אני מתחיל לאט לאט להשלים עם העובדה שרודריגו ככל הנראה לא יתפתח להיות מגה סטאר, אלא כינור שלישי או שחקן משלים. הבעיה איתו מעולם לא הייתה הכישרון אלא המנטליות. לקח לו שנים עד שהוא העז לעבור שחקן ב1 על אחד או להתקרב לרחבה, ועכשיו כשהציפיות ממנו גבוהות והכל על הכתפיים שלו הוא פשוט קורס. הוא קיבל מספיק הזדמנויות להוביל את ההתקפה מהבלטה שהוא הכי אוהב ובדרך כלל הוא נכשל שם. הוא מצטיין באמת כשהוא האנדרדוג. מפאת גילו הצעיר עדיין, מוקדם לקבוע שזה השחקן וככה הוא ישאר, ובכל זאת זה לא מתפתח לכיוון טוב מהבחינה הזאת. אני מקווה שעם החזרה של ויניסיוס לעניינים יהיה לו יותר קל והוא יבוא יותר לידי ביטוי.
לצערי אני מסכים עם שניכם ומאוד מתחבר למה שחנן רשם על המנטליות של רודריגו. הוא פשוט ילד טוב ירושלים, שמצד אחד זה למה הוא השחקן האהוב עליי בקבוצה ומצד שני קצת (הרבה) פוגע בו. בכדורגל צריך להיות רע. ואתה עדיין יכול להיות ילד טוב עם קצת רוע חיובי או אפילו סתם ילד טוב שמביא מספרים, לדוגמא: סאקה.
ועדיין אני אפיל את האשמה קצת על אנצ׳לוטי, גם כי סתם מתחשק לי וגם כי מקצועית יש לי הרגשה שמאמן אחר היה מוציא יותר מרודריגו.
הילד רק בן 22 וזאת העונה הראשונה שלו כשחקן הרכב לגיטימי בקבוצה, אנחנו רק בתחילת העונה ומשחקים בשיטה שהיא לא שיטה ומאמן שהוא לא מאמן.
רודריגו מפוצץ בכישרון ויכול להתפתח לחלוץ גדול, לא רואה שום יחד טוב ירושלים, העונה עפ העלייה במעמדו הוא לוקח על עצמו יותר ויותר.
יכול להיות שלא יתפתח למה שמצופה ממנו אבל אנחנו מאוד מאוד (והדגש פה על מאוד) רחוקים מהרגע שאפשר להתחיל לחשוב שלא יצא ממנו שחקן טופ עולמי, להיפך, נראה שהוא בדרך הנכונה.
אני חושב שגם ויני לא היה נראה טוב במקום רודריגו. גם השיטה, וגם זה שהוא שחקן ההתקפה היחיד עם מהירות. אולי גם אמבפה לא היה מסתדר.
בשנה שעברה ויניסיוס ג’וניור שיחק הרבה משחקים כשהוא וקארים בנזמה, שהיה לא בשיאו, הם שחקני ההתקפה היחידים. רודריגו במשחקים האחרונים כן ממוקם בצד שמאל והוא מחמיץ מצבים ממטר. אין לי בעיה שעושים לו הנחות ואני עדיין לא “ויתרתי” עליו וכששאלו אותי שוב בפודיום אמרתי ש-20 גולים זו כן ציפייה ריאלית, אבל אי אפשר “לוותר” לו ככה. וזה לאו דווקא עניין הבצורת, קבלת החלטות לוקה בחסר. תעריכו את ויניסיוס ג’וניור קצת. למה תחת איזה מאמן ויני פרח, תחת פפ? אנצ’לוטי זה אנצ’לוטי.
קארים בנזמה, גם בתקופות שפל, היה יורד קצת אחורה, בורח שמאלה ועוזר מאוד לויני. לא דומה הדבר לחוסלו, בטח ובטח כשאין שחקן באגף השני.
ובאותה המידה אם בנזמה לא ברחבה ורודריגו כן אז ההגנה מתמקדת בו, זו סתם הלצה. רודריגו שיחק מספיק דקות וכן הגיע למצבים ולא כל אחד מהם היה כמו נגד סלטה ויגו שהוא לקח כדור וכדרר לצורך העניין, גם בתוך הכאוס היו הזדמנויות והוא פישל וצריך להגיד את זה. אין לי אנטי כלפיו חס וחלילה. זה לא קל להיות ויניסיוס עם שק ציפיות. זוכרים מה קרה כשגארת’ בייל היה אמור להחליף את כריסטיאנו רונאלדו כמנהיג? מותר וצריך להציג ספק וסימן שאלה. אם רודריגו מול השער ובועט לפינה הקרובה במקום לרחוקה או עובר שחקן ויוצא לו דרד’לה זה לא קשור לכל מה שתיארו כאן.
לא התכוונתי שהם מחליפים מקומות.
הכוונה שלי הייתה ל2 דברים:
- ההגנה הייתה צריכה להתמקד גם בבנזמה. בחוסלו הרבה פחות.
- בנזמה היה מגיע ליד ויני ועוזר לו. זה יותר קל מלהיות באגף בלי שום שחקן לידך. גם חילופי המסירות המהירים בין בנזמה לרודריגו לא קיימים עם חוסלו.
שוב אתה מוריד הרבה מהאחריות של רודריגו. פראן גארסיה מגן התקפי מצוין שיכול לעזור על רודריגו שייכנס לרחבה כי פראן מסתדר בקו ומייצר מצבים ממחזור הפתיחה הייתי אומר. מה שאני אמרתי זה שאם קארים בנזמה לא נמצא ברחבה ורודריגו נכנס אז רוב ההגנה מפוקסת עליו לפעמים שני בלמים. כשרודריגו מצטרף כשחקן התקפה שני\שלישי, בלם אחד לפחות נצמד לחוסלו שמסוכן יותר במשחק הגובה למשל. לא אמרתי שציפיתי מרודריגו לחמישה שערים אבל ליותר ממה שהוא הראה עד עכשיו. בנזמה בעונה שעברה כבר היה רחוק מלהיות ‘תומך’ או מנהל משחק ובונה התקפות אמיתי.
קודם כל אני רק אדגיש שאני הכי בעד רודריגו וחושב שהוא אחד השחקנים הטובים וכמו שאמרתי - האהוב עלי בקבוצה. וגם ציינתי שעם מאמן אחר הוא היה נראה הרבה יותר טוב.
דבר שני, הוא הכי ילד טוב שיש ואין עם זה בעיה כל עוד הוא מספק מספרים. לא כל כדורגלן צריך להיות חיית טרף, אבל אין ספק שזה עוזר המון.
היה לי חשוב להגיב בגלל ההערכה הגדולה שלי לרודריגו.
הפוך. אתה מעמיס על רודריגו אחריות. כל שאר הקבוצה נראית הרבה פחות טוב, אפילו מבעונה שעברה.
אחלה, אבל זה לא רלוונטי לטענה שלי.
איזה שלישי? גג שני, וגם זה כשיש את חוסלו, שיחסית סטטי.
הטענה שלך היא לגבי אי הגעה למצבים, או לניצול הזדמנויות גרוע?
רודריגו מצוין, אבל חסר לו הסטאר קוואליטי שיש לשחקנים הטובים באמת. חסר לי יותר רגעים בהם הוא דומיננטי, הוא יותר מידי זמן מתחבא ולא קשור למשחק.
הוא מאוד צעיר אז אני ממש לא מוכר אותו עדיין, אבל בהחלט יש לו איזושהי בעיה מנטלית (או שאולי להפך, תלוי איך מסתכלים על זה) שמונעת ממנו לעשות את הצעד קדימה.
היכולת שם, הראש עדיין לא.