״י סיטואציות שאחד היה בהן והשני לא, כמה ציפורים במדריד קיפחו את חייהן וכמה שלטי טלוויזיה נופצו עד שויניסיוס הביא קבלות? ואיפה אותן קבלות מאז?
גם מה התירוץ שלו כרגע? אפילו אחרי שאמבפה הגיע הבלטה בצד שמאל עדיין רשומה עליו בטאבו.
האם אמבפה יכול וצריך לעשות יותר (גם מקצועית וגם חברתית/מנהיגותית)? חד משמעתית. אבל יש לנו טון של בעיות אחרות לטפל בהן לפני ובראשן ויניסיוס. אם זה הזמן לבקר את השחקן הכי טוב ויציב ביי פאר בקבוצה כשאנחנו במצב הנוכחי אז סבבה, טרוניות זה הלחם והחמאה שלנו.
אמבפה סוליסט מוחלט. הוא לא משחק בשביל השחקנים מסביבו אלא רק כדי להוציא לפועל.
א. זה הדבר הנכון, בהתחשב בזה שהוא השחקן היחיד שמסוגל להוציא לפועל לאמינות (טוב, בדר״כ) בקבוצה. אני מאמין גם שזו הוראת מאמן.
ב. באותה עת, קשה להאשים אותו בזה שהקבוצה לא מתניעה. הוא נותן לשחקנים מסביבו בוסט של להתחיל (כמעט) כל משחק ביתרון 1-0.
ג. ככזה, הציון שלו בכל משחק או עונה נגזר מהיכולת האישית בלבד לדעתי. אם תפר 30+ שערים כשהרבה מהם שערי ניצחון- הצלחה. אחרת, כישלון.
עוד משהו: ההשוואה בין 3 עונות האמבפה ל3 העונות של ויניסיוס לפני הגעתו לא הוגנת.
כולנו מסכימים ש21-22 הייתה נס ושב23-24 לא היינו קבוצה היסטורית. אפילו הספקנו בין לבין להפסיד אליפות לבארסה של צ׳אבי. אם כבר משחקים בהשוואות לא מבוססות, לי ברור שאמבפה במקום ויניסיוס היה מספיק לתפור 3 אליפויות רצופות.
התחרות הפכה ממגרש ריק מול סיטי למשהו שמזכיר את תקופת מוריניו הראשונה. פ.ס.ז בנתה קבוצה היסטורית, באיירן חזרה לעניינים אחרי כמה עונות רעות וכמובן בארסה בנתה קבוצה שלעניות דעתי היא הטובה בעולם ותיזכר היסטורית כאחת הקבוצות ההתקפיות הטובות בהיסטוריה. קבוצה שמתמחה בפיצוח בונקר ספרדי ותחת המאמן כנראה הטוב בעשור הנוכחי, והיא היריבה שלנו בכל המסגרות. לא סתם קרלו הופרש שנה לתוך הקדנציה של פליק.
לא מבין מה היה הטריגר בכלל לכל הדיון הזה על אמבפה. הוא נראה מעולה מתחילת העונה וכובש הרבה שערים, אז משחק אחד הכדור לא רצה להיכנס מה קרה? כאילו אם הוא היה מסיים את המסירה של ויניסיוס לרשת זה מה שהיה מרגיע אתכם? על זה נתפסתם? אז הוא החמיץ קורה. בדיוק כמו שקורה לכל שחקן להחמיץ פנדלים לפעמים.
ה’זעם’ שישנו על שחקן בקבוצה המון, שלא לומר בעיקר מזה. האם הוא נותן את הכל על המגרש או לא.
אני אתן לך עוד נקודה: איך היה חדר ההלבשה לפני שהגיע אמבפה? שמעת אי פעם על בעיות כלשהן עם ויני?
אני מתחבר לחלק מהדברים שכתבת אבל מוזר לי הניתוח ברמה הכללית, אני לא זוכר ששפטו שחקן על “הצלחה אישית” או מספרים בלבד, בשביל זה קיים תואר כמאמר הקלישאה - הפיצ’יצ’י של הליגה הספרדית או נעל הזהב בכלל.
ריאל מדריד לא צריכה להיות קבוצה היסטורית כדי לזכות באליפות ספרד וכנ"ל בליגת האלופות. אין ספק שקיליאן אמבפה שחקן גדול מוויניסיוס אבל ב-2021-22 למשל ויניסיוס היה השותף המושלם לעונת הבלון ד’אור של קארים בנזמה ולהיפך, הם צמד שהפרו זה את זה. אגב, ב-2023-24 הכדורגל לא היה וואו - אבל שיחקנו אחלה נגד מנצ’סטר סיטי בבית ונגד באיירן מינכן, והפסדנו רק פעמיים לאורך כל העונה - בעידן הנורמלי זה הרקורד הכי טוב שלנו. והיו פחות “ניסים” כמובן מאשר בעונה של הגביע ה-14.
בגלל שאמבפה שחקן גדול הציפיות ממנו בהתאם וכך גם הביקורות עליו. אני לא רוצה לחזור על עצמי אבל אשתקד הגענו לאנפילד נפוחים, במומנטום נפלא וליברפול היו מזעזעים. ושם אמבפה נעלם. ונגד באיירן מינכן מבחינתי בצמד המשחקים הוא מקבל ציון לא מספיק טוב - שני שערים אבל החמצות מסמרות שיער ובסוף הודחנו.
להציב לאמבפה את ליגת האלופות כיעד יחיד להצלחה או כישלון בריאל מדריד זה לא פייר אבל אתה “חוטא” עם ההיפך המוחלט מזה. בהחלט חשבנו שהוא יעזור לנו לזכות באליפות והאיכות שלו תביא לנו יתרון בשבוע אחר שבוע במאבקים הקשים בליגה. קח דוגמא: ההפסד 4:3 לברצלונה בקלאסיקו בעונת הבכורה שלו. עשה שלושה שערים נניח מארבעה או חמישה מצבים, הפסדנו בגלל הגנה איומה וקישור רך - אף אחד לא בא אליו בטענות ובצדק, שיבחו אותו כנקודת אור וכל הכבוד וכדומה.
המשחק נגד בטיס היה הכי חלש שלו כנראה למעט הקלאסיקו הראשון של ה-4:0 המזעזע. יש לו יותר מדי ימים שכלום לא נכנס לו. כמובן שיש מצבים שוויניסיוס ואחרים החריבו לו אבל הוא לא מבשל מספיק, בסוף יש מספרים. למה בנזמה לא הרס אז לכריסטיאנו רונאלדו המון בישולים פוטנציאלים?
לפי מה נשפט רונאלדו בארבע העונות הראשונות שלו, בהן זכה באליפות אחת וגביע אחד?
אותו סטנדרט בעיני.
היום, היא כן. כי בארסה קבוצה היסטורית, פריז קבוצה היסטורית וגם באיירן שנמצאת קצת מתחת קבוצה טובה מאוד. כלומר, הכל יכול לקרות בכדורגל אבל זה יהיה קשה. לקבוצה של 21-22 ו23-24 לא היה את האתגר הזה: הן קיבלו דרך קשה רוויה בקבוצות טובות אבל מלבד הנס מול סיטי לא שיחקנו מול ענקים.
נכון. ולכן במשחקים האלו הוא מקבל ציון נכשל גם ממני. כנ״ל ויניסיוס מול סיטי.
כריסטיאנו רונאלדו זכה בעונה השנייה שלו בגביע המלך עם שער ניצחון שלו בגמר נגד ברצלונה חזקה בהרבה לכן אני לפחות הענקתי לגביע הזה משמעות גדולה יותר מ"קופה דל ריי" רגיל, התחלנו שם להסתכל להם בלבן של העיניים. מעבר לכך בעונה השלישית הוא זכה באליפות מדהימה.
אבל אני שם בצד את ההישגים, כריסטיאנו היה רעב להבקיע גם את הרביעי אחרי השלושער. הוא לא עשה הגנה כמובן אבל הגישה שלו הייתה הרבה יותר טובה משל אמבפה, כן, גם תנועות הידיים. הוא היה גם מבשל הרבה יותר שערים.
ברצלונה הנוכחית מתחילה לעבוד על “שושלת” אבל היא ממש לא קבוצה היסטורית על אף שהיא כובשת שערים בקצב מסחרר. עדיין לא קבוצה היסטורית.
השווית כאן את הדרך שעשינו בליגת האלופות בשתי הזכיות האחרונות לעומת המצב היום. ליברפול עשתה גמר ב-2022 והייתה קבוצה נ-פ-ל-א-ה מאלה שמקופחות היסטורית כי היא בליגת האלופות נגד…ריאל מדריד, ובליגה התמודדה עם מנצ’סטר סיטי המפלצת. איתה התמודדנו בשתי הזכיות האלה. ליברפול של 2022 לא פחות טובה מבאיירן של היום והייתה מאוזנת הרבה יותר, והיא התחילה להיות גדולה מהגמר נגדנו ב-2018 או שנה אחר כך עם ה-0:4 על ברצלונה ועוד בלי שניים משלושת כוכביה.
פריז סן ז’רמן לא הייתה “קבוצה” אבל היה לה הרכב סופר-מפחיד ואני חושב ששני המשחקים של קיליאן אמבפה ב-2022 והוא שחקן שמשנה קבוצה - היו מהגדולים בקריירה שלו למרות שכבש “רק” שער אחד בכל משחק. הוא היה בלתי ניתן לעצירה.
אני קצת זז מהנושא אבל אני חושב שאתה ממש מגן עליו, את כדור הזהב היית מעניק לו? ה"הצדעה" של ז’וזה מוריניו במסיבת העיתונאים נראית כל-כך מגוחכת כש-36 שעות אחר כך בערך קיבלנו את תצוגת האימים נגד בטיס. אבל זה סתם להיתפס על הקטנות. ממש לא מגיע לו בלון ד’אור.
אני יודע שרק תחילת העונה וכל זה…
אבל קבוצה קבוצה שבסבירות גבוהה בדרך לזכות בכל התארים פותחת את העונה ככה (ולא כמו שנראית ריאל):
נצחון יחסית מרשים* על בילבאו, שאר הקבוצות הן קבוצות שאם אני צריך להמר אני שם כסף שגם אנחנו ניתן להן 3 ומעלה.
ברצלונה קבוצה חזקה בהחלט והסגנון ההתקפי שלה נראה מרשים מול נמושות הליגה (שאנחנו בערך היינו אחת מהן בשנתיים האחרונות.)
אבל כבר שנתיים שיש פה שטוענים שברגע שבארסה תפגוש קבוצה חזקה הסגנון משחק שלה יתנקם בה, ומה קורה בפועל? כבר שנתיים שברגע שבארסה פוגשת קבוצה חזקה הסגנון שלה מתנקם בה. השנה (בתקווה שהפרוייקט יתחבר לאט לאט) גם אנחנו נהיה קבוצה חזקה שהיא תפגוש.
רצה לאליפות? אולי אם מוריניו לא יצליח לחבר את הסגל.
לוקחת את כל התארים? בסבירות גבוהה? אני לא רוצה לזלזל אבל אני אזלזל בכל זאת.
*יחסית מרשים כי משחק בית והכל.
פה יש להזכיר נתון חשוב, עונה שעברה, ריאל מדריד הפאתטית ביותר בעשרים שנה האחרונות, קבוצה מפורקת, גמורה ושבורה, סיימה את העונה עם 86 נקודות, זה מראה מה הרמה האמיתית של הליגה הספרדית.
זה לא תמיד נכון. לפעמים פתיחות כאלו גורמות לפיק מאוד מוקדם ודעיכה ברגעים החשובים של העונה
זה מרתון, לא ספרינט. תן למרק להתבשל
אותה ריאל מדריד, השבורה הגמורה והמפורקת, עשתה מהקבוצה השנייה הכי טובה בפריימרליג קציצות והודחה לבאיירן על הקשקש.
יש לכם עדיין שחקני על ואתם תמשיכו לנצח את רוב היריבות שלכם גם באירופה וגם בליגה וגם בפריימרליג אם הייתם צריכים, גם אם תסריחו את הדשא (כמו אתמול…).
זה שיש שחקנים טובים זה ברור, הטענה זה שהיינו פח אשפה כמעט בכל משחק ועדיין סיימנו עם מספר נקודות ששווה אליפות בהמון עונות.
והקבוצה החזקה הזאת היא תמיד אותה קבוצה יחידה שמדיחה את בארסה מליגת האלופות על הקשקש. כל היתר שבארסה מנצחת הן לא קבוצות חזקות.
לא באיירן, לא ריאל, לא אתלטיקו בקונסטלציה אחרת. גם לא חשוב אם היה אדום, או עבירה שלא נשרקה. זאת קבוצה חזקה שבארסה לא יכולה לנצח עם הסגנון שלה.
בוא נשאל הפוך, בשנתיים האחרונות, איזה קבוצה חזקה הודחה ע”י ברצלונה ? בבקשה, תענה.
את באיירן ניצחתם עם יותר מזל ממה שיש לאנצ׳לוטי תחת (ועם עבירה ברורה בגול הראשון שלכם) אתלטי (קבוצה בטופ 3 בדרג ב’) ניצחה אתכם 4-0, לריאל (שלא הייתה קבוצה חזקה, מלאה בכשרון כן אבל חזקה לא.) נפסלו 5 שערים מולכם בשנתיים אם מדברים על הקשקש…
אתם קבוצה טופ 5-8 בעיני והתקפית אחת הטובות אבל יש לכם את הבעיןת שלכם (שחברה אצלכם מציינים שבוע אחר שבוע.. אבל לטעון שאתם רצים לכל התארים… מגוחך בעיני. סגנון המשחק שלכם פרוע ביותר ולא פעם ניצלתם את החולשה של הליגה.
התגובה שלי הייתה קשורה לפתיחה שלכם.