המציאות מתקלחת כי הסטטיסטיקה הרגע אנסה אותה. 86 מסירות לאן? אחרי כמה נגיעות מיותרות? כמה מהמסירות קידמו אצלנו משהו? הסטטיסטיקה עוסקת במיקרו - כשאנחנו רואים כדורגל, בעיקר של הקבוצה שלנו, אנחנו רואים את מה שהסטטיסטיקה ושגיא כהן ונדב יעקובי לא רואים - אנחנו רואים את השלם ואת כל מה שמפריע לשלם להתהוות. הקישור עם פרנקי הוא קישור אנמי. כשפרנקי משחק בארסה לא שולטת בקצב המשחק ולא מנהלת נכון את המשחק.
אני יודע שלא הכל מספרים, אבל אם אתה אומר שהוא לא מסר אפילו מסירה אחת מסוכנת, אז לזה יש נתון.
חלק מהטענות אפשר לבדוק, חלק לא.
אני לא יכול לבדוק את הזמן הממוצע ששחקן מחזיק את הכדור או מספר מסירות מפתח שהוא לא מסר כשיכל.
לעיניים הסובייקטיביות שלי, פרנקי אתמול לא עשה משהו פחות טוב ממשחק ממוצע של קסאדו. אז לא ברור לי למה יורדים עליו.
שונאי פרנקי לא מתעניינים בעובדות.
זה כבר הרבה מעבר למשהו רציונלי.
לא מבין את הדיבורים על משחק סולידי של מרטין. הוא עשה אינספור טעויות, עברו אותו שוב ושוב.
אולי תשימו לב יותר אם תפסיקו לחפש הצדקות ללמה פרנקי גרוע כל פעם שהוא ממצמץ.
מה זאת המסירה המסוכנת הזאת? איך הם מגדירים מסוכנת? מסירה שלאחריה יש לשחקן אופציית בעיטה מול שוער? מצב וודאי לגול? קשה לי להתייחס לנתונים שאני גם לא יודע איך מפרשים אותם. מצב מסוכן יכול להיות דבר שונה בין אנליסטים, תשאל את @asafbarca , התעסקנו בזה 6 שנים.
אנחנו לא בבית משפט. כתוב key passes , לא ממש עקרוני מה ההגדרה. אם אתה לא מסכים, תמצא אתר אחר שכתוב 0.
זה כמו להתווכח עם קווי הנבדל. מתי בדיוק מסמנים אם יש ככה וככה סנטימטרים בין פריים לפריים? זה לא ממש מעניין כל עוד זה לא מוטה לשום צד.
השוואת לקסאדו, אז תשווה לקסאדו מה שאפשר לבדוק. אם הטענה היא סובייקטיבית, אז אני פשוט לא מסכים איתה.
הרבה פעמים פרנקי אכן נראה רך וחסר תועלת, אבל לא אתמול.
עריכה: הנה מצאתי, פרנקי מסר לפרמין בדיוק 2 פעמים. לפדרי הוא מסר 26 פעמים.
ברור שזה עקרוני. כמו שליאור כתב, חסר מידע רלוונטי. זה אגב תקף להמון דאטה על קישור שלא בהכרח מצייר את התמונה במלואה.
שונאי מרטין לא מתעניינים בעובדות.
זה כבר הרבה מעבר למשהו רציונאלי.
עכשיו ברצינות, איל סיכם את זה יפה. הוא לוקה בחסר בטכניקה, אחד על אחד, והיו לו כמה איבודי כדור. אבל מבחינת הגנה? היה מעולה.
או! עכשיו זה נתון שאפשר להתייחס אליו! אתה רואה מצב כזה בעולם שקשר אחורי מוסר 2 מסירות לקשר הכי התקפי בקבוצה? אני מת לראות נתון של כמה קסאדו מסר במשחק מול ולנסיה לפרמין. סתם בשביל לראות מה ההשוואה, זה מעניין.
משחק מול ולנסיה הוא לא דוגמא לכלום.
במשחק אתמול, אף אחד לא מסר לפרמין. כי פרמין היה גרוע, ואתה רוצה להאשים את פרנקי. פדרי שהיה החוליה המקשרת וכל המשחק עובר דרכו, מסר לפרמין 7 פעמים.
פרמין לא השתתף במשחק ההתקפי כמעט, וזה לא באשמת פרנקי. תסתכל על מפת המסירות של כולם.
למה הוא לא דוגמה לכלום? מחצית ראשונה לא הייתה וואו. זה שהוא התפתח ככה לא אומר שהוא לא מדד אשכרה לכלום.
אני חושב שהרבה מהתפקיד של קשר אחורי זה לנווט ולערב את כל השחקנים-בין אם זה הקיצוניים ובין אם זה הקשר הקידמי. פדרי מסר לו כפול 3. איך ייתכן כזה הבדל עצום בין המסירות לפדרי ולפרמין? זה מעט הזוי ואי אפשר להאשים רק מישהו אחד.
אין ספק בכלל שבדיעבד הרכישה שלו הייתה עסקה נוראית. וחוסר היכולת שלנו להיפטר ממנו החל מקיץ 23’ זה פספוס ענק. אני מהאחרונים שיתמכו בפרנקי.
יחד עם זאת, אני גם לא שופט אותו היום על סמך העניין הזה. אולי בגלל שהפנמתי את העניין שאנחנו לא נצליח להשיג עליו את הכסף בחזרה. לצערי.
הוא לא קשר אחורי והוא גם לא מנהל משחק קלאסי.
אני שופט אותו על הפרופיל הייחודי שלו והבסיס שממנו הוא מתחיל. על סמך זה, החל מפברואר שעבר הוא השתפר לא מעט בפן ההגנתי. הרבה בגלל שהוא מתחיל ממקום נמוך בנושא הזה.
המשחקים שלו בחצי גמר ליגת האלופות היו טובים מאוד. ולכן אני מבין למה פליק גם מחזיק ממנו.
עניין נוסף שבגללו אני גם פחות לחוץ ממנו, זאת העובדה שכבר יש לנו את ברנאל וגאבי, ולכן אני לא מודאג לטפל בעמדה הזאת כבר עכשיו. סבבה לי שפרנקי יחזיק מעמד עוד עונה או שתיים לפני שהם ישתלטו על הקישור במקומו.
אני לא רוצה להיות כזה קיצוני, אבל לדעתי יש איזה קטע של דברים שמתקבעים או לא מובנים, ובגלל לא משפטים בצורה הנכונה.
לדוג’, אם אולמו היה נותן משחק כמו של פרמין אתמול היו אומרים ש-‘‘אולמו נעלם’’(שלא לומר היו שוחטים אותו). למה כי ככה זה התקבע.
וזה גם מתחיל לדעתי מחוסר הבנה של מה מתבקש משחקן עצמו ברמה הטקטית.
היה לו משחק סביר, בעיקר בהגנה.
הוא זוכה מהעובדה שכולם מבינים שבמהות הוא שחקן חלש, אז כשהוא משחק כמו אתמול זה נחשב עבורו משחק ‘‘מעולה’’.
הוא הצליח לעזור לנו לעבור עוד משחק עד שבאלדה יחזור. לא מעבר.
כי ולנסיה שיחקו ממש רע. התוצאה עוד משקרת, יכולנו לנצח גם 10-0. כולם נראה טוב מולם.
הנה בכל זאת
ממה שאני רואה, קסאדו מסר הרבה לפרמין ופדרי, והרבה פחות לקיצוניים. לא רואה בזה יתרון או חיסרון לעומת פרנקי.
במפת המסירות, נראה שהוא מוסר בתדירות גבוהה הצידה, וכך גם פרנקי.
יש לקסאדו מסירת מפתח אחת, למרות שהמשחק היה בשליטה מוחלטת שלנו.
אתמול ספציפית היה לי ברור שפדרי בא לקבל כדור ולהעביר אותו קדימה. בגלל זה יש 26 מסירות מפרנקי לפדרי. זה שיש רק 7 מסירות מפדרי לפרמין אומר שגם פדרי בקושי מסר לו.
פרנקי גם מסר 14 פעמים לקיצוניים, ופדרי 12. הם פשוט דילגו על פרמין כי הוא היה גרוע.
שיעורי בית בשבילך - מה עשה פרמין עם המעט הכדורים שכן קיבל?
אנשים פה (ובכללי) מתקבעים בעד/נגד שחקנים מסויימים, לא תמיד עם קשר לאירועים בפועל? וואו, חידשת.
בוא, רד לעם ותסביר מה מתבקש מפרנקי שהוא עשה טוב, מפרמין שעשה גרוע, ומאולמו שעשה טוב במשחקים עד עכשיו.
הם לא רלוונטיים לנקודה.
אני אשתמש בשחקן אחר. ראפיניה אצל צ’אבי.
התבקש לשחק על הקו ולהיות שחקן שלוקח שחקנים אחד על אחד. האם זה היה הוגן לשפוט אותו על סמך זה? האם העובדה שהוא היה גרוע בתפקיד הזה עשה אותו שחקן גרוע?
ניוקאסל יריבה די בינונית, אין אתלטיות בהגנה והתקפה מאוד אפורה. מסוג הקבוצות שלבארסה הנוכחית די קל להסתדר מולה. נצחון חשוב ובוגר.
היה מאתגר כי זה בסוף משחק חוץ, והם היו עם מלא אנרגיות והתלהבות והסגנון שלנו תמיד מסוכן וחסרנו קצת מהירות מקדימה כדי לנצל את הלחץ שהם עשו.
לא ברור לי מה לבנדובסקי עדיין עושה על המגרש במשחקים כאלה. יש משחקים מסוימים בליגה, בטח כמחליף, שהוא עוד מסוגל לתרום, אבל במשחקים מהסוג הזה הוא ממש חסר תועלת.
איך בזבזנו כל כך הרבה שנים עם טר שטגן. סוף סוף יש לנו שוער שהתפקיד שלו זה לעצור כדורים והוא עושה את התפקיד הזה מצוין.
לא שומע על סיפורים שהוא יכול לשחק בלם, קשר אחורי, קיצוני…. פשוט שוער. תודה לאל.
חייבים לתת מנוחה לפדרי. התלות בו גדולה הרבה יותר מהתלות בלאמין.
הנתון הזה נראה לי הזוי בהינתן וראיתי את שחקני ניוקאסל עוברים אותו כמה פעמים, אבל אוקי. אין לי מושג איך הם מחשבים את זה.
אני מסכים איתך לחלוטין שזה משהו שראפיניה לא באמת יודע לעשות טוב, ושהוא פרח אחרי שהוא עבר עמדה.
הבעיה היחידה שלי היא שלכאורה הוא שיחק כקיצוני בלידס והגיע לבארסה על תקן קיצוני. אז האם זה ששפטו אותו בצורה לא הוגנת בגלל תפקוד לא נכון, או שהוא פשוט פרח ומצא את ה-calling שלו בתפקוד החדש?
נניח שהוא מצא יעוד חדש. זה לא סותר. זה גם פחות העניין.
כשמאמן מבקש משחקן משהו מסוים, צריך לקחת את זה בחשבון כשנותנים פרשנות על השחקן.
אבל זה כן חשוב, אם אנחנו מדברים כרגע על הביקורת שהופנתה כלפיי ראפיניה והאם היא הגיונית. אם למשל פליק יחליט שגרסיה צריך להיות חלוץ החל מהמשחק הבא, והוא אכן יפתח כחלוץ ויהיה גרוע אז ברור חלוטין שהאדם שצריך לבקר פה הוא פליק ולא גרסיה.
מצד שני, אם תקנה, למען הנקודה, את האלנד, תשחק איתו כחלוץ שנה והוא יהיה גרוע - הביקורת תהיה כלפיו, ותהיה מוצדקת. נגיד ובעונה השניה שלו פליק יחליט להציב אותו כקשר התקפי, והוא יהיה מדהים - זה אומר שהביקורת כלפיו בעונה הראשונה לא היתה מוצדקת? שהמאמן אשם?
אם ראית את ראפיניה בלידס וחשבת שהוא שחקן כנף קלאסי עם איכויות של אחד על אחד באגף, אז הבעיה היא לחלוטין אצלך. כנ’'ל אם שפטת אותו על מה שחשבת שהוא אמור להיות כי כתוב שהוא שיחק בכנף.
זה לא עובד ככה.
יש לך נקודה. אני כן זוכר שהוא שיחק כקיצוני קלאסי יותר בלידס, אבל עבר מספיק זמן כדי שאני לא יכול לטעון את זה בביטחון.