בקיצור, כדורגל טוב או לא, פנדלים או מותחנים של הדקה ה90, אנגליות, גרמניות או איטלקיות, ריאל מדריד ורבע גמר ליגת האלופות זה סיפור אהבה
שמע
אני מקבל הודעות מאוהדים אובייקטיבים שבגדול אומרים שזה לא יאמן עם איזה שחקנים ניצחנו את המשחק הזה. קמאבינגה במשחק התקפי ביזיוני (כל פעולה יותר גרועה מהשניה) ואז אתה מסתכל על הספסל ויש לך שם בתכלס רק מודריץ’ עם רגליים לחצי שעה. מגן אחד לא עושה הגנה והשני חצי פצוע. הם מכניסים את אלברס ואנחנו את ברהים. הסגל שלנו טוב אבל הסגל שלהם פשוט יותר טוב.
היחיד שהייתי משוכנע ב 110% שהוא שם את הפנדל. לדעתי גם כולם ידעו שמודריץ’ מחטיא
יאי עלינו וכאלה, אבל חוץ משאגת שמחה בסוף
ותקווה קטנה בלב להמשך כי אין עוד קבוצות על במפעל, אני פשוט מיואש ממה שראינו הערב.
זאת הייתה בושה שאזכור עוד הרבה זמן, לא יכולנו לשחק כדורגל ונראינו כמו מועדון קטן ומפוחד.
בניגוד לרבים פה אני אוהב את קרלו והיתרונות שיש לו קיימים, אבל המשחק הזה הוא אות קלון. האיש לא יכול להמשיך לנהל את הסגל המטורף הזה.
קיבל פשוט נוקאאוט בכל פרמטר של אימון מפפ, וזה כשפפ עושה הרבה טעויות משלו.
אני מאחל לנו מאמן על בקרוב להוביל את הפרוייקט הזה.
טוב אני מנסה לקחת אוויר, הפעם אהיה קצר: כבר שכחתי איך זה מרגיש, כמה אנרגיות… לראות את השחקנים מתחבקים בדו-קרב הפנדלים ומחזיקים אצבעות, דופקים ספרינט לשער אחרי שניצחנו, עם סף רגש עצום כמוני, הדופק עולה. חשוב לבעוט את מנצ’סטר סיטי כדי שהיא לא תוכל לזכות במפעל פעמיים ברציפות. זה התפקיד שלנו. בסוף מרץ ממש לפני שאפריל מגיע, כתבתי פוסט בפייסבוק של האתר שהיה פעם על רודריגו שאלו הזמנים שלו. ו…
-ההרכב איתו סיימנו את המשחק מכורח הנסיבות רק הוסיף עוד טוויסט לעלילה. אנדריי לונין זה סיפור יפה בכדורגל, אין מה לעשות, אני בטוח שטיבו קורטואה כבר שלח לו וואטספ. אמנם לוקאס ואסקס כן היה שם בדו-קרב הפנדלים ב-2016 אבל עדיין רשימה הרבה יותר מרגשת מאשר הבועטים המפלצתיים ההיא עם כריסטיאנו רונאלדו, גארת’ בייל, סרחיו ראמוס ועוד.
הלאה, אצלנו זה אף פעם לא רק התוצאה. כל 120 הדקות לא הוסיפו לנו כבוד בכלל, זה לא צריך להיות ככה, הרגנו את השעון, התפללנו שייגמר, אני מאוכזב. מדקה 12 לא שיחקנו. הרגשתי רוב המשחק שאנחנו הודחנו בלי שום קשר לתוצאה, זה מעצבן ו"מוקדש" לכל אוהדי קרלו אנצ’לוטי. לא רוצה לראות ככה את ריאל מדריד יותר. וזה לא משנה אם קיליאן אמבפה בעונה הבאה פותח ב-11 נניח במקום רודריגו, זה הרבה מעבר לכך. איחור גדול בחילוף הראשון, גם הבחירה בברהים דיאס הייתה זוועה, הוא מכדרר הרבה, מנצ’סטר סיטי פיזית מאוד. מי שאומר שזה לא היה משחק רע אז שיהיה בריא.
-בחלק השני של ההארכה נהניתי הרבה יותר. הייתה תקווה שמשהו עומד לקרות, לוקאס ואסקס נכנס מצוין!! המצטיינים חוץ מהשוער שלנו? אנטוניו רודיגר הבלם הטוב בעולם, לא בין השלושה הטובים ביותר בעולם. פדה ואלוורדה לא הפסיק לרוץ וגם כן היה פנטסטי, אין לו כח לנשום כבר. כשהציפיות מג’וד בלינגהאם משתנות בהתאם ‘לתפקיד האמיתי’ זה נראה אחרת. הייתה לו שליטה אחת מבריקה בכדור נדמה לי במהלך של השער ובכלל היה חשוב עם הפיזיות והטכניקה שלו. מקווה שבמשחקים הקשים הבאים נראה גם יותר ברק התקפי.
-נחגוג עד מחר את הלילה הלבן הזה ובאמת אפשר להדיח את באיירן מינכן שהיא חלשה מאוד אבל יאללה שכחנו, יש עוד זמן. לתת להם בראש בקלאסיקו ולקחת אליפות.
השחקנים נראו גמורים, בקטע מוגזם.
דל"פ:
הגנו כל המשחק בערך, זה היה מאוד לא נעים לצפייה ועלה בהרבה פעימות לב שהוחסרו, ויחד עם זאת חייבים גם להגיד - זה לא היה משחק רע שלנו. עם קצת יותר חדות היינו מסיימים את המחצית ביתרון של 2 שערים וגם במחצית השנייה (הנוראית התקפית) הגענו למצב של גול (שויני החליט לבזבז ולא למסור לג’וד).
אז כן, זה היה משחק קשה לצפייה אבל חייבים להעריך גם את ההגנה שהצגנו. לא מכיר הרבה קבוצות (אם בכלל) שהיו עומדות בלחץ הזה. התמודדנו מול קבוצה טובה יותר עם ספסל עמוק יותר ועמדנו במשימה.
יודעים מה?
לא אכפת לי משחק עלוב או לא עלוב,
לא אכפת לי 2974 קרנות לעומת אחת,
לא אכפת לי מאמן בינוני לעומת מאמן על,
לא אכפת לי קבוצת על לעומת אוסף שחקנים מקרי,
לא אכפת לי 0 חלוצים לעומת אינסוף חלוצים,
לא אכפת לי שהושפלנו שנה שעברה 4-0 והשנה ‘נקמה’ זאת בדיחה לא מצחיקה,
אפילו לא אכפת לי אם נחרבן את זה מול באיירן בשלב הבא -
אנחנו ריאל מדריד, והראינו לכל העולם שכדי לעבור אותנו, בטח פעמיים ברציפות - צריך לעבוד מאוד-מאוד קשה. הרבה יותר קשה ממה שמישהו אי פעם יכול לדמיין.
אני הולך לישון הלילה בתחושת גאווה גדולה.
וכל הקנאים יכולים לקפוץ.
נראנו כמו מועדון קטן נראנו כמו מועדון קטן, אבל כמה מועדונים קטנים הדיחו את סיטי ב3 שנים האחרונות? אם אני לא טועה רק אנחנו. אולי פספסתי אבל מה מועדונים קטנים (או גדולים) עושים באתיחד בדיוק? לא יודע איך אתם מתלוננים בערב שכזה. נתנו מחצית ראשונה ענקית, מחצית שנייה לא טובה אבל גם לא קטסטרופה. לקראת הסוף הרגיש לי שאנחנו יותר קרובים לנצחון מהם.
כל הכבוד לכל אחד מהשחקנים ששיחקו הערב, נתנו את הכל והביאו לי הרבה מאוד כבוד. בלי חלוץ, בלי קורטואה, עם אנדריי פקינג לונין. יאללה למינכן!!
ממש לא מסכים, לא חושב שאלברס יותר טוב מבראהים של העונה, קובאצ’יץ’ לא יותר טוב מסבאיוס, זה פשוט ניהול סגל לא נכון של קרלו שמתעקש ומוחק שחקנים, ואני עוד לא דיברתי על ההתעללות בחוסלו.
פפ פשוט משתמש בסגל שלו הרבה יותר טוב וכמובן מאמן הרבה יותר טוב מקרלו.
מסתכלים על המשחק ורואים קבוצה אחת שהייתה בעליונות מוחלטת, אבל יש לזכור שליברפול עם סגל הרבה פחות טוב מריאל הייתה הרבה יותר טובה מסיטי לפני כמה שבועות, הרבה תלוי במאמן, במיוחד כשזה קרלו מול אחד המאמנים הטובים בהיסטוריה.
זה בדיוק מה שאני אומר. הסיפור איננו חומר השחקנים. העובדה שקרלו צריך ארבעה קשרים כדי לנסות להתמודד (ולהיכשל) מול הקישור של סיטי מספרת הכל.
יש לנו מאמן חלש על הקווים. אולי מנהל חדר ההלבשה הטוב בעולם אבל מהרגע שיוצאים מאותו חדר הוא מאמן בינוני במקרה הטוב.
אני מבין את הסנטימנט הכללי וגם לי לא היה נעים לצפות בריאל מתבטלת לחלוטין ומוותרת על כל סוג של משחק צירופים, אבל נסעתם רחוק מדי. המחצית הראשונה הייתה שקולה בעיני, וכמו שכבר אמרו פה - איזו קבוצה שולטת באיתיחאד?
בכל מקרה אם המשחק הזה מוכיח משהו אז הוא מוכיח בעיני שסיטי ממש לא המפלצת שעושים ממנה. סה"כ קבוצה טובה מאוד עם מאמן אדיר, שרצה עם הפרויקט הזה כבר כמה שנים טובות והכימיה והסינרגיה שלהם 5 רמות מעל שלנו, וזה מבלי שהתחלתי לדבר על האין מאמן שלנו והפציעות המאוד משמעותיות שחווינו העונה.
טקטית אני חושב שהחילוף הכי נכון בסביבות הדקה ה60 היה הוצאה של קמאבינגה שהיה אבוד לחלוטין, הכנסה של ואסקס לעמדת המגן הימני והסטה של קארבחל (!) להיות קשר חצי ימין שבעיקר עוזר על דוקו, אבל גם תורם מאוד למשחק הלחץ ומקשה על סיטי לפתח משחק מסירות.
רוב המחצית השנייה 2 קווי הגנה של 5 וכל זה בתוך 20 מטר מהשער שלנו זה לא משחק שריאל אמורה לשחק אף פעם.
כן מחצית ראשונה היינו טובים, למה לא המשכנו עם זה ? למה לא להשאיר את הברזילאים למעלה כד שילחצו על הבלמים ויהיו אופציה לכדורים מהירים קדימה ?
אנצ’לוטי הימר לא נכון כהרגלו.
מי ביקש לשלוט באיתיחאד? מחפש את הבאמצע. אני מכיר את משחקי החוץ הקשים בליגת האלופות וזה עדיין היה קצת מוגזם. ציפיתי שנהיה מסוגלים, שהמשחק יהיה קצת יותר שיוויוני. לא מיליון קרנות שלהם למרות שזה לא מדד עד כדי כך טוטאלי. היו דקות שלא חיברנו שלוש מסירות. מנצ’סטר סיטי כן פגיעה. המחצית הראשונה הייתה בסדר וגם בה אוטומטית מסרנו לאחור, המחצית השנייה גועל נפש. בתנאים הנוכחיים לא הייתה שום סיבה שזה יקרה.
אני גם חושב שלוקאס ואסקס היה צריך להיכנס אבל במקום דני קרבחאל. להוציא את אדוארדו קמאבינגה זה להחליש אותנו פיזית ממש.
לא חולק על זה בכלל. היה כואב בעיניים במחצית השניה, אבל זה היה כואב דווקא בגלל המחצית הראשונה המצוינת שלנו. הראינו שאפשר ואז ויתרנו לחלוטין בלי סיבה נראית לעין.
אנצ’לוטי זה פושע כדורגל.
אתה, אם אתה מגדיר את המחצית הראשונה כ"בסדר". המחצית הראשונה היא הכי טוב שיכולת לקבל באיתיחאד. מחצית שניה כמו הראשונה והייתי מגיב פה שעלינו בצדק מוחלט עם חיוך מאוזן לאוזן. המחצית השניה הנוראית העיבה על הכל, והיא תוצאה ישירה של מאמן כושל, סגל עייף ונחיתות פיזית בולטת.
לא יודע איזה פיזיות אתם רואים בקמאבינגה. שחקן מאוד עדין שנופל מכל ליטוף, הוא לא נכנס למאבקים פיזיים שהם לא שליחות רגליים.
לדעתי החילוף היה טוב, אבל היה צריך להיות הרבה יותר מוקדם, היה מכניס אותנו לתבנית יותר נוחה להגן וגם להניע את הכדור.
אני שם בצד את השרירים, אדוארדו קמאבינגה מהיר ושינוי הכיוון תמיד עובד לו. אני כן בלחץ כשהוא מקבל את הכדור, אני מודה, כי הוא לוקח סיכונים. לא הייתי מוותר עליו בחיים בטח אם אורליאן טשואמני לא נמצא. שוב אומר, לא ביקשתי “לשלוט”, אתה מכניס לי מילים לפה. גם המחצית הראשונה שהייתה סבירה, ההתלהבות שלך מוגזמת. גם בה עשינו שתי התקפות. למה שבהרכב מלא נגד יריבה שיש לה קצת “חסרונות” כך זה מרגיש והיא פחות טובה מהעונה שעברה - לא נהיה מסוגלים ליותר? לא מודד בגולים וגם לא באיומים לשער, אני יורד כמה קומות למטה בדרישות. להניע כדור דקה-שתיים, להעביר אגפים, לעשות משהו קרוב, שניכשל רק בשליש האחרון…
כי הם בסוף קבוצה טובה יותר שמשחקת בבית שלה. במחצית הראשונה המשחק היה שווה כוחות עם עדיפות לנו מבחינת מצבים לגול, זו מבחינתי מחצית מצוינת שלנו במשחק חוץ באלופות. לא בסדר ולא סבירה.
שמע
אני מאוהדיו, בגדול (בטח מבחינת פוטנציאל)
אבל הוא היה מתחת לכל ביקורת. איבד אינספור כדורים ועשה בדיוק הפוך ממש שצריך. אני באמת חושב שאם קשר אחר במקומו ביציאה למתפרצות אנחנו עם עוד כדור אחד ברשת לפחות
יש בדיוק יריבה אחת שמולה פחות משנה איך נראים, והיריבה הזאת היא הקבוצה הכי טובה בעולם. אם הצלחת להשיג את התוצאה הרצויה בחוץ - עשית את העבודה.
לנצח את סיטי בפגש כפול היה נשמע לי דימיוני, בטח שאחרי המשחק הראשון, ההשעיה של טשואמני והחזרה של דה בריינה וקייל ווקר ששניהם היו אדירים היום.
סיטי היא מכונה והפער האמיתי הוא לא בין השחקנים, אלא בין זמן הריצה של שני הפרויקטים, והמאמנים.
הערב נגמרנו 120 דקות מול הקבוצה הכי אינטנסיבית בעולם. אני לא יודע איך נחזיק מעמד בראשון. השחקנים גמורים ממש.
משחק ראשון מול באיירן בחוץ, ואנחנו מארחים את הגומלין. אני חושב שאנחנו פייבוריטים במפגש, ואז הגמר (כנראה מול דורטמונד). אני מתחיל להריח את ה15.
לא היה עם מי לצאת ולמח למסור, כל הקשרים שלנו כולל כולם אחבדו כדורים כי לא הייתה להם כתובת למעלה, מחצית שנייה לא הצלחנו לצאת מה 30 שלנו, האשם העיקרים זה איש המסטיקים.
אגב, לקמאבינגה יש אשמה לא קטנה בשער שספגנו וגם בכמעט שער דקה אחרי של דה בריינה, לקח לו זמן לזהות את הכניסות האלכסוניות מאחורי הגב שלו בצד שמאל של ההתקפה של סיטי אחרי כניסת דוקו.
ומישהו יכול להגיד לי כמה רודיגרים היו היום על המגרש ?