מחזור 1 בצ'מפיונס: 1:2 על מארסיי בבית בפנדלים| כבש: אמבפה-2

אלונסו עובד קשה כל השבוע, מכין טקטיקה, מתכנן ומשרטט והקבוצה באה מוכנה למשחק ואז טעות מטומטמת של שחקן זה או אחר והכל נהרס בשנייה, גם נגד סוסידאד וגם היום, חבל.

המשחק איבד קצב הרבה לפני ההרחקה - כבר בסוף החצי הראשון. זה דפוס קבוע עד כה, נראה מה יהיה במשחקים הבאים.

הפעם, בניגוד למשחקים הקודמים, הצלחנו לייצר הרבה מצבים בקלות - אבל היה משהו נמהר ורך בסיום המצבים. הקבוצה צברה מספיק הזדמנויות כדי להוביל בבטחה ולהוריד הילוך, ואכן הורדנו הילוך אבל היינו בתיקו. בשלב כלשהו ראו שהשחקנים בועטים לשער בלי להאמין שהכדור ייכנס.

עם כל הכבוד למחצית שכונה שלנו, החיסרון בחלוצים צועק לשמיים.
לא הגיוני שבריאל מדריד אין חלוץ 7. לדעתי זאת פשוט שערוריה.
אלא עם גונזלו גרסיה ממש גרוע אני לא חושב שאפילו אלונסו יכול למצוא פתרונות להתקפה.

שיפוט מצוין היה היום,דייק בכל ההחלטות הגדולות,הלוואי על הליגה הספרדית.

מחצית ראשונה מצויינת שלנו שאיכשהו נגמרה רק ב 1-1,לחצנו,שלטנו,הגענו למצבים וחוסר מזל מנע מאיתנו יתרון משמעותי שהיה גומר את המשחק בשלב מוקדם מאוד.

מחצית שנייה הורדנו קצב ואז ההרחקה של קרבחאל שכמעט גמרה לנו את המשחק,כרגע זה די דפוס חוזר ואני מאוד מקווה לראות שיפור באספקט הזה בקרוב.

לגבי השחקנים-קרראס וצואמני מעל כולם לדעתי,הבלמים במשחק שייקי משהו,אמבפה החמיץ הרבה אבל היה שם ברגע האמת,גולר אכזב היום ופדה בכלל נעלם.

בסהכ עוד צעד בתהליך,ראינו היום יכולת קבוצתית טובה ביחס למשחקים קודמים אבל השחקנים עצמם לא היו בשיאם באופן אישי.

האמת היא שזה המשחק הראשון העונה שגורם לי להרבה אופטימיות. אני חושב שראינו את הפוטנציאל של מה שאלונסו מנסה להנחיל בקבוצה ועכשיו אני מאמין שזה ישתפר גם עם הזמן וגם כי נקבל יותר איכות משחקנים שלא היו במיטבם היו כמו האוסן, גולר וואלורדה וזה עוד בלי לדבר על בלינגהאם.

במחצית הראשונה ראינו איך פעם אחר פעם הצלחנו לגרום למארסיי לאיבודי כדור בחצי שלהם וזה בדיוק מה שהכי מתאים להתקפה שלנו - התקפות קצרות, חדות ומהירות כשיש כבר 5-6 שחקנים באזור הרחבה.
כמובן שאנחנו הופכים לקצת יותר פגיעים מאחורה עם הלחץ הזה ופה אפשר לבקר על המשחק של היום את האוסן את מיליטאו שאיפשרו די הרבה פעמים לחלוצים לברוח או להסתובב עליהם. מי שכן תפקדו מדהים בעייני הם קרבאחל וקרראס שקוראים את המשחק מעולה וגם מצליחים להניע את המשחק קדימה

• טשואמני במשחק מדהים מצדו עם המון חילוצי כדור באזורים גבוהים וזה עוד כשהוא משחק עם צהוב די מוקדם
  • ואלורדה מתחיל להדאיג - מבחינתי זה היה נראה בלתי אפשרי עבורו שהוא יהיה בגדר נעלם על המגרש. מקווה לראות את פדה שלנו בקרוב
  • סמלי בעיניי שהמהלך של הפנדל השני הגיע אחרי לחץ ליד הרחבה של טשואמני + קרראס - שני המצטיינים שלנו באספקט הזה
  • מסטאנטואונו במשחק הכי טוב שלו עד עכשיו אצלנו אבל אני מזהה בו את תסמונת ה״בוא ניקח את הכדור עד השחקן שהייתי יכול למסור לו כבר לפני 10 מטרים״ . מקווה שהוא יתחיל לשחרר את הכדור יותר מהר
  • 5/5 גם אם זה לא הכי חלק

תפיסה רצינית שלי משחק בזמן טיסת עבודה.
הייתה אחלה אווירה אתמול בברנבאו, המחצית הראשונה הייתה פשוט מעולה, כמות מצבים פסיכית. בסוף יש לנו שחקן אחד שהוא לגמרי מעל המשחק וזה אמבפה, מקווה מאוד שיצליח להצעיד אותנו להשגים.
הכי בלט לי מהיציע קרראס, גם מאוד אהוב בקרב הקהל, השקעה מטורפת ויש לו גם יכולת. שדרוג גדול לעומת פראן גרסיה וכמובן שעל מנדי.

אז אני מבין שלא רק קרבחאל אחד עקץ אתמול “יום עבודה” :wink:

לגמרי, ועוד התבאסתי לראות שTTA בהרכב על חשבונו. בסוף כמעט דפק לנו את המשחק.

גולר אגב באמת היה נוראי, חילק איזה 2 פסים יפים וניסה לעשות לחץ אבל עשה כמה טעויות נוראיות.

ששש לא אומרים את זה פה. אנחנו צריכים להאמין בכל הכח שהוא הקשר ההתקפי הכי טוב בעולם.

סיכום ארבעת המשחקים הרשמיים העונה

הפנדל שלכם לדעתך מוצדק?

וואי שביט באמת שנמאסת. אתה בא לפה רק לדבר על שופטים ולחרחר מלחמות. אם יש לך אינפוט על כדורגל בשמחה, אחרת פאק אופ באדי.

מנהלים אשמח אם תטפלו בזה כבר, הוא עבר כל גבול

זה היום הזה בחודש חנן? כולה שאלתי שאלה. לא אמרתי אפילו את דעתי. לי ולטל היו דיונים מלפני כל שיפוט ולכן רציתי לשמוע את תשובתו.

לך תשתה מים קרים.

כן,היד לא הייתה תומכת והוא הגדיל את נפח הגוף,לא ניסה להימנע מהמגע ביד,ממש גרף את הכדור עם היד.פנדל ברור ולא שונה בהרבה ממה ששרקו נגדנו לפני כמה ימים בליגה.

הכל בסדר שישאל מה שהוא רוצה,אני מחכה לוואטאבאוט על היד של צואמני מעונה שעברה,זה דף המסרים שלהם להיום.

תשמע, מצד אחד השחקן כן הגדיל את נפח נגוף עם היד אבל מצד שני הכדור הגיע אחרי שפגע לו ברגל,אני לא יכול להגיד שזה פנדל 100%.
המחצית הראשונה שלנו הייתה מדהימה, באיזשהו שלב הכדורים יתחילו להיכנס ונתחיל לנצח משחקים בקלות יותר…

אפשר לחשוב שהוא שחקן נהדר ומותר גם להגיד שיש לו משחקים לא טובים. זה לא סותר אתה יודע.

בקשר לפנדל, לדעתי לא פנדל, אבל שורקים הרבה על נגיעות כאלה.

בגדול, מבחינת החוקה, לדעתי 2 ההחלטות המשמעותיות של השופט היו נכונות (האדום והפנדל). אבל בואו, בפועל… חוקה דפוקה. בחיים לא פנדל ובחיים לא אדום. ואני ממש מסכים עם @EJB, כל-כך התרגלנו לזה אבל באמת שבאף ספורט אחר השוער של מארסיי לא היה מסיים את היום הזה כגיבור אלא כבדיחה מהלכת.

אני מסכים אבל אני מצפה משחקנים שיידעו לעמוד בלחץ. דני קרבחאל שחקן כל כך מנוסה והכל, ואני בטוח שהוא סבל מדברים יותר גרועים בקריירה מאשר שוער ארגנטינאי שמקלל אותו ‘בן זונה’ או את הילדים שלו חלילה. אל תתקרב אליו ואל תעשה תנועה מאיימת אפילו שלא נדבר על ההמשך גם אם זו לטיפה. וגם מילד חסר ניסיון הייתי מצפה שלא ייפול בפח הזה. חלק מהכדורגל זה לעמוד בלחץ ולמשל לקבל החלטות נכונות (בין אם אני חותר כרגע לדין האוסן והאדום נגד ריאל סוסיאדד).

לדעתי אין פנדל. קרבחאל נגד ריאל סוסיאדד למשל הוא לא הקפיד, בדרך כלל הוא עם ידיים הרבה יותר צמודות לגוף גם כשהוא קופץ שהכדור יפגע בו כדי למנוע הגבהה. לגבי שחקן ההגנה של מארסיי זה אחרת לגמרי, זה מסורבל, הוא לא מגדיל את הנפח..

אגב משהו על כדורגל, אנחנו ריאל מדריד שמנצחת הרבה מאוד משחקים בדקה ה-90 בדרך כלל וזה לא בטוח שהקבוצה הזו תביא חמישיות, זה חלק מה-DNA של המועדון. מעניין מתי אפשר לצפות ולהאמין שנשחק כדורגל גם אחרי הדקה ה-60.