גומלין 1/2 גמר הגביע :: 0-4 גדול על בארסה חסרה בקמאפ נואו

לדעתי זה קשור למי שמנהיג את הקבוצה, אנצ׳לוטי, מודריץ׳, קרוס ובנזמה. שחקנים ומאמן שמסתפקים בניצחון של 2-0. דווקא הדם החדש של ריאל מדריד, פדה, ויני, קמאבינה ושות׳ יותר חייתים וטורפים באופי שלהם. איתם יש הרגשה שהמשחק יכול להגמר ב5+ שערים.

אני זוכר את המשחק ב-2012/13 כשברצלונה הייתה קבוצה עם כוכבים בכל עמדה ועדיין בגומלין בסופרקופה יצא שאדריאנו שיחק כבלם בשל אילוצים והוא כבר הורחק והובלנו 0:2 ורק אלוהים יודע איך ספרנו את השניות עד לסיום אחרי הכדור החופשי של ליאו מסי ששיתק אותנו לפני המחצית. במקום לדרוס זה נגמר ב-1:2 דרד’לה תמיד. ואז היה בקבוצה כריסטיאנו רונאלדו שתמיד רוצה לכבוש גם מתוך שינה. הזדמנות טובה נוספת הייתה בסופרקופה ב-2017/18 כשברצלונה עוד בהלם מעזיבתו של ניימאר, אנחנו עם יתרון 1:3 מהקאמפ נואו ועלינו ל-0:2 בשלב די מוקדם יחסית בסנטיאגו ברנבאו.

המשחק בסופר קאפ של 2012/2013 הוא באמת הפספוס הכי גדול כי הם היו ב10 שחקנים רוב המשחק ועלינו ל0-2 מהיר עם המהלך הענק של כריסטיאנו על פיקה.
בכלל, התחושה הכללית במשך שנים איתם שאם הקבוצות שוות הם ינצחו, אם ריאל טובה יותר יגמר תיקו, אפ אנחנו טובים בהרבה נצליח לנצח בשיניים ואם הם טובים יותר זה יגמר במאניטה, מקווה שיוצאים לדרך חדשה בפאן הזה שמעולה מבחינה מנטלית ומסכים שדווקא החבר’ה הצעירים הם אלה שעם אש בעיניים ורוצים לטרוף.

לפני כמה חודשים קמאבינגה ביקש לוודא עם אנצ’לוטי שהצבתו כמגן שמאלי היא זמנית בלבד לאור הפציעות.
אני לא יודע אם דעתו השתנתה מאז אבל ככל שעובר הזמן הוא משחק יותר ויותר טוב בעמדה הזאת. אני עדיין חושב שהוא יכול להיות קשר מטורף אבל לאור החומר הקיים בסגל שלנו עדיף שישחק שם.
כשגם ההיצע בשוק לא משהו (בטח לעומת קשרים) אני חושב שאולי כדאי לו לחשוב ברצינות על הסבה.
למרות המשחק ההגנתי המצוין שלו אתמול אני עדיין חושב שהפוטנציאל שלו גבוה יותר בפן ההתקפי.

גם כקשר הפוטנציאל שלו הוא היסטורי. גם כקשר לדעתי יש לו מקום בהרכב של כל קבוצה שהיא בעולם היום.
לא רואה סיבה מבחינתו לעשות הסבה קבועה. נכון להיום גם במצב בו בלינגהם מגיע, אני מוריד את טשואמני ופדה לספסל לפני שאני מוריד את קמא.
הוא מצליח כמגן פשוט כי הוא שחקן טוב. אבל בסוף לא חושב שזו העמדה שממצה את הפוטנציאל שלו בצורה הטובה ביותר. מדובר בשחקן שיש לו את כל התכונות שצריכות להיות לכל סוג של קשר.

אני מוריד את בלינגהאם לפני שאני מוריד את קמא לספסל.

קמאבינגה וגם פדה יכולים להיות המגינים הטובים בעולם אם ישחקו בעמדה יותר מעונה אחת, אבל הם קשרים כ"כ טובים שחבל ל"בזבז" אותם בעמדת המגן.

אני אוהד את ריאל מדריד כ-20 שנה.
ב-20 השנים הללו, היו בדיוק פעמיים שידעתי מראש בוודאות שלא אוכל לראות קלאסיקו (היו עוד כמה פעמים שהחלטתי בזמן אמת לוותר). הפעם השנייה הייתה אתמול, בגלל שעשיתי סדר אצל ההורים של אשתי. הפעם הראשונה הייתה ב-2008, ערב יום העצמאות, כדי לצאת לדייט ראשון עם אשתי לעתיד.

הלכתי לקבוע לעצמי דייט עם אשתי שייפול על הקלאסיקו הבא. אני אזמין גם את חמי ואת חמותי אם צריך.

שימו לב שהדגשתי מה התקרה המטורפת שלו כקשר, אפילו יותר ממה שיהיה כמגן. אני פשוט מתבונן שוב בסגל שלנו ולא רואה מגנים ברמה גבוהה.

במידה ובלינגהאם מגיע אני באמת שלא יודע מי יוצא מההרכב שלנו בקישור. אף אחד מבין טשואמני פדה קמא ובלינגהאם לא יכול להיות שחקן רוטציה.

אששש. סופסוף מצאתי את הנשק הסודי להשפלה בקלאסיקו. קלאסיקו הבא יש מצב אני אסגור לך ולאשתך סופש בסדנת ויפסאנה במדבר ואלך להקליט את המשחק.

ולעניין. יששששש!!!
כמה זמן אני מחכה לתוצאה היסטורית מול בארסה. כל כך הרבה שנים של מלקות והשפלות עד שכבר האמנתי שזה כבר לא יקרה שוב.
לגבי המשחק-
1- לא היינו אתמול במשחק שמצדיק תוצאה כזאת. שילוב של נסיבות במשחק הובילו אותנו לשם (3 הפסדים רצופים בפרק זמן של חודשיים, האפשרות של בארסה לנסות לחזור למשחק אחרי השער השני שלנו בגול אחד משלה ועוד…).
2- קמא נהדר. אני יכול להבין אותו שהוא לא מעוניין לשחק כמגן שמאלי. אבל הוא צריך להבין שבעמדה הזאת בכדורגל המודרני בונים קבוצות שלמות. הם הפליימקר האולטימטבי. אז נכון כשהקבוצה מתגוננת הוא בעמדה אחורי. אבל כשהקבוצה יוזמת הוא עולה לקו הקישור ומייצר ייתרון מספרי. ובמקרה שלו ספציפית גם ייתרון איכותני.
3- הבן יקיר לי ואלוורדה. חזר רע מאוד מהמומדיאל. לא מעורב במשחקים. אבל עדיין גם כשהוא רע הוא נותן לנו כל כך הרבה אפשרויות. אני זוכר את אוהדי יונייטד מכנים את גי סונג פארק כהאיש עם השלוש ריאות. נראה לי שמצאנו את האיש עם הארבע ריאות.
4- על העונה שלנו אני ארחיב בסוף עונה. אבל בקטנה, תחושת הפספוס שלי אישית היא גדולה. אבל עדיין אנחנו מצליחים להוציא כמה משחקים היסטוריים שילוו אותנו לשנים רבות קדימה. אני כבר יודע איזה תקציר אני אראה לפני הקלאסיקו הבא.

בלינגהאם באמת אחלה של שחקן, אבל אני לא חושב שהוא חייב להגיע אלינו. אין מה לעשות אי אפשר הכל מהכל, וברגע שהחתמת ושיש לך את קמאבינגה, פדה, וטשואמני, אני פשוט לא רואה למה זה טוב להנחית עוד קשר. במיוחד אם סבאיוס נשאר כמחליף (הלוואי) ומודריץ׳/קרוס נותנים עוד עונה.

אני אישית לא מוכן להפרד מאף אחד מהקשרים הצעירים שלנו. כמו שאי אפשר להחתים את רונאלדו, ניימאר, מסי, סוארז, לבנדובסקי כולם לאותה קבוצה ככה אין לדעתי סיבה ממשית להחתים את בלינגהאם. אם כבר אז להאריך חוזה לסבאיוס, ו/או להקפיץ קשר מקסיטלייה או לרכוש קשר על תקן מחליף לעבות את הקישור.

בקיץ נוכל להתחזק במגן. נוכל לתת לבאיירן הצעה שהיא לא תוכל לסרב לה על דייויס (לפי הבנתי התכנון היא להביא אותו בקיץ הזה או הבא).
קאמבינגה מבחינת תכונות הוא יותר קשר.

מבחינת קאמא עצמו גם, לא רואה סיבה שיבחר להיות מגן טוב כשהוא יכול להיות קשר היסטורי. גם השכר גבוה יותר כקשר.

כרגע טשואמני לא הצדיק את המקום בהרכב, הוא יכול לשבת על הספסל. כחילוף ראשון ל3 עמדות הוא יקבל מספיק דקות.

טשואמני בתקופה פחות טובה, בתחילת העונה היינו בהלם מהיכולת שלו. הפוטנציאל שלו מטורף.
אם כבר מדברים, פדה מאז המונדיאל גם לא חזר לעצמו.

זה לא משנה מה אני או אתה חושבים, כרגע הוא המטרה המרכזית של המועדון.

יש מחסור עולמי במגנים טובים כבר שנים… פדה וגם קמא יכולים להיות טופ 3 (1?) בעולם בתפקידים האלה. מצד שני, יש אינפלציית קשרים, ותמיד צצים קשרים חדשים טובים. לדעתי לריאל עדיף לשחק איתם כמגנים.

קאמבינגה נתן 2 משחקים טובים כמגן, ופדה אפילו את זה לא, וכבר הפכנו אותם לפוטנציאל לטופ 3 מגנים?!?
זה לא יותר רציני משאגיד שלמיליטאו יש פוטנציאל לטופ 3 חלוצים. מהיר, חזק, משחק ראש טוב, וטכניקה לא רעה בכלל הרי…

הם שניהם יהיו מגנים טובים, כי הם שחקנים טובים. זה לא אומר שצריך לעשות להם הסבה

סט היכולות שלהם מושלם לעמדת המגן, יכולים להיות בין הטובים בעמדה הזאת, אפשר היה לראות את זה גם לפני ששניהם שיחקו אפילו דקה אחת בעמדת המגן, מהירים, טכניים, אחד על אחד מושלם, חזרה מהירה לעמדות, צריך רק כמה משחקים כדי שילמדו את הסגירה הנכונה של עמדת המגן והם מוכנים, שני אלה כמגינים ואפשר ללחוץ אפילו את סיטי ולא לתת לה לנשום.

אני מזמן הצבתי את שניהם בהרכב שלי בעמדות המגן, בעיקר כדי שיצברו דקות, אבל אחרי ההתפתחות של פדה והביטחון שקמא תפס הם חייבים לשחק בקישור, הם כל כך טובים בקישור שאני כבר לא רוצה לראות לראות אותם משחקים מגינים, הם יכולים לאנוס כל קישור אם ישחקו ביחד מספיק זמן.

גם צ’ומה קשר מודרני מהרמה הכי גבוהה, הוא פשוט בתקופה פחות טובה, שוכחים שהוא גם שחקן צעיר ויכול חעבור תקופות פחות טובות, יחזור לעצמו, פוטנציאל אדיר.

בקיצור חייבים מאמן מודרני ולא סבא טוב, אם לא זידאן להביא את הנגלסמן הזה, באיירן שיחקה כדורגל מלהיב כשהוא אימן, בריאל יהיה לו סגל עוד יותר טוב.

דעה לפיה הם יהיו מגנים טובים אך קשרים טובים יותר אני מוכן לקבל. זו גם הדעה שלי, מההתחלה.
אני חושב שבלי קשר, לקמא יש סט יכולות מתאים יותר מלפדה בעמדת המגן, אבל זה לא משנה, שניהם קשרים כל כך טובים שבאמת שחבל לעשות להם הסבה.

אתן לפדה וקמא את זה, הם צריכים לשחק מגנים לפני שישחקו קיצוניים. במקרה של פדה זה מסביר כמה לא אהבתי את ההסבה ההיא.

אני מעולם לא טענתי שהם יכשלו שם, תמיד טענתי שהם שחקנים כל כך טובים ובגלל זה הם יצליחו שם, אך לא כפי שיצליחו כקשרים.

אגב, הרבה קשרים יכולים להיות מגנים טובים. גם אם תבחנו את סט היכולות של מודריץ תגלו שהוא היה יכול להיות מגן מעולה.

אני חייב להגיד שאני מת על זה שעברנו תוך שניה וחצי מלחגוג את הניצחון הכי גדול בקלאסיקו ב-50 שנה האחרונות, לדיוני עומק על האם פדה וקמאבניגה עדיפים כמגנים או כקשרים, ובנונשלנטיות כזאת - כאילו אנחנו מנצחים ככה בכל שני וחמישי.
קלאסי ריאל מדריד :sunglasses:

מאוד נהניתי מהרגע במשחק שבו קיבלו ויני וגאבי צהובים.
קודם כל בגלל שגאבי עשה 2 עבירות מסריחות במהלך אחד ואני שמח שויני קפץ עליו ולא שתק.
אבל בעיקר מהתגובה של שאר השחקנים. כולם מ2 הקבוצות ישר קפצו על ויני וגאבי והרגיעו אותם כאילו אומרים לשניהם “חלאס כבר עם המשחקים והבלאגן, בואו נשחק כדורגל”.

אהבתי.

על פי השופטים בספרד, יש לך יותר סיכוי לקבל צהוב על כעס מכל הכיסוחים שעושים עליך מאשר אם אשכרה תכסח.
ראו את זה נהדר במהלך הזה. גאבי לא הפסיק לתפוס את ויניסיוס, ללא תגובה, רק כשויניסיוס התעצבן וגאבי החזיר הם שניהם קיבלו צהוב.
למה שחקנים לא מקבלים צהוב על התפיסה הראשונה? עבירה צינית שמטרתה למנוע משחקן לצאת קדימה צריכה לקבל צהוב. זה לא פאול של מהלך המשחק, זה פאול מכוון מאחור שמטרתו לעצור שחקן שעבר אותו.

לא יודע אם יסכימו איתי או לא, אבל אלה העבירות הראשונות שצריכות לקבל צהוב.
לפני כעס על השופט, לפני עבירה מעט חזקה, ולפני דחיפות כשהמשחק עצר.

אני באמת שלא מבין למה גאבי לא מקבל צהוב מוקדם מבלי שנקריב שחקן שלנו שיקבל צהוב גם הוא? למה הוא לא מקבל צהוב על העבירות מאחור שהוא עושה בלי סוף?

הלוואי שהייתה סטטיסטיקה של כמה נגיעות בשחקני יריב יש לשחקן, כמו שיש סטטיסטיקה של נגיעות בכדור. אני בכלל לא בטוח שגאבי נגע בכדור יותר משנגע בשחקני ריאל.