ליגת האלופות - מחזור 1: פותחים ברגל ימין של ראשפורד - 2:1 בסנט ג'יימס פארק של ניוקאסל (כבש: ראשפורד 2X. בישל: קונדה)

לא יודע על מה אתה מדבר. לא צילם שם דבר והייתה נוכחות יציבה ומרגיעה בהנעת הכדור.

תנסה, משחק אחד, לבוא נקי ולשפוט אותו בלי האיבה שפיתחת. אחלה שחקן.

האיבה היא תוצר של אינסוף דקות בהן אני רואה אותו מחרב את המשחק שלנו. נורא קשה לי להסביר במילים אבל אם היינו יושבים יחד לראות משחק הייתי מראה לך מה אני צריך ממנו ומה הוא נותן בפועל.

אני רואה דברים אחרים, אבל יאאלה, אשמח להקדיש לזה משחק.

יש לי מסך 65 ומספיק אלכוהול כדי להשקות צבא. מוזמן להצטרף אליי לצפיה במשחק בגבעתיים :slight_smile:

ההסבר שלי על פרנקי ולמה קשה לי איתו מתחלק לכמה נקודות:

מפת המסירות שלו מה קלאסיקו האחרון שנחשב טוב עבורו.

יש כמה פרמטרים אתייחס במסירה- כיוון וטיימינג.

הוא אומנם עם אחוז גבוה בדיוק במסירה-, אבל אלו תמיד מסירות קלות שלא מקדמות את המשחק, תמיד אומרים שיש לו הרבה מסירות קדימה, אבל מה זה קדימה? מאיזו זוית? הוא לוקח מסירות קלות, מסרב לדחוף את המשחק קדימה, לוקח לו המון זמן לתת המסירה שתקדם הלאה את הכדור. כאילו המשחק שלו הוא ללא תעוזה או אנרגיות. גם הנתון המפורסם שלו של “מקדם כדור עם דריבל” הוא נתון שלא מעניין אותי בקשר בבארסה.

בלי הכדור הוא לרוב נמנע ממאבקים. גם פה יש פה אחיזת עיניים סטטיסטית. רשום לו הצלחה במאבקים, חטיפות (2 אתמול) תיקולים ( 3 אתמול) אבל אין סטטיסטיקה למאבקים מהם נמנע או בחר שלא להתמודד איתם כי .. ככה.

בחיי שמאוד אהבתי אותו, והיה לי ים ציפיות, אבל בכל האספקטים שתיארתי קסאדו עדיף עליו

37 מסירות במשחק לקשר אחורי ברסאי זה נתון מביך.

איך אפשר להסביר שפליק רואה אחרת מרובנו פה?

אבל אתה בעצם אומר פה- אני רוצה להביא נתונים כדי לגבות את הטענה שלי שפרנקי לא טוב, הנתונים לא מגבים אותה, אבל עזבו את הנתונים- אני עדיין חושב שהוא לא טוב.

מותר לך, אבל אתה גם חייב להיות הוגן.
אני רואה משהו אחר. פרנקי הרבה פעמים שובר לחץ מעולה ומתחיל התקפות רבות.

ה"נמנע להיאבק" זה קצת מיתוס.

תמיד יש דרישות ממאמן דווקא להתאמץ פחות, גם כי כל שחקן והמצב הפיזי שלו וגם בגלל ניהול המאמצים לאורך התקופה.

במקרה של דה יונג אני לא יודע מה הוא אמר לו לעשות או לא לעשות, הוא אחרי פציעה אז אני לא יודע מה המצב הפיזי שלו.

אולי נתן לו הוראות אחרות במשחק הזה. ניחוש על גבי ניחוש.

פליק רואה אחרת מאנשים פה גם במקרים של שחקנים אחרים. כמו כל מאמן-אוהדים משחר ההיסטוריה.

זה, וקלטות מסרג’י רוברטו.

למען ההגינות זה הנתון של פרנקי מ45 דקות (נכנס במחצית השניה בקלאסיקו הראשון בליגה).

הסתכלתי בכמה אתרי דירוג מה הציון של פרנקי. ציון גבוה בכולם. לשם השוואה, גם פדרי קיבל ציון גבוה, ופרמין קיבל ציון יותר נמוך.

גם חביב הפורום אראוחו קיבל ציונים גבוהים. דווקא מרטין שלדעתי היה בסדר גמור קיבל פחות מאחרים בהגנה.

כאוהד ריאל, הבעיה הכי גדולה של ברצלונה שאני רואה כרגע, נקודת החולשה הכי גדולה וברורה זה פדרי, או יותר מדויק התלות האבסולוטית בפדרי, מאז הפציעה הקודמת של ימאל באמצע העונה שעברה פדרי לקח את הקבוצה על הגב הצנום שלו והוא כרגע ברצלונה, כרגע הקשר הטוב בעולם בפער והוא זה שמחזיק את הקבוצה, אתמול מול קבוצה מאוד מוגבלת אם לא פדרי לא יודע איך היה נגמר.

הבעיה שבגלל התלות המוחלטת בפדרי הוא לא מקבל דקת מנוחה, משחק כמעט כל דקה, אפילו נגד ולנסיה השאיר אותו עד לדקה ה 81 הרבה דקות אחרי שהמשחק היה גמור, השאלה היא כמה יסחוב ? עונה שעברה היה חצי נס שהוא לא נפצע האם יצליח להמשיך ככה גם העונה כל העונה ?

ברצלונה נעה עד עכשיו בין “לא שיחקנו כמו שאנחנו רגילים למעט המשחק נגד ולנסיה” ובמשחק נגד ולנסיה היריבה הייתה קצת מעוררת רחמים אז זלזלו בניצחון הזה. לא חושב שניוקאסל היא הטופ של הכדורגל אבל חלילה לא להגזים, היא קבוצה טובה. אחלה ניצחון במגרש לא פשוט גם בלי יאמין למאל.

עד לשער הראשון אני לא חושב שהיו מצבים איכותיים של מאה אחוז, אבל בהחלט הכדור זז מהר, היו קצת רעיונות, ניוקאסל לא הייתה פקטור למעט ההצלה הנהדרת של ז’ואן גארסיה (הוא הולך להיות השוער הטוב בליגה כשטיבו יזדקן, אני מחבב אותו משום מה, אבל לדעתי את ההצלה הספציפית הזו גם מארק אנדרה טר שטגן היה מספק, נניח עד לפני שנתיים).

מודה שלא הנחתי שהגול הראשון של מרקוס ראשפורד יגיע בנגיחה כזו וגם השער השני גולאסו שלדעתי פחות מאפיין אותו, דמיינתי איזו ריצה בכנף, אבל הייתה לי תחושה טובה לגביו כשהצטרף במחיר מבצע, גם כחלוץ לדעתי זה יכול פה ושם לעבוד. אבל כמובן שצריך לחכות עד אמצע או סוף העונה לראות אם צדקתי והוא מביא מספרים כי הוא מוקף בשחקנים טובים. לדעתי “נקודה חלשה” - רוברט לבנדובסקי מעורב מאוד, מוביל, גם מחלק הוראות לשחקנים אבל קצת איטי מדי והבעיטות נחסמות לו.

אגב גם ברשת אני רואה שיש חלוקה ברורה בין אנשים שחושבים שפרנקי שיחק לא טוב לכאלה שחושבים שהיה לו משחק מצוין. זה באמת אחד הנושאים ההזויים.

באופן אישי חשבתי שהיה לו דווקא משחק סביר. לא גרוע, בטח שלא מדהים. כמעט בא לי לראות שוב כדי להבין מה פספסתי שהיה לא טוב ושהיה ממש טוב.

אני אתרום את השנקל שלי.

1. אני מצטער, אבל אני לא מבין מה מתלהבים מדה יונג. ראיתי מסירת עומק אחת שלא הלכה בכלל לכיוון, לא ראיתי מסירות ששוברות קווי קישור/הגנה, לא ראיתי סיכון לשער, והאמת? לדעתי הוא פשוט ממזמז את הכדור יותר מדי. זה נחמד שאי אפשר ללחוץ אותו, הוא זה לא הופך אותו למשחרר לחץ טוב. משחרר לחץ טוב בקישור זה לא שחקן שלא ניתן לחטוף לו, זה מישהו שמעביר את הכדור מהר כשיש עליו לחץ וככה פותח את ה״סתימה״. דה יונג מסתמך המון על הטכניקה שלו כקשר ופחות על המסירה בנגיעה אחת.
    לצורך העניין, בוסקטס היה משחרר הרבה יותר מהר את הכדור ויש לו בעיניי פי 4 יותר טכניקה ממנו. הוא ידע בדיוק מתי למזמז ומתי לשחרר.
    ויותר מזה אני אגיד, אני חושב שהוא גם ״מסרס״ קצת את הקשר ההתקפי, שהפעם זה היה פרמין. הילד לא מקבל מספיק כדורים, לא נוגע בכדור מספיק, וגם לא מקבל אותו באיזורים מסוכנים. זה אחד מהתפקידים של הקשר האחורי.

לסיכום, קסאדו זה המלך.

1. לכולכם אמרתי על ראשפורד! לא משנה איך נסובב את זה, הוא היה שחקן גדול, יש לו את הנתונים והיכולת, זה נטו מנטאלי מכאן. הרבה לא מבינים מה יש בו-הוא תמיד תמיד מנסה. הוא מנסה להעביר, הוא מנסה לסכן את השער, הוא מנסה מסירות עומק. אני חושב שחוץ מלאמין, אין לנן קיצוני שיוצר לבד. ראשפורד אם ימשיך לקבל דקות וביטחון יכול להיות וואחד כלי, ואתמול הוא ניצח לנו את המשחק. גם אחרי שהחטיא, ופספס, ואיבד, הוא המשיך לעשות את הפעולות הבסיסיות, השפת גוף שלו שידרה משהו של ביטחון, אמונה, והוא ידע בדיוק למה הוא מסוגל.

2. צחוק צחוק, לדעתי שוב ג׳רארד מרטין נתן משחק מעולה ולדעתי צריך להתחיל להפסיק עם הסתלבט עליו פה. הוא לא מצדיק אותו כבר :joy:

3. שוער איחו דה פוטה מעולה.

למרטין יש תקרת זכוכית מאוד נמוכה, ביחס לבאלדה נגיד, עם שליטה בכדור של אראוחו ביום סביר, ומהירות של לבנדובסקי ביום רע. התמונה שלו מופיעה במילון ליד המילה “נגר”. אבל אי אפשר לקחת ממנו את זה שהוא נלחם על כל דבר ובכל מצב, ואת זה שבכל פעם שהוא עמד במבחן מול קבוצה חזקה ו/או במשחק חשוב - הוא היה סבבה לגמרי. ביחס לציפיות ממנו, אבל עדיין סבבה לגמרי.

אחרי שנרגעתי קצת מאירועי הפקרת הכדורים שלו אתמול שהטריפו אותי, אני יכול להגיד שכן - הוא לא היה גרוע אתמול (בטח לא הכי גרוע שהוא יכול, והוא יכול), ואפשר להגיד שהוא היה סביר. אבל זו הבעיה שלו - ב-5 משהו שנים אפשר לספור על כף יד אחת את כמות הפעמים שהוא היה יותר מסביר. על דבר כזה אתה לא משלם כל כך הרבה כסף.

נכון מאוד, ובעייתי מאוד. אבל גם יש מצב שזה מה שהציל אותו בעונה הקודמת - לפי פדרי/פליק/מקורות אחרים הגאון מקבל יותר דקות פר משחק גם כי זה מה שנכון לו פיזית (בנוסף, כמובן, לזה שזה מה שנכון לקבוצה בכל משחק).

הבעיה הגדולה עם התלות בפדרי, לדעתי, היא פחות כמות הדקות ויותר כמות האחריות שיש עליו. בלא מעט פעמים הוא משחק 3 תפקידים שונים בקישור, אחד אחרי השני ובו זמנית, כדי לכפר על אחרים. זה מתיש - פיזית ומנטלית. כשיהיה לו קשר לידו שלוקח ממנו קצת מעמסה כלשהי (הגנתית, ניהולית), לא משנה אם נקרא לו קסאדו או ברנאל, לדעתי הוא גם יהיה מדהים אפילו יותר, גם יהיה בפחות סיכון, וגם התלות בו תפחת (כי גם אם ייעדר, חס וחלילה, אז לא יצטרכו לכפר על 387483 הדברים שהוא עושה במשחק, אלא רק על חלק מהם).

הסתכלתי על הסטטיסטיקה של פרנקי.
לפרנקי היו אתמול 2 מסירות מפתח, 86 מתוך 87 מסירות מדויקות, 3 איבודים, 2 חטיפות, 50% duel won (מול סוס כמו ג’וילטון) ו 3 טאקלים מוצלחים.
זאת סטטיסטיקה שלא הייתה מביישת את קסאדו.
אל תשווה את דה יונג לעילוי כמו בוסקטס. תשווה אותו לקסאדו ובקרוב גם לברנאל. פרנקי שיחק אתמול כמו קשר אחורי טהור, לא ניסה לדרבל, לא ניסה להתקרב לרחבה, בשביל זה יש את פדרי ואת פרמין. התרכז בהגנה ובלהיות פנוי למסירה של ההגנה.

חוש השערים של לבנדובסקי:

הכדור לא רק שעדיין בדרך לשער, אלא שגם פגע במשקוף לפני שנכנס, כך שבהחלט יכל לצאת החוצה, אבל לבנדובסקי כבר יודע שזה בפנים וחוגג. והוא אפילו לא זה שבעט. סטף קרי של הכדורגל.

חשבתי שהנתונים מתייחסים לקלאסיקו האחרון בליגה לא?

אבל אתה יודע שמספרים זה לא הכל בכדורגל. אתה יכול לארגן נתון של כמה כדורים פרנקי מסר לפרמין? כמה זמן פרנקו מחזיק בכדור וכמה זמן קסאדו? כמה מסירות קדימה וכמה אחורה?