פורמולה 1 - עונת 2023-drive to survive

התגעגעתי אהוד!

חשבתי להחרים את העונה זו מהפחד שיהיו לי יותר מדי רפלקסים של הקאה כשאראה את המילטון באדום, אבל זה חזק ממני.

עכשיו זה רשמי - קאדילק מצטרפת לאליפות הפורמולה 1 כקבוצה ה-11.

המשמעות המיידית: עוד 2 נהגים במשחק הכסאות.

איך כבר מתחילה העונה… הזמן עף.

השילוב של המילטון בפרארי מרתק, רכב טוב, נהג טוב והיסטוריה של פרארי. אם הבקע שראינו בשריון של ורסטאפן שנה שעברה - לכל הפחות בחצי השני שלה - ברד בול אולי התחרותיות והמתח יחזרו גם. הלוואי

פול פוזישיין ראשון לעונה, השליטה של מקלארן מתחילה, לנדו בפול!

האם נראה עונה בשליטת מקלארן? לפי המבחנים והדירוג הנוכחי, יש מצב שכן!.

שורה ראשןנה למקלארן עם נוריס ופיאסטרי ועוד בפער של 4 עשיריות מכולם.
אחריהם מקס וראסל, כאשר אלבון מביא את וויליאמס למקום 5. סיינס 10, 2 וויליאמסיות בטופ 10 זה אולי משהו שנצטרך להתרגל אליו וטוב שכך.
הפתיחה של פרארי לעונת הדירוג הסתיימה עם מקומות 8-7.

מחר הבלאגן מתחיל מחדש כי צפוי מרוץ גשם…שווה להשקיע ולקום ב-6:00

האמת שזה היה צפוי מאוד לפי המבחנים, מקלארן עם עבודה אדירה בשנתיים האחרונות הצליחה לעשות את פריצת הדרך כבר בעונה הקודמת כשהציגה 2 מכוניות תחרותיות מאוד לאורך כל המחצית השניה של העונה. עכשיו כשאדריאן ניואי כבר לא ברד בול זה יהיה לדעתי אפילו יותר מובהק העונה הזו.
מעניין מה יהיה עם אסטון מרטין והאם הדומיננטיות של ניואי תמשיך ב2026 לאחר שינוי התקנות.

הפסקתי לעקוב בתחילת - אמצע העונה הקודמת.

אני לא סובל את רדבול, יש מה להתעמק העונה או שתוך 5 מירוצים שוב פעם יהיה משעמם?

עושה רושם שגם הפעם העונה תגמר דיי מוקדם, אבל לטובת מקלארן ולא רד בול

דווקא עונה שעברה היתה מרתקת עם ניצחונות של כל 4 הגדולות לאורך העונה .

ולא הייתי מכתיר את מקלארן כל-כך מהר, ראינו אותם עושים טעויות שנה שעברה, מאמין שנוריס ופיאסטרי יריבו הרבה בניהם העונה. בנוסף מקס יהיה שם ובתקווה שגם פרארי ולואיס יתחברו ככל שתתקדם העונה… בקיצור, בניגוד לשנה שעברה אני מאוד מצפה לעונה הזאת - קדימה טוב שהתחיל :metal:t4:

נכון, אבל מצד שני לא היה ספק לרגע מי הולך לזכות באליפות. עם כל הכבוד לתחרות היצרניות, אני פותח טלוויזיה כדי לראות מאבק על אליפות העולם. למעט הזכייה הראשונה של מקס והאליפות של רוזברג לדעתי איזה 10 שנים לא הייתה תחרות עקבית.

רד בול הצליחו בתקופת הדומיננטיות של מרצדס לבנות איזה נראטיב של מרדף שהיה נחמד, מרגיש לי שבשנתיים האחרונות גם זה לא היה. נקווה שהעונה נקבל משהו טוב.

דווקא לא רואה את זה קורה, נוריס הוא הילד הטוב של הסבב.
פיאסטרי כן בעל אופי יותר לוחמני אבל צריך שהמירוץ יהיה סופר צמוד וזאק בראון ממש יאבד שליטה בשביל שהצמד של מקלארן יהפוך לסנה ופרוסט.

בגזרת הרוקיז רק הדג’אר הראה יכולת טובה אבל זה הגיוני.
אנטונלי אפילו העיד תוך כדי מקצה הדירוג על שינוי המסלול בין חום המסלול ואבנים באיזורים שןנים שלו, זה דברים שלומדים אותם עם הזמן.

זה הגריד למחר, כיף שיש פה שיח ואני לא לבד, רק תישארו :slight_smile:

איזה מירוץ פתיחה משוגע!!!

ארחיב עלין בהמשך אבל וואו ומזל טוב ללנדו על ניצחון ראשון וממש לא קל של העונה.

הלוואי מירוצי גשם כל השנה

מירוץ מעולה , עושה תיאבון להמשך השנה.
כמה דברים ששמתי לב:

1. וויליאמס נתנו סופ״ש מעולה, אומנם סאינס התרסק מהר מאוד אבל נראה שיש להם מכונית שיכולה להיות בטופ 5.
    בתור אוהד סאינס מקווה שימשיכו ככה.
  2. מעניין היה לראות את ההוראות למקלארן שהם יכולים להתחרות , כמו שכתבתי פיאסטרי לא פרייאר, היום זה לא הסתדר לו אבל לאורך העונה אני מאמין שיהיה קלאשים בינהם.
  3. אחלה קימי, נתן מירוץ ראשון מרשים מאוד בעוד רוב הרוקיז לא תפקדו.

יאללה למירוץ הבא

נהיגה אדירה של מקס כרגיל, הסתדר הכי טוב מכל הגריד על הצמיגים היבשים במצב הביניים עד שנכנס לפיט, אסטרטגית עצירות מושלמת של מקלארן עם נוריס מה שהביא להם בסופו של דבר את הניצחון, והישג מרשים מאוד לסיינז שהצליח להכנס בקיר בזמן סייפטי קאר.
מירוץ מרתק, אבל זו לא חוכמה כי הגשם טרף את כל הקלפים. אני עדיין סקרן מאוד לראות מה יהיה במירוץ “רגיל”. לתחושתי עדיין הרכב של מקלארן הרבה מעל השאר העונה.

אה, ואיזו עקיפה חולנית של פיאסטרי על המילטון בסוף, וואו!

אז מירוץ הפתיחה הגשום הבטיח וקיים, לנדו נוריס זוכה במירוץ הראשון של העונה באוסטרליה אחרי קרב עיקש עם חברו לקבוצה ועם מקס ורסטאפן ונראה שהשלישייה הזאת תיתן את הטון המרכזי העונה.

המירוץ נפתח בתאונה עוד לפני שהתחיל, כבר בסיבוב חימום הדג’ר הסתחרר וסייפטי קאר ראשון וזינוק מחודש

המירוץ הוזנק מחדש ומיד אחריו גם ג’ק דוהאן ולוסון מצאו את עצמם בחוץ וקצת אחרי גם הפתעה גדולה בדמות קרלוס סיינס, ובהמשך גם את ברטולטו ואלונסו הכריע הגשם, כולם סיימו את המירוץ.

ניהול הכניסות של מקלארן היה מרשים והתאים למצב שבו הגשם היה גבולי וההחלטה להישאר עם הסליקס עבדה נהדר גם כשהגשם חזר.

פספוס של פיאסטרי נתן למקס את ההזדמנות ללחןץ את נוריס ממש עד הישורת האחרונה אבל נוריס שמר על פעא של לפחות 5 מאיות וניצח.

מילה טובה לאנטונלי שמסיים 4 (ולא כמו בטבלה) לאחר שהעונש שספג בסוף בוטל לו, נהיגה רגועה שלו בים הרוקיז שעפים בגשם.

מירוץ הבא עוד שבוע בסין עם סופש ספרינט

הסופש בסין התבטא עד כה במיקוד בספרינט שהיה לפנות בוקר

לואיס שניצח את מקצה הדירוג של הספרינט ניצח גם את הספרינט עצמו וזכה בניצחון ראשון עם פרארי!

דירוג 10 המקומות הראשונים

היום יערך מקצה הדירוג למירוץ מחר בבוקר

פיאסטרי עם הפול פוזשיין לקראת מחר

האוסטרלי עשה את זה עם 8 מאיות יותר מהיר מראסל שיזנק מחר אחריו מהשורה הראשונה.
אחריהם יזנקו חברו לקבוצה של מקלארן, לנדו נוריס ומקס ורסטאפן.
אחריהם צמד הפראריז ובמקום השביעי הפתעה גדול בדמות הדג’אַר ואנטונלי הילד של מרצדס סוגר שמינייה.

מי שמאכזב מאוד עד כה זה ליאם לוסון שיזנק מחר אחרון עם הרד בול שלו.

מחר ב-9:00 המירוץ עצמו

מה שמירוץ אחד פלוס ספרינט אחד עושים… נראה שהשנה יהיה קרב רב רציני. לא רק ורסטאפן עם מישהו שמדגדג לו וזהו.

מחכה לתגובה של @Niro על המנצח בספרינט

לא רק בספרינט, גם בקוולי של הספרינט, רק כדי שוב לאכזב במאני טיים.
אני כמובן צוחק לגבי המילטון, הלוואי שיצליח בפרארי, רק שמישהו כבר יצליח בפרארי, אבל כמו שאנחנו רואים בסופש הזה, גם כשנראה שהם מצאו את ה- pace (שוב, גם במירוץ וגם בהקפה אחת של מקצה דירוג) הם שוב מאבדים את זה איכשהו. הציפייה שלי הייתה למקצה דירוג הרבה יותר דומיננטי מצידם. נראה איך ילך מחר.

דאבל פודיום למקלארן- פיאסטרי מנצח בסין

המירוץ הסיני יש לומר היה הרבה פחות מלהיב מהאוסטרלי ובסופו של דבר הסתיים כפי שיצא עם 1-2 של מקלארן וראסל על הפודיום.

מה כן אפשר להגיד על המירוץ? מירוץ של עצירה אחת וההחלטה של פרארי בסופו של דבר להכניס את המילטון ל-2 עצירות, היחידי בטופ 10 שעצר פעמיים.

הכניסה של המילטון אפשרה למקס אחרי זינוק גרוע לעקוף אותו ובעצם לתת למקס לעקוף אותו ולהיכנס לקרב עם לקלר אותו ניצח ההולנדי ביופי של עקיפה וכרגע הוא הכוח היחידי שיש לרד בול כי לוסון זה כואב לעיניים, בקצב הזה הוא לא ישרוד את סיבוב 10.

עוד מי שהיה לו מירוץ נהדר הוא באומן שממקום 17 היה יופי של עקיפות והצליח להתקדם עד מקום 10 ולתת להאס 2 נהגים בניקוד

עוד שבועיים, עוד בוקר והפעם יפן