ריאל מדריד פותחת את המסע אל עבר הגביע ה-14 במשחק חוץ קשה במיוחד בעיר האורות (22:00, שידור בספורט5) בסגל חסר נגד קיילור וחבריו שמגיעים ללא הטריו ההתקפי הרגיל. בייל והזאר צפויים לשחק יחד. ואנחנו צפויים להתרגש מחדש
ריאל מדריד מתחילה את המסע לעבר הגביע ה-14 שלה. לאחר שנת הפסקה, אלופת אירופה הנצחית חוזרת להסתער על הגביע עם האזניים הגדולות. וברצינות - כמדי שנה הייתי כותב לקראת העונה השבפתח - “זו עונה חדשה אך עם אותה מטרה נצחית - זכייה בעוד גביע אירופה” (בספרדית זה נשמע יותר טוב). מבחינתי, אין אוהד ריאל מדריד שלא מציב את הגביע שכה מזוהה איתנו - כמטרה מספר 1. אין אוהד שלא מאמין בזה שסרחיו ראמוס יניף את הגביע ולא חשוב כמה תקלות יש בדרך ושהקבוצה לא מושלמת. שוב פרפרים בבטן, שוב צמרמורת. אני זוכר בכל המשחקים הגדולים של הקבוצה בחמש השנים האלה, 2013 עד 2018, איך בכל ערב התקבצנו האוהדים לראות את המשחקים בפאב ביחד ולמרות קשיים, דרמות, הרבה משחקים עם “סבל” - תמיד ניצחנו. הגולים של רונאלדו, הווינריות של זידאן, ההתעלות של ראמוס ומרסלו. מה יהיה הפעם? התחדשתם כבר בחולצת ליגת האלופות של העונה החדשה?
סטטוס ריאל:
ריאל מדריד מתחילה את המסע אל עבר הגביע ה-14 שלה, כבר אמרנו, “ליגת האלופות וריאל מדריד זה משהו מיוחד” (רפאל ואראן), עונה מספר 50 במפעל - יותר מכל קבוצה אחרת, במשחק הכי קשה שיש בשלב הבתים הזה - נגד פאריס סן ז’רמן בצרפת, אם כי בואו נודה באמת ולאור ההיעדרויות בהתקפה זה אולי טיימינג טוב. הלחץ ירד, מעט, לאחר הניצחון 2:3 על לבאנטה אלא שמחצית שנייה זוועתית שוב הותירה סימני שאלה ובעיקר סימני קריאה - הקבוצה חייבת לדעת לשחק טוב יותר לפרק זמן ארוך. “אני בטוח שנכבוש יותר ונספוג פחות”, אמר זידאן כבר בשבת - אז זה הזמן להתחיל. אחרת, יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי. אין זמן לעוד החמצות מסמרות שיער, אין זמן לעוד סגירות לא טובות בהגנה. ריאל צריכה להיות ב"מוד צ’מפיונס", תרתי משמע. הסגל, כמובן, רחוק מלהיות מושלם.
על היעדרותם של סרחיו ראמוס ונאצ’ו המושעים ידענו עוד מזמן וכנ"ל לוקה מודריץ’ הפצוע, מה שמגביר עוד יותר את התלות בקאסמירו הכל-יכול, אך פצוע חדש הצטרף לרשימה - מרסלו. לצידו של רפאל ואראן ישחק אדר מיליטאו בהופעת בכורה בהרכב והוא נזרק למים העמוקים, בעוד מנדי מהמעט שראינו נראה שחקן רגוע, מהיר וחזק. ואראן שנרגש תמיד לחזור למולדתו ודיבר על יוקרת המשחק, יצטרך להיות בשיאו ולכון את החבר’ה. “אני חושב שאנחנו מחפשים עוד את האיזון שלנו”, הודה במסיבת העיתונאים לקראת המשחק. בכל מקרה, זה הזמן של שחקני הרכש שמיעטו להשתלב עד עכשיו, חד וחלק.
אסור לדבר ככה, בטח לא כאוהדי ריאל מדריד, אך לא הכל שחור - ממש לא. הכדורגל של חאמס רודריגס מצית את הדימיון, לדוגמא. קארים בנזמה כבש 14 שערי ליגה ב-14 המשחקים האחרונים וברור שהוא מרגיש בנוח תחת זינדין זידאן. ומעבר לכך: אדן הזאר יפתח בהרכב כפי שגילה זידאן - “אני חושב שהוא מוכן לאחר שעשה כמה אימונים נוספים”, כשהמאמן הוסיף שהוא שחקן הכרעה לכל דבר והוא צופה לו עתיד אימתני במדריד. יחד עם גארת’ בייל ששב לאחר ההשעייה נגד ויאריאל ונראה נפלא הקיץ, בהחלט אפשר לדמיין חולייה התקפית עם המון מהירות וחוש לשערים - בייל בימין, הזאר בשמאל וקארים באמצע. “B-B-H, חשבת על זה עכשיו, זה נשמע נפלא!”, אמר זידאן בחיוך כשנשאל על כך במסיבת העיתונאים אך נראה שזה מה שיקרה. הזאר מעולם לא הצליח בליגת האלופות, הגיע בסה"כ לחצי גמר אחד ב-2013/14 וזהו-זה, שנתיים בצ’לסי בילה רק בליגה האירופית, הוא מוכן לדבר האמיתי. שנים שלא היה לנו שחקן עם דריבל כזה על שטח קטן, ומהירות כזו באגפים, אולי מאז עונת הדסימה. גם בייל מודל 2019/20 מסוכן.
לשמר את המחצית הראשונה בבקשה
סביר להניח שהגנה טובה לא תהיה לנו, וריאל, אם נשים בצד את העונה האיומה אשתקד - שמרה על שער נקי רק פעמיים בנוק-אאוט בעונות 2016/17 - נגד אתלטיקו מדריד בחצי הגמר בברנבאו (0:3) וכן ברבע הגמר נגד יובנטוס בטורינו. אז מעבר לכך שרצוי להמשיך את הרקורד המעולה בניצחונות החוץ, הציפייה היא שההתקפה תכריע את המשחק. לא כמו עד עתה, ש-22 איומים מול ויאדוליד הספיקו לשער בודד כשגם נגד לבאנטה היו החמצות מסמרות שיער (ולזיזו אין שיער). בנזמה, חייבים לומר, לצד הרקורד הנפלא שלו - נמצא במבחן. הוא לא כבש מעולם בקריירה נגד פ.ס.ז’ (פגש אותה תשע פעמים - הוא שיחק בליון, זוכרים?) ועדיין למרות יכולת נפלאה שלו פה ושם - קשה לסמוך עליו שייתן גול במשחק גדול, שיעשה שער ממצב אחד, אז שבעיתונים ייחכו עם ה"מוד כריסטיאנו" בבקשה.
זידאן (מסיבת העיתונאים המלאה - קליק) אמר על המשחק: “הציפיות גבוהות מצד שתי הקבוצות, ברור שעלינו להשתפר, זו תחילת העונה. התחלנו את העונה בצורה טובה לדעתי, למרות הכל. בנזמה מצוין וגם חאמס, הוא יכול לשחק במגוון עמדות, אבל נראה מה יהיה. כולם חשובים”. מעניין לראות האם זיזו יפתיע עם לוקאס שעוזר המון בהגנה, כאשר האופציות של פדריקו ואלוורדה לא אפשרית שכן הוא פצוע ומאגר הקשרים שלנו לא קיים. מעבר לכך, צריך לזכור שביום ראשון מחכה לריאל מדריד עוד משחק חוץ ענק, נגד סביליה. מעבר לחלוקת הכוחות, היא תוכל לקבל תנופה אדירה. זידאן לא שכח את האיש שעומד בין הקורות של היריבה ואמר: “אני מעריץ שלו ומאחל לו את הטוב ביותר, זה ברור, אחרי המשחק מחר”.
אנחנו נספר לכם נתון די מעודד - ריאל לא הפסידה ב-11 המשחקים האחרונים שלה נגד צרפתיות (8 נצחונות ו-3 תוצאות תיקו) מאז ההפסד בשמינית הגמר ב-2009/10 נגד ליון במשחק החוץ, אבל בקבוצה שלנו חולמים בגדול, גם אם תיקו זו נראית תוצאה לא רעה. אותו רצף שהחל עם מוריניו על הקווים ב-2011, שיפר משמעותית את הרקורד על אדמת צרפת שעומד על שישה ניצחונות, שלוש תוצאות תיקו ושישה הפסדים. ריאל ניצחה ב-27 מ-41 משחקיה האחרונים באירופה והפסידה 7 פעמים בלבד - 3 מהן אשתקד. בקיצור, זה הזמן להוכיח. במשחקים האלה, ההמנון הזה, גם אם לא מדובר בשמינית הגמר - המוטיבצייה בשמיים, זה לא השיעמומון והשנ"צ נגד לבאנטה או ויאדוליד. בואו נראה אם יש לריאל מדריד עם מה לצאת למלחמה והאם הקבוצה הזו תעשה אותנו גאים שוב. ישראל בוחרת? אנחנו בחרנו בריאל מדריד. חג אלופות שמח.
B-B-H - בייל-בנזמה-הזאר. איך זה נשמע לכם?
ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, רפאל ואראן, אדר מילטאו, מרסלו (C)| לוקאס ואסקז, קאסמירו, טוני קרוס, גארת’ בייל| אדן הזאר (חאמס רודריגס) וקארים בנזמה
מה המצב פ.ס.ז’?
פאריס סן ז’רמן, שכבר ממש לא מתרגשת מהאליפות המקומית, מגיעה למשחק כמובן מהמקום הראשון בטבלה עם ארבעה ניצחונות והפסד בחמשת מחזורי הפתיחה - מה שכמובן לא אומר יותר מדי. ביום שבת האחרון השיגה 0:1 סופר-דרמטי על שטרסבורג רגע לפני הדבר האמיתי, כשכובש השער היה ניימאר, ניחשתם נכון, זה שהמאיס את עצמו על כל העולם אבל חזר כמו גדול (אלא אם כן תשאלו את האוהדים שהמשיכו למחות נגדו בכל דרך אפשרי) כשבמשחק הבכורה שלו העונה כבש בחצי מספרת ברגע האחרון ואמר: “זה נכון שרציתי לעזוב את הקבוצה אבל כעת אני מחוייב לה. אני מבין שמעתה ואילך כל משחק עבורי יהיה כמו משחק חוץ”. עוד היילייטים גדולים היו הופעת הבכורה של האקס האהוב קיילור נאבאס (סיפק מספר הצלות לא רעות) בין הקורות וכן של מאורו איקרדי. מיותר לציין שדני אלבס כבר לא שם (הפסד מקצועי) וגם בופון (הרפתקאה קצרה). האם היא תעשה את הקפיצה מהעונה שעברה?
“אני לא רוצה לראות פה יותר קבוצת כוכבים, מי שלא יעבוד קשה - לא יהיה כאן יותר”, אמר הבעלים נאסר אל חלאיפי בזעם באחד הראיונות על סאגת ניימאר. קיץ לא פשוט, שהסתיים בטעם טוב, עבר על אלופת צרפת שסיימה את העונה שעברה עם הפסד בגמר הגביע ושרשרת הפסדים, פשוט כולם חיכו שהעונה הזו תסתיים. אופרת הסבון של ניימאר מתחה את כולם - מהשחקנים בחדר ההלבשה, האוהדים כמובן, המאמן תומאס טוכל וגם המנהל המקצועי לאונרדו. את העלילה אתם מכירים בעל פה - מו"מ ארוך ומתיש עם ברצלונה, שחקן שרצה להחרים אימונים ובפתיחת העונה אף לא שותף בהחלטת המועדון עד שהכל יתבהר. העצבים על ניימאר, שלבסוף נשאר, דחקו הצידה את צירופם של אנדר הררה ממנצ’סטר יונייטד, פאבלו סארבייה לאחר עונת שיא במדי סביליה (23 שערים ו-17 בישולים) וכמובן קיילור ואיקרדי שצורפו במהלך בזק עם סגירת חלון ההעברות. בעיר האורות הפעם הנמיכו פרופיל והאם יוכלו להיות צנועים ולהצליח סוף סוף במפעל החשוב מכל, זה שהם הודחו בו שוב ושוב ושוב בשלב שמינית הגמר? (ברצלונה, ריאל מדריד ואשתקד אפילו מנצ’סטר יונייטד).
לקראת המשחק הקרוב פאריס תצטרך לשנות את עורה. ניימאר מושעה ולא יכול לשחק, זכר לטענות הקשות נגד אופ"א בעוד פצועו לאחר הגומלין נגד היונייטד בצרפת (הפסד מביך 3:1), וגם קיליאן אמבפה בחוץ - זכר לפציעה שהשביתה אותו ואת אדינסון קאבני מאז הניצחון 0:4 על טולוז. השניים לא שיחקו ביום שבת על אף שחזרו לאימונים בהדרגתיות. אריק צ’ופו-מוטינג קיבל את האשראי בהרכב ונראה לא רע אך נראה שאת מקומו יתפוס איקרדי שמגיע אחרי עונה חלשה מצד אך אחד הוא לא איבד את היכולת להבקיע מן הצד השני. בעונה שעברה כבש ארבעה שערים בשלב הבתים ובמדי אינטר ולא כדאי להסתבך איתו. כמובן שגם די מאריה שם, כובש שער הניצחון בסופר קאפ נגד ראן בכדור חופשי (פוסט מרגש), והוא רושם ציון דרך ענק עם משחקו המאה באירופה.
ניימאר מחויך, איקרדי מתאקלם
הצרפתים מצד אחד מציגים מאזן אימתני בשלב הבתים - לא הפסידו במשחק בית מאז 2004, אז הייתה זו צסק"א מוסקבה שחזרה מעיר האורות עם כל הקופה. ב-2017/18 פ.ס.ז’ סיימה עם 25 שערי זכות - שיא מפעל עד היום, אך מצד שני היא קורסת ברגע האמת. בשנה שעברה ניצחה פ.ס.ז’ את ליברפול במשחק הבית וגירדה תיקו עם נאפולי אך נכנעה ליונייטד כמובן. באף אחד מששת משחקי הבית האחרונים היא לא שמרה על שער נקי. מנגד הם כבשו בכל 24 האחרונים שלהם. הרקורד שלהם נגד ספרדיות בבית - 7 נצחונות, 5 תוצאות תיקו ו-3 הפסדים. בולט כמובן - הניצחון ההוא על ברצלונה. אז פאריס תרצה לוותר קצת על הכדורגל היפה כדי לנצת. לצד המאמן תומאס טוכל הגיע גם מרקו וראטי, למסיבת העיתונאים, אחד מאלה שצריכים להוסיך את הקשיחות והחוסן המנטאלי, אך לא תמיד עומד בציפיות. כשהקולות ברורים - אנחנו חזקים יותר מהעונה שעברה.
טוכל אמר: “אנחנו נהיה קבוצה שיוזמצת, ריאל מדריד חזקה מאוד ובעלת ניסיון רב במפעל. אני מקווה שנשחק מהר ונמצא פתרונות אך צריך לזכור שזה רק המשחק הראשון ושום דבר לא הוכרע”. המאמן התעלם באלגנטיות מהשאלה על דבריו של לאונרדו על ניימאר וניסה לשמור את הקלפים בחזה לגבי איקרדי. כמו כן הוא החמיא לבנזמה ואמר שהיכולת שלו מהמשחק האחרון הייתה מפחידה ושקשה לשמור עליו. “עלינו ללמוד מהטעויות בעונה שעברה”, הוסיף המאמן. וראטי הוסיף: “אנחנו לא רוצים להיפרד מהמפעל כמו בשנה שעברה. יש קבוצות מנוסות אבל אנחנו ניתן הכל. אנחנו לא חושבים על מה שקרה נגד מנצ’סטר יונייטד גם אם זה נמצא איפשהו בזיכרון. ההיעדרויות? השחקנים האלה עושים את ההבדל, אבל יש לנו שחקנים אחרים חזקים מאוד”.
“המוטיבציה של קיילור נבאס:” ברור שזה משהו מיוחד בשבילו. הוא היה שוער זמן רב במדריד והצליח מאוד בקבוצה הזו. עמדת השוער היא מיוחדת מכיוון שהוא צריך להטמיע רק את הטעויות שלו אבל הוא מאוד נפשי חזק, זו הסיבה שהוא שיחק במדריד ואני שמח שהוא איתנו. הוא תמיד מחייך, בשלווה, עם אנרגיה ורוח נהדרת. "מצבו של פ.ס.ז ': חסרים לנו שחקנים ומדריד גם ובטח ניצור עם קבוצה שמסוגלת לוותר על הצרפת של מדריד, ניצחנו חמישה משחקים ו זה נותן לנו ביטחון. היעדים השנה: "אנחנו יכולים לעשות יותר טוב מאשר בשנה שעברה, יש לנו שחקנים חדשים והרווחנו את המנטליות, האישיות והניסיון. זה משחק מיוחד אך לא מכריע ומדריד חזקה מאוד בתחרות הזו. “הסכנה של בנזמה:” אם הוא היה במדריד כבר 25 שנה. ראינו אותו נגד הלבנט וזה מפחיד. בנזמה הוא אחד השחקנים המוערכים בעולם. זה מעמד גבוה, קשה מאוד להתגונן מכיוון שהוא לא משחק רק תשעה, זה הולך לצד, בכל מקום. יש לו איכויות רבות ועושה מרכזים, הולך טוב בראש … מה עוד אני יכול להגיד!
רצה הגורל והופעת הבכורה של קיילור נאבאס, השוער היחיד בהיסטוריה שזכה שלוש פעמים ברציפות בליגת האלופות - תהיה דווקא נגד האקסית, ריאל מדריד. טוכל אמר על כך: “ברור שזה יהיה מיוחד עבורו, הוא שיחק שם זמן רב והצליח מאוד בקבוצה. עמדת השוער קשה מאוד. הוא חזק מאוד ברמה הנפשית, זו הסיבה שהוא החזיק מעמד כל כך הרבה זמן בריאל מדריד ואני שמח שהוא איתנו. הוא תמיד מחייך, עם אנרגיות ועם רוח נהדרת”. נבאס עצמו נשאל על כך ביום שבת ואמר שאין לו רגשות נקם עם כל הכבוד לכתבות בתקשורת הספרדית על “קרב פנים אל פנים” מול טיבו קורטואה. קיילור אמר: “הייתה לי תקופה נפלאה במדי ריאל מדריד וחווינו הצלחות גדולות אבל אני רוצה לתת הכל למען פאריס ולהצליח כאן”. אל תתפלאו אם קיילור, שוער נפלא שתמיד היה שם במאני טיים - ינעול את השער, כמיטב המסורת של האקסים. ובהחלט יהיה מוזר לראות אותו בצד השני.
פאריס סן ז’רמן - הרכב משוער: קיילור נאבאס| לייבין קורזאווה, טיאגו סילבה (C), דיאלו, חואן ברנרט| מרקו וראטי, מרקיניוס, אנדר הררה, | אנחל די מאריה, פאבלו סארביה ומאורו איקרדי
היסטוריה ומפגשי עבר:
רק לפני שנתיים פגשנו את פאריס סן ז’רמן לצמד משחקים מטורפים ובלתי נשכחים בשמינית הגמר. הצרפתים מעיר האורות הגיעו נפוחים למדי עם קיליאן אמבפה וניימאר בהתקפה, כשמולה ריאל מדריד בעת משבר כשזידאן אפילו אמר איי שם בפברואר: “ברור שהעתיד שלי תלוי במשחקים האלה”. הצרפתים אפילו הובילו בברנבאו משער של ראביו אלא שלפני המחצית טוני קרוס סחט פנדל וכריסטיאנו השווה. המחצית השנייה הייתה בקצב מסחרר והגאון הצרפתי ניצח את המשחק עם חילופים מעולים - לוקאס ואסקס ומרקו אסנסיו שיפרו את משחק האגפים. בדקה ה-83 אסנסיו העביר כדור רוחב וכריסטיאנו כבש עם הברך, וזה לא נגמר שם. ריאל, כמו אלופת אירופה הגאה, כבשה שער נוסף וסופר חשוב - מרסלו היה זה שהגיע למסירה של הספרדי ובעט מכל הלב לרשת (1:3) כשהוא גולש לעבר זידאן המאמן אהוב בתמונה מרגשת - אהבנו! לגומלין הגיעו הצרפתים ללא ניימאר הפצוע וללא אמונה. כריסטיאנו החליט - זה נגמר, כשכבש שער בנגיחה אחרי בישול של לוקאס מצד שמאל, קאבני השווה אך המילה האחרונה הייתה של קאסמירו בשער עם לא מעט מזל, 1:2 לריאל וניצחון כפול - כך זה קרה .
הקבוצות נפגשו גם בעונת 2015/16 בקרב ברור על ראשות הבית כאשר שחטאר דונייצק ומאלמו שימשו רק כתפאורה. במשחק בצרפת לא נפלו שערים בדרך ל-0:0 די משמים כשריאל מתקשה מאוד ללא בייל, בנזמה ומודריץ’. בברנבאו זה לא נראה טוב יותר אך קיילור היה בשיאו וריאל עקצה בזכות אלילת המזל. בדקה ה-33 מרסלו נפצע והמדרידיסטאס תפסו את הראש אלא שכעבור שתי דקות נאצ’ו שכלל לא היה אמור לשחק, ניסה למסור לרחבה והטעה את השוער קווין טראפ שהפקיר את השער, 0:1 קטן-גדול עם שער מוזר. מנגד, במפעלים האחרים והפחות חשובים - ריאל מדריד לא ממש ליקקה דבש.
בתחילת שנות ה-90, פעמיים בשלב רבע הגמר - הצרפתים הדיחו את ריאל מדריד. זה קרה בגביע אופ"א ב-1992/93 כשניצחון 1:3 במדריד היה בהחלט אמור להספיק - בוטראגיניו, זאמורנו ומיצ’ל - בדקה ה-90 - כבשו (ז’ינולה כבש לאורחת) בגומלין הייתה דרמה מטורפת. ריאל ספגה פעמיים בעשר הדקות האחרונות, זאמורנו כפה הארכה עם שער בדקה ה-90 אך אנטואן קומבוארה הבלם קבר את ריאל מדריד עם שער עם הבאזר. כעבור שנה ריאל הייתה יכולה לנקום והפעם בגביע אירופה למחזיקת גביע אלא שהצרפתים ניצחו בברנבאו בזכות שער של ג’ורג’ וואה. בוטראגיניו העלה את ריאל ליתרון והפיח תקווה אך הצרפתים השוו וריאל הודחה. רק נגד מונאקו (עשרה משחקים) שיחקה ריאל מדריד יותר פעמים מבין הקבוצות הצרפתיות. בשמונת המשחקים עד עתה - 4 ניצחונות לריאל מדריד (50%), 2 תוצאות תיקו (25%) ועוד 2 ניצחונות לפאריס סן ז’רמן (25%), יחס שערים 9:11 לטובת ריאל.