אחי, גירדתם 2-1 מול קבוצה שחצי מההרכב שלה פצוע.
מה קרה ערכת את ההודעה פחדן? אל תדאג אנחנו לא נמחק.
אחי, גירדתם 2-1 מול קבוצה שחצי מההרכב שלה פצוע.
מה קרה ערכת את ההודעה פחדן? אל תדאג אנחנו לא נמחק.
עזוב, הוא קרא לי “אייל”. זה בלתי נסלח.
יהיה הרבה עוד מה לכתוב אבל כמו שכתבו פה אלפי פעמים, כשאנחנו טובים בהרבה מהם אנחנו מנצחים בקושי, כשהקבוצות שוות הם מפרקים אותנו. מתסכל.
אלונסו עשה טעות שהוציא את ויני. עד שהוא מרגיש טוב, נראה קליל, מסוכן, מה אתה צריך להדליק את האידיוט הזה.
ויני ההוכחה שהאדם התפתח מהקוף.
לדעתי היו פעמים שאפשר היה למסור.
זה הרבה עניין של תחושה. אני זוכר קלאסיקוס שהיינו מבקיעים שני שערים ממצב אחד. מרגישים לי לא חדים בקטע קצת מזלזל.
התייחסתם לגולר - אם לא מילימטר, מסיים עם בישול (אותו גול שראינו כבר 99 פעמים השנה - אמבפה מקבל מסירת עומק בין שחקני הגנה). מלבד זאת לדעתי משחק לא משהו שלו. דומיננטיות לא הורגשה.
ויני מוציא אותך מהדעת, אבל אנחנו צריכים אותו (ואת בלינגהאם, שוב מסוכן קרוב לשער…) על מנת לעשות עונה טובה
אנחנו ממש פראיירים, אני מאוד מאוד מאוד מאוכזב מהתוצאה.
לפחות הבננו היום סופית שאלונסו זה לא אנצ’לוטי, אין פה בית זונות הגנתי.
זה היה משחק של 6-1 שנגמר רק ב 2-1
האמת התגעגעתי לקצת דם רע ואמוציות בקלאסיקו, אבל:
א. לא ככה, לא בגלל הקנטות ילדותיות ומטומטמות של ויניסיוס. על זה הוא צריך לקבל עונש, לא על התגובה שלו לחילוף.
ב. באמת שאין שום סיבה שניתן להם את הכבוד הזה. אנחנו 3 רמות מעליהם, ואם לא יקרה משהו מיוחד - הפערים רק יילכו ויתחדדו ככל שתתקדם העונה. אין סיבה שניתן להם את הכבוד הזה כאילו הם מסתכלים לנו בגובה העיניים.
התחלנו?| מת לשמוע אוהד ליברפול מה הוא מרגיש במשחקים נגד מנצ’סטר יונייטד, מה היו אומרים אוהדים של אינטר ומילאן כשהדרבי הזה שוחק בחצי גמר ליגת האלופות. גם כשברצלונה חסרה וגם בעונות עלובות שלנו והיו לא מעט - קלאסיקו זה המשחק הכי טוב שיש. היפהפהיות של המכללה למנהל תמיד לוקחות צד, כל אחת רוצה להיות מעורבת, העולם עוצר מלכת. וזה גם הכדורגל, זה לא רק הפיקנטריה והיריבות וההצהרות וההיסטוריה של מעל מאה שנה.
שריקת הסיום - כמה אוויר השתחרר אצלי, יאללה, כאילו אני רצתי ושיחקתי. כל היום שלי סבב סביב זה. כבר הרבה זמן חיכיתי להגיד את זה - יש! הקלאסיקו שלנו! חלק משדי העבר נעלמים לאט לאט, לא נגדם ספציפית כי יש לנו עוד פער “לסגור” אלא במשחקים הגדולים באופן כללי. ברור שאם זה היה הפוך הם היו מביסים אותנו ורומסים בתוצאות גבוהות כמו שקרה לא מעט - וכשיש להם מהספסל מחליפים כאלה נניח ראפינייה אם היה כשיר לחצי שעה היה יכול להוסיף הרבה - אבל לא אכפת לי, לא מרגיש צורך להתנצל. ניצחנו וזה הכי חשוב. לא יכול להגיד “ווינרים” או חזקים מנטאלית, אבל לפחות לא לוזרים. הגענו למשחק הזה ממש-ממש-ממש עם הגב אל הקיר ולצד זה עם הזדמנות להכות בהם - אם לא עכשיו אז מתי?
זה תמיד הולך לנו הכי קשה שיש, גם הנבדל שנפסל על סנטימטר - לא אומר שזה טעות אבל מותר לי להיות מתוסכל, גם הפנדל שאחריו הקבוצה הלכה ממש אחורה ובקטע מביך ממש שדי ביאס. ויש להם תשע נשמות. כמובן שאני מחכה כבר שנביס אותם ואני כאוהד אזכה לניצחון גדול של ממש, אבל קודם לנצח שוב, איך זה מרגיש, השלב הראשון, בניית הלבנה. עוד שלב באבולוציה שלנו הוא שריאל תגיע למשחק בית וברצלונה תצטרך לעשות התאמות ולא להיפך. שהכדור יהיה אצלינו ויהיה לנו נוח ולא נצטרך קשר רביעי.
יכול להיות שעם ויניסיוס ביום נורמלי אפילו של העונה הזו והיינו מנצחים כי הוא התקרב, רצינו להאמין. הבעיטה העלובה הזו בסיבוב (תן לכל שחקן צמרת את המצב הזה, גם למוחמד סלאח שבכושר מזעזע - וזה גול - והדברים האלה מכריעים משחק), אחר כך הוא חירב התקפה ועוד יש לו את החוצפה להתלונן, בושה. זה כמו להשפיל את הבוס שלך לעיני כולם ואני ממש לא תומך בזה. מה הקייס שלו כשהוא מוחלף בדקה 70 ואחרי משחק בינוני?
גם קיליאן אמבפה איבד ביטחון לגמרי אחרי ההחמצה, היה יכול למסור לברהים דיאס במצב אחר אבל התעלם ממנו כמו תמיד ובעט כדור לא משכנע בשמאל. היה נראה שאמבפה חוזר לסיוט מול ברצלונה אבל שיהיה. כבש שער גדול, אחלה.
כתבתי לפני המשחק ל-‘וואלה ספורט’ על ג’וד בלינגהאם ובסוף שער ובישול ואני שמח. אמרתי תמיד שהוא שחקן שמשנה קבוצה. אמרתי תמיד שהוא לא יזיז את הכדור כמו טוני קרוס ולא יבלה אחורה בעמדה כמו לוקה מודריץ’ וכמובן שהוא התאהב בלכבוש, אבל הוא יכול להיות “קצת” קשר והוא המתקל הכי טוב בקבוצה לדעתי. כשהוא רוצה לשחק הוא יכול לשחק כמו בגמר הגביע.
אני לא רוצה לתת למחצית השנייה לקלקל לי. במחצית הראשונה נראינו מעולה, יצרנו מצבים של כדורגל טוב. אם ג’וד בלינגהאם היה מבקיע מול השוער שם במהלך עם מסירות על מטר - זה היה שער כאילו אנחנו בימי פיגו-זידאן-ראול. כולי תקווה אגב שהקבוצה קיבלה את זריקת הביטחון שהיא זקוקה לה, שנתחיל לשחק כדורגל קצת יותר משוחרר ומעניין ומשהו לא יהיה ‘עצור’ בסנטיאגו ברנבאו ונישאר כל כך לא מסוכנים ועם מעט מצבים. שנתחיל להביס וליהנות, פער של חמש נקודות זה יפה ולברצלונה יש הרבה בעיות. בקושי כבשנו שערים בסנטיאגו ברנבאו וזה הולך קשה גם נגד כל מיני אספניול למיניהן וגם בלי שטחים - אין סיבה.
אגב לא יאומן עד ששרקו שם לפנדל אחרי נגיעת היד - יש קוון שעומד מטר מהאירוע וזה התפקיד שלו בשביל זה הוא כאן בשביל זה משלמים לו כאילו - וצריך ללכת ל-VAR ולחכות ולחכות ולחכות. בטח שזה פנדל, הושטת יד סתמית לחלוטין, תנועה “שנוספה”. אגב מאמין שהגול נפסל בצדק אבל איך קיבלנו חצי הילוך חוזר בלחץ?
קצת צניעות מצד לאמין ימאל לא תזיק, יש לו גם חברים בנבחרת מהקבוצה שלנו, גם אם זה היה בצחוק. ניימאר היה שחצן קצת בגיל יותר מאוחר אחרי שהשיג יותר. הוא היה במשחק רע מאוד אגב, לא ביקש את הכדור, לא כידרר. עוד ניסיון שניים לסובב מהבלטה שלו לחיבור וזה כן היה קורה אגב, מזל. פדרי ניסה לקחת מנהיגות אצלם, בדריבל הוא הבריק, הזיז את הכדור אבל הצליחו למצוא ממנו את השטחים הרגילים נגדינו ואת האופציות למסור לעומק. אגב פאו קובארסי נפל שם בצורה ממש עלובה באחד המהלכים, לא זוכר אם זה בגול השני שלנו, נדמה לי שכן, אני בסערת רגשות. הצגה של תיאטרון.
כפיים לצ’אבי אלונסו, הקבוצה הייתה אינטנסיבית, לחצה גבוה בחלק לא מבוטל מהמשחק, למעט טעות הזויה של דין האוסן בהתחלה - היה די בסדר. אדוארדו קמאבינגה בצד ימין היה לבסוף הברקה, בעיקר הגנתית. אני חשבתי שצריך לשנות אבל מה אני מבין. אלונסו ניצח בקלאסיקו הראשון שלו וזה אחלה. אלבארו קארראס היה אלגנטי אבל איבד הרבה כדורים. אני מבין שלגבי החילופים בסוף לא הייתה לו ברירה, גונסאלו גארסיה עלה להרביץ על תקן מריאנו האגדי ב-2020, אבל את קיליאן הייתי משאיר.
אמרתי שחסר לנו מישהו “רע” על המגרש במובן הטוב של המילה, כתבתי פוסט שלם בפייסבוק על גיבורי העל שאני מתגעגע אליהם בין אם אלה שחקנים כמו סרחיו ראמוס-פפה-קאסמירו שהם יותר “מלוכלכים” או פיגורה ענקית כמו ראול. אז אני רוצה לומר שאין לי בעיה עם המהומות האלה בסוף כל עוד הגבול לא נחצה. בלי סחבקיה ומותר לנו לכעוס על השטויות של הילד.
אדר מיליטאו ה-MVP האמיתי. הוא נראה ממש כמו ב-2022 וצריך לספור - יש כאלה שזה התפקיד שלהם - לדעתי הוא לא החליק אפילו לא פעם אחת. לידר.
הכי כיף לפתוח עונה עם ניצחון בקלאסיקו ומקום ראשון אחרי עשרה מחזורים. מכאן משחקים על הכסף של הבית. קלאסיקו הבא בקאמפ נואו, הם יבואו לחוצים. לוקחים מעשית את האליפות אצלם בבית
לא, אתם פשוט לא כאלה טובים כמו שאתה מנסה לפמפם פה. נגד חצי מפשעה של לאמין, בלי חצי הרכב וזה מה שהצלחתם? אפילו אנצ׳לוטי היה כובש פה יותר.
מי שחושב שריאל מדריד נראתה טוב קצת הוזה. ברצלונה הייתה בלי שחקני התקפה, מאמן ביציע, הגנה רפויה ובכל זאת לא הייתם כאלה מוחצים.
ההרכב היום הוא הכי טוב לדעתי שלנו, םדה חזר לחיים כמגן, קמאבינגה וצ’ומה היו אדירים היום, ג’וד עד שהתעייף היה הכי טוב על המגרש ועם היצירתיות של גולר זה פשוט הרכה מושלם.
ואגב, מהרגע הראשון שהגיע אני בעדו, אמרתי כבר על ההתחלה שהוא משהו מיוחד ויהפוך לבלם הטוב בעולם, כל הודעה שנייה שלי אני מחמיא לו, לא איכזב, כל הכבוד מיליטאו על משחק אדיר.
5 נקודות הפרש שמרגישים הרבה יותר האמת.
וואלה סבבה
מחצית ראשונה טובה
מחצית שניה לא מרוצה ממה שראיתי. לא אהבתי את החילוף, הגיעו למצבים והחמיצו ברשלנות
חייבים לנער את הסגל בעונה הבאה מויניסיוס ורודריגו ולהנחית פה שחקני כנף כמו קבראצחיליה
הקבוצה שלנו מאוד מוגבלת וזה לא סותר את מה שאמרת. היום על המגרש הצלחנו לייצר מצבים ולטעמי בדרכים מגוונות ולא רק הכדור עומק לקיליאן אמבפה שזה מאוד מפתה. מחפשים נקודות לאופטימיות. המחצית הראשונה הייתה מעולה והיה לנו איזה 2.3 XG שזה לא קורה לנו גם נגד יריבות פח.
שמע גם בוא נגיד את האמת, אם זה היה הפוך ואתם הייתם מתקשים מאוד מולינו והייתם ‘מגרדים’ ניצחון כשריאל מדריד בהרכב חסר - לא היית שמח? ברור שכן.
משחק טוב לקבוצה, משחק על הפנים להרבה מהשחקנים אינידיווידואלית. אמבפה ברשלנות פושעת, כאילו לא התאמן על כלום מהעונה שעברה; ויניסיוס (עדיין) עצלן ומגושם, לא מסוגל להבקיע מול שער ריק; גולר, קרארס והאוסן, כל אחד פישל בתורו.
לעומת זאת, טשואמני, קמאבינגה, בליגנהאם, וואלורדה ומיליטאו במשחק אדיר. מיליטאו לדעתי באחת הפורמות הכי טובות שראיתי מבלם בריאל מדריד, ניקה את פראן כיאה לכלום שהוא- כמו שהיה צריך להיות בקאלסיקו הקודמים- זה רק מראה כמה שחקנים כשרוניים צריכים מסגרת טקטית ולא את הבית זונות של קרלו.
לא מבין את התגובות המרימית לקררס יתר על המידה.
לאמיו עלה עם כיסא גלגלים,
קררס איבד כדור כמעט בכל הזדמנות
ואני מחסידי קררס
אני זוכר שלימדו אותי כשהייתי קטן, שהרבה פעמים ילדים שמציקים לאחרים ומקניטים אותם כל הזמן, לא מסוגלים לפרגן ורק מורידים את השאר, זה בעצם כי רע להם, ויש להם צרות הרבה יותר גדולות, אז לא להתרגש מהם ואפילו כדאי לרחם עליהם.
שביט מספק כאן דוגמה קלאסית לתופעה הזאת, ומשקף נאמנה את המצב של בארסה.
תשחק כמו פליק עם 10 שחקנים שתוקפים ורצים בלי סוף מהגנה להתקפה כל משחק ואתה תהיה חשוף לפציעות. זה לא מקרי.
בינתיים כל תסמיני העונה השנייה מתקיימים אצלכם. אין ביטוח לבאות ואולי עוד תהפכו את העונה שלכם אבל בינתיים זה נראה בדיוק כמו עוד מקרה קלאסי.
לגבינו, זה לא שהיינו בשיאנו. החמצנו ים מצבים מעולים, ספגנו שער רך בניגוד לכיוון המשחק שהחזיר אתכם למשחק, ואז החמצנו פנדל שעוד יותר החזיר אתכם למשחק. אירועי ויניסיוס עוד יותר דפקו אותנו. יש לנו מחסום פסיכולוגי מולכם שגורם לנו להתבטל כמו שהתבטלנו מולכם בדקות הסיום.
אני מקווה שממשחק למשחק זה ילך וישתפר. לשלב הזה אנחנו בסדר. אם מנתחים את המשחק ולא את התוצאה, לאוהדי ברצלונה יש הרבה ממה לחשוש אם אתם ממשיכים עם פליק.
תודה אלונסו, תודה ריאל מדריד. ברוב דקות המשחק לחצו בצורה מהממת את ברצלונה, רצנו, היינו מסוכנים. לא יכולתי לבקש יותר מהקבוצה. איזה כיף!
אכן שחקן על, ושאפו לך שאמרת את זה עוד לפני שדרך פה בכלל
אגב, אני מאוד אוהב את אלונסו עד כה אבל החילופי בונקר האלה לדקות הסיום לא נראים טוב, ולא בפעם הראשונה. הרגיש שהוא החליף את אמבפה כדי להראות לויני שזה לא אישי.
אני לא נגד לשבת נמוך כשצריך, אבל, הקבוצה (עדיין) לא יודעת להגן בקו נמוך. פליק החליף את כולם חוץ מקונדה בקו ההגנה, תן לאמבפה לסיים אותם דווקא כשאין תיאום למלכודות נבדל.