פורמולה 1 - עונת 2023-drive to survive

מירוץ מהפנט, בעיקר ב-20 ההקפות הראשונות. ורסטאפן והמקלארנים בקרבות מיקום ארוכים מאוד שהתפרסו על פני המון פניות, כשמקס מציג נהיגה הגנתית אגרסיבית מאוד ואפילו מצליח להחזיק את פיאסטרי מאחוריו למרות יתרון משמעותי של האחרון מבחינת מהירות (ו-drs כמובן). היה ברור שזה לא יחזיק לנצח אבל איזה כיף היה לראות את זה, ואיזה נהג חולני ורסטאפן.

כמו שכתבתי פה כבר לאחרונה - הרכב של מקלארן מפלצתי מדי העונה. אין דרך שהם לא לוקחים העונה 1-2 בנהגים אלא אם יקרה משהו מאוד קיצוני. מזל שמקס קיים כדי לתת להם קצת פייט פה ושם.

רשמי, קולופינטו מחליף את דוהאן באלפין לפחות ל-5 המירוצים הבאים החל משבוע הבא באימולה.

עכשיו בעיה כי זה יכריח אותי להיות בעד צרפתים שזה רע

לא ראיתי את הדירוג אז לא יכול לספר יותר מידי, פיאסטרי עם הפול פוזישיין.

זה הדירוג למחר:

אהוד לא ראית? ורסטאפן שיחק אותה.

למרות הכל זה של מקלארן, חזקים מאוד השנה

מירוץ מדהים של ורסטאפן, לא ברור איך הוא עומד עם המקלארנים ומצליח לשמור על הצמיגים שלו כך לאורך כל המירוץ. מודה שאחרי ה-sc האחרונה הייתי בטוח שזה יברח לו אבל הוא לא נתן להם שום צ’אנס להתקרב, מרשים רצח.

מירוץ מצוין גם לפרארי אחרי מקצה דירוג נוראי.
לא יודע מה אתכם אבל התגעגעתי לראות את וויליאמס מדגדגת את הצמרת, קבוצה שיש לה מקום חם בלב אצל כל מי שהתחבר לספורט הזה במהלך שנות ה90 כילד. אלבון עושה עונה אדירה עד כה.

שמעתי, לצערי לא ראיתי
חייב להשלים!

טוב השלמתי! ( בערך, יש באתר של F1TV תקצירים מעולים של חצי שעה, שווה ממש).

איזה מלך מקס!! עקיפה מהסרטים ויופי של מירוץ, צריך להגיד שהסייפטי קאר בכניסה לפיטס די סידרה לו את המירוץ.

כמו נירו ממש כיף לי לראות את וויליאמס בפתיחה נהדרת של העונה.

וכמה כיף שהוא חזר

https://x.com/AlpineF1Team/status/1924150489350037963

אחרי קרב עיקש עם בן קבוצתו, לנדו נוריס לקח את הפול פוזישיין הכל כך חשוב במונקו

העליונות של מקלארן נראה היום בבירור במקצה הדיריג של הגרנד פרי של מונקו, השאלה הייתה מי מבין נוריס או פיאסטרי יזכה בבכורה והשינוי דירוג ביניהם ב-Q3 היו נהדרים.

חוץ מהם אלבון עם עוד מקום בעשירייה ופרארי ינסו מחר לייצר לחץ על מקלארן.
מנגד מרצדס בדירוג לא טוב יצטרכו לשפר מחר הרבה כדי להיכנס לנקודות במסלול שעקיפות בו הן מצרך נדיר

כמה שלקלר טוב במסלול הזה, פשוט מדהים.
אחד ממקצי הדירוג היותר טובים שהיו העונה עם חילופי פול תכופים, כשכמעט בכל הקפה מישהו הצטיין בסקטור ספציפי.

מקלארן ממשיכים עם העונה החולנית שלהם. עם היכולת שלהם לשמור על הצמיגים לאורך מירוץ שלם אני לא צופה תחרות גם הפעם.

מירוץ מיותר… 5 הקפות מספיק לשעמומון שנקרא מונקו.

צריך לעשות אותו בחורף עם גשם, זה הסיכוי להציל את המסלול הכי דפוק בסבב.

כן, מה שמעניין במונאקו זה בעיקר הדירוג, אחר כך שעמומון מתמשך

מונקו ידוע כמסלול משעמם.
היה פה ניסיון מעניין של מקס להגיע למצב שהוא מנסה למשוך את הצמיגים, להיכנס מאוחר לפיטס כשהוא במרחק של 13 שניות מלנדו, זה כן היה מביא לו את המהפך למוביל המירוץ אבל ברגע שהוא לא הצליח והצמיגים החלו להישחק , הפער שהיה בשיא 10 שניות החל לרדת ולא הייתה לו ברירה להיכנס.

מפה והלאה לא ישתנה הרבה

הוא גם נתקע מאחורי האיטיים ואז לא הרוויח את הזמן להרוס את הצמיגים כמו שצריך, גם גמר את הצמיגים וגם לא הרוויח זמן.

לא נורא, היום יום שכולו ספורט, ג’ירו ד’איטליה, נגמר מקודם ה motogp בסילבסטון, בערב גמר היורוליג ומעל הכל משחק אחרון של בארסה לעונה.

יש גם טניס בשפע…בלי נדאל אבל עדיין מעניין…

נוריס מנצח את מונקו

דיברנו על המירוץ בסהכ בסיכום כללי במהלך המירוץ (היה נחמד! צריך לאמץ את זה) אבל בסהכ מונקו הוא המירוץ המשעמם של השנה.

דאבל פודיום כהרגל העונה למקלארן כשהפעם לקלר נכנס איתם.
מקס שהוביל בחלקים של המירוץ קיווה לנס עם סייפטי קאר או דגל אדום שינצל לו את אסטרטגית העצירה האחת שלו.

ראסינג בולס עם צמד נקודות כמעט היסטורי בעשירייה וגם וויליאמס עם עוד 2 מכוניות בטופ 10, תמיד כיף.

סופש הבא, סופש חג שבועות הסבב מגיע לברצלונה.

יחד עם חג השבועות שלא הייתי פנוי פספסתי לגמרי את הסיקור של הסבב בברצלונה אבל יאללה נמשיך הלאה

מאוד מעניין לטעמי לראות את השוואת העונה הקודמת באליפות היצרנים לזאת של השנה באותו שלב של העונה.

הנפילה של רד בול, העלייה המטאורית של מקלארן, זה שהקבוצות הקטנות אוספות הרבה יותר ניקוד השנה
רק רייסינג בולס נשארו עקביים.

סופש הבא הסבב מגיע לקנדה

זה שמקלארן דחפה חזק והתכוננה היטב לעונה הזו - היה צפוי ופומפם חזק, אבל הנפילה של רד בול למקום הרביעי אפילו אחרי מרצדס קשורה הרבה לטיב הנהג השני שלה, מתברר שסרחיו פרז למרות העונה האחרונה (שנה שעברה) הפחות טובה עדיין נהג מאוד טוב בסבב. וכשזה ורסטאפן לבד מול שניים זה תמיד יהיה מאתגר יותר…

בנוסף הנפילה של אסטון מרטין, לא השקיעו בכלל השנה רכב נוראי כולל נהג הבית שלהם, כמה שאלונסו ענק דפקו אותו השנה מאוד, נראה מה הם יכינו עם ניואי לשנה הבאה.

פרארי אומנם שני שוב אבל כמעט חצי מהניקוד, המילטון לא רעב, בא לעשות וי על פרארי וזהו.

וויליאמס חוזרת לעצמה וכיף לראות את האס עם כמה שאני שונא את אוקון הוא נהג ווינר ודוחף אותם יחד עם באומן קדימה.