גם לי אין. אני אפילו דיי מחבב אותו.
מבחינת יכולת מסירה - לוקה מאוד (מאוד!) בחסר בעיני. התכונה שמייחדת את איסקו היא ללא ספק ההשתחררות מלחץ. הוא גם בועט לא רע. מסירה זה לא התחום שלו.
איסקו והשתחררות מלחץ כבר ציינתי כמה וכמה פעמים, גם בשירשור הזה, זה אחד היכולות שאני הכי מעריך ואוהב לראות במשחק כדורגל, בגלל זה 3 השחקנים האהובים עליי בריאל הם מודריץ’, מרסלו ואיסקו.
לשחקן כל כך איטי אין מקום בכדורגל המודרני,עם כל הכבוד לסיבובים שלו על המקום,הם לא מקדמים אותנו לשום מקום.
לעומתו,חאמס גם די איטי,אבל מאוד מהיר מחשבה ויש לו טכניקה מדהימה ברגל שמאפשרת לו לשחרר מסירה או בעיטה משום מקום,כשחמאס הולך לעומק זה נראה מבטיח,כשאיסקו הולך לעומק אני כבר חושב על ההתקפה הבאה.
לא יודע אם אין מקום בכדורגל המודרני. זו אמירה קצת קיצונית - יש המון שחקנים איטיים ברמות הגבוהות, הכל שאלה של תפקיד.
אני מסכים לגמרי שאיסקו לא יכול להיות פאקטור התקפי משמעותי ברמות האלה. הוא פשוט איטי מדי.
מצד שני, קשר 50-50 הוא מסוגל להיות בהחלט.
יכול להיות שזו אמירה קיצונית,אבל אני באמת מנסה לישוב על עמדה שתוציא ממנו את המיטב ואני פשוט לא מוצא,לאגף הוא איטי מידי,כקשר התקפי הוא חושב לאט מידי ומאבד יותר מידי כדורים,כקשר 50/50 הוא לא מוסר מספיק טוב ותוקע התקפות.
הייתה לו תקופה טובה בשפיץ של היהלום אבל גם יציבות הוא הוכיח שאין לו,בזבוז של מקום בסגל,לא פחות מואסקז.
אני בהחלט מבין את החיבה כלפיו,ספרדי מוכשר,כולם אוהבים לראות השחלות והפתיחה שלו אצלנו באמת הייתה מבטיחה מאוד,אבל אני כבר 4 שנים לא מבין מה הוא באמת תורם למשחק שלנו,חוץ מאיזה חודש טוב פה ושם.
חאמס גם כן איטי, כמו שאמרת - מהירות היא לא הכל. מצד שני, הוא מהיר מחשבה הרבה יותר וגם יוצר מצבים - שתי תכונות שחבל ואין לאיסקו. בתור 50-50 איסקו לא נותן לך את הערך המוסף ההתקפי שאתה מייחל לו (פוגבה לדוגמה), לא את היכולת ההגנתית של מודריץ׳ ולא את ניהול המשחק של קרוס.
איסקו היה טוב אצלנו בשני גלגולים:
- תחת קרלו, כשהוא שיחק קרוב לשער או קשר ימני בהרכב של ארבעה קשרים
- תחת זידאן, בין הקווים ביהלום
לטעמי זה מסכם יפה את סט היכולות שלו. לגבי 1, יתכן ונחזור לארבעת הקשרים מתישהו ואז איסקו אפשרות סבירה, בטח בתור שחקן רוטציה. בעניין התכליתיות, לצערי הוא דווקא עשה שני צעדים אחורנית.
בקשר למספר 2, מאמין שניהיה יותר חכמים כשהזארד יתחיל לשחק. על פניו זה נראה מיותר.
לגבי זה שהיה טוב כשהקבוצה עבדה בשבילו אגיד משפט שנאמר על קוטיניו.
הוא שחקן מצוין, אבל לא מספיק טוב כדי להיות השחרן הזה שהקבוצה עובדת בשבילו. לא הוא ולא חאמס מספיק טובים להיות השחקנים החופשיים שלנו, אולי יחד זה יעבוד (כי שניהם לפחות לא פרימדונות הגנתית) אבל אם כבר מחפשים שלקן שישחק חופשי אני לוקח את קוטיניו לפני שניהם, ולא סתם גם הוא לא מספיק טוב בתפקיד “מסי”.
צריך להבדיל בין 2 מצבים:
תפקוד שיוציא משחקן את המירב
תפקוד שיוציא מהקבוצה את המירב
איסקו יכול להיות מצוין, אבל מבחינתי בעמדה שמוציאה ממנו את המירב הקבוצה לא מספיק טובה, חסרת עוקץ, ואיטית מידי. עם חאמס שם לפחות אנחנו מקבלים הרבה יותר עוקץ ומהירות (מחשבתית, לא פיזית).
אם כבר שחקן חופשי בסגל הנוכחי, אעדיף שם את הזאר, בייל, אסנסיו ואולי גם רודריגו.
לי מרגיש שהבעיה העיקרית היא של שיטת משחק
לא מערך או סגל (מן הסתם שגם שם יש בעיות)
אבל מתחת למערך והסגל ברוב המועדונים הגדולים היסטורית יש שיטה, פילוסופיה, מתודיקה…
יש את זה כיום לקבוצות של פפ, מוריניו, טן האג, פוצ’טיניו… לא מסכים עם השיטות של כל המאמנים האלו אבל אין לנו אחת משלנו שאוכל להשוות ולתת דעה על טוב יותר או פחות… וזו הבעיה…
אפשר לראות שגם אם תשבש עכשיו לשחקנים שלהם את המערך ולא תיתן למאמן שלהם לדבר איתם חודש לפני משחק הם ידעו איך לעמוד, על מה לשים דגש ואיך להניע את הכדור נכון… אנחנו עם כל הסגל העטור שלנו לא יכולים להגיד את אותו הדבר וזה הזוי בעיני…
מרגיש לי שבריאל היכולת לאלתר/ להסתמך על ניצוצות ויכולות של אינדיבידואל גוברות על הצורך בשיטה, בפילוסופיית משחק ובבניה של קבוצה שבטוחה בעצמה ובשיטה כתוצאה מכך…
וזה מתחיל להיראות שלזידאן אין באמת שיטת משחק שהוא רוצה להנחיל אלא לעשות “דל בוסקה” ולשמור על האגואים הגדולים במקום עד שיקרה משהו טוב כמו בעידן כריסטיאנו…
לא חייבים שכל השחקנים יהיו ספרינטרים כדי להוציא התקפות מהירות. ע"ע חאמס האיטי אך התכליתי, ולהבדיל אלף אלפי הבדלות מבחינת העמדה על המגרש - צ’אבי אלונסו היה אחד השחקנים האיטיים שיצא לי לראות והיה אחד הברגים החשובים בהוצאת המתפרצות המסחררות של מוריניו. קבלת החלטות מהירה, דיוק ותזמון, הם לפעמים לא פחות חשובים מהתאוצה של בייל.
הבעיה עם איסקו, כפי שנאמר כאן, היא שהוא חושב נורא נורא לאט וגם לוקה מאוד בדיוק לאחרונה – כמעט כל מסירה שיש בה טיפה יומרנות מגיעה ל"כתובת לא ידועה" וכאשר הכדור אצלו ברגל גלגלי המוח כמעט עומדים מלכת ומתרכזים אך ורק בשחקן שמולו. גם אני כבר די התייאשתי ממנו, אבל עדיין זוכר לו במעורפל חסד נעורים ולא מבין איך מילד הפלא שעשה דברים שמעטים מסוגלים לעשות, הלך הפלא ונשאר רק ילד אבוד שמסתובב סביב עצמו.
מדרון חלקלק שהחל בנסיגה ביכולת, המשיך בישיבה ממושכת על הספסל וצבירת חוסר בטחון, והסתיים בקורוזיה שנראית בלתי ניתנת להסרה. אבל זידאן עדיין מאמין בו וחושב שאפשר להפיק מהקסם ברגליים הרבה יותר מאשר פירואט ושאר תרגילים מתחום הבלט.
התקופה הטובה ביותר של איסקו אצלנו החלה לאחר נזיפה חדה ותקיפה ממודריץ’, אולי הגיע הזמן שהקרואטי הקשוח יתפוס אותו שוב לשיחה נוקבת על החיים…
הבעיה לדעתי עם איסקו זה השיטה הלא קיימת שלנו. לא סתם ראינו אותו מככב בנבחרת בתקופת לופטגי, ולא סתם גווארדיולה התעניין בו בזמנו, הוא תפור לשיטה שלו.
גם אינייסטה היה במצב שלו פחות או יותר עד שגווארדיולה הגיע ותחתיו הוא (ועוד כמה שחקנים, אגב) פשוט מיצא את מלוא הפוטנציאל והפך לשחקן שאנחנו מכירים היום. אני לא יודע איזה אינייסטה היינו רואים אילולא החיבור עם פפ, אבל התחושה שלי היא שהיינו רואים את
אותו מקרה שאנחנו רואים עם איסקו כרגע.
שלא תבינו לא נכון, אני לא אומר שהוא יהיה האינייסטה הבא ברגע שהוא יתאמן תחת פפ, אבל הוא כן חייב מאמן שמשחק בסגנון שידע לנצל את האיכויות שלו בצורה הטובה ביותר והכי חשוב אמון מלא והמשכיות כדי לעשות את הקפיצה שכולנו מצפים.
אצלנו לצערי הוא אף פעם לא יהיה השחקן הזה, וכך יהיה גם עם הסבאיוסים והברהימים. כל עוד לא יהיה פה צוות מקצועי רציני ומאמן עם עקרונות, שיטה ברורה ושחקנים שהוא רוצה, פלורנטינו ימשיך לשחק פיפא מלמעלה ואנחנו נמשיך לראות את שיטת ה-“יאללה, כנסו ותראו לי מה אתם יודעים לעשות” ואנחנו נמשיך לבקר שחקנים שלא יודעים באיזה סגנון הם משחקים.
אמנם אני לא מסכים לגבי איסקו אבל אני כן מרגיש שיש לנו המון פוטנציאל לא ממומש בסגל- אודריזולה, ויניסיוס, מריאנו, אסנסיו ואפילו מושאלים שקצת יצא לי לראות כמו וייאחו ואשרף מאוד מפוזרים במשחק שלהם, למרות שיש להם סט יכולות מעולה ומרגיש שתחת המאמן הנכון יכול לצאת מהם חתיכת שחקנים. המשחקים האחרונים נותנים תחושה שכל עוד הוא כשיר אפילו מבייל אפשר להוציא יותר.
אם זידאן לא יצליח העונה אני מאוד מקווה לראות כאן את פוטצ’ בסיום העונה, להוציא משחקנים מפוזרים את המקסימום זו המומחיות שלו.