מחזור 1: פותחים את העונה עם 3:0 על מאיורקה בסון מוש (ראפיניה, פראן, לאמין)

נו, לפחות זה מסביר למה ליאור לא תופס ממנו… :joy:

אבל הכי שוס פה זה שאם אתה לוקח את כל השחקנים ב-20 שנים האחרונות בגיל 18, השחקן שהכי קרוב למסי זה ימאל.
איכשהוא זה הפך להיות בעוכריו.

אגב, עוד משהו משעשע/הזוי בסיפור של לאמין - מבחינת המועדון, הכניסו אותו לעניינים לאט

הוא התאמן עם הבוגרים כבר בתחילת העונה השנייה של צ’אבי, בספטמבר 22 - כלומר בגיל 15 וחודשיים
אבל רצו לקחת את העניינים לאט כאמור, ולכן הוא קיבל דקות משמעותיות רק בעונה השלישית של צ’אבי

הדוגמה שתמיד קופצת לי לראש בהקשר של שחקני על שפרצו בגיל צעיר במיוחד היא ווין רוני
אז הלכתי לבדוק, ואת הופעת הבכורה של רוני באברטון הוא ערך בגיל 16 ועשרה חודשים

רק שלרוני בן ה-16 היה גוף של מלגזן בן 32, מה שללא ספק תרם להחלטה שהוא כבר מוכן לליגה של הגדולים. יאמל ‘סתם’ ממש ממש מוכשר.

מה שהכי מטורף זה שאנשים לא קולטים שלאמין בן ה-18 שחקן טוב יותר ממסי בן ה-18, בדיוק כפי שלאמין בן ה-17 היה שחקן טוב יותר ממסי בן ה-17.

לצערי זה כנראה יגמר בקרוב, כי בגילאים האלה מסי התחיל בדיוק התחיל את הפריצה שלו, אבל תמיד תזכרו כשאתם משווים בין מסי ללאמין זה שביום הולדת 18 היו למסי 9 הופעות בקבוצה הבוגרת. זהו. שבוע וחצי אחרי יום הולדת 18 מסי לקח את גביע העולם לנוער, כשעדיין אין לו הופעה בנבחרת הבוגרת (הגיעה חודש לאחר מכן). באותו גיל לאמין הוא השחקן הטוב בעולם, שכנראה ימצא את עצמו על הפודיום של כדור הזהב, אחרי שהוא היה מרחק שופט אהבל אחד מטרבל.

אני לא יודע מה יותר גרוע: הקנאה של (חלק גדול מ) אוהדי ריאל, הרף הלא נורמלי שליאור מציב או החשש הכל כך מוגזם של אוהדי בארסה שלא מוכנים להגיד את הדברים האלה בקול רם, כי הם חוששים מנאחס. אבל בסוף כל הגישות הללו עושות עוול ללאמין.

הוא שחקן היסטורי, תהנו מזה.

לאמין ימאל בגיל 17 וקצת היה הכתובת הראשונה לכל כדור בברצלונה, אחת הקבוצות הטובות בעולם באותו זמן, בהחלט אין תקדים כזה. בזמנו של ליאו מסי היה את רונאלדיניו, נוכח דקו, אנדרס אינייסטה וצ’אבי.

אני יכול להבין את “החשש מנאחס” וכל מיני אמונות תפלות כאלה ואחרות. אני בכל זאת חושב שאין קשר בין אנסו פאטי ללאמין ימאל ככדורגלנים. כלומר הם תוצרי לה מאסיה וזה אדיר עבורכם, סיפקו את הסחורה כבר מהרגע הראשון. אבל פציעות חלילה עלולות לחרב כל כדורגלן ואחר כך פאטי נכנס למעגל שחור כזה גם ברמה המנטאלית (מזכיר לי קצת את חסה רודריגס אצלינו שהיו לו תכונות אחרות, וכמובן שפאטי שחקן רציני ממנו).

רוצה לומר: פאטי, לטעמי, היה שחקן התקפה מאוד חכם, זריז ורגל מסיימת מעולה. כמובן שהיה יכול לשחק בכמה עמדות. שחקן מעולה. אבל לאמין מרגיש כמו שחקן של פעם בדור. הוא יוצר גול מכלום, הוא מפלצת. הסערה תגיע, אין איך להתמודד איתו. כאילו הוא בקבוצה הראשונה עשור. הוא רוצה את הכדור ומרגיש בנוח כל הזמן לא משנה מול מי ואיפה. הוא אוהב שואו. זה היה די ברור שיש כאן משהו חריג ולא ניסיון להאדיר שחקן בית מעבר למה שמגיע לו. מזל שאני אוהד נבחרת ספרד ויכול ליהנות ממנו בטורנירים גדולים ועוד 5-6 פעמים בשנה. בלי לזלזל אגב במסי, אולי אני גם פחות זוכר, אבל לאמין לא צריך שרירים כמו מפלצת חדר כושר. הוא חזק פיזית וקשה מולו. ממש לא פראייר

אני הראשון שהתלוננתי על המחויבות של לאמין ועל הפוזה שלו, ועל זה שפליק לא מכפכף אותו. אבל דווקא נגד מיורקה לא זכור לי שמשהו הפריע לי (אולי כי איבדתי עיניין במשחק ברגע שזה כבר לא היה 11 על 11).
בקלאסיקוס זה היה הרבה הרבה יותר קיצוני, שיחק כל כך בשביל השוו מישהו היה צריך לתת לו סטירה (חבל שאין איזה פויול שם).
וכן גם לא תמיד היה מחויב הגנתית למרות שהוא חוטף הרבה כדורים.
לפעמים זה מרגיש שהוא פשוט מנסה להשיג עוד מהלך בשביל הקליפ ביוטיוב.
אבל שוב אני אומר לא ראיתי את זה נגד מאיורקה ומקווה שלא אראה את זה בהמשך העונה.

אגב בלי שום קשר אני כבר הרבה זמן טוען שהעונש של הרחקה של שחקן צריך לצאת מהחוק, ברגע שמספר השחקנים לא שווה על המגרש זה לא כדורגל מבחינתי, היו יכולים להמיך את המשחק בכדורסל מצידי זה אותו הדבר.
מה גם שאין שום סיבה שהעונש יהיה פרופורציונלי לכמה זמן נשאר לשחק.

קחו בחשבון אפשרות שאלה הוראות של פליק. פחות לאמץ את הגוף במהלך 90 הדקות בשביל הרגעים האלה שכן צריך לתת בוסט, לנסות מהלכים אישיים בגלל האפקטיביות הגבוהה שלהם ואחוזי ההצלחה הגבוהים שלו. בסוף בדקות הסיום כשהיריבה כבר גמורה הוא מחליט שבא לו להבקיע, אז הוא מבקיע בקלילות כזאת.

אני יכול לקבל את הטיעון הזה (אולי) בהקשר של הזריקת זיין בהגנה, אבל לא בהקשר שהוא לפעמים סתם לא משחרר את הכדור בשביל עוד תרגיל לטיקטוק לפעמים זה גם בדריבל אחורה. כמובן שאני לא מדבר על דריבלים אפקטיבים שזה מבורך וזו אולי התכונה הכי חזקה שלו.

אבל אל תיקחו אותי קשה מידי היה לי קשה לקבל גם את זה שמסי לא עושה הגנה וזה לא הפריע לו להיות מסי (למרות שהוא כן היה יותר תורם לקבוצה לדעתי אם היה קצת יותר מתאמץ שהקבוצה בלי הכדור, לא קונה את זה שזה קריטי לסגנון המשחק שלו).

יש מקרים שאני מסכים איתך, אבל תסלח לי ההרמת רגל הזו לגרסיה זה היה ניסיון לחסל אותו.

יש עבירות שכן אפשר לגלות את הגישה שלך, אבל עבירות של אלימות וניסיון חיסול מצטער אבל לא מצטער שהשחקן האלים ישלם את המחיר על זה.

השחקן צריך לשלם את המחיר לא הקבוצה (ואנחנו). תרחיק אותו לכמה משחקים שאתה רוצה אבל תאפשר לקבוצה להכניס שחקן במקומו.

אז איך אתה מרתיע את הקבוצה ואת השחקן אם למעשה הקבוצה והוא משלמים מחיר “מינמלי” על העבירה? שחקן שמנסה למשל לשבור רגל לשחקן של היריב גם הוא וגם הקבוצה שלו צריכים להענש על זה.

אני מסכים איתך שיש עבירות שאפשר לעשות את הרפורמה שאתה מבקש, למשל העלבת שופט ודברים כאלו.

לא על אלימות בוטה וניסיון לפצוע שחקנים של הקבוצה היריבה. זה לא פייר להשאר ב10 שחקנים? תחשוב על זה לפני שאתה מנסה לשבור את הרגל של השחקן היריב.

רק בשביל שתבין מה השינוי שלך יגרום, מאמנים יבינו שהם לא ישלמו באמת מחיר על אלימות קשה נגד השחקן החשוב של הקבוצה היריבה, אז יכניסו שחקן למטרה מיוחדת וזה “ניטרול” של אותו כוכב של היריב שלו, הוא יחטוף את האדום ואז הוא יבצע חילוף ושום נזק לא יגרם לקבוצה שלו אבל השחקן של הקבוצה היריבה יפצע.

אני לא רק בעד הרחקה במקרים כאלו אלא לדעתי הענישה הנוכחית לא מספיקה ולכן אנחנו רואים הרבה עבירות קשות.

אם השחקן נפצע אז יש היגיון ברמה המשחקית להעניש את הקבוצה. אבל כל עוד לא הייתה השפעה על המשחק (וברוב המקרים האלה השלקן לא נפצע) אני לא רואה סיבה להעניש את הקבוצה (ואותנו!).
ובכל מקרה בשום מצב לא ליצור 10 על 11 כי זה לא כדורגל. למשל עברה על שחקן אחרון שבדרך אל השער צריכה להיות פנדל.

שוב יש מקרים שאני יכול להסכים איתך עליהם, במיוחד עבירות של צהוב שני ודברים כאלו.

אני מדבר על עבירות קשות וזה לא קשור אם השחקן נפצע בסופו של דבר אין לזה קשר. לא מעניין אותי אם הם הצליחו לשבור את הרגל לפדרי או יאמל, הכונה שלהם היא העיקר. שחקן שמחפש לגמור קרירה לשחקן אחר לא צריך לשחק כדורגל. והקבוצה שלו גם צריכה להענש על זה

כרטיס אדום אמור להרתיע לפחות במינמום שחקנים מלפצוע אחרים, מה שאתה מציע רק יעודד את האלימות ויותר גרוע אפילו יעודד קבוצות ושחקנים להיות אלימים יותר.

כמו שכתבתי יש מקרים שאני מסכים איתך, שחקן אחרון למשל כן אפשר שם לבטל את ההרחקה האוטמטית, עבירות אלימות לא.

לא רק שאני חושב שצריך להעניש בחומרה קבוצות ושחקנים על עבירות קשות אלא יותר מזה , הענישה הקיימת בעיני לא מספקת.

ההרתעה תהיה מספקת בעונש חמור לשחקן. ולקבוצה לא יהיה אינטרס “להקריב” אותו כי במידה והוא אכן פצע את השחקן היא תענש. אז לקבוצות לא יהיה אינטרס לשחקן לא יהיה אינטרס והערך הספורטיבי של המשחק לא יפגע. לא רואה פה שום בעיה. (אם שחקן יודע שהוא יורחק לדוגמה ל10 משחקים, תאמין לי שהוא יזהר).

מסכים שכרטיס אדום זה עונש הזוי ולא מידתי, אבל הסיבה שהוא קיים היא שבכדורגל יש הרבה יותר מה להקריב והרבה פחות מה להפסיד. גול שווה המון. סוארז עשה את העבירה הבוטה ביותר שאפשר באמא של המאני טיים (גם אם לא אלימה) ועדיין נשאר עם סיכוי לא להפסיד שום דבר פרקטי, כי מנע גול ניצחון וודאי (ששווה המון) והפסיד בייסיקלי כלום. זה יהיה המצב כמעט בכל סיטואציה של פיגור שער אחד / שיוויון ברגע מכריע. אם נשארו כמה דקות לסוף במשחק גמר / אליפות, למה לא לפרק את הצורה של הברך של החלוץ ולהתמודד עם ההשעיה בשנה הבאה כדי להעלות את סיכויי הקבוצה שלך לזכות בגביע?

בכדורסל, נניח, אם תדמיין תרחיש של שיוויון צמוד לבאזר - בגלל שהעונש עולה בנקודות לכל הפחות כמו מה שאתה מונע, ובגלל שנקודות בכדורסל ״זולות״ בהרבה משערים, אין אינסנטיב לפרק לשחקן שממול את הברך / וואטאבר. כל ביטול של החיסרון המספרי יצטרך להתמודד עם זה - במקום 10 שחקנים פנדל, למשל. גם אם העבירה תתבצע רחוק מהרחבה.

אתה מחזק אותי, אדום עונש דבילי. שים לב שלא אמרתי לא מידתי אבל כן ציינתי שהוא לא צריך להיות פרופורציונלי לזמן שנשאר למשחק. כמו שאמרת אדום דקה 90 בפועל זה לא עונש ואדום דקה ראשונה זה עונש הרבה יותר גדול מגול. כך או כך זה יוצר סיטואציה מפגרת של 11 מול 10. סוארז זה אכן מקרה חריג מאוד אבל לפעמים יש מקרים דומים על עבירות מחוץ לרחבה כמו נגיד וואלורדה נגד אתלטיקו נדמה לי בגמר הסופרקאפ.
עברה על שחקן אחרון לדעתי צריכה להיות פנדל בלי קשר אם זה בתוך או מחוץ לרחבה.

בכל מקרה כרגע דיברנו ספציפית על עבירות משמעת ולא עברות שיש להן השפעה משחקית, זה אפילו לא עיניין של פרופורציונלי או לא, במקרה כזה הקהוצה לא צריכה להענש בכלל. קיללת את השופט קללות שבלתי אפשרי צבחינתו להמשיך לשפוט אותך, סבבה תוציא אותו, אבל לא לאפשר להכניס שחקן במקום? מי אתה שופט מזדיין שתחליט איזו קבוצה תנצח? מאיפה החוצפה?

גם ביילסה רוצה להשתתף בדיון האם ימאל משפר את הקבוצה.

מה שביילסה בעצם אומר זה שלאמין תלוי רק בעצמו בניגוד לרונאלדו ואמבפה שתלויים בקולגות שלהם. אני מסכים. לאמין עושה קסמים יש מאין. לא לזה התכוונתי ב"משפר את הקבוצה"