גומלין רבע גמר ליגת האלופות: היידה לונין! עוברים את סיטי בפנדלים אחרי 1:1 מותח |רודריגו כבש

ה"בעיה" אתמול הייתה שיטת המשחק שלנו. תוכנית המשחק של קרלו מהבחינה ההתקפית הייתה שבכל פעם שאנחנו זוכים בכדור למסור אותו אחורה, למשוך את סיטי קדימה, ולמצוא דרך להעביר כדור מהיר להתקפה. היו לא מעט פעמים שחטפנו כדור ובמקום לנסות ולשחק כדורגל, ברחנו מהר אחורה אל תוך הלחץ שלהם. כאן נתקלנו בבעיה שאין לנו יכולת גבוהה וניסיון בהשתחררות מלחץ, והשחקנים שלנו מאחורה לא טכניים מספיק.

במשחק הראשון זו גם הייתה התוכנית, והיא גם עבדה בצורה מעולה! במשחק הראשון כל עוד שדבקנו בתוכנית הזאת, קרי עד המחצית, גם היינו מסוכנים הרבה יותר. אתמול זה פחות עבד (אם כי הספיק לשער ולעוד שני מצבים סבירים). אני חושב שקייל ווקר היה המפתח והוא חיסל כמה מצבים שהיו יכולים להיות מאוד מסוכנים עם האתלטיות שלו. הנוכחות שלו מאחורה ביטלה לחלוטין את הסכנה מבחינת סיטי והם יכלו לתקוף בלי חשש. סיבה נוספת היא שהם מצאו חור בהאלף ספייס בין נאצ’ו מנדי וקרוס שמה, ועם הסגירות של קמא שהוכיח שוב שהוא טאלנט על אבל קשר אחורי הוא לא, הם מצאו הרבה חופש שמה.

בסופו של דבר התוכנית היא תוכנית לגיטימית, אבל היא לא עבדה בגלל שבמשחק הזה היו כלים לסיטי להתמודד איתה.

חבל שאנחנו נמצאים במצב כזה שאין לנו שום יכולת להתמודד עם קבוצה ובכל סגנון או תוכנית משחק עדיין נהיה נחותים מהם. בכל מקרה, עוד עונה שבה ניצחנו אותם למרות הכל וזה מה שחשוב. אני שמח על המשחק הזה כי הוא שיעור חשוב מאוד לשחקנים שלנו, השחקנים הצעירים האלה מפנימים מה זה להיות שחקן ריאל מדריד, והניסיון הזה יהיה שווה גם בעתיד, אחרי שווקר, דה בריינה, ברנרדו סילבה ואחרים כבר לא יהיו בתמונה. אני מאמין שאחרי שאלונסו יהיה פה המצב ישתפר משמעותית, ונתחיל לראות כדורגל הרבה יותר אינטנסיבי ומודרני.

שאפו ללונין שהוא איש המשחק לדעתי. לפדה שבכל משחק אתה רואה ממנו דברים אחרים ברמת טופ קלאס, ממש זיקית. לנאצ’ו שהתעלה על עצמו. לדני שממשיך את העונה האדירה. ואחרון חביב, למרות שהוא לא עשה המון מהבחינה ההתקפית אתמול, העבודה הטאקטית שהוא עשה, העבודה ההגנתית והנגיעות שכן היו לו, אז בלינגהאם נתן משחק אתמול שלדעתי מראה גם אם לא עד הסוף איזה שחקן ענק הוא.

בסופו של דבר למרות שהם הקבוצה הטובה יותר, כקבוצה, התוצאה נשארה תיקו בגלל התעלות של אינדיווידואלים שחיפו על הפער. ולחשוב על זה שלולא הטעות ההיא של רודיגר שנתן את הכדור על מגש של זהב לקווין היינו מנצחים שם ב90 דקות…

עד איפה שציטטתי הייתי בטוח שאתה מדבר על ויני… המחמאות שלך לגמרי מגיעות לג’וד אבל חשוב לי לציין ותת את אותן מחמאות לויני שנתן אתמול (במגבלת האפשריות שלו) משחק ענק מבחינה טקטית וקבוצתית.

על ויני אני משתדל שלא לדבר פה, הקונצנזוס כאן הוא שצריך להעיף את ויני ובאמת שעייפתי מזה.

ויני נתן מחצית ראשונה מדהימה בעמדה שלא נוח לו בה. הוא שיחרר הרבה פקקים, שמר טוב על הכדור תחת לחץ וחילק יופי של מסירות. מה שבעיקר בלט זה שהוא שיחק בקור רוח וקיבל החלטות נכונות ברוב המקרים.

וואו חנן איך הגעת למסקנה שהקונצנזוס כאן הוא להעיף את ויני? הקונצנזוס?

עזוב לא נכנס לזה, לא הנושא של הדיון. אתה מוזמן לעבור על הת’רדים מהתקופה של ינואר, זה הגיע לשיא באותה התקופה.

עוד נקודה אחת לגבי לונין -

הרבה (בתקשורת, ברשת, וגם כאן קצת) מדברים על הפנדל הגרוע של סילבה, שבעט למרכז השער בשלומיאליות. אבל האמת היא שלונין בעצם עשה לו תרגיל יפה.

כידוע, יש שתי אסכולות מרכזיות לשוערי פנדלים - לחכות לבעיטה ולקפוץ לכיוונה, או לנסות להמר מראש על פינה. בבעיטה הראשונה, לונין קפץ לפני שידע את כיוון הבעיטה, ובעצם הציג את עצמו כשוער פנדלים “מהמר”. בפועל, לונין הוא דווקא מהסוג שמנסה לזהות את כיוון הבעיטה, ורק אח"כ לקפוץ לשם (כפי שניתן היה לראות בהמשך ההתמודדות). דווקא בגלל שלונין שוער אלמוני יחסית, התרגיל היה מוצלח במיוחד.
ונגד שוער “מהמר”, אין יותר קל ואפקטיבי מאשר לתת צ’יפ קל למרכז השער, כפי שסילבה אכן ניסה לעשות.

גאון לונין. הוא אולי “הקריב” במידה מסויימת את הבעיטה הראשונה (למרות שבקלות גם יכול היה לקחת אותה בטעות), אבל הרוויח את זה שערער לגמרי את השחקנים של סיטי.

וגם -
image

אתה מגזים, כולם אוהבים את ויני, אפילו יותר מאשר את ריימונד.

בנוסף זה ממש לא צעד קל מנטלית, צריך חתיכת ביצים לעשות דבר כזה. גם אם זה היה מתוכנן

אגב האלנד מתגלה כשחקן מוגבל מאוד, הוא אשכרה אינזאגי בגוף של ויקינג.

גם חלוצים ״אפורים״ של פעם כמו ואן ניסטלרוי, שירר קלוזה וכו החזיקו בסט יכולות כל כך הרבה יותר מגוון ממנו.
אני העדפתי אותו פעם על פני אמבפה ואין לי ספק שבחרנו נכון, גם אם יכבוש 40 בעונה פקל זה לא שחקן שאני נהנה לראות.

אני לא מסכים בכלל,בדורטמונד להלאנד היה הרבה יותר חופש לרדת אחורה ולברוח לצדדים לפעמים,יש לו דריבל לא רע בכלל,טכניקה גבוהה מאוד גם על שטח קטן,יודע להשתחרר מלחץ ולשמור על הכדור ברגל.
למכונה של פפ היה חסר חלוץ שדוחק את כל הכדורים שמסתובבים להם ברחבה לשער ומידי פעם מוריד כדורי גובה לדה בריינה,זה יישמע מוזר אבל לדעתי השיטה של סיטי עושה לו קצת עוול ומצמצמת אותו מכדורגלן באמת אדיר לעוד חלוץ שעומד ברחבה ורק דוחק כדורים פנימה.

מסכים שהראה משחק מגוון יותר בדורטמונד, אבל כשהגיע לקבוצה טובה יותר עם שחקנים טובים יותר הוא דווקא ברגרסיה בכל אלמנט שלא קשור בכיבוש שערים פרופר.

טענה די מוזרה כלפי חלוץ.

בנתיים ‘‘רק’’ 20 שערי ליגה ו 31 שערים ב 35 משחקים, נחשב לעונה מבישה שלו וכולם כבר הפכו אותו לאינזאגי לעניים.

השחקן הטוב בעולם, לא משנה במה הוא טוב ובמה הוא לא טוב, כל עוד מבקיע שער למשחק שום דבר אחר לא משנה.

אני לא סותם את הגולל כלפיו חלילה אבל הוא גם בשנה שעברה די זייף בצ’מפיונס בשלבי ההכרעה גם אם ההגדרה שלהם היא חצי גמר וגמר בלבד. לא ראיתי אותו מביא שום ערך מוסף למשל כמו נגד ארסנל. ידעתי שיש לו את החסרונות שלו אבל הוא קצת הפתיע אותי בחולשתו. זו לא משימה ממש קשה להבקיע שערים במנצ’סטר סיטי, לא פעם היא שוטפת את הדשא. אני גם כן זוכר בבורוסיה דורטמונד שחקן “טוב” יותר. גם בומבות מרחוק קצת אפילו, מאוצים.

תגידו מה שתגידו, אבל אין ספק שיכולת ההיעלמות שלו במשחקים גדולים מרשימה

לא חושב שיש שחקן אחד שעובר מה שהלאנד עובר.

ולראייה ככה נאצ׳ו שמר אותו:
https://twitter.com/Nupako_/status/1781275043663646969?t=hxnuqJ-97bh0qFFwJFqnxw&s=19

הוא נעלם במשחקים גדולים ואין לו שום יכולת לייצר לעצמו אם לא מפטמים אותו.

המספרים מרשימים מאוד אבל שחקן זה יותר מרק מספרים זה מכלול שלם, ואני לא טוען שהוא לא בטופ העולמי הוא בהחלט כן, אלא שהוא שחקן מוגבל בסופו של יום ואני מעדיף שחקנים בסגנון אחר.

אחחח איזה סרטון נפלא. מת על המלחמות האלה. עכשיו אני אוהב את נאצ’ו עוד יותר. ולחשוב שלבן אדם הזה יש סוכרת סוג 1.
במקרה הזה הוויקינג הענק היה חייב להיות עוד יותר אגרסיבי ולדרוס את נאצ’ו. מאכזב ששמירה כזו משתקת אותו.

אגב, נאצ’ו אחלה ג’נטלמן: שדר הקו אמר שכשהשופט קיבל את המכה ההיא, נאצ’ו רץ אליו ומיד שאל מה המצב ואם הוא בסדר ואילו האלנד שאל למי הכדור. קלאס אמיתי.

קח בחשבון שהוא הלך לנאצ׳ו רק בגלל שחטף מכות מרודיגר. זה כביכול המנוחה שלו.

למרות שגם אני לא הייתי בוחר בו כשחקן הטוב בעולם, חלוץ 9 שדופק 60 שערים בעונה לא צריך להצטיין בכדורים עומק או דריבלים. מה שכן שם כוכבית על הקריירה שלו בינתיים זה שהוא אכן נעלם ברגעים הגדולים בניגוד לאמבפה וויני שדופקים נוכחות בכל משחק גדול. בכל מקרה צריך לזכור שהוא בסך הכל בן 23 ובגילאים האלה עדיין קיימים ספייקים ביכולת. אני לא מגיע למסקנות לגביו עדיין.