פורמולה 1 - עונת 2023-drive to survive

מהההה? הייתי שקוע בטור… היה היום F1?

כן, היום היה המירוץ הזה שהמילטון נוהג בו טוב

הווללללקנברגגגגג

1-2 מקלארן כבר ידוע מראש, נוריס עם ניצחון בריטי מרגש מאוד, פיאסטרי עם עונש 10 שניות איבד את ההובלה.

מקס שזכה בפול אתמול פתח טוב אבל פיאסטרי עקף אותו סיבוב 7, בהמשך הוא הסתחרר ירד מקום 9 סיים 5.

חוץ מזה נהיגה מעולה של המילטון שסיים “רק” 4 והכובב של המירוץ ממקום 19!!! למקום 3!! אחרי 239 מירןצים בסבב פודיום ראשון בקריירה..ניקו הוללללקנברגג

מרגשששש

היה מדהים לראות שלמרות שזה מעמד מרגש ברמות עבורו, הוא שמר יחסית על איפוק (לפחות לתחושתי).
הרגשתי שהתרגשתי יותר ממנו בסך הכל, היו לי צמרמורות.
עם כמה שאני טיפוסי מאז ימי שומאכר ושנות ה 2000 המוקדמות, יכול להגיד שממש לא רציתי שהמילטון יעקוף אותו בסוף.

סך הכל היה מירוץ מאוד מעניין, חבל לי על פיאסטרי (היה עצבני מאוד בעמדת הראיונות) עם טעות דבילית שהפסידה לו את המירוץ - הוא מאוד קר רוח, רוצח שקט וזה לא מתאים לו, אבל אני מאמין שהוא ילמד מזה.

יש דעות על הסרט של אפל?

עוד לא ראיתי אבל קראתי ביקורות סופר חיוביות בקבוצות של F1 בארץ ובחו"ל, אפילו של כאלה שהיו סקפטים לגביו.
מחכה להזדמנות לראות

רעידת אדמה: כריסטיאן הורנר פוטר מרד בול, פיטורים מיידיים.

פיטורים מטורפים

לורן מקיז יחליף את הורנר. היה מספר 2 בפרארי עד לא מזמן והגיע לרד בול לנהל את המחלקה הצעירה, עכשיו יחליף את הורנר.

הדיבורים על העזיבה של מקס בסיום העונה הזאת, יצור הרכב שבאמת ברמה שלא מתאימה לאף נהג חוץ ממקס.

האם זאת תחילתה של השקיעה..

הזנחה? מאיפה זה הגיע? מה הם חשבו שאם יש להם את הנהג הטוב בעולם הוא יכול להתניע בימבה? כאילו, אי אפשר לישון על האף בטח כשרדבול לא העשירה ביותר בסבב.

מוזר מאוד. אולי גם להם שיעמם המירוצים עם העליונות של רדבול, רק החלפנו את זה עם העליונות של מקלארן אז בגדול השעמום אותו שעמום.

כמה מילים בנושא הורנר

אוריאל בן חיים

כריסטיאן הורנר חתום על חלק גדול מההצלחה של רד בול. היה בקבוצה מתחילת הדרך. ברגעים הטובים וגם בפחות.

מאז שהתפרסמה הידיעה ראיתי מספר תגובות מתרעמות ששאלו למה פיטרו אותו (בקטע של לא זכרו לו חסד).
אני רוצה להזכיר שבין 2014 ל-2020 רד בול הייתה תחרותית במסלולים נבחרים. המנוע של רנו שהיה איתם ברוב התקופה לא היה מספיק תחרותי או אמין. אז אי אפשר לטעון שאין כאן שנות חסד.

ועם זאת, בשנתיים וחצי האחרונות, מאז פטירתו של מייסד החברה, דיטריך מטשיץ, הקבוצה נקלעה לסופת טורנדו פוליטית והתחלקה ל-2 מחנות מרכזיים.
על פי השמועות שהתפרסמו, הורנר ניסה להשתלט על הארגון.
הרבה אנשים מפתח עזבו אותה לקבוצות אחרות, כולל אחד אדריאן ניואי.
רד בול בטיפשותם ניסו להקטין את תרומתו כשהתפרסמה ההצהרה על העזיבה שלו.

לדעתי הצנועה, מדובר בספינה טובעת. השאלה האם רב החובל החדש יידע למנוע את זה (מקסימום שישים אצבע בחור :rofl:)

הבחורה המבריקה המנהלת את הכניסות לפיט ואת אסטרטגיית הצמיגים עדיין שם?

חנה שמידט, עדיין שם.
כיום מנהלת אסטרטגית המירוץ של הקבוצה