טרי מעכשיו.
פרארי זה תרנגולת שלא מפסיקה להטיל.
מטורף!! אין לי מילים
לקלר וגאסלי נפסלו על משקל מינימלי נמוך מהמותר.
אצל המילטון נמצא ששחיקת הקרש מתחת למכונת הייתה קטנה מין המותר - 8.6 מ"מ במקום 9.
סיינס וסטרול יהנו מההפקר ונכנסים לנקודות
רגע, ומה עם הניקוד של הספרינט? נשמר או שגם זה הולך לפח?..
לא אין קשר, אחרי כל מירוץ/מקצה דירוג/ספרינט בודקים את המכונית ומקבלים אישור בנפרד
https://x.com/redbullracing/status/1905179285482279196
רשמי- יוקי מחליף את לוסון כנהג הבכיר השני של רד בול.
עכשיו השאלה האם לוסון ינהג ברייסינג בולס, יש שמועה שהוא יאבד גם שם את מקומו לטובת קולפינטו
כאילו שלא היו חסרות לרד בול צרות העונה, אז עכשיו נוספת לה עוד אחת…
קבוצה גדולה של מהנדסים מצוות המנוע של הונדה יעזבו את רד בול לאחר הגרנד פרי היפני, לקראת המעבר של יצרנית המנועים לאסטון מרטין בעונה הבאה.
ברד בול ניסו לשכנע את המהנדסים להצטרף לצוות של חטיבת המנועים של הקבוצה, שתתחיל לייצר מנועים בשיתוף פורד החל מהעונה הבאה, אך הם סירבו.
עכשיו רק נשאר עוד מעבר אחד מרד בול לאסטון מרטין…
קצת בדיליי, אבל אני לא מצליח להבין למה לוסון הוחלף.
סה"כ שני מירוצים, מחר הוא יזנק מקום אחד לפני טסונודה.
למה בעצם ויתרו עליו כל כך מהר?
סופ"ש מטורף של מקס שלקח את הפול והצליח לשמור עליו לאורך כל המירוץ, עם ניצחון רביעי רצוף בסוזוקה, והמשיך את היכולת הפנומנלית גם בראיון אחרי המירוץ
טעות קשה של מקלארן לדעתי שלא איפשרו לפיאסטרי לנסות וללחוץ את מקס בהקפות האחרונות.
סה"כ מירוץ דיי משעמם ללא אירועים מיוחדים חוץ מאותה תקרית ביציאה מהפיט.
אז נירו די סיכם את יפן, סופש מושלם של מקס שמוציא מהאוטו הבינוני של רד בול זהב.
רק אוסיף שמעבר לניצחון במירוץ ופול פוזישיין מקס גם קבע שיא מסלול אתמול עם הזמן הכי מהיר בהיסטוריה של סוזוקה שזה מטורף!!
בגזרת הרוקיז אנטונלי ובאומן ממשיכים להראות נהדר ולתבור נקודות כשהסופש גם האדג’ר מצטרף אליהם.
המירוץ היפני היה די משמים, עוד שבוע בחריין ובי לשעות בוקא מוקדמות
איזה יפה זה רד בול בלבן
אומנם ברוח החג לא יצא לי לראות את מקצה הדירוג מבחריין אבל בכל זאת נעדכן.
פיאסטרי לקח את הפול ויזנק היום ראשון.
החבורה של מרצדס מתמקמת ב-2 השורות הראשונות כשלקלר ביניהם.
גאסלי מסתמן עם פול נהדר סיים 5.
מקס סיים 7, סיינס סוף סוף מצליח להשתחל לטופ 10 שסוגר טסונודה.
היום ב-18:00 המירוץ
פיאסטרי מנצח בבחריין!
האוסטרלי שפתח ראשון הצליח לשמור על מיקומו וכך גם ראסל עם רכב שקירטע ברוב שלבי המירוץ בגלל אסטרטגית צמיגים רעה אך בכל זאת נהיגה שקטה שלו הצליח לשמור על מקומו בין 2 המקלארנים כשנוריס מסיים שלישי אחרי שלעומת ראסל אסטרטגית הצמיגים האדומים שלהם כשלה.
אז פרארי מסיימים 5-4 בהתאמה, מקס למרות פתיחה רעה מאוד על הצמיגים הקשים שהביאו אותן למקום האחרוו אפילו מתקן עם מדיום ומסיים אפילו 6 בעוד נהיגה מעולה.
גאסלי עם נקודות ראשונות העונה סיים 7, טסונודה למרות התנגשות עם סיינס שגרם לספרדי לסיים את המירותףץ, מצליח להביא נקודות ראשונות ברד בול ומסיים 9.
הצמד של האס אוקון ובאומן מסיימים במקומות 8 ו-10 ומביאים ניקוד כפול חשוב.
טבלת דירוג הנהגים:
טבלת דירוג היצרנים:
סופש הקרוב נשארים במפרץ ועוברים לערב הסעודית ולמסלול בג’דה.
איזה עונה!!
אהוד, אתה עוקב גם אחרי ה motogp? כי מארק מרקז קיבל אופנוע ראוי ופתאום אליפות זו לא מילה גסה…
מעניין אם עוד מישהו צופה בספורט המטורי החביב הזה.
בעבר עקבתי, אני מהתקופה של קני רוברטס ג’וניור שלקח אליפות ב-2000, לוריס קפירוסי, מקס ביאג’י, כמובן ולנטינו, אחר כך קצת ניקי היידן וחורחה לורנזו זה הגבול זמן שלי שנעצר מחוסר זמן
השעות הרבה יותר נוחות על פניו משל הפורמולה אבלּ באמת שזה עמוס מידי למעקב לאדם אחד נשוי בעל משפחה ועובד
מירוץ מעולה מלא תהפוכות ושינויים. פיאסטרי עם נהיגה חלקה שומר על המקום הראשון בשקט , ראסל בעוד פודיום בלי שנשים לב ודווקא מנוריס ציפיתי ליותר.
מה שאותי מטריד מאוד זה החוסר ביטחון ואפילו זלזול של הנהגים של פרארי במהנדסים שלהם, לקרלר מירוץ אחרי מירוץ מערער את ההחלטה של המהנדסים תוך כדי מירוץ. היום לשם שינוי זה קידם אותו עד ששמו לבן בסייפטי קאר אבל חייב להיות שינוי גישה שם. מכל הצדדים.
מקס לקח פול בערב הסעודית, 10 מאיות על פיאסטרי, ראסל 3 לקלר 4
נוריס פגע בקיר ב-Q3 יזנק 10
סיינס 6 סוף סוף הצליח להיכנס לעשירייה, גם המילטון, טסונודה, גאסלי ואנטונלי שם.
הגריד המלא
אגב לאנס סטרול שבר שיא לנהג פורמולה 1 הערב עם 75 הדחות ב-Q1 וזה עוד האוטו שאבא בנה.
על תלת אופן ממנוע לא הייתי נותן לו לנסוע
הקירות של ג’דה תמיד קשוחים
מחר ב-20:00
טוב, ראיתי עכשיו את Q3 ואין לי מושג מאיפה מקס הוציא את הסקטור הראשון הזה, הוא היה שם כל-כך מהיר שאפילו שני סקטורים איטיים יותר מהתוצאות שלו עצמו בהקפה הקודמת שלו הספיקו לפול. וואו.
אוסקר פיאסטרי מנצח את ג’דה ועולה לראש טבלת הנהגים!!
היה מירוץ טוב, לא מדהים גם לא משעמם, טוב.
בסיומו, למעשה אפשר להגיד בתחילתו אוסקר פיאסטרי מסיים ראשון, רושם ניצחון שני העונה ועולה לראש טבלת הנהגים על חשבונו של חברו לקבוצה לנדו נוריס.
המירוץ למעשה הוכרע בפנייה הראשונה שלו (יותר נכון בשנייה) פיאסטרי דחק את מקס בזינוק מחוץ למסלול, מקס כדי לשמור על ההובלה יצא עם כל 4 הגלגלים מעבר לקו המסלול וקיבל בצדק עונש 5 שניות אותו ריצה בפיטס בסיבוב ה-22 ואפשר לפיאסטרי לטפס לפסגה ולא לרדת ממנה עד לדגל המשובץ.
לקלר שהצליח לעקןף את ראסל סיים על הפודיום כששתי המכוניות של מרצדס מסיימות אחריו.
התאונה של גאסלי וטסונודה בתחילת המירוץ הוציאה את שניהם מהמירוץ ממש בהתחלה ואפשרה לאלבון והאדג’ר לסיים בנקודות.
ניקוד כפול ראשון לוויליאמס!
עוד שבועיים מגיעים למירוץ הראשון של אמרעקה בסבב, מיאמי USA
אי אפשר לדבר עם הרכב של מקלארן העונה. אם הייתה עוד הקפה גם נוריס היה על הפודים, ועוד 2 הקפות הוא היה כנראה עוקף גם את מקס. יהיו מדי פעם הבלחות של מקס או מירוצים גשומים ששם הכל פתוח, אבל אני לא רואה איך פיאסטרי או נוריס לא לוקחים אליפות העונה עם כזה רכב מפלצתי.