לקראת הקלאסיקו בחצי גמר הגביע| אתם מוכנים? ריאל מדריד פוגשת מחר (חמישי, 22:00) את ברצלונה בדו-קרב שלישי העונה בתקווה לא רק לעשות צעד גדול אל עבר הגמר - אלא גם לנקום על הסופרקופה ולהעמיק את המשבר של הקטלונים. במשחק בית בסנטיאגו ברנבאו, מול יריבה שחסרה שלושה שחקנים בכירים - אין תירוצים. קמאבינגה ומודריץ’ יחזרו להרכב, רודריגו התאושש וייכלל בסגל. הכל לקראת המשחק כולל היסטוריה ענפה - רק כאן.
סטטוס אלופת אירופה
ריאל מדריד מגיעה למשחק אחרי תיקו 1:1 מתסכל בדרבי נגד אתלטיקו מדריד. מצד שני היא הצליחה להוריד את הפער מהפסגה בנקודה (לשבע), מה שנותן לה כוחות מחודשים. כעת, עליה להסתער על הגביע כשהספירה נמשכת, והקופה דל ריי לא נחת בארון, מאז עונת 2014-15. ריאל, שעשתה כברת דרך עד לכאן (הדיחה את ויאריאל בחוץ ואת אתלטיקו מדריד), רוצה לעשות צעד גדול אל עבר תואר שבידיים וברגליים שלה. “זה מפעל שבהתחלה לא הכי חשוב, אבל כשמשחקים בחצי הגמר זה משהו אחר. אנחנו נרגשים לשחק במשחק כזה כי אלה המשחקים הכי יפים לשחקן ולמאמן ואנחנו קרובים לגמר, עלינו ליהנות מהרגע”, הבהיר המאמן שטוען שום רצון לנקום כביכול על הסופרקופה. “זה מפעל אחר, אנחנו משחקים נגד יריבה חזקה וזה הולך להיות נפלא עבור האוהדים”, הבהיר המאמן. “בהשוואה לעונה שעברה יש לנו שתי נקודות פחות בליגה, אך גם הפסדנו במשחק הראשון בשמינית גמר הצ’מפיונס וסיימנו את דרכנו בגביע. אנחנו במקום טוב ועכשיו מגיע הרגע החשוב של העונה. אני משוכנע שאנחנו יכולים לזכות במשהו”, אמר.
אנצ’לוטי, שמחזיק במאזן של חמישה ניצחונות מול חמישה הפסדים בקלאסיקוס, אמנם היה ‘פוליטיקאי’, אבל אלה ממש לא פני הדברים. ריאל חייבת לנצל את המצב הבעייתי והסגל החסר של ברצלונה ובהחלט עליה למחוק את ההשפלה מאותו הפסד 3:1 בסופרקופה בינואר – זיכרון אפל מאוד כשריאל נכנעה ללא מאבק. אולי זה יהיה גם משחק שמשנה עונה. “אנחנו מתכוננים למשחק בביטחון רב, חשוב שתהיה לנו אישיות ושיהיה לנו אומץ להציג משחק שלם לאורך כל 90 הדקות, התקפית והגנתית”, הבהיר המאמן. הסגל של ריאל מדריד כמעט מלא למעט היעדרותם של דויד אלאבה ופרלאן מנדי – לא נעים, לא נורא, ואין שום תירוץ. בעצם, אצלנו אף פעם אין תירוצים. שמענו כבר לא מעט זמירות עד כמה “הקופה חשוב מהליגה” לאור המצב. קרלו התייחס לדברים שחייבים לתקן בהשוואה להפסד בערב הסעודית: “בסופרקופה סבלנו מהעדר כוחניות וגם מחויבות וכן מטעויות אינדיבידואליות שאני מאמין שלא יחזרו. זה משחק חשוב שאנחנו מאוד רוצים לנצח בו”.
ההפסד בגמר הסופרקופה. הטעם המר נשאר
זה אמנם ‘לא המשחק המכריע’ כפי שאמר קרלו, אבל ריאל רוצה לנצל את יתרון הביתיות. לא בכדי, אולי, ויניסיוס ג’וניור שיהיה לבטח משחקני המפתח, הטריף את הקהל. “מדרידיסטאס, נתראה מחר. האללה מדריד, קדימה וביחד עד הסוף (Hasta el Final – כי בספרדית זה נשמע יותר טוב)”. הגיע הזמן שהברנבאו ירעד מחר ויהיה הר געש שמפחיד את היריבות ולא רק בליגת האלופות. אני עדיין ממשיך עם אותו משפט של דני סבאיוס לפני הדרבי – להשיג את הקרן הראשונה, האיום הראשון לשער, להבקיע, “לקרב את האוהדים”. בתשעת הקלאסיקוס האחרונים ריאל ניצחה בשישה והפסידה רק פעמיים, אך אלו היו הפסדים צורמים, ועדיין היא חייבת לתת יותר. הזיכרונות ממשחקי הגביע די נעימים והגיע הזמן לכתוב עוד פרק, ללא כריסטיאנו רונאלדו וגארת’ בייל.
על “הגישה” של ריאל מדריד נוכל לדעת לא מעט לפי ההרכב הראשון. למעט הניצחון הכביר באנפילד – 2:5 מהסרטים, קרלו תמיד מעדיף ללכת על בטוח במשחקים האלה כלומר עם פדה ואלוורדה בכנף ימין. וסביר מאוד שזה יקרה גם הפעם. אבל אם רודריגו, שהאיץ את חזרתו מהפציעה ומוכן ומזומן, לא משחק – על קארים בנזמה ו-ויניסיוס יש עומס רב. לרודריגו יש את הקסם שלו כמו שנכתב בספרד. הוא מוסיף מהירות, תחכום, הוא ממש בלתי צפוי, והוא גם עושה הרבה הגנה. אם הוא ייפתח זו בעצם הצהרת כוונות – “אנחנו ריאל מדריד, ובטח שבמשחק בית אנחנו רוצים לתקוף בחמת זעם ולכבוש כמה שיותר שערים”. יש אוהדים שמתגעגעים לריאל מדריד הזו. לגבי אלה שבוודאות יהיו שם – מעניין עד כמה, אם בכלל, ובטח זה לא צריך להיות ככה, ערב הגאלה של פיפ"א בחסות נבחרת ארגנטינה – עיצבן את השחקנים שלנו ויגרום להם לעוד כמה גרמים של טירוף. ויניסיוס שלא נכלל בהרכב השנה, ובנזמה שהפסיד לליאו מסי בקרב. אם בנזמה שבלט בחולשתו בדרבי, יכבוש – הוא ישתווה לפרנץ פושקאש ולפאקו חנטו במקום החמישי בטבלת המבקיעים בקלאסיקוס איי פעם עם 15 שערים. נקווה שהוא לא יצטרך עוד פרטנר כמו אלבארו רודריגס המרגש שנכלל בסגל. ויניסיוס יפגוש את רונאלד אראוחו במצ’אפ לא פשוט. “הוא אחד הטובים בעולם, זו לא בושה להיות תלותיים בו. זה הולך להיות מצ’אפ מעניין”, הודה.
רק 1:1 בדרבי. ויניסיוס שוב יהיה בודד בהתקפה?
אז שלישייה התקפית כנראה לא נראה. פדה יעזור כמו תמיד בשני צידי המגרש – ‘חצי מגן ימני’ עם דני קרבחאל וכמובן גם תוקף. האורוגוואי יודע שזה יום חג והקבוצה צריכה את האנרגיות והריאות והלב שלו. פדה פוגש את היריבה נגדה הבקיע הכי הרבה שערים (שלושה במספר) ומולה התמודד הכי הרבה פעמים. בספרד בטוחים כי המיסטר מתלבט לגבי הקשר השלישי – טוני קרוס שמוסיף ניסיון ו"הולך על בטוח" ואורליאן טשואמני. אדוארדו קמאבינגה שקיבל מנוחה מיותרת בדרבי – יחזור גם יחזור וכך גם לוקה מודריץ’. הצרפתי עלה מהספסל בדרבי וקצב המשחק הוכפל. הוא כמעט כבש שער בהצטרפות להתקפה ואי אפשר לפספס אותו, תמיד חושב קדימה. אמנם הוא לעתים קצת חסר אחריות בחלק האחורי אך מקדימה הוא לוקח סיכונים ובלתי צפוי. “הוא בלתי נמנע” פרגנו ב-AS שם ציינו את השיפור הגדול שלו מאז קטאר – פתח בהרכב ב-13 מ-17 המשחקים. הצרפתי משיג את בן ארצו אורליאן טשואמני שלא הצליח לחזור לעצמו ואולי משחק החוץ בבטיס תהיה הזדמנות טובה יותר עבורו. גם לוקה מודריץ’ יפתח ויגיע רענן. הוא בכל מקרה לא ישחק במשחק הליגה הקרוב, הוא מלא תשוקה.
“אחרי שמונה חודשים של העונה, אני עדיין לא יודע להגדיר את ההרכב הראשון שלנו וקשה לי לבחור”, הודה אנצ’לוטי, ואנחנו נוסיף שגם הפעם אדן הזאר לא יהיה חלק אפילו מהרוטציה - קלאסיקו עשירי שהוא לא יראה בו דקה. “צריך לקחת בחשבון שבמשחק כזה צריך הרבה מאוד דברים – אנרגיה, אישיות, טיפול בכדור. קרוס אולי לא בהרכב בשל האנרגיה אבל בגלל הניסיון, הרוגע והידע. לא קל לוותר על שחקן כזה”, אמר. חוליית ההגנה ידועה. נאצ’ו ימשיך בצד שמאל. זה יהיה הקלאסיקו העשירי שלו והראשון בגביע המלך. את המשחק בברנבאו בעונה שעברה הוא ישמח למחוק מהקלטת. הפעם יהיה לו אתגר אחר ולא את עוסמאן דמבלה. “אנטוניו רודיגר תמיד מרוכז, הוא יכול להשתפר בהובלת הכדור אבל מבחינה הגנתית הקבוצה סולידית כי הוא ואדר מיליטאו חיזקו אותנו”, אמר. מאז עונת 2019-20 ריאל לא הצליחה לשמור על שער נקי נגד ברצלונה. כך או כך, זה משחק ענק ואין מקום לטעויות.
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, אדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר, נאצ’ו פרננדס| אדוארדו קמאבינגה, טוני קרוס, לוקה מודריץ’| פדה ואלוורדה, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה
מה המצב ברצלונה?
ברצלונה מגיעה למשחק במצב רוח קודר. הקבוצה של צ’אבי הייתה בטוחה שהיא בדרך לפתוח פער של עשר נקודות בצמרת הטבלה. אף אחד לא דמיין הפסד 1:0 לאלמריה גם כשחלק משחקני ההרכב קיבלו מנוחה, במשחק נרפה לאחריו המאמן התעצבן והגדירו כמשחק הגרוע ביותר של הקבוצה העונה. “לברצלונה היו את כל התנאים כדי לברוח, אבל היא פתאום נקלעה לפאנצ’ר בעצמה, אחרי ריאל מדריד. גם ההרכב לא יכול לשמש תירוץ”, נכתב במארקה. זו הייתה הפעם הראשונה בה בארסה לא כובשת בליגה מאז מחזור הפתיחה נגד ראיו! דבר כזה יכול לקרות כמובן, אבל מעבר לכך, זה היה הפסד שני ברציפות לאחר ההדחה מהליגה האירופית על ידי מנצ’סטר יונייטד. קשה לומר שמדובר במשבר, אבל הפסד שלישי, אם יגיע כעת בקלאסיקו – יעשה כותרות. והמשימה עבור בארסה לא פשוטה בכלל לאור הסגל העומד לרשותה. בקיצור, שבוע שקצת השכיח את העונה המצוינת של בארסה – בזירה המקומית. “אנחנו צריכים לפתוח דף חדש ונקי משני המשחקים הקודמים. אני חושב שאנחנו בסדר וזו הזדמנות טובה להגיב, ואנחנו חייבים לעשות את זה. אני משוכנע שהשתפרנו השנה. אנחנו ביתרון שבע נקודות על פני ריאל ובשנה שעברה הם הובילו עלינו ב-15. אנחנו קרובים לגמר הגביע וכבר זכינו בסופרקופה”, אמר צ’אבי, שהבהיר כי כעס על השחקנים אך יש להם גם ביקורת עצמית.
ברוב העונה ברצלונה הצליחה להישמר מפציעות אבל בחודש האחרון המשוואה מתיישרת מבחינתה. פדרי, מהשחקנים המצטיינים שלה העונה, נפגע באולד טראפורד כבר אחרי 41 דקות. בלעדיו אחוז הנקודות של ברצלונה צומח דרסטית, בצורה מדהימה. “הוא שחקן שצמח בכל האלמנטים האפשריים. הוא מבקיע, הוא מניע כדור. שחקנים חשובים לא ישחקו אבל אנחנו יכולים להתחרות”, אמר המאמן. פרט אליו חסר עוסמאן דמבלה, האיש שמוסיף מהירות אדירה והרבה בלאגן בחלק הקדמי. הפצוע הטרי האחרון הוא רוברט לבנדובסקי שסיים את המשחק נגד אלמריה פצוע. הפיצ’יצ’י של הליגה קצת דעך לאחרונה, חייבים לציין, (אבל הכל יחסי – 25 שערים בכל המסגרות) ובינתיים, ברצלונה יצאה ‘ללא פגע’ מהיעדרויותיו השונות של החלוץ. הפיצ’יצ’י של לה-ליגה נעדר מחמישה משחקים, ובלעדיו? חמישה ניצחונות, כולל 0:1 על אתלטיקו מדריד בחוץ. בלעדיו הקבוצה ניצחה גם את ג’ירונה בחוץ וכן את חטאפה בבית. בארסה חסרה בעצם 40 שערים שהם 50% ממה שהבקיעה העונה.
ובכל זאת, כמובן שנראה ברצלונה אחרת בהשוואה למשחק האחרון, גם בגישה ובמוטיבציה וגם בהרכב. רונאלד אראוחו בעיקר וגם ז’ול קונדה, מעוזי ההגנה – יחזרו ל-11 במקום אריק גארסיה וסרג’י רוברטו בהתאמה. ייתכן שגם ג’ורדי אלבה יסופסל – לטובת אלחנדרו באלדה. לבארסה העונה יש הגנת ברזל. היא ספגה רק שמונה שערים וכבר שברה את השיאים של דפורטיבו לה קורוניה המיתולוגית. אחד מהטוענים לתואר ‘השחקן המצטיין של ברצלונה העונה’, שגם עשה את ההבדל במשחק בינואר הוא אראוחו שמתפתח להיות אחד הבלמים הטובים בעולם. הוא גדל במועדון, משחק בטירוף בכל ערב והאוהדים מתים עליו. “זה משחק מיוחד שכל אחד חולם לקחת בו חלק”, אמר, ודאג להבהיר כי אמנם ריאל מדריד קבוצה חזקה מאוד שיודעת להוציא יריבות מאיזון, אך הוא בוטח בקבוצה שלו. “כבר הוכחנו למה אנחנו מסוגלים העונה ושאנחנו יכולים להתמודד כמו שצריך עם כל יריבה. נצטרך לעשות את הסוויץ’ במהירות מההפסד בליגה ולהוכיח שזה לא מעיד כל דבר”. כמובן שאסור לשכוח את התוצאות הנהדרות של ברצלונה בברנבאו בעידן הנוכחי, בדגש על העונה שעברה. עם זה קשה להתווכח.
בחלק הקדמי, ראפינייה שהפגין שיפור בתקופה האחרונה ויצא מעט מטייטל ‘המאכזב’ שהוצמד לו כאשר אמנם רץ והשקיע בלי סוף אך לא סיפק מספרים, ישחק בוודאות וכנראה גם פראן טורס לאור הפציעות. הספרדי כבש העונה בקלאסיקו בברנבאו ועשה זאת גם בעונה שעברה שם גם הוסיף בישול. הסגל של ברצלונה חסר אבל היא קיבלה בשורות טובות כשאנסו פאטי התאושש ויוכל להוות קלף מהספסל. הילד הצעיר כבר הבקיע בקלאסיקו ב-2020-21 כזכור. לא מעט שמועות היו לגביו, אולי עתידו רחוק מהקאמפ נואו. ההפתעה היא זימונו של אסטניס פדרולה, החלוץ בן ה-19 שכבר ערך הופעת בכורה בקבוצה בעונה שעברה – נגד מאיורקה בחודש ינואר. “הוא שחקן שיש לו הרבה איכויות בהתקפה, אנחנו מאמינים בו מאוד והוא יכול להיות מאוד שימושי עבורנו”, אמר צ’אבי.
בלעדיו, האור של בארסה כבה. פדרי
המאמן משחק משחק כפול כמו שאומרים, הוא לא פחות מחמש פעמים אמר במסיבת העיתונאים שריאל היא הפייבוריטית וגם הבהיר שברצלונה תגיע לנצח והוא לא קונה הפסד בתוצאה מינימלית כצפוי. “עלינו להיות אמיצים, בעלי אישיות, למזער טעויות ולהיות יותר קבוצה מאיי פעם. יש להם התקפות מתפרצות נהדרות”, הבהיר צ’אבי וביקש “לצלם את משחק הסופרקופה ולעשות את אותו הדבר”. הוא טוען כי אינו לחוץ למרות המצב: “אני בעל מוטיבציית שיא להגיע למשחק הזה, אני אוהד ברצלונה. אני מגיע בהתלהבות אדירה, יש לי זכרונות נהדרים. אני מאוד רגוע. ננסה להפוך לגיבורים. אני אשמח שנשחק את המשחק שלנו”. צ’אבי גם הבהיר שהשופטים לא עוזרים לקבוצה.
אחד משחקני המפתח של בארסה יהיה סרחיו בוסקטס. הקפטן, שכמובן הרחק משיאו אבל עדיין חשוב ומנוסה, ירשום ציון דרך מטורף עם הקלאסיקו ה-46 שלו – יהפוך לשיאן ההופעות במשחק הגדול ביותר בעולם. הוא משאיר מאחוריו שתי אגדות, אחת מכל צד – את ליאו מסי ואת סרחיו ראמוס. סביר להניח שאחת מהמשימות שתהיה לו היא למנוע את הכדור מוויניסיוס ג’וניור ולשתק את מודריץ’. “ויניסיוס יוצא דופן והוא הוסיף את אלמנט השערים ליכולת הנהדרת שלו, הוא בהחלט מסוכן. רונאלד אראוחו אחד הטובים בעולם כרגע, הוא יכול לנצח כל דו-קרב”, אמר צ’אבי, שסיכם: “הכל יוכרע בקאמפ נואו. אנחנו רוצים לזכות בתואר נוסף”. כשחקן אין לו ממש זיכרונות טובים ממשחקי הגביע שכן פעמיים ברצלונה נכנעה בגמר לריאל כששיחק. בשעה האחרונה עידכנו כי אנדרס כריסטנסן שבולט לטובה העונה, ממש הפתעה נעימה - נטש את האימון המסכם אחרי רבע שעה. בברצלונה מקווים שיהיה בריא…
ברצלונה - הרכב משוער: מארק אנדרה טר שטגן| רונאלד אראוחו, ז’ול קונדה, אנדרס כריסטנסן, אלחנדרו באלדה| סרחיו בוסקטס, גאבי, פרנקי דה יונג, סרג’י רוברטו| ראפינייה ופראן טורס
היסטוריה ומפגשי עבר:
כיאה ליריבות עתיקה של כמעט 125 שנה, היסטורית המפגשים בין ריאל מדריד וברצלונה בקופה דל ריי על גלגוליו השונים היא עשירה מאוד ולא מעט דמויות מככבות שם. כריסטיאנו רונאלדו וליאו מסי, ז’וזה מוריניו ופפ גווארדיולה, גם גארת’ בייל תפס לעצמו מקום של קבע, סרחיו ראמוס, אפילו עוסמאן דמבלה. המשחק הראשון נערך איי שם במרץ 1916 וברצלונה ניצחה 1:2. בגומלין ריאל ניצחה 1:4 אבל אז הפרש השערים המצטבר לא קבע דבר. במשחק השלישי, רק אלוהים יודע איך, אולי גם ההיסטוריונים לו – זה נגמר ב-6:6 עם רביעייה של סנטיאגו ברנבאו, האיש והאגדה ובמשחק הרביעי והמכריע ריאל ניצחה 2:4 סוף-סוף. גם הפעם ברנבאו הבקיע, וארנגורן הבקיע צמד. כעבור עשור הקבוצות נפגשו ברבע הגמר וריאל ספגה השפלה קשה בבית (5:1) והגומלין גם כן היה דיי לפרוטוקול. אבל ריאל ידעה לתקן בגמר, שוב עשור לאחר מכן, עם ניצחון 1:2 בגמר הקלאסיקו הראשון. יוגניו ולסואה הבקיעו תוך 12 דקות, אסקולה רק צימק בדקה ה-29. גם הגמר הזה נערך באצטדיון המאסטייה.
לא פחות משבע פעמים נפגשו ריאל מדריד וברצלונה בגמר והמאזן די צמוד, יתרון של ארבע זכיות לריאל מול שלושה הפסדים, בעיקר בזכות שני הגמרים הבלתי נשכחיים במאסטייה בתחילת העשור הראשון של שנות ה-2000. בעונת 1953-54 ניצחה ברצלונה 0:1 את ריאל בגמר. כעבור עשרים שנה, בעונה שחורה מאוד, ריאל הוציאה עצבים על התסכול בליגה והביסה 0:4 את ברצלונה עם שערים של קרלוס סנטיאנה, רוביניאן, אגילר ופירי. ב-1982-83 התקיים הגמר הרביעי, שוב סנטיאנה כבש אבל ריאל הפסידה 2:1. עוד הפסד מאכזב ארע ב-1989-90 כשהקינטה דל בויטרה השלימה זכייה באליפות חמישית ברציפות בעונה בלתי נשכחת אך הדאבל חמק ממנה עם הפסד 2:0. חילארמו אמור וחוליו סלינאס כבשו לקטלונים במחצית השנייה. יוהאן קרויף גבר על ג’ון טושאק בקרב המאמנים. זו הייתה הפעם השלישית ברציפות בה שתי הגדולות של ספרד נפגשות בגביע וזה קורה במעמד הגמר.
אחרי 11 שנה הפסקה, ריאל מדריד וברצלונה שוב נפגשו בגמר, הפעם במאסטייה. ריאל של מוריניו חיפשה זכייה ראשונה בגביע מ-1983, מול הדרים-טים של פפ גווארדיולה שלא נתנה לה סיכוי במאבק הליגה. זה היה משחק רותח ולוהט, כמו שגמר צריך להיות, אולי גמר הגביע הלוהט איי פעם בקופה דל ריי. מוריניו פתח עם פפה הגדול בקישור והוא כמעט הבקיע בנגיחה. בחצי השני ברצלונה שלטה, ובדקה ה-103 אנחל די מאריה ביצע דאבל פס עם מרסלו, הארגנטינאי הרים וכריסטיאנו עלה לגובה מטורף כדי לנגוח את ה-0:1 הקטן-גדול ולסגור עניין – SSUUII. כעבור שלוש שנים, הגיבור היה אחר – גארת’ בייל שכבש שער סולו מטורף על הפרצוף של מארק בארטה כשקיבל את הכדור בחצי שלו ודהר ודהר ודהר ודהר ודהר והבקיע מול פינטו, והביא לריאל את הגביע האחרון שלה עד היום, כשעל הקווים קרלו אנצ’לוטי. ביציע באותו ערב היה כריסטיאנו רונאלדו הפצוע שנהנה מאותו 1:2. די מאריה כבש ראשון, בארטרה השווה בנגיחה, איקר קסיאס ספג לראשונה בטורניר באותו הערב.
בייל מכניע את פינטו. צריך לעדכן את הזיכרון
בין לבין, בין שני הגמרים נערכו עוד משחקים. ריאל פגשה את ברצלונה בגביע במשך ארבע שנים ברציפות לראשונה בהיסטוריה. ברבע הגמר של 2011-12 ריאל כבר הוליכה בברנבאו 0:1 משער של כריסטיאנו אך ספגה פעמיים כשדווקא אריק אבידאל כובש את שער הניצחון לקטלונים. זה היה קשה עד בלתי אפשרי להגיע ולהפוך את התוצאה בקאמפ נואו ובטח כשהיא פיגרה 2:0 בהפסקה, אבל ריאל לא ויתרה, הציגה משחק ענק נערכו עוד מפגשים והשוותה בזכות שערים של כריסטיאנו ובנזמה. זה לא הספיק כדי להמשיך הלאה אבל קשה להתלונן – הדחה עם ראש מורם. כמובן שבליגה ריאל הקדימה את ברצלונה וזכתה באליפות השיאים. כעבור השנה היה היפוך תפקידים. ריאל כושלת בליגה אבל מדיחה את ברצלונה מהגביע בשבוע גדול. המשחק הראשון בחצי הגמר נערך בברנבאו וילד צעיר בשם רפאל ואראן השתחל להרכב לאור היעדרותם של סרחיו ראמוס ופפה. ססק פברגאס כבש לברצלונה אבל הילד הציג משחק נפלא. הוא לא רק הציל שער מהקו ו’חיסל’ את מסי – אלא בדקה ה-81 עלה גבוה והשווה בנגיחה – 1:1, הכל פתוח. באותן השנים כריסטיאנו הטיל אימה על ברצלונה בקאמפ נואו. אחרי צמד בליגה הגיע לו גם צמד בגביע בגומלין ו-1:3 מדהים. במחצית הראשונה הוא קיבל כדור במתפרצת, שיגע את ג’רארד פיקה, הוכשל ברחבה ודייק מהנקודה. במחצית השנייה הוא ניצל ריבאונד אחרי מהלך ענק של די מאריה על קרלס פויול והשלים צמד. ואראן נגח את השלישי למשקוף-פנימה אחרי קרן של אוזיל, וג’ורדי אלבה רק צימק.
הפעם האחרונה בה פגשנו את ברצלונה בגביע המלך הייתה לפני ארבע שנים, עונה קשה מאוד בה ריאל גילתה את ויניסיוס וניסתה להתגבר ללא הצלחה על עזיבתו של כריסטיאנו. במשחק הראשון בקאמפ נואו זה היה בסדר, לוקאס ואסקס כבש שער יתרון בדקה השישית ומאלקום, שחקן שאף אחד לא זוכר ששיחק בברצלונה – השווה במחצית השנייה. ריאל הגיעה חדורת אמונה למשחק הבית אבל נתקעה במחצית השנייה והתקשתה מול דמבלה. ויניסיוס עשה סחרחורת לפיקה אך היה חסר את הרגל המסיימת. סוארס כבש ראשון לבארסה והשלים צמד בפנדל בהמשך כשבין לבין רפא ואראן כובש שער עצמי, 3:0 שצריך לשכוח.
ונחזור שוב אחורה, האגדה מספרת על חצאי הגמר בעונת 1942-43. במשחק הראשון ברצלונה ניצחה בביתה 0:3 את ריאל מדריד. ובגומלין נרשמה התוצאה הגבוהה ביותר איי פעם בקלאסיקוס – ריאל ניצחה 1:11. מקורות בקטלוניה טוענים כי נציג מהמשטר של פרנקו נכנס לחדר ההלבשה של שחקני ברצלונה לפני המשחק ורמז להם שלא כדאי להם שהתאמצו. בארינגה כבש רביעייה, פרודן הבקיע שלושער וגם אלונסו (צמד), אלסואה ובוטוייה השתתפו בחגיגה. למעשה, כבר במחצית הובילה ריאל 0:8. מהדקה ה-31 ועד לדקה ה-43 נכבשו שישה שערים. מרטין מברצלונה צימק בדקה ה-89.
ואראן מבקיע בברנבאו לפני עשור
מכאן והלאה, אולי מאותו פרץ נקמה אחרי ההשפלה – ברצלונה הצליחה להדיח את ריאל שלוש פעמים ברציפות, כולן בשנות ה-50. ריאל ניצחה 0:1 בחצי הגמר ב-1954 אבל הפסידה 3:1 בגומלין חצי הגמר. כעבור שלוש שנים הקבוצות נפגשו ברבע הגמר, ואחרי תיקו במשחק בברנבאו עם צמד של די סטפאנו – ריאל התפרקה והובסה 6:1. גם ב-1958-59 הקבוצות נפגשו בחצי הגמר וריאל רשמה הפסד כפול של 4:2 בקאמפ נואו ו-3:1 בגומלין כשחנטו רק מצמק. בעונת 1961-62 הסדר שב על כנו, ריאל הפסידה אמנם 1:0 בברנבאו אבל תיקנה עם 1:3 ענק בגומלין בקאמפ נואו עם שערים של דל סול, פושקאש וחנטו.
גם ב-1969-70 בשלב רבע הגמר (ניצחון 0:2 בברנבאו ותיקו 1:1 בקאמפ נואו כאשר אמאנסיו ז"ל כובש בצמד המשחקים) וכן ב-1992-93 עם תיקו בברנבאו וניצחון דווקא בחוץ, 1:2 תוצרת מיצ’ל ואיבן זאמורנו – ריאל המשיכה הלאה, לגמר ולעוד זכייה. בעונת 1996-97 ריאל גברה על ברצלונה במאבק האליפות אבל בגביע לא. ברצלונה ניצחה 2:3 במשחק הראשון בשמינית הגמר כשדאבור שוקר ופרננדו היירו כובשים לריאל, ובגומלין שוקר שוב הבקיע ונגמר רק 1:1. אם נסתכל על מאבקי הנוקאאוט כלומר המפגשים לא כולל מעמדי הגמר, הרי שקיים שוויון – ריאל הדיחה את ברצלונה שש פעמים מהגביע, האחרונה שבהן ב-2012-13, וגם ברצלונה הדיחה את ריאל שש פעמים – האחרונה שבהן ב-2018-19. בסה"כ 35 המשחקים נגד ברצלונה בגביע, לריאל יש מאזן שלילי של 12 ניצחונות (34%) מול 15 הפסדים (43%) ועוד שמונה תוצאות תיקו (23%), יחס שערים 65:67 לטובת ברצלונה.