1/2 גמר הגביע :: מפסידים 0-1 לברצלונה במשחק חלש

זה כבר בהימור לפני המשחק כתבתי שמיליטאו מבקיע עצמי ומפסידים.
ברגע שהכל היה לטובתנו ידעתי שקרלו יהרוס, הוא לא יכול אחרת.

אבל אני אוהב להיות אופטימי, אם אני צריך לשים כסף עכשיו ולהמר אז אני מהמר שאנחנו מנצחים בשני הקלאסיקואים הבאים.

לא מדובר בשגיאה טכנית שכוללת בחירה של שחקן כזה או אחר על חשבון השני, גם אין קשר לעובדה שסבלנו מערב חלש של ג’וניור; האם אין גבול לעקשנות של קרלו? רודריגו נכנס מצוין לשטף המשחק ולפתע קיבל הוראה להצמד לאגף ימין כשאלברו הצטרף, למה?

לא ברור איך שחקן כמו רודריגו, מומחה בעבודה על שטח קטן, לא מקבל את הצ’אנס לנסות את מזלו נגד אראוחו הso-called בלתי-ניתן לעצירה הזה… ויניסיוס קטן עליו וזה לגיטימי; גם רונאלדו התקשה נגד דני אלבס - לא מפני שהיה מדובר בעילוי, פשוט מאצ’-אפ. ההוראות שג’וניור קיבל בשלהי המשחק היו מביכות - להמנע מאראוחו ולנסות להכניס את הכדור לרחבה בכוח מזוויות בעייתיות, קשה לצפייה.

מהרגע שמודריץ’ יצא, בנזמה (אפס תלונות נגדו) היה די בודד, רודריגו כאמור סורס לחלוטין. אין פסול בלצאת מהשבלונה ולהודות באמת - ויניסיוס לא אפקטיבי נגד ברצלונה ובפרט הערב, אחלה סיבה להשתחרר מהקבעון הארור הזה ולשנות מעט, שהרי החל משער היתרון ניכר היה שראש-מאפרה הורה לחניכיו לשחק על התוצאה. במילים אחרות רודריגו ראוי למעמד כלשהו, רבע שעה באיזור הטבעי שלו על המגרש אולי?

• אנצ’לוטי הגיב בפתיחת המחצית השניה עם חילופי תפקידים בין קמבינגה לפדה, מה שלא מעיד על גאונות (מן הסתם כי הכדור בחזקתנו רוב הזמן המוחלט עוד מהמחצית הראשונה) אך התפללתי שמדובר בניצנים של שינוי, להעז קצת יותר (רודריגו בעמדת מוצא טבעית), כמובן שהתבדיתי. תודה לאל שיש אתכם כאן כתחליף לרגיעון, בלעדיכם הייתי נוסע ליער לפרוק מעט מהסלידה שיש לי כלפי ראש-מאפרה

האמת היא שריאל שיחקה בסדר היום ועשתה בערך את המקסימום שיכלה, בהינתן הכלים שיש. משחק הלחץ היה יעיל באופן מפתיע ובגדול די ישבנו עליהם שזה המקסימום שאנחנו מסוגלים. כל עוד הקבוצה שממול לא מנסה לשחק כדורגל אין לנו את הכלים להגיע למצבים. זה לא חדש.

אנצ’לוטי חרא לא כי הקבוצה שלו לא שיחקה בסדר היום, אלא כי הוא מקובע ולא נראה כמו בנאדם שמבין בכלל את מה שקורה על המגרש. מודריץ’ וקרוס יחד זה מתכון לכישלון כבר תקופה מאוד ארוכה והמיסטר מסרב לראות את זה. ויניסיוס הפך להיות הבאנקר הכי גדול שלנו למרות שהוא בחצי מהמשחקים השחקן הכי גרוע על המגרש ביי פאר. מאמן שקצת מבין מה קורה מולו היה מכניס את רודריגו במקום ויניסיוס, לא במקום נאצ’ו מה שרק הוציא את כל הקבוצה מאיזון.

הקבוצה הזאת לא יודעת לעשות הרבה מול בונקרים, אבל היא כן יכולה יותר ממה שעשתה היום.
בעיטות מרחוק, חוץ מבעיטה אחת של רודריגו לא עשינו זאת כל המשחק, אחד הבועטים הטובים בעולם על הספסל, לא קיבל דקה. לאסנסיו יש בעיטה מצויינת מהמקום ובתוך צפיפות שהוא מוציא מהר מאוד מהרגל, נשק חשוב במשחק כזה.
אחד על אחד ולהגיע לקו ולהכניס כדור רוחב טוב במקום ההגבהות האלכסוניות, וניסיוס לא מצליח לעבור את אראוחו כבר כמה משחקים, למה לא רודריגו משמאל ? למה לא ואסקז במקום קרבחאל ? ואסקז יש לו אחד על אחד טוב מאוד והוא גם יכול לשחרר את אסנסיו לבעיטות.

שונא להגיד “אמרתי לכם”| מאז גמר הגביע ההוא ב-2014 לא היה משחק גביע ש’הוציא’ ממני כל כך הרבה, מצאתי את עצמי גם בסאבלט כותב שעות על המשחק הזה. ‘לא מגיע להם’. איך אפשר להסביר שצפיתי חלק ממה שיקרה ועדיין יצאתי מאוכזב? חשבתי שהמצב שלנו פחות גרוע. וואלה אין לי חשק אפילו לראות את המשחק נגד בטיס, למרות שברור שזה יקרה. כמו שאמרתי שלא אכתוב כלום בפוסטים אחרי המשחק בפייסבוק. ובחזרה לכדורגל: בשורה התחתונה תוך חמישה ימים, שני משחקי בית בסנטיאגו ברנבאו וכמעט אפס כדורגל. עפים לחלל - קל. וזה היה מבאס, קצת צפוי. כ’נושא הדגל’ של “אנחנו ריאל מדריד”, זה מצר אותי שידעתי שיהיו בעיות. שאנחנו לא יודעים לשחק נגדם.

התרעתי מראש על ההרכב “בית כלא” כמו שהיינו אומרים בעבודה בתור בדיחה, קרלו אנצ’לוטי כל כך מעצבן ואני בכלל לא מתעסק ‘בסגנון’ של ברצלונה, בבונקר שלה, אי אפשר לנתח את המשחק מקצועית כשהיא חסרה כל כך הרבה עמודי תווך בהרכב, היא לא צריכה להתנצל. לא מבין איך מישהו יכול להתעודד מזה שהייתה לנו החזקת סרק בכדור. אבל השורה התחתונה, וקראתי כל ניתוח אפשרי - לא הגיוני שרודריגו הוא ההבדל בין ריאל מדריד שמשחקת כדורגל לבין ריאל מדריד חסרת אונים. וגם אם קיליאן אמבפה היה שחקן שלנו ונעדר מהמשחק הזה בגלל פציעה או שהיה רוצה ללכת למסיבה של אחות של ניימאר. גם בהרכב הבינוני שפתח אתמול - ללא שני מגינים נורמליים, ונגד קבוצת הגנה באמת טובה, שאפו - היינו חייבים לעשות יותר. אנצ’לוטי בלוף, כאילו עשר דקות שיחקנו 4:2:4 - חרטה.

אני מרגיש שהלחץ הגבוה שלנו עקר ולא שווה כלום, אין משהו מתוכנן, אין התקדמות, אני תמיד רואה את טוני קרוס או לוקה מודריץ’ עולים ללחוץ וצוחק, כנ"ל קארים בנזמה שמזיז את האגן פעם ברבע שעה - אני יודע שאין לזה סיכוי. זה רק למראית עין, זה בלוף, בדיוק כמו הקבוצה שלנו שעשתה במכנסיים פעמיים ומנעה מעצמה כל אפשרות לפתח מומנטום שיא.

זה קשה כאן ‘להסתיר’ את מה שאני רוצה, באמת מנסה שלא לכתוב מילים גדולות אבל אנחנו כושלים מולם המון זמן. בכל מגרש ובכל רגע נתון. אני באמת לא זוכר קלאסיקו שבאנו נגדם עם הראש מורם באמת (ללא מצבי קיצון כמו נניח המשחק בשנה שעברה בסיבוב הראשון, וגם אז ניצחנו 1:2 דרד’לה). שחקנים שיוצאים ממצבים בלתי אפשריים בליגת האלופות - נראים חסרי אונים מהר מאוד נגדם. אין אמונה. היא לא נמצאת. הברנבאו משתעמם ומתבאס נורא מהר. אבל ביותר מדי משחקים העונה היינו חסרי אונים.

רציתי לראות את ויניסיוס נינוח במוד אנפילד. הוא עדיין חיפש את הדריבל יותר מדי מול שחקן הגנה דגול, רונאלד אראוחו אחד משחקני ההגנה הטובים בעולם, לדעתי בן השלושה - שילוב של אנטוניו רודיגר ואדר מיליטאו מבחינת הפיזיות, אולי אפילו פפה - מהיר ואתלט בצורה קיצונית, אבל גם חכם, קר רוח, שקט, והוא ברצלונה בדם. ויניסיוס כן הצליח להעביר כדורי רוחב איזה פעמיים-שלוש אבל זה תמיד היה בצורה מרושלת וקרובה מדי למארק אנדרה טר שטגן. הוא היה חייב לשחרר כדור בזמן. וגם קרלו היה צריך לעזור לו ולהעביר אותו ימינה למשל, אולי למרכז, כל דבר.
לגבי אפשרויות אחרות - לוקאס ואסקס היה חייב לשחק קצת יותר בחודש הזה, קשה לי להאמין שהיה עוזר על אף שדני קרבחאל קטסטרופה, באמת, לא מעביר כדור אחד טוב, הססן, איטי. מרקו אסנסיו יכול לשחרר טיל, כביכול, אבל נגד ברצלונה לא יהיה לו זמן לכוון והוא לא ימצא את עצמו בודד. אסנסיו אולי היה צריך לשחק באמצע. אסנסיו מודל 2017 היה יכול לירות ולשגר בומבה תוך שנייה וחצי, לא השחקן של 2023 שעם הראש בדשא. גם דני סבאיוס לא שחקן על, הוא קשר בינוני שנמצא בכושר טוב. אנחנו כמובן לא תוקפים עם מספיק שחקנים. מודריץ’ מצטרף הרבה לרחבה אבל הוא לא גולר, קרוס מבחינתו הניע ימינה-שמאלה ב-90% דיוק ומעלה, ועשה איזה גליץ-שתיים וסחט הולה מהברנבאו זה מספיק.

לא בעטנו לשער מרחוק, קמאבינגה התעקש להתמהמה והוא חייב ללמוד מהטעות שלו כי זה קורה בכל משחק ואי אפשר לעבור על כך לסדר היום, אין מאמן שיכול להעיר לו. הוא משחק עם ביטחון עצמי מופרז, מאוד שאנן ולא מספיק אחראי. אם מעניין הצהובים הוא נגמל, אז הטעות התורנית היא מה שבמוד עכשיו כנראה.

אני מאוכזב מאוד מהתוצאה, מאוכזב מאוד מהיכולת במשחק מילא זה היה 1:0 מגעיל כזה של החמצות ויניסיוס טיפוסיות - ב-3:0 ב-2018/19 הרגשתי פחות נורא כי היינו טובים ובאופן כללי ברצלונה הייתה קבוצה טובה יותר. אני מאוכזב מאוד מהגישה שלא הייתה ‘בואו נתנפל’, החמצנו הזדמנות ובעטנו בדלי בפעם האלף. גם השחקנים שאיבדו את זה כל הזמן ורצו להתחנן לשופט או לצרוח - זה היה עלוב, הרגשתי שאנחנו ראיו וייקאנו.

הקבוצה שוב הוכיחה שלי שכל הספקות שאני חש כלפיה, והתגובות המעצבנות שלי למן שריקת הפתיחה של העונה הזו - נכונות. אבל התקשורת במדריד שאני חולה עליה - תדבר עכשיו על כך שברצלונה ‘איבדה את הזהות’ - כאילו זה מעניין מישהו ואסור לה לנצח בזכות הגנה, או על כל שטות אחרת. עוד מעט יעלו כתבות על סוויץ’ לליגה ועל זה שמנצחים בקאמפ נואו כמו אריות. באמת. כבר אמרתי - אם נסיים את העונה הזו בידיים ריקות אז לפחות שיהיה כדורגל לשם שינוי. שיפתיעו אותי נגד בטיס, ואלבארו רודריגס יעלה בשפיץ לדוגמא. לזה אף אחד לא יהיה מוכן. האללה מדריד, תמיד.

באופן כללי מול ריאל מדריד הזו כל מה שצריך לעשות הוא לתת לנו את הכדור ולהגן עם 10 שחקנים, לא משנה אם קוראים לקבוצה ברצלונה, אתלטיקו או אוסאסונה.
אנחנו יכולים להעביר ימים ושבועות שלמים ככה והכדור לא יכנס לרשת.

הדבר היחיד שחשבתי עליו בכל המשחק הזה, חוץ מכמה וניסיוס מאוס, בלתי נסבל וטיפש, קאבאבינגה מתחפש לסנטה קלאוס בכל משחק, השטות האדירה בוויתור על קאסמירו, העובדה שהקסם של הברנבאו מופעל רק באלופות, כמה מפחיד זה כשריאל יושבת לך על השער, כמה מכוער קורטואה, כמה שבור מנטלית פאטי, איזה אוברייטד וקצת אהבל הנסיך גאבי, כמה גרוע קאסי (אבל לפחות מנסה) ויא אללה איזה שיער עבה ומרשים יש למאטס, זה: איך ברסה עשתה לריאל אתלטי יותר מאתלטי?

יש לנו מה ללמוד.

זה פשוט הזוי שכל מה שצריך כדי לעצור אותנו הוא שמירה חזקה על ויניסיוס ולוותר על היוזמה עם משחק סגור. באמת היה נראה שגם אם היו משחקים עוד 3 משחקים, המשחק היה נשאר 0-1.
לא ברצלוה ולא אנחנו היינו שווים יותר.
אנחנו פשוט חייבים שער מקרי כדי לשחק כדורגל, זה כל הסיפור. הפעם השער המקרי נפל במד השני, מה שרק הרחיק את ברצלונה מלפתוח את המשחק.

אנחנו חייבים לעשות שינוי במשחק שלנו. אני כבר מהקיץ כשהיו דיבורים על אמבפה התחלתי עם הרעיון של ויניסיוס בימין, ועם היכולת של רודריגו בשמאל המשכתי עם הטיעון הזה גם ללא הגעה של אמבפה. אני באמת לא מבין למה זה לא מקבל אפילו ניסיון. וויניסיוס הוא לא איזה שחקן עם יכולות בעיטה גבוהות שזקוק לצד הזה, אם כבר להפך, רוב התרומה שלו מגיעה מהתנועה והמהירות שלו במתפרצות או ב1 על 1 שלאחריו מגיע כדור עומק.

ספציפית הפעם אני יותר מבין את ההרכב של 4 הקשרים, בגלל הכשירות של רודריגו, אך מרגיש לי שגם אם רודריגו כשיר היינו פותחים ככה וזו הבעיה.

אנחנו פשוט קבוצה חסרת ברק שמאוד קל לעצור. רק אל תנסו לשחק נגדינו כדורגל ואנחנו ניתן לכם את הניצחון.

מסתמן שההיעדרות של פדרי ולבנדובסקי הייתה מצוינצ לברצלונה. בזכותה הם יכלו לשחק בצורה נגדה קשה לנו חותר וזה מה שדאג שלא נהיה במשחק. איתם המשחק היה מתנהל אחרת.

אני לא חושב שהכל אבוד, ידוע שהברנבאו זה משחק הבית של ברצלונה, והקמפ נואו שלנו.

השאלה המרכזית עכשיו היא כמה מהר צ’אבי יחזור לחרטט על הנעת כדור, שליטה בכדור, אחזקת כדור ופילוסופית משחק, לשיטתו הוא הרי הפסיד אתמול.

כמה נקודות:
*לפטר את אנצ’לוטי לא יעזור. שיבחרו יורש מעכשיו, יתנו לקרלו לסיים את העונה ולמחליף שלו את הזמן בפגרה לעשות שינויים בסגל ולבנות משהו משלו. גם אם ראול, אלונסו או כל נבחר אחר הוא הsecond coming של בלה גוטמן הוא יצטרך זמן להנחיל שיטה בקבוצה לא מאומנת בעליל. אם תתנו לו את המפתחות עכשיו תכניסו אותו למעגל ה433 עם כל שחקני העבר או למעגל ריבים וייבושים כמו סולארי.

*קמאבינגה מצוין, כמעט כמו שהוא חרבן. האיבודים המפגרים שלו מעצבנים אבל הוא הבעיה האחרונה(בקישור) כשקרוס ומודריץ’ משחקים לצידו ועדיין אין לו אופציות מסירה טובות. בכל מקרה, בהתחשב בזה שהוא סופר טכני ובן 20 אני לא מודאג לגביו. בעולם מתוקן הוא לא היה שחקן הרכב בלתי מעורער.

*אותו הדבר בנוגע לויניסיוס, אני אתחיל להאשים אותו ביום שיהיה לו עם מי לשחק. בנזמה מזעזע, וואלורדה לא שחקן כנף וגם רונאלדו לא היה מסתדר עם נאצ’ו מאחוריו. הוא סתום, הוא מחריב והוא שחקן הכדורגל הכי טוב שלנו ביי פאר עם מעורבות בשערים שלא מביישת 2/3 מהBBC ועוד בגיל 22.

*ההגנה לעומת זאת, עליה אי אפשר לסנג’ר כבר. רודיגר ואלאבה גרועים כמעט כמו שהם לא אתלטיים(למרות שמכרו לנו אותם ככאלה). את מיליטאו אני מחבב אבל הוא וראן-י וכיוצא מזה, צריך איזה תואם ראמוס לצדו.

*בארסה הייתה חלשה אבל אני יכול רק לפנטז על הגנה כמו שלה. גם בימים הגדולים של אתלטיקו קורטואה ואובלק היו חלק אינטגרלי מההגנה, כאן טר שטגן זינק אולי 3 פעמים.

למי אכפת מה צ’אבי אומר במסיבת העיתונאים או בכלל (לאו דווקא אחרי המשחק הזה)? יש לנו צרות אחרות כל כך גדולות. זה כבר מעייף להתעסק בזה, אין קבוצה. ריאל מדריד הייתה חסרת אונים נגד ברצלונה ב’. כל הכבוד לברצלונה שניצחה ואראוחו מפלצת.

@jese, אני מתחבר להרבה מהדברים שאמרת והייתי רוצה לראות את ראול אפילו בלי רכש, מהקיץ. גם לא תמכתי בפיטוריו אחרי הסופרקופה וכן הלאה. אני חושב שפיטורים כן יכולים להביא לזעזוע ואני קורא הרבה על ‘משברון’ בינו לבין השחקנים, אם כי זה אותו עיתונאי - סנטוס רלבו, ש"מחמם" את האווירה כל הזמן. אבל אליפות לא ניקח בין כה, ובליגת האלופות הסיכויים שלנו מאוד נמוכים.
חבל שוויניסיוס כל כך קיצוני. אם בכמה פעמים הוא היה מנסה למסור מסירה פשוטה הצידה ולהעביר את הכדור מהר לצד השני אז היה הרבה יותר טוב. אני חושב שיש שיפור אצל אנטוניו רודיגר, קצת קשה לי להאשים אותו בשבירת מלכודת הנבדל. הוא בסדר. לגבי אדוארדו קמאבינגה הוא בטח לא אשם בהפסד אלא רק בשער שספגנו והעניין שהוא לא לומד, אלו אותן הטעויות שחוזרות.

ככה נראית קבוצה בלי מאמן.