מחזור 1: פותחים את העונה עם 3:0 על מאיורקה בסון מוש (ראפיניה, פראן, לאמין)

קצת התערבבו פה 2 דברים שלא בהכרח, או לא תמיד, קשורים - אורח חיים ומקצוענות, והתנהגות טכנית/טקטית/תקראו-לזה-איך-שבא-לכם על המגרש.

כל עוד זה חוקי, ולא פוגע בו ו/או בקבוצה - מצידי שלאמין יעשה מסיבות אורגיות עם גמדים, זונות וצפרדעים אסייאתיות, ואז גם יצבע את השיער לוורוד כתום. גם בגיל 18 וגם בגיל 40. לא אוהב את זה, אבל זה לא ענייני. אם וכאשר זה יחרוג לתחום החוק ו/או המקצוענות - זה סיפור אחר. כרגע זה לא המצב, ואין אפילו טענות שזה המצב. הכל טוב.

בחלק שעל המגרש - לאמין הוא מפלצת, ובפיתוח נכון הוא יכול להיות מגה מפלצת בעתיד. משהו להדליק בשבילו את הטלוויזיה ולספר עליו לנכדים. אבל חלק מהפיתוח הנכון הוא לא לשרוף אותו מוקדם מדי, וחלק אחר מהפיתוח הנכון, לדעתי, הוא לאפס אותו כשהוא עושה שטויות, שגם אם הן עובדות בהרבה מקרים - הן עדיין שטויות. זה לא אומר (בהכרח) לזרוק אותו לספסל בכל איבוד כדור, זה לא אומר לקנוס אותו, וזה לא אומר שהוא לא עשה 3783 פעולות אחרות במהלך המשחק שהיו מצויינות ושמעטים בעולם יכולים לעשות. זה יכול להסתכם ברק הערה של פליק אחרי המשחק. וזה פשוט אומר שגם שער, בישול וכל מיני דריבלים לא אמורים לתת לו כרטיס חופשי לא לפעול נכון כמה שבא לו. בטח אם זה מסיבות לא נכונות.

הוא טעה, והוא יטעה עוד המון. וזה בסדר גמור וזה הגיוני לגמרי (עם ובלי קשר לגיל). חשוב ששחקן מסוגו ינסה וגם יטעה. אבל כמו שהוא ראוי לכל מחמאה כשהוא עושה פעולות חיוביות (ויש המון כאלו), הוא ראוי לכל ביקורת כשהוא עושה כאלו שליליות, בדיוק כמו שחקנים אחרים. זה הכל.

לא טענתי שהוא איבד את הראש, זה יכול לגרום לו לאבד את הראש

ההבדל הוא שאם תחכה לרגע הזה שהוא יאבד את הראש הסיפור שלו גמור.

כולנו פה אוהבים את יאמל, חוץ ממישהו אחד שאני ישמור על האנונימיות שלו חחח, הסיפור שלו זה סיפור נפלא. אבל צריך להזהר, אם הוא ימשיך בעלייה המטאורית שלו משנה שעברה לאף אחד לא היה אכפת ממסיבות עם גמדות ודוגמניות כל עוד כמובן זה בטעם טוב וחוקי.

אבל דווקא בגלל שהוא ילד צריך להזהר איתו. וכן זה אומר גם להיות קשוח מולו שהוא מגזים.

נהדר, זה בדיוק מה שאמרתי מלכתחילה.

אני לא רואה סיבה לחשוש לגביו כרגע.
הבחור כל הזמן מתקדם ומתקדם, זה לא יכול לקרות אם לא היה רציני. גם הניסיון שלו לבעוט יותר(ובסוף גם לכבוש) מעיד על כך שהוא רוצה לשפר את הסיומת שלו וגם עושה את זה בפועל, ולא לנוח על זרי הדפנה.

לאמין לא מגיע מהחלל. הוא מגיע מהמועדון של מסי. מבחינתי שחקן על הוא שחקן שגורם לשחקנים שלידו להיות טובים יותר. לאמין בינתיים גורם רק לעצמו להיות טוב.

לליאו מסי הייתה תמיד בחירה קשה: לתת את הכדור למי שממוקם טוב ממנו או להמשיך בעצמו (איך אני תמיד אומר לאשתי - גם אם אני שיכור עדיף שאני אנהג). הבחירה של מסי ב95% מהמקרים הייתה לטובת בארסה. לפעמים הוא השאיר את הכדור אצלו (כי גם ממיקום פחות אידיאלי מסי עדיף על חלב מול שער ריק) ולפעמים הוא העביר את הכדור. השיקול המוביל תמיד היה טובת הקבוצה. איפה יש יותר סיכוי להוציא גול.

אצל לאמין הבחירה היא כמעט תמיד בעצמו. אין לו שיקולי מאקרו. שמו עליו את הכתר מהר מידיי ולא נראה שיש לו את הצניעות הדרושה כדי לשאת אותו.

אתמול כמעט כל המהלכים שלו היו לרעת המשחק שלנו. בדקה ה6 הוא בישל ולקראת הסוף כבש. בסטטיסטיקה זה יירשם כמו אחלה משחק. בעיניים שלי לא ראיתי אחלה משחק שלו. הזכיר לי את אורטגה קצת. את הפן השלילי של אורטגה.

ליאור אני מקווה שהאישה לא בעלת גישה לפורום…

ליאור, 2 שאלות קטנות:

1. האם לדעתך כריסטיאנו היה שחקן על?
  2. האם לדעתך הוא שיפר את השחקנים לידו?

האג’נדה שלך לא מתכתבת עם 15 בישולים בליגה אשתקד (מעל כל שחקן אחר) ועם הקפיצה המטאורית של ראפיניה כשחקן כדורגל.

יש אנשים מוחצנים ויש אנשים שהמוחצנות עושה להם אלרגיה, לא תמיד הסטריאוטיפ מתיישב מכיוון שבני אדם הם מורכבים.

• ניימאר הפך לחבר טוב של מסי והסתדר בתור כינור שני ולעיתים שלישי.
  • כ.רונאלדו הפוזאיסט נמנע מקעקועים והפך לשם נרדף למקצוענות.
  • מסי המופנם התקעקע כמו אסיר משוחרר בתקופת MSN.

ברמות האלו החשיפה היא חסרת תקדים ויש יותר מדרך אחת לגדל עור של פיל.
לאמין לא עשה שום דבר רע, אם כבר החוסן המנטלי מרשים במיוחד לאור כמות החשיפה והאבא המשונה.

שיכתיר את עצמו למלך, כמה חיכינו לשחקן כזה!
חסרים לנו דמויות כמו לאמין, לא רק בבארסה אלא בכלל בכדורגל העולמי.

התבלבלת בין פדרי ללאמין. אז תיקנתי אותך :zany_face:

אני חושב שאתה מגזים.
כמו שכבר כתבתי, דווקא מה שהיה מדהים בעיני כשהוא נכנס להרכב זה כמה הוא מפרגן, חכם ולא כופה את עצמו על המשחק.

לאחרונה יש שינוי, כמו במשחק האחרון והוא, לטעמי, הולך ראש בקיר הרבה יותר מידי ומחזיק את הכדור אצלו אחרי שהיה צריך כבר לשחרר.

אני חושב שצריך קצת ליישר אותו, ושיישור מידתי בזמן הנכון יחזיר את הילד אחורה להתנהלות יותר נכונה.

לא צריך להקצין לאף צד- הוא לא שחקן על מושלם שאסור להגיד לו מילה ושיעשה מה שבא לו והוא ממש לא אגואיסט חסר תקנה.

ראפיניה שומט את הלסת ושואל אם אתה אמיתי.

קצת דברים שנהניתי לראות אתמול.

1. באלדה נהיה סוס, ממש היה לי כיף לראות איך מילד הוא הפך לגבר.
    זה כנראה גם תודות לצוות של פליק, אבל גם תודות לזה שהוא כבר באמת לא ילד. זה כיף לי לראות איך הקבוצה שלנו מתחילה לצבור וותק. ההבטחה עצומה :star_struck:

2. אם מה שראינו מז׳ואן גארסיה מעיד על הבאות, אז הצד של ההנהלה בסאגת השוערים בקיץ הפך להיות מאוד ברור לי.
    לא ראיתי אותו לפני הקיץ (חוץ מדרבי כמובן, אבל לא שמתי עליו תשומת לב מיוחדת), לא עקבתי אחריו ולא ידעתי מה הערך שלו. במשחק אתמול הוא וה- 1.91מ׳ שלו (4 ס״מ יותר מה- 1.87 של מאטס) השרו המון ביטחון בהגנה וברחבת השער.
    באמת שהגובה שלו משדר נוכחות מאוד מבטיחה (לא יודע למה נתפסתי לזה), אבל בנוסף לגובה, גם ההצלות, קריאת המשחק והמסירות היו מרשימים מאוד.

המסירה הראשונה שלו לראפיניה עם היד (הוא גם נפל על הפרצוף מרוב תנופה, כן?) עברה חצי מגרש. מרשים ממש.

ככה נראה הצד היפה של גרסיה .

זה סימנים של נעל שאני רואה שם?
לאאאאא, לא שווה כרטיס אדום.

לדעתי הוא לא שחקן על. הוא סקורר על ואתלט סופרמני. אני מבין שאני לגמרי בעמדת מיעוט אבל צ’אבי ואינייסטה מבחינתי טובים ממנו. אם אני מאמן אני מעדיף אחד מהם על פניו.

אותי מעניין השטף במשחק עצמו. השערים/בישולים זה אחלה ומדהים ויש שחקנים מטורפים שעושים בשנים האחרונות קריירות מטורפות ממספרים מדהימים אבל זה לא מה שהופך שחקן לשחקן על שגורם לשחקנים לידו להיות טובים יותר.

אני מייחס את זה למאה גורמים אחרים. ג’ורדי אלבה גרם למסי להיות טוב יותר? לא חושב…

אני מודה שאני לא מתחבר ל"אופי" של לאמין (עד כמה שאני יכול להתרשם מבנאדם שכל המהות הציבורית שלו היא תדמיתית) אבל במהלך המשחק אני ממש מקלל אותו. על כדורגל נטו. אני לא סובל שחקנים אגואיסטיים. פשוט לא סובל… אולי זה שאריות מהלינה המשותפת.

טיפה שוכחים את זה במרחק הזמן, אבל בשיאו הוא גם היה מעבר לסתם סקורר. זה משהו שהלך והתחדד אצלו ככל שהגיל והפציעות השפיעו.

בכל מקרה, אתה חוצה את עולם הכדורגל בצורה שהיא מאוד אישית לך. אם ימאל יהיה בשיאו מישהו כמו רונאלדו(שלטענתך לא שחקן על) אז הרווחנו בגדול.

בנוסף, הייתי שואל מה זה לטענתך ''שחקן שמשפר את השחקנים לידו"? זו גם אמירה די מעורפלת לדעתי.

כשאני השוויתי את לאמין למסי הצעיר, אי שם לפני שנתיים אמרו לי שאני עושה לו עוול. כיום, אנשים פה קצת השתגעו ומשווים את לאמין לפריים מסי, ולא מבינים למה הוא לא שחקן מושלם. אני מזכיר לכם שגם קבלת ההחלטות של מסי הצעיר הייתה רחוקה מלהיות מושלמת. **

לאמין עשה בשנתיים האחרונות כמה וכמה קפיצות מדרגה (שתיים עיקריות שתכף אגע בהן), והוא השחקן הטוב בעולם כיום. ועדיין, הוא מאוד מאוד צעיר,והוא עדיין מתפתח כשחקן כדורגל. השחקן ההוא שהתפעלנו מקבלת ההחלטות שלו הוא ילדון שעוד לא היה שחקן הרכב קבוע. מאז הוא הפך להיות הכוכב של הקבוצה שלו ושל הנבחרת. הילד ההוא לא קיים יותר.

ועדיין, למרות שקבלת ההחלטות שלו כיום פחות טובה - הוא שחקן הרבה יותר טוב, והסיבה היא שהוא מתפתח, והוא מחפש איך להיות שחקן טוב יותר. זה נראה שהוא לקח עצמו להבקיע יותר, ולכן ראינו אותו מאוד אגואיסט אתמול. זה ירגע ברגע שהוא שכמות השערים שלו תתייצב.

עד אז, אתם צריכים לשמוח שלאמין מנסה דברים חדשים. זה בדיוק הגיל, וזה בדיוק הזמן. איך אלזה אמרה? it’s time to see what I can do, to test the limits and break through. ועניין הזמן פה הוא דו משמעי, כי אתם לא רוצים שהוא יתחיל לעשות ניסויים במאני טיים של העונה.

למעשה, שתי קפיצות המדרגה הגדולות של לאמין בקריירה הגיעו במאני טיים של עונה קודמת, ובמאני טיים של זו שלפניה. אולי זה סתם צירוף מקרים, אבל זה די חריג (אם כי כל דבר בלאמין חריג אל מול בני גילו) ואם הוא ידע לעשות את קפיצת המדרגה הזאת בשלב מוקדם יותר של העונה זה רק יקל עלינו כקבוצה, וניתן לו יותר לגיטימציה בפרסים האישיים.

אני לא נכנס בכלל לפאן האישי, כי זה לא משהו שאפשר לשלוט בו. גם פפ, מוריניו, פרגוסון וקלופ ביחד לא היו מצליחים למנוע מרונאלדיניו להרוס לעצמו את הקריירה. תהנו מלאמין כל עוד הוא ממשיך להיות הטוב בעולם, ותזכרו תמיד שהפיק של שחקנים לאורך ההיסטוריה היה 3-4 שנים. מסי הוא יוצא הדופן, וכריסטיאנו הוא תוצר לוואי של מסי. אם נקבל מלאמין יותר מ-3-4 זה יהיה חלום, אבל להתחיל להיות בחרדות מעכשיו שלא יהיה יותר מזה? מיותר.

** אני מזכיר לכם שמסי הפסיד לנו משחקים. הוא איבד את הכדור בגול ההוא של צ’לסי, ובאותו משחק הוא בעט פנדל למשקוף. זה לא מנע ממנו לכפר על זה באינספור משחקים לפני ואחרי, ולהפוך לשחקן הגדול בהיסטוריה של הענף (ויש כאלה שיגידו בכל הענפים). לאמין יאבד עוד כדורים כמו הכדור אתמול, והוא גם יפסיד לנו משחקים. אבל בינתיים הוא מנצח לנו הרבה יותר משחקים מהכמה שהוא גם יפסיד לנו. ככה זה כשהוא הכוכב הכי גדול שלנו.

המממ

אני לא יודע מי הGOAT של כל הענפים כי אני לא עוקב, אבל כדורגל וכדורסל שזה שתי הענפים הכי פופלארים אין לי אפילו ספק שזה MJ ובשביל לא לעורר מלחמת עולם אם הפורום הארגנטינאי פה אני עוד יתאפק ויתן תגובה מאופקת יחסית.

לא יודע לגבי אגואיסט או לא אגואיסט, אבל האמת היא שמדובר בקו עדין מאוד בין ‘אגואיסט’ לבין ‘לא לוקח מספיק על עצמו’ - קו שהשיפוט ביחס אליו נובע בד"כ מטעם אישי, הן טעם ביחס ל"אגואיזם" בכלל, והן פרסונלית ביחס לשחקן הספציפי המדובר.

ה-הוכחה לעניין הזה היא התגובה של ליאור.
כשמסי מוסר - זה כי הוא לא אגואיסט.
וגם כשמסי הולך לבד - זה כי הוא חושב על טובת הקבוצה, וטובת הקבוצה היא שהוא יילך לבד.
איך בכלל אפשר לתקוף טיעון מעגלי כזה?
מזכיר קצת את שופטי בג"ץ - פוסלים חוקים שמנוגדים ל"חוקה" (=חוקי יסוד), אבל גם כשמנסים לחוקק חוק יסוד חדש, שיבהיר את כוונת המחוקק - זה “לא חוקתי”.

ימאל שחקן מצויין, שבוודאי שהופך את השחקנים שלידו לטובים יותר, והכי טבעי בעולם שגם ינסה דברים חדשים, וגם ייקח יותר ויותר על עצמו ככל שיהפוך לשחקן מרכזי ומוביל יותר בקבוצה - גם אם לא היה בן 18.
המטרה המרכזית של פליק, כמו גם של שאר החברים שלו לקבוצה, צריכה להיות להראות לו לאורך זמן שיש עוד פתרונות ועוד אפשרויות כדאיות במשחק ההתקפה, ואז ממילא הוא יידע למצוא ולפנות אליהם.

למה צריך לתקוף טיעון? לאמין לא צומח בריק - הוא צומח בקבוצה שהצמיחה את מסי וזה בסיס ההשוואה שלו ומעל זה הוא צריך להתעלות. כל שנה מתלהבים מילד פלא חדש (אמבפה, הלאנד, לאמין) ובסוף הם הופכים לטופ טן בתקופתם. אין ספק שלאמין הוא בטופ טן השאלה אם מעבר לזה. אני לא רואה את זה.

בסיס ההשוואה שלו זה השחקן הטוב בהיסטוריה, ואתה רוצה גם שהוא יתעלה מעליו.
הגיוני.