1/2 גמר האלופות :: מפסידים לסיטי 4:3 במשחק משוגע| בנזמהX2 ו-ויניסיוס

חכו חכו, פפ ימציא את המשחק מחדש ויעלה עם סטרלינג קשר אחורי ודה בריינה מגן שמאלי, זה בדיוק המשחק שהוא מחליט להשתגע.

חוץ מזה, אנחנו ריאל מדריד בברנבאו, אחרי העונה הנוכחית אתם חושבים שצריך יותר מזה להיות פייבוריטים?
הכדורגל זה לא רק טקטיקה מאמנים ושחקנים.

אם קרלו יעלה עם 4 בקישור הכוללים גם קמאבינגה וגם פדה ויחליט שבמקום לנסות הנעת כדור לדחוף כדורים קדימה גם אם סתמיים יש לנו סיכוי טוב.

כולם מדברים על דה בריינה ומהללים אותו, רק אני חושב שאתמול ברנרדו סילבה היה ענק והשחקן הכי טוב שלהם? כך היה גם מול ליברפול.
כל לחץ על ההגנה שלהם הוא יורד אחורה ושובר את הלחץ בקלות מרגיזה ובהתקפה הוא תמיד שם כדי לעקוץ בזמן.
הוא כבר הביע רצון לעזוב את סיטי עונה הבאה כדי לשנות אווירה, מאוד רוצה אותו אצלנו.

תוצאה של 6-3 הייתה הרבה יותר משקפת, אבל אל תשכחו שפפ לא משחק כבר שנתיים-שלוש עם חלוץ חוד וזה המחיר שסיטי משלמים כשלמצבים שלהם בהתקפה מגיעים שחקנים שאין להם רגל מסיימת טובה. אם בנזמה היה משחק בסיטי היה נגמר 7-8.
לגבי הגומלין, החזרה של קאנסלו ו-ווקר היא מכה בשבילנו כי סיטי עשו לא מעט טעויות בהגנה שאיפשרו לנו ליצור כמה הזדמנויות כולל הגול הענק של ויניסיוס על פרננדיניו, מצב שכנראה לא יחזור כשההגנה הרגילה שלהם תפתח, למרות שזינצ’נקו נתן משחק מצוין והיה מחליף ראוי.

נקודת האור - אני חושב שכל אחד משחקני ההגנה שלנו נתן את אחד המשחקים הגרועים בקריירה שלו, דבר שלא יחזור על עצמו שוב, ובברנבאו אנחנו בכיף שווים 2 גולים בכושר הנוכחי של בנזמה.
לכל הפסימיים המוגזמים פה, סיטי שיחקו טוב ופפ כמובן כיסח לאנצ’לוטי את הצורה טקטית, אבל הם הגיעו לכל כך הרבה מצבים בגלל יום מזעזע במיוחד של כל ההגנה שלנו + קרוס בתור אחורי, הם לא מפלצת כמו שמציירים פה ועובדה שהבקענו להם 3 גולים. ושוב, כמו שויאריאל הדיחו את באיירן או ליון ומונאקו הדיחו את סיטי בשנים האחרונות, למה שאנחנו לא נדיח את סיטי? ועוד כשהגומלין בברנבאו!

הוא יכול להיות מחליף מושלם למודריץ’, שחקן שיודע לעשות הכל עם הכדור ובלי הכדור + משמעת טקטית ברמה הכי גבוהה. קישור שלו עם קמאבינגה ופדה ביחד עם אמבפה בנזמה ויני מקדימה זה יהיה מטורף.

בפרפראזה על בדיחת קרש ישנה -

3 מאמנים מנסים להסביר איך הקבוצה שלהם מצליחה כל כך באלופות השנה -
קלופ: “הקבוצה שלי כל כך טובה, כי היא משחקת מהר ומפעילה את שחקני האגף בצורה מעולה”.
פפ: “הקבוצה שלי כל כך טובה, כי היא השחקנים קרובים אחד לשני, ויש משחק מסירות וחילופי מקומות”.
אנצ’לוטי: “לקבוצה שלי יש את מודריץ’ ובנזמה”.
2 האחרים מסתכלים עליו ושואלים איך לעזאזל זה מספיק.
עונה אנצ’לוטי: “כל השאר זה תחת”.

קל
הפנים שלו בסוף המשחק העידו שהוא מבין את מצבו ועכשיו החשש מריאל מדריד יתחיל לכרסם. מה שכן, עם ווקר וקנסלו זה יהיה יותר מאתגר.

כרגע היחסים לניצחון שלנו הם קצת יותר מ 30%

לא מובן לי איך ככה הובן מדבריי אבל שיהיה. יש הבדל גדול מאוד בין התבזות צפויה מראש וברורה כשמש בצהריים לבין אם אנחנו לא הכי טובים אז לא לגשת.
בכל מקרה דנו בזה כבר לא מעט. הבנתי את הטעות שלי אבל עם זאת לא אשקר ואגיד שנהנתי אתמול.

בנוגע לסיכויי ההעפלה שלנו, אולי אני מעריך את יחסי הכוחות אחרת מחברים אחרים כאן, אם כי אני חושב שאחרי אתמול קיבלנו תשובה ברורה.

גם אם לא הייתי מכיר את זהות המאמנים הייתי יודע לפי עשר דקות בלבד לאיזו רמה שייך כל אחד מהם.
אתמול ראינו קבוצה שיודעת לבצע משחק לחץ מול קבוצה שלא יודעת. סיטי לא הסתערה עלינו. היא פשוט עמדה נכון.
זוכרים את הגומלין מול פאריס? הסתערנו עליהם בתחילת המשחק. והצרפתים באמת נבהלו. אבל זה היה לחץ סטייל די מאריה בזמנו שרץ ברבאק בלי להבין לאן. זה אולי יבהיל קצת את היריבה אבל ברגע שהיא תתעשת היא תדע להשתחרר ממנו בקלות.

וזה למעשה כל הסיפור.
ריאל הייתה נחותה משלושת היריבות עד כה. היא עלתה מול פאריז וצ’לסי למרות שהייתה הפחות טובה. היה לנו את בנזמה, ההיסטוריה והמון מזל (בעיקר מול פאריס).

אולי נצליח לזכות ככה באלופות. אבל זה לא באמת ישנה משהו ברמה המקצועית. גם אם יגיעו אמבפה, רודיגר, מגן ימני ועוד קשר יצירתי. אנחנו נהיה טובים יותר מעכשיו אבל תצוגות נפל טקטיות ימשיכו להיות מנת חלקנו.

ברור שאתמול סיטי הייתה הרבה יותר טובה. מבחינת התוצאה ריאל יצאה בזול. יחד עם זאת, אני חושב שכן יש כמה נקודות שיכולות לשחק לטובת ריאל:

1. קסאמירו צפוי לחזור.
  2. אלאבה ומיליטאו היו נוראיים אתמול. רוב הסיכויים שבגומלין הם יראו יכולת יותר טובה (אם לא אז אין לנו מה לחפש שם).
  3. הגומלין בברנבאו.

יש את הקלישאה שאומרת שאתה לא מבין את הערך של משהו עד שאתה מאבד אותו. אני חושב שאתמול כולנו הבנו את הערך של קסאמירו. גם כשהוא בעונה בינונית- אי אפשר לשחק בלעדיו מול קבוצות גדולות.

לא יודע למה כולם חושבים שסיטי הייתה הרבה יותר טובה. הייתה יותר טובה, אבל לא בהרבה.
רוב המצבים שלהם מטעויות אישיות מטומטמות של שחקנים אצלנו שאתה מצפה שלא יחזרו על עצמם במשחק הבא, לא היו אצלם פעולות קבוצתיות שממש חתכו את ההגנה שלנו.
זה שמיליטאו יוצא לכדור ומפספס אותו כמו שיכור ויש מצב בטוח לשער לא אומר שהקבוצה השנייה שיחקה רמה מעל.

אז המגינים שלהם חוזרים, גם אצלנו קסמירו חוזר וכך גם אלאבה שלא שיחק אתמול.

בלי הטעויות המגוחכות זה היה משחק הרבה יותר צמוד ממה שחושבים, ההפרש בכמות ההזדמנויות לא נבע מהבדל ברמות.

פפ במשחק הגנתי מתחת לכל ביקורת ומצליח לנצח רק בהפרש של שער בודד אחרי שקיבל אינספור מתנות יוצא המאמן הטוב בעולם ואילו קרלו נשחט, דעות קדומות.

כן אבל זה מצחיק לדבר על טעויות אישיות מטומטות, כשאותו השטאנץ עזר לנו להגיע לחצי הגמר - דונארומה בגומלין שעד אז לא היינו במשחק, מנדי והשער השלישי וכן הלאה. הרי ממש להגיש לנו את הכפית לפה. הם הגיעו לכמות בלתי נתפסת של מצבים לגול. לא צריך פינישר כמו רונאלדו או לבנדובסקי כדי להבקיע מהמצבים שהיו להם אתמול.
אמרנו את ‘המשחק הכי גרוע בקריירה שלהם’ גם בקלאסיקו - ואז בא הגומלין נגד צ’לסי וה-3:0, ואז בא הפיחואן…
בכל זכייה וזכייה של ריאל במפעל היה לפחות איזה משחק הגנה אחד גדול או כזה שמתקרב לכך, אפילו בימי הקראנקה-קאמפו-הלגרה. השנה זה לא קורה. מיליטאו מוכיח שאי אפשר לסמוך עליו.

אני חושב שבגומלין המפתח הוא דווקא להיות רגועים בהתחלה ולא לספוג, להפסיק עם הנטייה המטופשת הזו להתחיל משחק ב-1:0. נגד צ’לסי ספגנו אחרי רבע שעה. נגד יובנטוס ובאיירן עוד בעונת הפרידה מרונאלדו - זה קרה בדקה השנייה והשלישית. אפילו ש’יעשו אתלטיקו’ בתחילת המשחק ויעיפו כדורים למעלה.

אגב, אני מצטרף לדיבורים על משחק כאוברייטד וזוכר הרבה יותר בערגה אותו הפסד של 4:3, גם כן במנצ’סטר - בגומלין רבע הגמר ב-2002-03 עם השלושער של רונאלדו.

דבר אחרון: שתי עבירות של ריאל מדריד אתמול במחצית הראשונה - נכתב ב-AS, אני לא ממש זוכר, זה נשמע לי הזוי ופסיכי ומטופש. ואלה לא היו שחקני ההגנה אגב. אלא ויניסיוס בקה ה-39 וקרוס בדקה ה-44.

תלוי באיזה הקשר… אף אחד לא טען שניצחנו את פסז’ וצ’לסי כי היינו הרבה יותר טובים.
פה בגלל שהם הגיעו לעוד 3-4 מצבים מצויינים מטעויות דביליות ואישיות שלנו כותבים שסיטי הייתה הרבה יותר טובה, וזה לא נכון.

לא הבנתי את כל הפסימיות פה. בוא נסתכל על מה שקרה אתמול:
סיטי הייתה בשיאה והתירוצים העלובים של מחסור במגנים לא אמורים לעניין אף אחד כאשר הם ביזבזו מעל חצי מיליארד על הגנה בלבד.
ההגנה שלנו הציגה אתמול משחקים איום[כולל קוראטה שלא היה בשיאו].
היינו את חסרים את קאסמירו, אין לנו שום שחקן אחר שיכול למלא את מקומו בתור קשר אחורי[חייבים להביא את טושאמני].

אנחנו מגיעים לגומלין במצב מעולה, ככה או ככה היינו חייבים להבקיע בשביל לעלות.
סיטי ידועים בלחרבן את זה ולהיות מודחים בחצי/רבע[מונאקו, ליון, טוטנהאם].
קאסמירו אמור לחזור אז זה ישפר את הקישור שלנו.
אין מצב שההגנה שלנו תתן עוד הפעם משחק בלהות כזה[אחרי המשחק מול בארסה התאפסנו על עצמינו וההגנה השתפרה].

חוץ מזה, בנזמה חייב גביע אלופות אחד שרשום על שמו.

אני מאוד מסכים פה עם טיטי.
לא משחק טוב שלנו וסיטי בהחלט היו שווים יותר, אבל לא הייתה פה התפרקות סטייל הקלאסיקו. ההחמצות של סיטי הגיעו ברובן ממצבים לא כל כך קלים. לא כל בעיטה מהרחבה אמורה להכנס, זה מעולם לא היה ככה וגם אנחנו הגענו למצבים שלא נכנסו.
ברור שלא היינו טובים יותר וכנראה שניצחון ב2 שערים היה קצת יותר משקף, אבל אנשים עפו פה עם 8-3 ו6-3…

כמו שטיטי כתב, רוב המצבים הגיעו מטעויות פרטניות של שחקנים. הקישור נראה רע וזה היה צפוי וכדאי משחק הבא לפתוח עם 4 בקישור כשקאסמירו אחורי וקאמבינגה ופדה יתרוצצו בכל מקום (קרוס בחוץ למען הסר ספק).
לא בכל משחק קרבאחל, מנדי, מיליטאו ואלאבה יהיו כולם ביום רע ויחלקו מתנות. כל אחד מהם בזמן אחר.

הלוואי שהיינו טובים יותר במערך כזה, אבל דווקא מול קבוצה כמו סיטי, 352 (או 532 שבתכלס אין באמת הבדל בין ה2), יהיה מערך נכון יותר.
רוב הבעיות בהגנה היו שהבלמים לחצו ולא היה מי שיחפה. פה יהיה לנו בלם יותר לחיפוי.
אני גם חושב שבתאוריה רודריגו יכול להיות מגן לא רע למערך כזה (למרסלו אין קצב מספק).
אבל זה לא כל כך רלוונטי כשלא עבדנו ולא תרגלנו מערך כזה.

יש לנו סיכוי לא רע לעלות. לבוא חדים ובאטרף ובברנבאו הכל אפשרי. אני לא אופטימי כמו טיטי עם 55-45 לנו.
לדעתי 60-40 להם.

הכי חשוב, שאלאבה יהיה כשיר. למזלינו הליגה שלנו סגורה, אפשר ורצוי לעשות רוטציות מאוד רחבות. סיטי במאבק אליפות שהיא לא יכולה להרשות לעצמה איבודי נקודות, יש לה גם סגל רחב בקטע קיצוני אך בכל זאת…

סיטי שהיא קבוצה בלפחות 2 רמות מעלינו,הלחץ שלהם,היכולת להשתחרר מלחץ ולצאת מהר קדימה,היכולת לחנוק יריבות בתור הרחבה שלהן למשך דקות ארוכות,כל אלה דברים שהם עושים בעצימת עיניים,היה כיף לראות את החילופי מקומות בהתקפה והצטרפויות מקו שני,זה פשוט הרג לנו את ההגנה פעם אחר פעם ופה החיסרון של קאסמירו הורגש במיוחד.
אבל,הגול הראשון הוא גול רך שלא מתאים לרמות האלה,מנדי שלא יצא למאחרז,ואלוורדה ששכח שהוא שומר על דה בריינה וקרבחאל שכרגיל מגיב באיחור.
כנל בגול הרביעי,אשכרה כל ההגנה עמדה כי חשבו שתהיה שריקה ורק ברנרדו המשיך לשחק ושם לקורטואה את הכדור בחיבור הקרוב,קורטואה יכל לעשות יותר ובכללי יום לא משהו שלו,ביום אחר הוא לוקח גם את הנגיחה של דה בריינה.

בנזמה זה מלך העולם,איזה סיומת בגול הראשון,איזה קור רוח של פסיכופת בפנדל,איזה ווינר ומנהיג שתמיד דוחף קדימה ומעודד,אם יש בי אופטימיות לגומלין זה רק בגללו,וואוו איזה שחקן.

ברור לכולם שסיטי טובה יותר, הרבה או קצת זה כבר ניואנסים, היא פשוט יותר מאומנת ופייבוריטית בכל רגע נתון. שיקום מי שלא צפה בדקה העשירית השפלה בסגנון הקלאסיקו מתקרבת בצעדי ענק.
ההגנה שלנו אחוזת פאניקה, וזה לא באמת משנה באיזה “יום” נתפוס את מיליטאו ואלאבה. בלי קאסמירו ההיסטריה שולטת, זה עמוק מדי בדי.אן.איי.
זאת לא רק השלומיאליות על גבול השיכרות, ואני באמת מתקשה למצוא לה אח ורע ברמות האלו, או הנחיתות בקרבות אוויר, וגם לא התדהמה שאוחזת בכוחותינו כל אימת שיריב חוצפן מעז ללחוץ, אלא אפילו חוסר יכולת לשחרר את הפקק עם פס פשוט ומדויק שאולי יתפוס את היריבה עם המכנסיים למטה. דני מוסר אחורה, ומנדי צריך לרוץ לכל רוחב המגרש כדי לכוון את הרגל למסירה, וממילא פפ דואג לסגור באומנות את הנתיבים הרמטית.
אבל, ותמיד לשמחתנו מגיע אבל, יש בקבוצה הזאת משהו, מיסטי שמיסטי, אני מעדיף לקרוא לו אופי, בצירוף כישרון אישי לעיתים על גבול הגאונות (בעיקר בנזמה את מודריץ וניצוצות של ויני) שמסייע לה פעם אחר פעם לקום מהקבר, לדפוק חיוך ולעשות לפפ מיגרנה.
אז ברור לכולם שבברנבאו זאת אופרה אחרת. בטח ברור, הרי ההפקרות אתמול תיראה כמו הגנה איטלקית בהשוואה לשכונה הצפויה באיצטדיון הביתי. אנחנו כבר מכירים את הסרט.
אבל לנו יש כאמור את בנזמה ומודריץ, אז “אל תספידו” וכל זה.

אני בכלל לא יודע מה לחשוב על המשחק שראיתי אתמול, רכבת הרים מאוד מוזרה.
אני מודה שיצאתי מהמשחק עם תחושה שחייבים להחליף את כל מה שקורה דרומית לקאסמירו פרט לשוער.
סיטי עבדה קשה מאוד מול אתלטיקו וכולם ראו את זה.
אתמול זה היה נראה שהם עובדים פחות קשה, זה מה שמאוד מתסכל.

בשורה התחתונה, עם השביב אופטימיות שיש לקראת הגומלין, בהסתכלות מפוכחת מעט, לנצח אותם בשני שערים הבדל זה מאוד לא סביר (עם ההנחה המאוד סבירה שעל שער נקי בטוח לא נשמור, זה הופך הכל להרבה יותר קשה).

מי יתן ונאכל כובעים עד להנפה.

אם היריבות שלנו לא היו תורמות לתוצאות הלא משקפות האלה באופי חלש, טעויות טיפשיות וזחיחות, הייתי עוד עלול לרחם עליהן. כי באמת שצריך להיעזר בהסברים לא רציולניים למה שאנחנו עושים במפעל הזה. באות קבוצות יותר כישרוניות, יותר מאומנות, יותר טכניות, יותר מהירות, יותר הכל. וגם מביאות את זה לידי ביטוי על הדשא. לנו יש את האופי והאמונה אבל היה נחמד לבנות על כדורגל טוב ולא על מיסטיקה.
שגיא כהן אמר משפט שלדעתי מסכם את הכל: ״לריאל מדריד יהיו את הדקות שלה״. גם בשפל הכי גדול במשחק הזה, כשאנצ׳לוטי נראה בשוק ובנזמה הגניב חיוך של מבוכה, לא חושב שלמישהו היה ספק שיהיו דקות שבהן נקבל את ההזדמנויות (הפרחים לאדרסון) שיציתו את ניצוץ התקווה. ניצלנו את הדקות האלה עד תום.

הגול של בנזמה הוא כריסטיאנו קלאסי. משום מקום, מסביבו 4 דונם להשכרה, שם את הכדור על חוט השערה. והפנדל זה קארים החדש במלוא הדרו. משחקן שיש לו צו הרחקה ממשחקים מכריעים לשחקן שדופק פננקה בפנדל גורלי כשכל השדים בראש.
יצאנו עם הרבה יותר ממה שרובנו ציפינו ובטח עם איך שהמשחק נראה ברובו, אבל אין בזה גאווה גדולה. אסור להיות כל כך מסופקים מהפסד, לפערים להיות כל כך גדולים ואנחנו לא אמורים להיות כל כך היסטריים ואובדי עצות ובטח שלא כמה פעמים בעונה (יהיה נחמד לא לחטוף שלישיות ורביעיות כדבר שבשגרה). אחרי שכל זה נאמר, הסיכויים לא מאוד נמוכים, בטח לא כאלה שמשקפים את הפערים האמיתיים בין הקבוצות. כי שוב, לא הכל אפשר להסביר.

זאת לא הנקודה, מה שרשמת ברור על הנייר ולפני תחילת המשחק.
אני מדבר על המשחק עצמו, הם לא היו רמה מעל ריאל כפי שחלק כאן כתבו, אם נוריד את ה 3 טעויות המטומטמות שעשינו יותר מהם( גם הם עשו שטויות, אנחנו יותר) המשחק היה שקול הרבה יותר ממה שחושבים.
מיליטאו מפספס הרחקה פשוטה, ואלאבה מנסה להרחיק ומבשל, או אלאבה ומנדי(היה ברור מההתחלה ששניהם לא 100% כשירים) מפספסים את הכדור להרחקות פשוטות באותו התקפה ומחרז מגיע להדמנות מצויינת לא קשור בכלום לרמת השחנים או לרמת המאמן. ורוב היתרון שלהם בהזדמנויות היו ממצבים שנוצרו כך.

ואנחנו לא תורמים את הטעויות הטפשיות שלנו ?

ובכל מקרה, אופי חזק מול חלש זה בד"כ מה שמפריד בין קבוצות ברמות האלה.

ועוד נקודה בקשר לסיטי ופפ, למרות השקעה מסיבית בסגל הכי רחב בהיסטוריה של הכדורגל כשהם לא עם ה 11 המועדפים על פפ הרמה שלהם יורדת פלאים, הבדל עצום מהרמה שהם הציגו נגד ליברפול במשחק הליגה הקובע, כבר במשחק השני נגד ליברפול בגביע כשהם היו עם מחליפים אפשר היה לראות שזה לא זה, כך גם אתמול, חזרה של המגינים המועדפים של פפ יהפוך את העבודה הרבה יותר קשה מבחינת ריאל.

שמע אני חולק עלייך, לא כל גול הוא התקפת כדורגל מסחררת. חלק מהמצבים של סיטי נבעו גם מכך שכולם שם מהירים ואתלטיים וטכניים וזריזים. אני חושב שמול האברץ, זייך ומייסון מאונט שהם שחקנים טובים אבל פחות מהחבר’ה של פפ - שחקני ההגנה גם ביום רע היו מסתדרים קצת יותר טוב. אנחנו הרי זכינו בפנדל בגלל סירבול של לאפורט. כל כדור עומק של סיטי היה חצי שער או מצב סופר-מסוכן. לא עמדנו טקטית כקבוצה. אתה אולי האופטימי הגדול ביותר כאן, אבל לא חששת מתבוסה עם איך שהתחיל המשחק? הרי אם ה-3:0 היה מגיע גם ‘הדקות של ריאל מדריד’, שאני מאוד מאמין בזה - לא ממש היו עוזרות. סיטי מזיזה את הכדור מהר, זו לא הייתה הקבוצה מהגומלין נגד אתלטיקו, היא מאוד מגוונת. כל שחקן שם עוצר כדור מהר, חושב מהר, לא צריך כמה נגיעות כדי להסתדר. אין שם ‘נגרים’. תראה את הנעת הכדור שלנו מאחורה וכמה זמן לקח לנו לצאת קדימה. אם תרצה, זה 60% שסיטי מעולים ו-40% שאין לריאל משחק הגנה.

זה מוזר לי לנהל את הדיון הזה כי יותר מאופי ו-DNA והיסטוריה - ניצלנו טעויות פאתטיות, בעיקר במשחק נגד פ.ס.ז’ וכן הלאה. טעויות הן חלק מהמשחק. אגב, אלה אותם שחקני הגנה שהיו שיכורים בקלאסיקו, שנקלעו ל-3:0 נגד צ’לסי שזה בושה וחרפה. אז כן, זה טבעי לצפות שהם ייטעו. הם מחלקים מתנות. מיליטאו לא חכם, אלאבה לא אגרסיבי מספיק.

מה שאמרת לגבי ניהול הסגל או בניית הסגל של פפ ועד כמה הם טובים או לא טובים כששחקני מפתח חסרים - אני לא חושב שזה רלוונטי למה שקרה אתמול.

הגול של בנזמה מזכיר את ה-1:1 של כריסטיאנו נגד באיירן ברבע הגמר ב-2017. אז זה קרה מאגף ימין כשקרבחאל בישל. אבל המסירה של דני הייתה קרובה יותר לרחבה, מנדי הרים ממש מרחוק.