(בתמונה: פליק רואה את התמונה הבאה ומבין את הטעות שהוא עשה כשהוא פתח את הפה על פרמין)
הנה זה בא, הנה זה מגיע, הנה מתקרבת בצעדי ענק השעה שכולנו חיכינו לה בקוצר רוח, בציפורניים כסוסות ובשיערות תלושות - חזרתו של ג’רארד פריקינג מרטין למשחקים רשמיים. יחד איתו - שאר הקבוצה, המועדון, והשעשועון הכיפי שאנחנו משחקים כבר פתיחת עונה רביעית ברציפות - “מי רוצה להיות רשום בקבוצה?”. שעשועון כל כך מצליח שכבר יש לו סדרה בת - “מתי לעזאזל חוזרים לקאמפ-נואו?”
למרות הבעיות הידועות, ברצלונה תפתח את העונה במצב לא רע בכלל יחסית. הדגש בגלל שזה יחסית לאיך שהעונה הקודמת נפתחה, ו…כולנו יודעים איך היא נגמרה - באפנדציט של פראן. אז לא ברור למה אפשר, למה צריך, ולמה מותר לצפות מהעונה הקרובה. אם את העונה הקודמת ברצלונה התחילה עם ציפיות נמוכות, את הנוכחית היא תתחיל כאלופת ספרד הגאה, מחזיקת הגביע, מחזיקת הסופר-קופה הספרדי ומחזיקת שיא כמות השחקנים בסגל הרחב שקוראים להם “פרננדז”. בקיצור - אי אפשר לדעת עם התקף הלב המתמשך הזה שנקרא “פוטבול קלוב ברסלונה”. ועוד בתוספת ההגנה הגבוהה. ואראוחו.
(בתמונה: גרסיה מתרגל לשמש כי הוא מבין שהוא לא יראה את הגג בקאמפ-נואו עד עונת 40/41)
בברצלונה ייעדרו, ככל הנראה, מארק ברנאל ורוברט לבנדובסקי (טוב טוב, גם טר-שטגן, בסדר). אולמו, שחש אי נוחות בעקבות הצמד של פרמין מול קומו בגביע גאמפר, צפוי להיות כשיר. מי יחליף את הפולני הקדמי? שאלה טובה, שתוכל להיענות רק אחרי שנדע האם ראשפורד יספיק להירשם עד המשחק מחר. אם לא? אולי פראן, אולי אאא"פ, אולי אולמו, אולי ראפיניה. לכו תדעו. בשער הבעיה אחרת - במידה וגרסיה לא יירשם, ברצלונה תעלה עם הפולני האחורי, שינסה להוכיח שפולנים גם נעים מהר יותר בחום. או מהר. או בכלל.
העמדות הנוספות שראוי לשים עליהן עין מעכשיו והלאה ולא רק במשחק הקרוב, הן העמדה של פרמין (אולמו לפעמים מתארח שם יותר מדי, משום מה), במיוחד אחרי דבריו ההזויים לגמרי של פליק, ועמדת הבלם לצידו של קובארסי קשישא. האם מי שיאכלס אותה יהיה רונאלד “פחד אלוהים” אראוחו? אנדראס “שיט יש לי קקי וקרע ברצועה” כריסטנסן? אריק “מישהו יכול להסביר לי לעזאזל מה העמדה שלי??” גרסיה? או…שמא…האיש והאגדה? עוד כ-25 שעות נדע.
כל השאר ידוע - קונדה יעלה עם עיצוב שיער פסיכוטי כלשהו, באלדה יחרוך את האגף אבל גם את תאי המוח האחרונים, פדרי יצטרך לעשות את התפקיד שלו וגם את של פרנקי שיעלה יחד איתו, לאמין יהיה אגואיסט וגאון בו זמנית, וראפיניה ידרדל את דרכו לשער ו/או בישול.
בקשר ליריבה - אני יודע בדיוק על 2 דברים שעברו על מאיורקה בקיץ: הם החתימו את פבלו טורה, והם התעניינו/מתעניינים בהקטור פורט. לגביי הראשון - נותר לי רק לאחל לו בהצלחה ושיימכר ממאיורקה בהקדם לאיזו ברייטון תמורת 80 מיליון ככה. לגביי השני - לא ברור האם ההתעניינות ירדה כי איניגו עזב את ברצלונה, כי ברצלונה לא רוצה למכור/להשאיל בלי קשר, כי פורט לא רוצה מאיורקה, או כי הדוגמן איחר גם בלענות לטלפון מהאי.
אז אם מישהו יודע יותר ורוצה להרחיב - הדלת פתוחה.
מועד המשחק: שבת, 20:30
אצטדיון: סון מוש
ישפוט: מונוורה מרטינס
ייעדרו: לבנדובסקי, טר-שטגן, ברנאל(?), שצ’זני(?), ראשפורד(?), בארדג’י(?)